Jagodice nije trudnoca niskorizicna nego kada gleda stanje grlica postoji tizik ali me jos vodi pod niskim jer se tek poceo mijenjati pa u obzir uzeo ureaplazmu koja preko noci moze s*anje da napravi. Dakle rizik ima i po njemu, iako nije veliki, treba oprezno prici tome kad se obuhvati sve sto se desavalo tokom trudnoce. Ja i dalje nosim nisko i grlic mi jeste poceo slabiti i imam ureaplazmu-dakle rizik je tu samo je pitanje kojim ce se tempom razvijati, a inekcije se ne mogu primiti svakada jer ima period od-do. Nisu momentalno prehitne ali mi trebaju jer rizik postoji. Bas radi korone je odlucio pricekati narednu kontrolu da vidi kako ce se situacija razvijati te ce procijeniti rizik-korist inekcija. Ja zaista dobijem vise mjera i parametara nego bilo koja moja drugarica i ja njemu vjerujem bez obzira. Naljuti me neobjasnjavanjem ali to ne umanjuje njegovu strucnost. Ipak ja idem 10 godina kod njega....spomenuo je da mi je na nekom nalazu pislao kad se tek poceo pratiti grlic da je bio 39mm (ne znam kad iskreno jer je ocito neka kratica kojuu ne kontam- to prije nekoliko mjeseci kako rece). U svakom slucaju mi je drago sto sam pisala dobila detaljno pojasnjenje mog cjelokupnog stanja. I nije istina da se inekcije daju kada postoji samo veliki rizik....grlic je jos pod kontrolom-mijenja se ali nije alarmantno no u kombinaciji sa ueaplazmom koja moze dovesti do prsnica vodenjaka bilo kad ja bi ih primila pa cak i preventivno jer ne skode ni meni ni bebi, jedino mu mogu pomoci jer je urea nepredvidljiva. Cjelokupna trudnoca je srednjeg rizika, a sam grlic se jos uvijek vodi pod nizim rizikom kojeg opet ima. Ne znam jesi li sada skontala sta mi je pokusao reci-odnodno da li sam uspjela prenijeti njegove rijeci i misli. Trudnoca je srednjerizicna a sam grlic je tek u fazi promjena--u zacetku slabljenja te mi je navedeno sta je moglo uticati na to....moyda je i ureaplazma proradila...sama cinjenica da postoji ureaplazma joa moze sve iz korijena promijeniti znaci da trudnocau cijelosti nije low risk, ali sreca nije ni high nego medium. Nadam se iskreno da ce tako i ostati....