u nasem udzbeniku sa desne strane su rijeci podijeljena na slogove, to je valjda to.
ovo sam i ja primjetila kao potencijalni problem.
Printable View
U pravilu je prvo slovkanje kaze logopedica. Ali kad dijete ima poteskoce odnosno kad sa slovkanjem "ne cuje" procitano tada se obicno svi jave logopedu pa tada logoped pomaze i uči čitanje slogovanjem...zvuci ko pjevanje. A tko nema poteskoca najnormalnije ide slovkanjem, ali postoje i neki ucitelji koji inzistiraju slogovanjem, ali to je rijetkost i u pravilu brzo brzo prođu to pocetno slogovanje pa dijete naravno nastavlja citati kak mu pase. A oni koji ne cuju moraju raditi po uputama logopeda.
eto, to me i meni logično
i mojem je tako lakse kad su dugacke rijeci. slogovanje ga samo jos vise zbuni.
Naravno da ga zbuni kad se slogovanje uci u drugom razredu, kako da cita u slogovima kad nema pojma kako i gdje rastavljati. Ovo sto u knjigama piše rastavljeno na slogove nije učenje slogova. To je mučenje i zbunjivanje djece, a djeci sa poteskoćama stvaranje dodatnih.
Nevjerovatno nesto. Traze da citaju u slogovima koje uče u drugom razredu. Itd itd...
Super...pa vama ide super. Mojem bi bilo tesko samo kad bi vidio ako dugu riječ, sa slovkanjem ne čuje duge rijeci.
To sam primjetila tek kad je krenuo u školu..nikad prije. Čak je slovkao sa starijom sestrom...citao slova..ali eto..kad sam primjetila da ne cuje duže rijeci odmah do logopeda i ogromna pomoć. Nije neki veliki problem...ali bio bi velik da nismo otišli. Naučila nas je kako učiti..kako čitati...slogovanje..itd...
Da nisam otisla mucili bi se zajedno...ja pokušavajuci mu pomoci..a on bi imao traume jer mu nejde.
Uglavnom..zasad je suped sa ovim kratkim rijecima...a do drugog polugodišta već će uspješno savladati način čitanja (ma već je i sada) pa će mu samo trebati samo puno čitanja i čitanja. Vježbom do uspjeha :)
Oka
Znaci i kod tebe prvasic :-) super.
moj uopce ne slovka...duge riječi izgovara kroz slogove... ja sam inzistirala da ih čita na glas, jer mi se čini da tako bolje razumije...
Primjecujem kad cita na glas da ne procita sva slova nego samo prvih par a ostatk pogadja, pa sam joj objasnila da obavezno pogleda i zadnje slovo. Sad posudimo ponesto iz knjiznice (gradske, naravno, jer iz skolske jos uvijek ne smije :roll: ) sto joj se cini zanimljivo, pa ode u sobu i procita sama, ja ne provjeravam niti tjeram da cita na glas, nek se ufurava svojim tempom. Samo mislim da jos uvijek malo "vara" pa bira slikovnice sa stampanim slovima :mrgreen: Ali vidim da su i u udzbencima tekstovi pretezno velika stampana slova u svim tekstovima.
i naši posuđuju tek od drugog polugodišta
Pa i moja je uclanjena od drugog tjedna, jer tamo provodi 1-2 sata tjedno, ali svejedno prvasici ne smiju posudjivati knjige. Vec sam se pjenila zbog toga. Sto me sjetilo da sam planirala jedan dan otici do knjiznice i raspitati se odakle im tako blesavo pravilo, pogotovo za djecu koja ionako tamo provode dosta vremena...
:neznam: nasi mogu. prva knjiga koju je posudio je maca papucarica.
Ekipa kako ide skola?
Dojmovi?
Vec usli u 2.polugodiste :-) vrijeme leti.
naši isto mogu posuđivati, i već su učlanjeni i imaju iskaznicu.
jučer je jednu vratio i posudio novu.
čitanje nam malo slabije ide, vježbamo i ide kod logopeda što zbog prijašnjih problema a sada i čitanja.
je... vec drugo polugodiste........ danas je dobio prvu ocjenu...
imali su za zadacu preko ferija nauciti pjesmicu napamet. on je zaboravio (naravno), pa je dobio vremena do danas. procitao jedanput i zapamtio.
Danas prve dvije petice :) Ispit iz matematike i likovni.
Bas je bio sretan <3
Moja jucer dobila prvu 5 iz diktata. Ponosna je skroz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moja sretna zbog danasnjeg ispadanja zubica i prve 5-ce i to iz vjeronauka :lol: uciteljica jos nije pocela ocjenjivati pa je to napravio vjeroucitelj.
Danas isto pala prva petica iz citanja
Al njoj splasnuo entuzijazam :roll:
Bas kad su ocjene pocele...ah...
Jutros je prvi put izjavila da ona ne bi isla u skolu
I tak...
Naš je isto neki dan došao iz škole i kaže da je dobio peticu. Pitam ja iz čega a on mene pogledam sav u čudu i kaže: Pa iz svega ha ha
Moja nije baš zagrijana za hrvatski, ali joj ide matematika iz koje je dobila i prvu peticu. Za razliku od mene koja sam pravi grammar nazi (ne ispravljam greške u postovima na forumu da ne bih bila banirana :mrgreen:) i luda za čitanjem , V. čita samo ono što je obavezno za zadaću.:-/
Diana ne znaci da se to nece promijenit kasnije.
In love :lol:
Ginger mozda je do vremena svi imamo promjene raspolozenja.
Možda i hoće. Ali imam ih dvoje, pa se nadam da će sin mojim stopama:coffee:
moja cijeli tjedan najavljuje ocjene i onda dobije 5 iz matematikr i to ne prijavi. ja sad vidila u imeniku
i moj je zaboravio prijaviti drugu peticu. ja sam slucajno vidjela na e-dnevniku kad sam mu htjela pokazati onu prvu.
idu li vasi prvasi vec sami u skolu?
moja ide pola puta, koji ce kroz ovaj mjesec preci u citav put.
Ispadamo neki poremeceni roditelji jer kome god kazemo da ce vrlo skoro sama - svi se cude da je jos premala!?!?
do skole ima 500 m, sa dva pjesacka koji nisu toliko grdi ( zivimo iznad Kvatrica ).
Lastane, jesmo li mi roditelji poremeceni sto zelimo da nam je kci samostalna?
Moj ide sam od 10. mjeseca i čini mi se da svi misle da nismo normalni. u pon ujutro idemo s njim, jer nosimo torbu i u petak dolazimo po njega, tj. po torbu. KOme god kažem, svi me čudno gledaju (tko ima prvašića)...a vidim da ni učiteljice nisu presretne.... ne kužim :-(
još me mali traži da ne dolazimo po njega...bude on sam torbu...nedam od sramote pred učiteljicama...
ima za preći dva pješačka prijelaza...300-njak metara
Moj stariji je isao sam nakon mjesec dana.
Ona ne ide, sigurno nece ici ove skolske godine. ( puno je sitnija, ne moze stari nositi, i slabije se snalazi u prostoru).
Moja ne ide sama. Ima oko 10 min ali ni jedna ulica nema nogostup cijelim putem. Zapravo nogostup ima tek pred školom.
Ne vraća se sama jer mi ne premala da bude sama doma, a i ne može otključati vrata
moja je krenula sama u školu 2. dan škole, i sama dolazila doma, svaki dan nosila torbu, doma sam pretežno bila ja tad s manjim klincem. jako je bila velika i znala je sama otvoriti protuprovalna vrata.
veliki klinac je bio u boravku, pretežno smo išli po njega , a sam je dolazio doma kad sam bila na bolovanju i slično, odma posle nastave, nosil je torbu stavno za sobom jer mu je bilo žal da torba samuje u školi.
do škole imaju cca do 200 m, i jedan prelazak ceste 8 ako idu direktnim putem)
Moj ide sa sekom ujutro. Popodne, jer je u boravku, dolazimo po njega.
Mi isto vodimo u školu. Mogla bi sama, ne mora prelaziti cestu, jer ima podhodnik, ali ne želim da ju netko maltretira putem.
A i kod nas se torba nosi svaki dan u boravak.
Doma nema što ići sama, jer ne može otvoriti vrata.
Za silu bismo ju naučili. No nije nam sila :).
Mi smo stari roditelji kćeri jedinice pa valjda idemo linijom manjeg otpora :mrgreen:.
Muz vozi sina u vrtic i usput nju iskrca ispred skole.inace nam je skola blizu i vjerujem da ce uskoro sama ici al nema sto dolazit doma kad nema nikoga.
inace ima 3 vrata za otkljucat, teza su za otvaranje ali naucila je.
btw vec je dobila 6 petica :-)
I naravno ne smatram nenormalnim roditelje cija djeca idu sama u skolu :-)
ni moja ne ide sama jer naprosto nema potrebe
usput mi je prije i poslije posla ju pokupit, taman na vrijeme, ranije nema što dolazit doma jer nema nikoga
da ima potrebe, išla bi