Aha, sad vidim. Upisi pa smjer. Stalno gledam na Provjera posebnih znanja, Pročitaj više pa Poveznica....
Hvala!
Printable View
Aha, sad vidim. Upisi pa smjer. Stalno gledam na Provjera posebnih znanja, Pročitaj više pa Poveznica....
Hvala!
danas bio otvoreni dan u II. gimnaziji
svasta nesta lepoga i dobroga
ali! na ulazu prvo kaj se vidi je križ...
kak je to moguce?....
nisam vidla kriz u X./Tesli
pa zar u srednjim skolama ima toga?!
ako dijele zgradu onda dijele i kriz
nisu rekli da su u gostima kod 7.!
bas mi to smeta kad vidim
jel ima koja skola da su stavili dugine boje? to bi bilo lepo...
Ma naravno da nisu u gostima, oduvijek (još prije Šuvarice) su II. i VII. dijelile zgradu, isto kao i XVI. i Klasična, I. i IV. (odnedavno imaju svaka svoju zgradu), IX. i II. Ekonomska...
Ja se zezam za taj križ da je od VII. jer je njihova dugogodišnja ravnateljica (Lj.V.), poznata po konzervativnim stavovima koje je iznosila u javnosti, ostavila traga i na cjelokupnoj atmosferi u školi. Ali već neko vrijeme ne znam nikog tko ide u VII. pa ne znam je li još uvijek tako.
Pozdrav, je li netko zna, za XV. gimnaziju program s njemačkim(A), ako upišu DSD II jel se nastava za isti održava odmah nakon redovne nastave ili postoje neke veće pauze/večernji sati u suprotnoj smjeni?
Ima li friških dojmova iz V. gimnazije?
Zašto kalkulator bodova na srednja.hr za konačni uspjeh prihvaća samo pune brojeve, a ne uspjeh na tri decimale.
Kaj se ne računa na tri decimale, tipa 4,55, 4,79?
Tri decimale je 4.345
Pišeš 4.35 to su dvije decimale
točka ne zarez!
Pišeš se onako kako današnja djeca uče!
To što mi stari pričamo zarez to je našla prošlost:trci:
U svim knjigama za osnovnu i srednju je baš pisano s točkom, a i u tehničkim programima tipa Autocad i slično, jeli onda knjige pisane krivo8-)?
Ajde pogledajte malo knjige od djece 5+ razred
Ajde da ne budem lijena ošla i vidjela
https://lekturica.wordpress.com/2018...cimalni-zarez/
Kod nas bi malo bili zapadnjaci s istočnom notom.
Sva sreća da tu nema brojeva tipa dd mm.gg
Ovo zadnje bez točke, mada u naputku takvih oznaka ima zadnje točku)
Matematicari koriste anglosaksonski nacin. Fizicari nas.
Kod nas je decimalni zarez a ne tocka.
I ednevnik kada piše prosjeke piše. točka
I u moje doba je bilo predmeta iz kojih se učilo djelomično isto
Sa sasvim različitim oznakama i sl. Profil je reko u stilu e to je tak jel ja hoću tak.
Kad se već matka prevađala moglo se i sve jel na zarez ili točku manje više.
:mrgreen: ja sam nekako zapamtila da je matematički točka a pravopisno zarez (za decimale)
ima li koga da ove godine misli upisati neku od tehničkih škola? baš me zanima koliko će bodova trebati i hoće li sljedeće godine više škola uvesti prijemni
Dječarac mi objasnio zašto . , a ne zarez
Poredak po veličini 15,14.67,176.88
Da je , ne bi znali gdi je kraj nabrajanja
jelena, da, logično je :)
a ja sam gledala listu bodova potrebnih za upis od prošle godine, a joj, mi u zagrebu smo stvarno nadrapali, nije ni čudno je da drama s bodovima i ocjenama kad po manjim mjestima oni s 60 bodova najnormalnije upišu prirodoslovno-matematičku gimnaziju, čak i 50 u manjim mjestima
u zg nema šanse za skoro nijednu gimnaziju netko tko je prošao s 5 sva 4 razreda i ima 3-4 ocjene 5 od traženih 6, to je baš porazno
Ne treba gledati stare liste, gledaj ako treba potrebne bodove za određenu školu recimo ruđer ima to , s i neke druge škole
A kad se formiraju liste vidi gdi ste u sadašnjem vremenu
hvala, ma mi smo tek sljedeće godine na redu :)
Tko zna kako će tad biti?
Nek se primi knjige i sve bu sjelo
Evo da se i ja nadovežem na ovaj upit...
Pitanje za vas čija djeca ove godine imaju bodove s natjecanja znanja: jesu li im bodovi već vidljivi kad se ulogiraju na svoj profil na upisi.hr?
Mojoj kćeri se još ništa ne vidi, a prijave programa kreću za 6 dana. Prijavila je to razredniku još prije 10 dana, rekao je da će provjeriti o čemu se radi, ali nikakav povratni info nismo dobili.
Blackie, na prethodnoj stranici sam citirala samu sebe i napisala da je objavljen "vremenik" na stranici upisi.hr i da unos bodova s natjecanja kreće 21.06. i do početka prijava tj. 25.06. bodovi trebaju biti uneseni.
Tako da niti tvojoj kćeri niti ikome drugome se još dva dana ne može ništa od tih dodatnih bodova vidjeti.
Ispričavam se, promaklo mi je.
Hvala za info.
Ne znam kaj da velim
U moje doba kad su se pisali prijemni za većinu škola, opet su upisani neki koji su iz glavnih predmeta imali 5, pa bio pokolj i na polugodištu i na kraju 1. srednje
šta bi se desilo da poneko djete na tom ispitu dobi bolju ocjenu nego onu koja je zaokružena? Hoće li rad dobiti zero bolju?
Što je to napredno postignuće?
Napredno postignuće je politička frazetina :-) , da ne kažem "novogovor" jer nema tu ničega novog...
Kao da se klincima da učiti za nacionalne ispite - ako se oni ni za što kasnije ne vrednuju. Ako je svejedno jel iz njega padnu, dobiju 2 ili 5, čemu?
Ako bi nacionalni ispit imao veze za upis u srednju, e onda bi to bilo već nešto
vrci, meni je naopaka ideja da nakon svih tih godina školovanja, moraju još učiti za nacionalni ispit. po meni bi taj ispit trebao pokazati s kakvim aktivnim znanjem oni izlaze iz te osnovne škole, koliko su dobro ili loše usvojili ono što smatramo da je bitno usvojiti kroz taj period. takva bi naravno i pitanja trebala biti (ne znam kakva su bila).