samo da vam javim da vas Teica sve pozdravlja i da će se javiti čim stigne. bila je u bolnici, ali sad je bolje.
inače, svima vam želim puno sreće i što manje strahova i anksioznosti :love2:
Printable View
samo da vam javim da vas Teica sve pozdravlja i da će se javiti čim stigne. bila je u bolnici, ali sad je bolje.
inače, svima vam želim puno sreće i što manje strahova i anksioznosti :love2:
pozdravi i ti nju za nas! :-* šaljem!
kostadinka,promjeni psihijatra,tako sam ja,jedan mi ni normic nije dao i ja ga promijenila i sve dobila i ozivjela i nakon poroda ti je potrebno vise snage i za to ce ti AD pomoci,ja sam u 30.ttom tj. pocela piti,nisam vise mogla izdrzati,isla sam cak u Bec kod jednog psihijatra koji mi je rekao da bez problema pijem da je beba vec velika i da joj apsolutno nista nece smetati i evo tako je i bilo jos plus normabel do 3 puta po 2mg dnevno.Beba preslatka,napreduje,znam kako se osjecate,najodvratniji osijecaj na svijetu,a sto se tice krstenja ja ne bih isla jer ti sad nije vrijeme da se suocavas sa panikom dok si trudna vec da je izbjegavas,to je moje misljenje,ima vremena posle poroda!!!
kostadinka, reći ću isto kao i mala paničarka - promijeni psihijatra!
Ja sam u trudnoći tek kod trećeg psihijatra dobila adekvatnu terapiju.
Tom sam doktoru do groba zahvalna.
Moja tadašnja psihijatrica mi nije htjela dati ništa, privatna psihijatrica
isto ništa a naplatila puno taj razgovor.
Na kraju, u Centru za krizna stanja je bio taj doktor i spasio me.
Zato ti iz iskustva kažem: odi drugom psihijatru!
Molim te.
:heart:
Teica konecno.Evo da idem ajde potrazicu jos jedan pokusacu ali sta ako i on mi ne da nista razocaracu se opet.Za dve nedelje idem ginekolog na pregled pa moze i kod psihijatar zavidjujem vama koju su vam dali ad u trudnoci jer ovde u makedonij vidim da svisu protiv ad anksiolitici u tokom trudnoce.I drugo sutra ne idem na krstenje da ne me uhvate panike pa da treba da idem kuci pa onda ljudi cu pitati sta je bilo kako je bilo ovako mi je lakse da budem doma.Treba sad da trazim i doktor za porod svi kazu da mi je trudnoca normalna i da idem na prirodni poradjaj ali jazelim carski rez.pozdrav
Evo i mene kod vas...ja se borim sa paničnim napadima već jedno 10-11 godina... zadnja terapija koju sam pila i koja mi je pomogla puno bila je Portal...ta jedna tabletica dnevno me je spasila i nakon 6mj.uzimanja ostala sam trudna...prekinula sam odmah sa uzimanjem i mogu vam reći da se lakše sada u trudnoći nosim sa panikom,koja se obično javlja u noći i počinje gušenjem....
kako vrijeme odmiće i približava mi se porod i moram ići na carski pa se i panika povećava... već počinje ne spavanje, umor, nervoza...ako i zaspim onda se budim bez zraka..koma mi je. najviše se bojim carskoga...koj je neizbježan...bojim se uspavljivanja a i spinalne... sva sam u totalnoj komi...
tamarisa, nema potrebe da se tako mučiš!
Ja sam pila Portal (Prozac) u trudnoći.
Cure javite se kako ste kako je trudnoca imate anksioznost panicni napadi kako se borite.Meni od dan na dan je sve lose i lose.
Svele nema te dali ti pijes terapiju ili ne?
Evo i mene da vam se pridruzim, citam vas vec neko vrijeme.
Inace, patim od anksiozno-depresivnog poremecaja vec 5g. no AD ne pijem vec 3g.
Trudna sam 23 tjedana, i na pocetku iako sam imala mucnine bila sam tako dobro, veselo, sretno i nije bilo anksioznosti, tu i tamo poneki nalet. No kako trudnoca napreduje i prva mi je, surfala sam netom i naravno naides na hrpu pitanja, dilema, stanja, problema i time i strahova.
Jako se veselim bebici, no vidim da sam sve vise ustrasena od svega, imam puno vremena jer sam doma i sve sam losije volje, a trebala bi biti opustena i sretna. Nedavno sam bila i u bolnici, imam zastoj u bubregu i sad mi je samo na pameti sto ako se ponovi, ako se pogorsa, da li ce biti sve ok s bebicom, trudnocom itd... Sama sebe izludujem. Znam da ti nitko ne moze pomoci vec najvise sam sebi. No ipak mi je lakse podijeliti to s nekim tko razumije. AD ne bi za sada, pokusati cu nekako izdrzati, ako nece moci budem kao i MP pocela piti pred kraj.
Kostadinka,promjeni doktora,potraži savjet kod nekog drugog psihijatra. Odpsrca se nadam da ceš uspjet i da ce ti biti napokon bolje ! :-*
Evo drage moje da se javim nakon jako dugooo vremena..nisam stigla pročitati postove unazad jer sam sada mama jednog malog živahnog dečkića...pisala sam vam koliko sam se bojala poroda zbog napada panike..na kraju sam rodila na carski nakon neuspješnog induciranog...malca vise ne dojim pa pijem AD i helex...ne mogu reći da mi je sjajno imam jako puno obiteljskih problema pa sve to skupa nekako teže ide...al eto nedam se zbog andjelka malog...ja se s napadima panike i anksioznošću borim već dosta dugo i bilo jem svega stvarno ali sada kad imam njega nikad se lošije nisam osjećala...pred sam kraj trudnoće probudila sam se jedno jutri i jednostavno neka magla mi je bila pred očima medjutim trpila sam čekala porod da idem doktoru pa da malac malo poraste...evo sada nakon 4 mj sam krenula doktorima idem na snimanje glave, neke evocirane potencijale neurologu, kod očnoga...zbilja ne znam da li je moguće da je to sve na psihičkoj bazi od 0-24 imam vrtoglavice...uzas...sada čekam nalaze tako da uopće ne znam šsta je sa mnom ustvari...svaku noć se samo molim da te vrtoglavice više prestanu...pokušat ću sada prelistati postove da vidim kako ste mi drage žene...
Teodora zvala sam te na mob...kaže da se broj više ne koristi,,,poruke sam slala al ne ide:(
Drage moje koje čekate porod evo ja koja sam se užasavala panike na porodu mogu vam reći da neće biti mjesta panici...moje iskustvo na porodu je jako ružno pa ga neću pisati da vas ne preplašim ali vjerujte mi neće vas panika na porodu...držite se, mene su naglo skinuli sa rivotrila u trudnoći i mislim da su mi ove vrtglavice baš zbog toga ali ipak ću obaiti sve pretrahge koje mi je dala neurologica...evo ja nažalost nikako na zelenu granu...
Cure moje drage,
Evo i mene nakon sto godina :-)
Nisam vas zaboravila, ali malecka me je baš "zabavila" sa grčevima, pa nemam vremena ni za šta osim za nju.
Ja sam dobro psihički, al fizički padam s nogu i leđa me rasturaju!
Pored male bebe nema mjesta ni panici ni anksioznosti.
Vodila sam je na prvu kontrolu prije par dana i bojala sam se kako ću izdržati gužvu i čekanje u Domu zdravlja, al sve je prošlo super. Kad ti je beba u naručju i kad je treba utješiti nakon vakcine, ne pada ti panika na pamet :love2:
Tablete pijem, al neredovno...zaboravim na sebe kad ona kmekne :mrgreen:...evo sad sam skontala da ih danas nisam popila!
Tamarisa...drago mi je da si došla na ovu temu. Nadam se da će ti pomoći naša iskustva!
Šaljem vam svima veliki cmok i držite se!
Snovolovka,hvala na podršci,lijepo je čuti da nema mjesta panici! Drago mi je da si ok. Zanima me,buduci da si napisala da "uzimaš" terapiju,da li smijes dojiti,ili? Stay cool ;-)
Bok svima.Kako ste nema vas kao ja da sam jedina sad aktivna tu.Mene ova vrjeme ubija panike strasne imam ali sta cu to je.U srjeda idem na pregled kod ginekolog a isto i da proverim hemoglobin.Sta mislite od ljekove da je sad bolje hemoglobin ili mozda je isto stanje?jako se bojim sad u vezi sa krv citam sva i svasta i ugorsavam svoje stanje.
Teica gdje si ti?svi ostali kako ste javite se?volim vas
hallo cure i ja vas nisam zaboravila,svi smo ok al umorna i iscrpljena svaka 3h jede i jos grcevi,beba je super narasla 8cm i udebljala 1,5kg i 2,5cm glava narasla.samo da vam kazem da sam u trudnoci pila AD Zoloft i normbel i beba je savrseno zdrava i dobra pila sam 75mg Zolofta -ako nekog zanima.Kostadinka nadji drugog psihijatra i neka ti da adekvatne tablete-nemoj da se patis,bice ti puno bolje a bebi nece naskoditi,meni je tako rekao doktor i psihijatar i ginekolog.
Cure,kako ste? Kostadinka jesi bila kod doktora?
Zasto se niko ne javlja od srca nadam se da ste svi dobro.
Teica draga tebe nema dugo vreme?????
Ja jos malo udjem u 8 mjesec kako me sad uhvate panike oko poroda boze mili,ne mogu da vam opisati.Prestrav ljena sam.Sta ce biti kako ce biti.Ajde javite se malo poddrsku i neki savet nisu na odmet.pozdravljam sve vas.
Teica me zamolila da vam kažem da je u bolnici jer su joj promijenili kompletnu terapiju i da će se javiti čim se dokopa interneta jer ga tamo nema.
Pozdrav svima i što manje anksioznosti i panike:love2:
Pozdravi je puno,nadam se da je dobro,i da ce joj djelovati nova terapija!
Pozdrav veliki do Teica i nedostajes mi.Saljem veliki zagrljaj za tebe.
Ja imam jedno pitanje.... Da li se uz AD moze raditi stimulirani AIH?
Znate li kakve su interakcije izmedju AD i Klomifena, Menopura, Pregnila...i sl.
Hvala.
Drage cure kako ste?Teica draga jesi kuci ili jos si u bolnici kako si?ja sam usla u 33 nedelju jos sam samo na helex nisu mi dali ad i evo guram kako znam i umem.Ostalo je malo do poradjaj i sad uhvata me panike kako cu da radjam stah od vadjenje krvi je prosao nista strasno nije bilo pa nadam se nakon porod da cu pisati i da to nije bilo strasno.Volim vas sve.
I ja se pitam gdje ste sve,nadam se da ste dobro , by the way želim vam što mirnije praznike i sretan i blagoslovljen Božić i Novu ! :-*
pozdrav, ima li koga trenutno na ovoj temi?
pila sam 9 godina zoloft zbog anksioznosti i napadaja panike, prestala sam par dana prije planiranog začeća i prvo tromjesečje bila super, ni traga anksioznosti... već sam se ponadala da je istinita ta priča da će hormoni učiniti svoje da u trudnoći budem dobro, međutim od 16tt polako se vraća, a od 20tt opet se svaki dan budim s tim anksioznim razimišljanjima.
tek sam u 22tt, još imam puno za izgurati. najrađe bi se zatvorila u kuću, ali onda sam opet depresivna odnosno ljuta na sebe zbog tog izbjegavajućeg ponašanja.
Evo ja sam tu kao i uvjek.
Dita
Najbolje bi bilo da razgovaras sa svojim ljecnikom ,tako inace i bude nakon dugotrajnog uzimanja ljeka,stanje se zna vratiti tj.pogorsati ,mozda je rjec o apst.krizi koja prođe ,ako ti nebude bolje ,pitaj dok.za savjet
Sretno!
Dita idi kod psihijatra i pricaj sa njom.Ja sam bila 3-4 puta tekom ovih 8 medeci ali niko mi nije dao da pijem ad osim helex.Pa tako sa helex dogurala do 9 mjesec.Sad ostalo je da cekamo da izadjemo,i strah me je od poradjaj kako cu izdrzati to planiram sad drugu nedelju da idem i da zakazem.Drzite mi srecu.
Allie kako si ti?ja uvjek se uklucim na temi ali vidim niko nema nadam se da su svi dobro da su prestali panicni napadi i da nema vise anksioznost u ovoj novoj godini.
pozdrav allie i kostadinka! nova sam na forumu pa treba vremena da mi postovi budu odobreni od moderatora.
razgovarala sam s psihijatricom jucer jer vise stvarno ne mogu izdrzati i vratila me je na zoloft. sad samo da vrijeme prođe a to je najteže i da počne djelovati.
vagala sam, vagala, nije mi svejedno zabrinuta sam jako, ali stvarno vise ne mogu, nadam se najboljem uz božju pomoć, valjda će sve biti u redu.
koliko sam shvatila mala panicarka i snovolovka su pile AD. ti allie ne piješ ništa ili? blago vama vi ste koliko sam shvatila blizu!
super kostadinka da si izdrzala samo uz helex!
Bok, cure!
Mislim ja na vas!
U bolnici sam skoro 2 mj. - trenutno doma na vikendu.
Želim što prije doma za stalno!
Trudničice, šaljem vam veeeeeliku podršku, zagrljaj i puse :heart:
Dita nemoj da se brines pij svoj lek i sve ce biti ok.E da su me meni vratili na seroxat ne bi se mucila kao sto se mucim sad ali Bog je tu cuva nam.Koliko sam puta htjela na svoju ruku da uzmem ad ali savjest nije mi dala kad sam cula 3 razlicite psihijatre kazu ne nisam mogla to da uradim.Vec imam pisano ja sam od Makedonij i tu jos smo unazadenih po neki default psihijatri ne daju trudnice ad a sami i kazu da nije dokazano da su stetni.E sad mene drugo muci imam zubobolj i idem na svaki 3 dana mi menjaju lek da bi se bol smiri da ne vade zub.Ali procitala sam neznam po neki sajt da mozr da dodje do predvremeni poradjaj ili do spontani abortus ako boli zub.I sad su me uhvatile takve panike ne mogu hodati sve mi se vrti i mislim da sad na lraju da cu se ruzne stvari desite zbog zuba.Molim vas ako ste imali ovakvo iskustvo sa zubobolj da mipsite dali je stvarno to tako.
Teica veliki pozdrav do tebi i nadam se da je sve u redu i da ces biti kuci skoro!!!!!!!
nažalost ne znam nista o zubobolji u trudnoći :( baš mi je žao!
kako to da su ti dali helex, u hrvatskoj baš ne daju rado helex, samo normabel. meni je sad psihijatrica dala da umjesto normabela pijem helex, jer mi on bolje pomaže, dok ad ne proradi. šta su ti rekli doktori helex je ok???
Dita,ja trenutacno nisam na nicim,ali se borim sa anksioz.i stvarno ne znam kako uspjevam (hvala Bogu) i sad se bojim kako cu poslje,zbog dojenja a vratila bi se terapiji koju sam uzimala 9 god. :-/
Kostadinka,ne brini zbog zuba,zubar te nebi ljecio da postoje rizici,po mojem su to babske price!
Teica,falis nam puno puno pozdrava i da cim prije sve ovo bude iza tebe,da se vratis doma!
:-*
Blekonja,kako si? Kako je sad tvoje stanje po porodu? Veliki pozdrav
meni je moj psih.rekao da mogu biti helex do 0.5mg po potrebi,to zna i moj ginekolog i nista nije komentirao,ali ja nekako guram bez tableta,svega sam par puta uzela 0.25mg kad sam bila na rubu panicnog napada,tad sam zvala svog psih.i rekao neka ga popijem po potrebi jer kao bolje to nego da se mucim sa napadajima.