Ups... Ne citam s razumijevanjem.
Printable View
Ups... Ne citam s razumijevanjem.
Je, prošlo je.
Još sam jučer navečer zakurila, ali sam uspjela spustit temperaturu i za sad je nemam.
Danas sam i radila, kaj ću, nemrem na bolovanje. Već ova tri dana izostanka su previše.
Sad još jedino imam oteklinu na ruci kao da me upikuo obad i svrbi me jako.
Što se tiče cijepljenja:
razgovaram jučer sa svojim LOMom i pitam ga kad bi mogao cijepiti moju kći, a on kaže da ne zna jer dobiva svega deset doza cjepiva tjedno pa još nije cijepio ni sve starije od 75, kao ni onkološke bolesnike.
On se čudio i kako sam ja došla do cjepiva, a ja opet ponavljam da je to sigurno bila ona greška u računalnom sustavu i mi svi koji smo dobili pozive u noći s nedjelje na ponedjeljak smo zapravo dobili na lotu.
Alergije, astma, visoki tlak.. to nisu nikakve indikacije za ranije cijepljenje pa i moj muž se cijepio slučajno.
Za kći imam plan da odemo u Srbiju.
Imam neka dobra poznanstva tamo u liječničkim krugovima i rekli su mi da slobodno dođemo.
Ići ćemo nas tri cure; frendica, kći i ja i baš se veselim jer nisam dugo bila u Beogradu.
Ako je lom poslao uputnicu i sam će vidjeti nalaz
Mm i ja smo jučer završili s izolacijom, djeca su dobila još 10 dana. Bili smo kontakt i kad je nakon par dana mala dobila temp svi smo se požurili testirati. Djeca negativna, mm i ja pozitivni. Nikakve simptome nismo imali. Je li netko imao slično iskustvo,imali šanse da imamo nešto antitijela?
Vi koji ste bili pozitivni trebali bi ih imati.
Jesam vec pisala da pratim koliko ima zaraženih sluzbeno u našoj firmi kao mini lakmus stanja u gradu? Trenutno ih je najviše od početka epidemije. A Jelena salje sve osnovnoskolce u skolu. Bit će veselo kroz koji tjedan...
S druge strane muz dobio termin za cijepljenje od svoje lom :-D Mislim da cu u pon nazvat ja svoju, da vidim kako stojim i ima li čega i najavi....
Ivica šalje ,ne moja imenjskinja!
Gdi bu se muž cjepio?
sestra mi je prebolila koronu prije tocno tri mjeseca
prije tri dana je opet bila pozitivna na brzom testu
radila je i antitijela, jer je mislila da ce biti negativna, i rezultat je jako nizak
danas ponovila pcr, pozitivna
prvi put visoka fibra i glavobolja
ovaj put nedostatak mirisa, niza fibra, simptomi slicniji prehladi
I kod nas se zavukla korona prije dva tjedna. MM dobio, imao je blage simptome. Nas dvije smo ostale negativne.
Ne znam više gdje sam neki dan pročitala istraživanje u USA, za sad je zaštita od zaraze poptunos cijepljenih bila ca 99,99% a od onih koji su oboljeli (s tim da su računali i asimptotske kojima se testom dokazala zaraza) i nakon cijepljenja mislim da je nekih 1% ipak umrlo. Većina tih koji su se ipak zarazili nakon cijepljenja je bila iznad 60g. Na žalost prepričavam članak (ne spremam linkove).
Što se antitijela tiče, znam da je od jedne frendice frendica imala covid i to s jakim simptomima (visoka tempertura, malaksalost, pozitivan PCR...) jesenas, mjesec i po dana kasnije su im u firmi radili testove na antitijela tko je htio (neka farmaceutska firma) i ova nije uopće imala antitijela. Naravno to i opet ne znači da nema imunitet ali jasno je da zaštita nikad i ni u čemu nije punih 100%, no za većinu će mislim biti sasvim dovoljno. Uvijek i svugdje netko ima baš peh, kao i s ovim zgrušavanjem krvi :(
eryngium, kako ide?
Nisam ja, casna rijec :)
Racunam na primjeru Zagreba - ima cca 800 000 stanovnika, od toga je 640 000 punoljetno. Preboljelo je vjerojatno preko 100 000, što registriranih, sto neregistriranih, cijepilo se cca 100 000. Ostaje 440 000 ljudi za zaraziti. Brojke rastu, za 3 mjeseca zaraziti ce se svaki cetvrti Zagrepcan.
Popisuju se po puno firmi, skole, vrtici, fakulteti, ministarstva, nisu jos ni svi umirovljenici cijepljeni. Mi smo se isto zapisali. Ja u to nista ne vjerujem. Mi radimo kontaktno s masom ljudi. Ne svi, al kod popisivanja se o tome nije vodilo ljudi tko je prva fronta.
Uglavnom, napustio me zadnji tracak optimizma da cu se izvuc nezarazena s hrpom bolestina koje se ne broje.
Ako moj primjer može poslužiti nečemu (makar i lažnoj sigurnosti) meni se cijepljenje isplatilo. Imala sam temp 2 dana do 37.3 max, spaljeni filing u nosu, bez mirisa ostala 6.dan od pozitivnog testa, kad je temp odavno prošla. Sad me još boli grlo i to je to. Izuzev par psihičkih slomova, dobro sam.
Kod muža totalno druga priča, temperatura 12.dan i još traje, obostrana upala pluća, trebao bi u bolnicu a nema mjesta za one s oksigenacijom iznad 90. Ja ga doma liječim svim meni dostupnim sredstvima. Tek danas mu je na antipiretike temperatura pala ispod 37. Do sad se vrtila 38-39.5.
Klinci ok. Svaki po jedan dan temperature i generalno osim mog nekog dojma kao da su prehlađeni niš više.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Jel dobio sumamed barem?
I ja sam se zarazila tri tjedna nakon prvog cijepljenja. Kako ne idem nikuda pretpostavljam da je kćer pokupila u školi iako službeno nitko od djece nije bio bolestan ni izostao.
Je. I dexamethason narednih 10 dana. Da mu je dr dala dexu 9.dan a ne 11. bilo bi mu možda i prije bolje. I možda ne bi bila upala obostrano. I možda svaštanešto... Inače, kod nas je s bolnicom totalni kaos. Baš kolaps sustava. Npr. bolnica vrati nazad kola hitne pomoći s ulaza ako se čovjek bukvalno ne bori za zrak jer nema mjesta. Svi sa saturacijom iznad 90 su prepušteni sami sebi, pa kako se tko snađe i kakvog dr opće prakse ima.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Strašno.
I to i dalje nije nekim ljudima dovoljno da shvate koliko je cijepljenje važno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo da ja napišem svoje iskustvo. Muž par dana temperatura oko 39, kašalj, nakon toga ostao bez okusa i mirisa. Ja par dana nakon njega ostala bez okusa i mirisa. Nikakvi drugi simptomi. Imam astmu. Sin, koji je visoko neurorizično dijete, 2 dana temperatura oko 39. Kćer nikakvi simptomi. Nama je testom potvrđeno da smo pozitivni, djeca nisu testirana. Sve u svemu, dobro smo prošli.
Mislim sa su s ovim mjerama, koje su iste sirom svijeta, malo pretjerali. Uvjek neke zabrane a nikakvog poboljsanja. Najzalosnije u svemu tome sto nas je vecina zeljna svoji najmilijih, zbog njihovih glupi zabrana.
Kod nas je takodjer bolnica puna, sto zbog britanskog soja, a sto zbog redovnih bolnickih lijecenja i zahvata. Prijateljcin devetogodisnjak s karcinomom nije mogao dobiti krevet neki dan i vozili su ga hitnom (koju su cekali 7 sati jer ni hitna pomoc nije lako raspoloziva za velike udaljenosti - opet zbog prijevoza po bolnicama u regiji) u bolnicu udaljenu oko 150 kilometara.
A nemamo astronomske brojke zarazenih, samo je problem u tom B-stovec soju koji sprema u bolnice mladje i inace zdravije ljude.
Meni je krenulo na bolje nakon što su mi, pored Sumameda, uključili i Pancef, drugi antibiotik. Ne znam mu generiku, ovo je zaštićeno ime.
Kod nas uglavnom daju oba ova antibiotika istovremeno.
Meni je od posljedica ostao užasan kašalj. Bila na kontroli kod pulmologa, čuje neki šum na lijevom plucnom krilu.
Summer, sad si me zdrmala. Mislila sam da antitijela duže traju. Naravno, opet mi je najveći strah za roditelje, ali ne želim ni ja ovo ponovo proći.
Za izbacivanje sluzi i smanjenje kašlja može pomoći da dobro prožvaćete 6 kom stabljika cvijeta maslačka kojeg poslije pojedete
U mojoj okolini vecina ljudi koji su prelezali koronu uz vitamine i cajjeve, navode da nije toliko strasno kao sto se prica, neki cak da se nisu testirali nebi ni znali da je imaju. Znam prije ove korone, u skoli kada bi bila sezona gripe pola razreda bi nedostajalo, al sada nema ni gripe. Mozda su djeca i bolesna, ne osjecaju se dobro, al ne smiju nista ni reci, ne smiju doslovno kihnut.. Zalosno, mnoga djeca ovo sve tesko podnose, bojim se da ce u buducnosti dosta njih trebat psihijatrisku pomoc. Daj Boze da ne bude tako ,al.. Kad cujem misljenja strucnijih ljudi, fakat me strah svega sto nam se iza ledja "kuha" Misljenja Mile Aleckovic i Nade Jurincic mozete i sami preslusat.. http://www.sadrzaj.net/2021/02/koron...a-prevara.html
Držim fige.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tanči, jesi ti došla potpuno k sebi? Jel se očekuje isto ovakva reakcija i od druge doze?
Kod nas kreće ponovo uživo nastava za sve.
Nekim prosvetarima je prvi uživo radni dan počeo tako što su poslali učenika petog razreda odmah kući sa časa jer je javljeno iz bolnice da je izgubio roditelja od korone :(. Nije bio vakcinisan.
Moja kućna učenica petog razreda je dobila napad histerije jer joj je dosta kombinovanog modela i hoće svaki dan u školu.
Ja stvarno ne vidim mehanizam da izbegnemo i koronu i mentalne probleme zbog izolovanosti.
Pri čemu me najviše razbešnjava sopstvena rigidnost, jer svi ostali deluju da su se savršeno pomirili sa situacijom taktikom "glava u pesak": maske ne trebaju, svi smo imali koronu i nećemo je više nikad imati, ili smo se vakcinisali pa opet maske ne trebaju. Kako god sve je ionako sudbina a oni što su umrli ionako bi umrli.
Kako se mozak resetuje na ta podešavanja, evo ja ne postižem nikako prirodno tu nirvanu?
Kod mene ljudi primaju goste, planiraju se pričesti i krizme, čak i svadbe, druženja... sve se bojim da brojevi neće skoro ići dolje
Ne znam. Kod mene je čemerna glava u pijesku. Potiskivanje. Zapisana sam doslovno na četiri kojekakve liste za cijepljenje, ne vjerujem niti jednoj od njih.
Ova 2021. mi je baš jako uspješno krenula, poslovno, puno rada i puno rezultata. Al umjesto veselja, trenutno me muči potpuna nemoć i očekivanja da se izlažem stotinama kontakata, a jednom će i to cjepivo doći. Još da mi kakva lista uleti da se upišem i u petu i u šestu. Kao i taj roditelj kojeg spominješ da je umro necijepljen i ja razmišljam hoće li me se dijete sjećati.
Danas priča susjeda o ženi iz njenog rodnog sela (tamo joj brat). Proširila im se korona - donio jedan majstor, a znamo kako to ide, treba se pojesti s njim, popiti
Žena dobila koronu, završila u bolnici. Pustili ju doma, gdje je nakon par dana dobila moždani. Sad je opet u bolnici, operirana. Rekla bih da je i tu moguće tromb krivac
Vrci kao dio terapije koju ti lijecnici kazu kad dobijes pozitivan nalaz je andol 100.
Sad kad sam se oglasila u vezi toga da napisem i ja svoje vidjenje ove bolesti. Poharalo nas je na radnom mjestu. Kontakti koje sam ja imala su bili svi s maskama.
Moj tijek bolesti je laksi oblik, ali ne bih rekla nije mi nista. Teperaturu sam imala par dana do 37.5. Nos mije curio, kasljucala sam, a bome i kihala. Sto nije uobicajan simptom. Bolovi u koljenima prvih dana su bili takvi da mi je bilo ugodnije setati nego lezati. A setnja mi nije odgovarala jer zbog umora. Najgori dio bolesti meni je bilo znojenje. U minujtu bi bila skrozh mokra. Znojenje nije bilo vezano uz temperaturu. UZ znojenje je isla i jako velika zedj. Pila sam velike kolicine tekucine.
Sad sam OK, ali nisam fit, kad me pitaju kako sam rekla bih da sam OK al da mi je bas ugodno lezati. I sad mogu to isto reci.
Jos tjedana dana sam na GO, nadam se da ce se sve stabilizirati i da cu moci nesmetano na posao.
Ja sam imala potpuno iste simptome. Zbog kihanja sam prvo posumnjala na alrgiju pa virozu. Po noći am se presvlačila po tri puta a temperatura isto max 37,5 i to samo navečer. Jedino sam bila izgubila okus i miris na nekoliko dana i još mi se nisu 100% vratili. Isto bih to svrstala u lakše simptome koje vjerojatno mogu zahvaliti prvoj dozi cjepiva.
Ljudi ulaze u stanja nirvane, jer je to normalna reakcija na predugu izloženost stresu. Kad je ovo lani počelo, svi smo bili u ogromnom strahu. Ljudi su bili spremni zatvorit se u bunkere ako treba, jer smo vjerovali da to neće trajati predugo.
Ljudski organizam ne može biti predugo u stanju straha, obrambeni mehanizam je da se nakon nekog vremena prepustiš, jer moraš preživjeti.
Moj rođak je sa 18 godina kao ročnik završio u srcu ratnih zbivanja. Kad sam ga jednom pitala kako je bilo rekao je: prvih deset dana umireš od straha, onda ti postane svejedno. Znaš da ne možeš ništa i prepustiš se. Nadaš se da ćeš preživjeti, ali si spreman i ne.
Tako i ovo. Imamo osjećaj da neki utjecaj imamo, ali je ustvari jako mali. Možeš se cijepiti, ali čekaj ipak ne možeš jer cjepiva realno nema za sve.
Možeš djecu izvaditi iz škole i vrtića, ali time činiš štetu po njihovo mentalno zdravlje. Neki moraju na posao među velike skupine ljudi, ne mogu svi raditi od doma.
Moraš se pouzdati u to da onaj do tebe na poslu neće raditi feštu od 100 ljudi za krizmu, opet ti nemaš nikakvog utjecaja. Možda ćeš i sam biti prisiljen prekšiti neke mjere jer ti o tome ovisi posao pa ti je alternativa deložacija iz stana i gladna djeca.
Znam nažalost i takav primjer.
Imam ljude oko sebe kojima se život nije previše promijenio, odrekli su se nekih zadovoljstava koji život znače, ali ustvari sve štima, imaju još poslove, djeca su u vrtiću, maleni u školi ili online.
Najveći im je problem šta ne mogu putovati, odnosno jako je otežano.
Imam ljude kojima se život urušio. Naši najbolji prijatelji su oboje ostali bez posla, imaju kredit za stan. On trenutno radi na baušteli iako ima velkih zdravstvenih problema i ne bi smio.
Njemu je korona zadnja napameti iako bi ga s njegovom dijagnozom mogla ubiti. Mislim da će ga prije ubiti posao koji trenutno radi i razina stresa kojemu je izložen.
Nije svako zabijanje glave u pijesak ignoriranje korone i teorija zavjere. Neki ljudi to rade da ne polude. Nismo svi jednako psihički jaki, kao što su neki rizičniji za korona komplikacije, tako su neki rizičniji za mentalne komplikacije.
I pomažu sebi kako mogu, isto kao šta ovi prvi pomažu sebi sa maskama i cijepljenjem.
jos samo da nadodam, kod mene doma niko drugi nije pozitivan.
potvrdjeno PCR testom. iako su klinci imali neke simptome, no ta bolest ima toilko simptoma da ih zapravo svi imamo kad god se zapitas.
ja sam jako dobro bila izolirana od svih. zivjela sam u sobi s vlastitom kupaonom. Ostatak kuce je bio njihov.
Ja se sve više pitam koliko su testovi pouzdani
https://www.vecernji.hr/sport/mladoj...ovoran-1485543
Da bi jučer nastupila, na Prvenstvo Europe Karla je trebala putovati u petak i zato je testiranju na COVID-19 pristupila u utorak kada je bila negativna. Zbog potrebe za dvama negativnim testovima, testirala se i u četvrtak kada je pak bila pozitivna. Uvjerena da je to pogreška – jer je COVID-19 preboljela u prosincu – Karla je žurno napravila test na antitijela i dobila potvrdu da je u pravu. U petak ujutro pristupila je novom testiranju i taj test je potvrdio da nije zaražena i zarazna.