Bravooooooo za listu!!! :-D i mene je razveselila!!! Puno nas ima!
Printable View
Bravooooooo za listu!!! :-D i mene je razveselila!!! Puno nas ima!
Legal Alien je pisala na temi za dvojčeke-njen termin je 10.10. a trenutno je hospitalizirana zbog nadzora.
Vatra, ni ja nejdem redovito kod Kosa jer mi nije baš ni blizu, a i malo smo u frci s novcima, ali za anomaly scan su mi ga preporučili i drago mi je da sam bila jer je sve zbilja detaljno pregledao, pokazao nam i objasnio i sad sam mirnija kad znam da su svi dijelovi tijela na svom mjestu :-)
Sybylle ima kod nas u Porecu dvije doktorice koje imaju 4D pa cemo i mi na anomaly oko 20 tt.. Jedva cekam!
Kad sam prosle godine bila trudna,čini mi se da je i u tom mjesecu isto bio najveći broj óstvarenih trudnoća tu godinu (3mj 2012). Uh,kak mi čudno zvuči-trudna prošle godine,trudna ove. Mislim da mi to neće "sjesti" sve do trena kad mi se beba ne počne javljati. Trudnice,uživajte :-)
Mi idemo na anomaly u utorak, ali ću tražiti i 3d/4d na dvd. Da malo i sebi udovoljim :-)
Ginger, vidis to nisam znala... ionako meni ce gin dati up za anomaly u bolnici, a ovo privatno idemo za nas gust..kazu cure da su
Pre zadovoljne, jer su doktorice super i da gledaju sve, a tamo da si nekih 45-60 min..
:-) pa je cure, to je nama za gust
al ono bitno se vidi i gleda na 2d, samo to sam htjela reci
I ja skicam na 3d, he he
ja ću prvi 3D imati tek u 20tt, tamo oko dalekog 23.10
samo da do onda budu gotovi i rezultati amnio
Da, Ginger, u pravu si-cijeli pregled je zapravo bio u 2D, a tu i tamo je prebacio na 3D-kako kažeš-nama za gušt :)
Jel netko zna di nam je Inna???
Lista je odlicna:-)
Bas ce biti puuno bebica u ozujku..
Superr!!
evo i mene s puta :)
bravo za listu :-D sad ju možemo nadopunjavati kak nam se nove cure prijave..
sybylle.. super ti je novi avatar :) braco i seka :heart: čestitam na odličnoj kombinaciji!
i da.. odmah sam se razljutila kad sam na temi "imena za dečke" pročitala da su prigovorili našoj tini29 zbog avatara mede s bočicom (draga nemaš se ti kaj kome ispričavati, avatar biraš kak ti se sviđa a ne kak drugi žele) a onaj komentar vezano za ime Patrik :roll: joj baš me ljute takve stvari!
Ginger nisam vidjela tinin avatar, ali to je stvar izbora... a i to komentiranje imena.. svatko ima svoje guste..i mene to ljuti...ali svatko ima i slobodu govora..
Mislila sam blubella ne ginger...sorry.. nego di si ti to bila? I kako je bilo?
apsolutno.. ali ponekad daj malo takta i ukusa. sviđa mi se/ne sviđa mi se i ajd bok!
išli u slavoniju do mojih u petak/subotu, a subota/nedjelja u berbu kod roditelja od dragog. usput opljačkala bakinu i svekinu zimnicu :mrgreen:
a kak je bilo.... jedva čekala doći domaaaaaaaaaaa, home sweet home..
kak si ti? šta kažu doktori?
jutro
eto noćas recept nije uspio jer sam se u pol10 zavukla i krevet kobajagi da čitam , za 10min sam hrkala, mm me morao buditi za injekciju - ja mu samo promrmljala da kaj me budi može pikati kako god
i tako eto me u dnevnom i ovaj put nađem Neru duboku na jastucima na trosjedu, da ju vidite prasicu kako se uvalila - ma trunica si ne zna tak namjestiti jastuke da joj paše
počeo novi tjedan.....
jutro...evo i mene....
za popi....
bbella welcome!
ja ne volim berbe, a u ovom kraju su neizbjezne, jel...
al bravo za zimnicu :-) imam isti sistem
a sto se tice avatara i problematike, i ja se slazem da je stvar izbora, iako smatram da je dojenje najbolje
medjuim, ovo je forum udruge kojoj je jedan od glavnih ciljeva zastita i promocija dojenja pa u tom kontekstu smatram da je ok da se na to pazi, mislim, nije tu dozvoljeno nista vezano uz ad...
al se tina nema za kaj ispricavati
Jutro...
Meni vec krv vadili i dala sam urin.sad cekam vizitu,a nalazi ce tek oko 12 biti gotovi...
Bolje jesam, to jos pomalo curka ali nis zabrinjavajuce, bolova neme, osjecam se da bi mogla doma..
Blubella tako su mene oprale jer sam napisala da ce se moj sin zvati Nino i pocele su komentirati kako ce se deklinirati to ime...hellooo? To me bas iznerviralo..
A ja volim berbe,samo mi nemamo grozdje nego masline isto bude super..ekipa,zezancija i cuga...a ove godine nema ni maslina, ni niceg...
Javim se kad prodje vizita...
Jutrooooo i od nas!
Moj mali ima ritam da se javi u pola 5 ujutro pa u pola 7. Ovo u pola 5 još uvijek prespavam, ali u pola 7 nema više, probudi me - ipak lupa sve jače. Onda tatu ispratimo na job i tu smo :-)
Ja volim berbe, ali nemam baš gdje brati. A sad bi ionako mogla samo čičiti i čekati da mi mijenjaju tanjure :lol: Cvilim dragom kak bi ja išla brati kestene a znam da nema šanse toliko saginjanja, pa sam predložila berbu vrganja - s obzirom da neću ništ naći :lol:
vatra držim čvrsto palčeve da je sve super i da te šibnu doma na kućnu njegu mužiću!
Uživajte moje dame!
jutro (ponovo)
:coffee: i niš ne jede mi se, jer se baš jadno osjećam - nakon onog buđenja oko 2 vratila se u krevet no i dalje nisam mogla zaspati pa sam čitala u krevetu uz onu malo lampicu kaj se prikači na knjigu, pa se okretala pa o oproštenjem ispuštala vjetrove, pa vruće pa hladno pa nemam zraka, pa ustanem otvoriti jače prozor pa stanem na pesa i tak ja asm OK ali je mm raspižđen. Baš mi ga je žao, budi se u 6 da bi pese prošetao a danas još ima i neki važan sastanak pa mora bit bistar a jedva misli. Morati ću se stvrano paziti da nejdem spavati prije 11 ili ostati u dnevnom do jutra. Kako će tek biti kada bebo dođe? Kaj je najbolje je bistra ko jutarnja rosa iako idem naručiti amnio, hmm možda i zbog toga nisam spavala
vatrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ideš doma sa svim sterilnim nalazima i krvarenjem iza sebe do kraja trudnoće
dobro jutro cure
vatra hvala bogu da je bolje da se smirilo , al nemoj da ti padne na pamet da ustajes sada kad se osjecas dobro.
ja nocas spavala ko bebica .
samo da kazem da sam postala ljubomorna na sybyle :-) ima kombinaciju koju ja i muz toliko zelimo . sybyle hocu i ja decka i devojcicu.
jutro šta ste uranile!
ja sutra imam pregled :-D tako da je danas generalka a i morala bi ić potražit neku prikladnu tuniku za pregled :-)
jutro! hvala na kavi,ja onda neču novu kuhati kad ima kod linalene
ja super spavala,samo me maloprije probudlili grčevi u nogama.......
cure kaj se tiče mog avatara,ok ispričala sam se,možda stvarno nisam trebala moja stvar koji avatar imam,ali dobro, a i komentiranja imena pustite kokoš ako joj je to veselje,očito nema pametnijeg posla,zanima me samo kak se njena djeca zovu i kak im deklinira imena,pa mislim kaj se nekog tiče kak če se moje dijete zvati taman da se zove švrčo,htjela sam svašta napisati ali nisam jer sam se suzdržala,bilo prošlo,kaj čete!!!
uživajte mi i mazite bušeke!
željkice sretno sutra,kupi lijepu tuniku!
vatra samo miruj!puse!
Vatra još malo i sigurno doma ,pa cure moje vi bas i nespavate a ja ko medo samo bi spavala dali vas bole grudi uživajte u ovom lijepom danu a ja odo srediti kuhinjske elemente,,,,,,
pozdrav curke evo nudim vas sa svojim jabukama, ja spavam , pa me probudi ne smijes spavati na trbuhu, na boku ne moku nikako,, na leđima me bole leđa¨! pa se se cijelu noc selim malo jedno, drugo.Vatra znam da je grozno u bolnici i da hoces doma, ako ima potrebe bolje da si im pod kontrolom! zanima me jedna stvar cula sam da trudnnice ne smiju cimet i borovnice. A ja sam ih neki dan jela a i cimet sa kompotom od slljiva valjda mi nista ne bude!
cuj to borovnice ja se borovnica najela u posljednjih mjesec dana vise nego za cijeli zivot.
a sto nevalja spavati na ledjima?
Jutro cure, vidim vi ste vrijedne jutros i ja loše spavam, pa stalno piskit i to me budi, da i mene zanima zašto nije dobro spavat na ledjima?
Vatra nadam se da ce te pustiti kuci i biti će sve u redu samo se cuvaj i neka te mazu i pazu.
Zeljkice i ja sam sutra na pregledu, sad nam je 12 + 3 tt, ja jedva cekam zadnji put sam bila prije četiri tjedna.
Pozdrav svima :-)
snupi i ti si od jutra na jabukama? Ja ih tamanim i po noći (onda se čudim zakaj me zubi muče :mrgreen:)
A da ne pričamo kolko sam već štrudla i pita ispekla sa puuuuno cimeta..i pojela naravno :)
Na leđima kažu da nije dobro spavati kasnije, jer beba pritišće neku žilu, tako mi se čini
Ma da još i na to mislim, ne bih se nikako naspavala :lol:
O željkice, pa dijelimo dan pregleda :)
1. Koji je položaj najbolji za spavanje?
Trudnice moraju spavati i odmarati se u onom položaju koji im najbolje odgovara.
2. Postoje li iznimke?
Postoji nekoliko iznimaka. Ako majka ima rizičnu trudnoću, tada je najbolji položaj spavanje postrance. Ležanje na leđima se ne preporučuje.
3. Je li spavanje ne leđima sigurno?
Ne preporučuje se cijele noći spavati na leđima. No pretpostavka je da će se trudnica nekoliko puta tijekom noći okrenuti. Spavanje na leđima bit će vjerojatno razlog češćem mokrenju tijekom noći.
4. Što je sa spavanjem na trbuhu?
Čak i spavanje na trbuhu sigurno je pri normalnoj trudnoći. No ono u jednom periodu postaje neudobno. Možda ćete početkom drugog tromjesečja morati leći malo više postrance i gornju nogu poduprijeti jastukom.
5. Jesu li svi položaji uistinu sigurni za nerođenu bebu?
Svaki položaj koji je udoban vama, siguran je i za vašu trudnoću. Žensko tijelo spremno je za svaki od tih položaja pa oni ne predstavljaju opasnost za bebu.
6. Hoće li bebi u nekom od tih položaja biti neudobno?
Beba u trbuhu ne osjeća nelagodu. Ona pluta u bestežinskom okruženju i uvijek ima mjesta za protezanje. Ne brinite za bebinu, već za svoju udobnost.
7. Kako se dovoljno odmoriti?
Morate spavati na kvalitetnom madracu koji će se dobro prilagođavati oblicima vašeg tijela. Pomaže ako stavite jastuk ili dva između nogu, tako da se gornja noga nalazi u visini kuka. Majke u visokoj trudnoći pri spavanju moraju češće mijenjati položaj, tako da se obično ne naspavaju dovoljno. Stoga se trudnice moraju odmarati i danju.
Većina začinskih trava koje se koriste u kulinarstvu, mogu da se koriste i tokom trudnoće, ali u malim količinama, da ne bi izazvale grčeve i prevremeni porođaj. Tu spadaju: celer, čili, cimet, komorač, oraščić, origano, peršun, nana, ruzmarin, šafran, žalfija, majčina dušica.
Neke začinske biljke, međutim, izazivaju kontrakcije uterusa, pa mogu da dovedu do spontanog pobačaja, prevremenog porođaja i da oštete fetus. Druge izazivaju povišen krvni pritisak, ali i defekte na rođenju.
U trudnoći se ne preporučuju:
♦ Bosiljak, a naročito njegovo ulje - koje je stimulator materice, pa može da se koristi jedino u toku porođaja.
♦ Kim može da izazove grčeve i prevremeni porođaj.
Prim. dr med. Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista
eto tako kad je snupiju dosadno kopa po netu!
slobodno spavaj na leđima (za sad). kad beba poraste, obično i samim trudnicama smeta taj položaj jer je pritisnuta vena cava pa otežano dišu, a samim time i beba dobiva manje kisika itd. zato se preporuča ležanje na lijevom boku. ali nekim ženama ne smeta položaj na leđima - to ćeš već sama vidjeti. ja nisam nikako mogla na leđa - odmah bi se počela gušiti.
evo snupi već sve sredila :)
zanimljiv članak... sve te začine redovito koristim, pogotovo peršin, ružmarin, a cimet obožavam.
bosiljak barem jednom tjedno jednem jer obožavam salatu sa cherry rajčicama, mozzarelom, bosiljkom i maslinovim uljem.
kim često jedem u pecivima...
za mene su sve to gluposti, al svakom na volju!
već sam nedavno pisala da bilo kaj ukucaš u google i napišeš u trudnoći naći ćeš neki članak koji kaže da to iz nekog razloga nije dobro...
Znatiželja me obuzela pa sam pogledala taj forum s imenima-bolje da nisam. Ljudi zbilja svašta komentiraju i pri tom ne paze da li su korektni i pristojni.
A što se tiče začina, slažem se da ispada da je pola toga u trudnoći štetno, no vjerujem da su za to i potrebne malo veće količine navedenih začina tako da uopće ne brinem zbog bosiljka i origana koje redovito koristim u umacima od paradajza ili o malo cimeta u knedlama ili štruklima.