da
Printable View
Molim pomoć...suprug se sutra treba testirati u Mirogojskoj 16. Da li je to drive-in ili treba negdje parkirati? Obzirom da je naručen u točno određeno vrijeme kako to funkcionira kod drive-ina? Hvala!
Ja sam sa sinom išla na Štampar. I tamo nije drive in. Sparkirala sam auto sa strane.
I to kaj sam prijavu ispunjavala online nije ništa značilo jer su sve ponovno upisivali
Moji su testirani na svetom duhu rano jutrom samo rade,ako je do radni dan do četvrtka nalaz dobite sutradan treba određeni broj zvati
A ako je petak onda dobite nalaz tek u pon,ali već u dub možete provjeriti nalaz + ili -
Mi u PGŽ ne možemo kupiti ni čarape, ni u marketima. Od danas popodne su sve što je odjeća i cipele, prekrili najlonima.
Ne može se ni npr.podbradak za bebu kupiti.
Ručnike, plahte, zavjese može
Stvarno živimo u nekom paralelno svemiru.
Polako gase slobodu odlučivanja o vlastitom životu. Baš me pogodile te zamotane police.
Ovako je to kod nas https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---647966.html
znači provjerila sam kod osobe koja radi u labosu.
Kaže, zna biti malo gužve jer dođu i oni koji nisu naručeni pa malo nastane krkljanac, ali inače sve ide ko po špagi.
Hvala svima na odgovorima!
Sputnik V cjepivo se počelo proizvoditi u Srbiji!
A kod nas? :)
Kaj se tiče Stampara drago mi je da su promijenili. Ja sam naivno krenula autom pa su me lijepo "izbacili" . Srećom sam ja bila u položaju vozača pa sam ostala kod nepropisno parkiranog auta jer parkinga naravno nema
Moja mama je danas cijepljena isto s drugom dozom po terminu koji je dobila kod prve doze.
Da li je se tko cijepio Modernom,jeste imali nekih jacih nuspojava?
Mama mi sutra pozvana kod LOM-a po 1.dozu.
Nista nakon prve doze, povisena temperatura, umor i opcenito osjecaj kao u vrijeme influenze nakon druge doze. Proslo je za 24h, osim sto sam se dva dana nakon cijepljenja probudila s uzasnom glavoboljom (koju je rijesio ibuprofen u sekundi). Nisam imala koronu, sto je presudna stvar pogotovo kod Moderne, koja ima puno vise (aktivne tvari -- zaboravila sam strucni naziv) nego Pfizer.
Oko mene je jako puno ljudi primilo Modernu i uglavnom smo svi ovako, osim jedne prijateljice koja je dobila osip na ubodnom mjestu nakon prve doze i potezala ga gotovo puna cetiri tjedna, taman do druge doze. Njena druga doza je, takodjer, donijela temperaturu i do 40, takodjer samo na 24h. Ni ona nije imala koronu, ali inace burno reagira na cjepivo. I kaze da bi se cijepila jos pedeset puta, neovisno o ovim nuspojavama.
Hvala.
Uhhhhh, zagrljaj virtualni! Mm je cijepljen jucer na Velesajmu (narucila ga lom, iako je zabiljezen na platformi, nije mu jasno zasto, ima visok tlak al bila je prije komentirala da to nije probl ako je pod kontrolom tlak- pije lijekove), veceras umor i malo bol glave. Jucer i danas mi je vise muskih frendova cijepljeno na velesajmu, ugl nikoga nije zvala aplikacija, nego upsiivala lom. Neki imaju rubni komorbiditet (tipa astma), neki su zdravi... Jako ovisi od lom do lom.
S dvije razlicite strane objekta al fizicki je udaljeno mozda 15ak m.
No to testiranje je drive in tako da ljudi ne izlaze iz auta osim ako imas budale koji dodju bez maske do ljudi koji cekaju cjepljenje i fino se unose u facu bez maske i pitaju:gdjeeee je ovdje testiranjeee?
To dozivjeh, skoro pa mu nisam rekla stari aj ti fino odhebi...zamisli ides na testiranje zbog sumnje na covid i prilaziš drugim ljidima bez maske???!!!wtf??
Ne trebam ni reci da ne moze ni slijepac fulat cijeli tim obucen u bijelo u svoj onoj zastitnoj odjeci i s opremom, al ne i ON.Grrr...
Nano, moguce da tada nije bilo kad ste vi isli.
Tanci drz se!!!
Možda to mijenjaju ovisno o epidemiološkoj situacija. Možda kad smo mi išli nije bilo puno zaraženih, kaj ja znam.
Tanci, jel bolje?
jel netko zna jel se može doći na Velesajam pred kraj cijepljenja, pa ako im ostane viškova jel ih "dijele" kao što je bilo prvih dana s obzirom na tadašnji slab odaziv? MM je već lud što još nije cijepljen. Zovemo LOM, 0 bodova, na platformi je od 2. dana prijavljen.
Kod mene na poslu su najavili izgleda neko masovnije cijepljenje. Ništa mi to nema logike, više je MM kao privatnik zbog svog posla izložen nego ja. :/
Majke mi radije bi da bi on dobije cjepivo nego ja, al očito je kaos i ništa se ne zna.
Slovencima su maturanti prioritetna skupina za cijepljenje
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---648079.html
Ja sam na svom poslu pitala kako stoje stvari s mogućnostima kolektivnog cijepljenja na radnom mjestu. Dobila sam negativan odgovor, kažu da za sada HZJZ to odbija upravo zbog toga što još ni prioritetne skupine za sada nisu dobile cjepivo, ali su ostavili mogućnost da će se kasnije to razriješiti.
Iskreno, mislim da s tim glasinama o cijepljenju na poslu samo kupuju vrijeme, dok ne vide kako će se stvari razvijati.
Kod mene na poslu su prikupili preko upitnika podatke svih zainteresiranih za cijepljenje i vjerujem da će uskoro i biti. Tako je obavljeno i cijepljenje protiv gripe u firmi i svašta nešto.
Kod mene na poslu su isto danas skupljali informacije o zainteresiranima, ali to je sada samo stadij "koliko ima zainteresiranih", ne zna se kada će nešto biti. Radi se o turističkim radnicima
kod nas na poslu, jučer je došao upitnik od HZJZ koji moramo popuniti do 16.travnja.
Visokoškolstvo je u pitanju, također i frendica u Ministarstvu rada, mirovinskog rada, socijale i itd.
Kad nas je već i prije nego je oživila platforma za prijavu, pričalo o tome da bi Faks pokušao cijepiti sve profesore i administraciju jer iako smo online, mi svakodnevno radimo s studentima.
Ja sam se prijavila i kod dr. opće prakse, i preko platforme, i evo u ovoj tabličici pa valjda će negdje upaliti.
Suprug obavio testiranje kroz drive in, gotov za nekoliko minuta od dolaska. Nalazi u roku 24 sata. Ako je pozitivan treba zvati u ponedjeljak LOM-icu ili nekome prije javiti?
Pa da oko nas se sve redom cijepila ekipa nasih godina, cak vise cujem za mladje nego za starije da se cijepe.
Ja ne znam nikog tko se cijepio. Osim frendova liječnika
Mislim da se mora javiti svom LOM-u. Ja sam bila pozitivna na brzom testu i u nalazu je pisalo da se sto prije javim svom liječniku.
Sin je bio pozitivan na PCR testu u subotu, ali niti njegov nalaz nije stigao do LOM-a u ponedjeljak popodne kad sam ih nazvala.
Epidemiolog nas nije uopće zvao, tako da nam liječnik rekao do kojeg datuma smo u samoizolaciji.