Samo da još što se izdajalice tiče napišem iskustvo moje prijateljice: ona je rodila malenu sa 32 tjedna, mala je bila u inkabutoru 3 tjedna i u ta tri tjedna ona se svaki da izdajala i nosila u bolnicu svoje mlijeko za nju!
Printable View
Samo da još što se izdajalice tiče napišem iskustvo moje prijateljice: ona je rodila malenu sa 32 tjedna, mala je bila u inkabutoru 3 tjedna i u ta tri tjedna ona se svaki da izdajala i nosila u bolnicu svoje mlijeko za nju!
Ajme kako su se zaredali pregledi! Cini mi se da je dosta beba na zadak i zeza mame. Nadam se da ce se sve izokrenuti kako treba!
Ja sutra na ogtt i po nalaze senzibilizacije - to je zadnja, konacno. Pun mi je kufer one Petrove; od cekaonice do ovih sto vade krv, katastrofa..
Nas pregled je sljedeci ponedjeljak i tada uzimamo i bris na strepB. Bas me zanima koliki nam je momcic. :zaljubljen: Po nekim mojim procjenama, ako bi rastao knjiski, po 200g tjedno, s 40tt bi trebao biti 3500, sto mi se cini skroz ok. No sve se bojim da ce me opet iznenaditi velicinom u ponedjeljak. :-)
Ja sam usla u totalnu fazu "gnijezdenja", stalno spremam, preokrecem sve naglavce, planiram... a namjeravam do kraja tjedna pripremiti torbu za bolnicu. Jos mi fale samo postpartum ulosci i gacice i to mislim uzeti od chicca i to je sve.
Glavna svrha izdajalice je da ne dođe do upale kada dijete ne popije svo mlijeko ili?
Mislim da je glavna svrha razbiti prepunjenost dojki ili potaknuti laktaciji kod premale proizvodnje.
I naravno osigurati hranu zbog odsutnosti majke.
Ako se izdaja do potpunog pražnjenja dojki dolazi do još veće proizvodnje koja je nepotrebna i onda majka dobije mastitis, završi na antibioticima i prestaje dojiti zbog bolova...takvo izdajanje kod normalne proizvodnje samo radi probleme.
Svakako preporučam sos telefon i grupe za potporu dojenja kojih ima u puno domova zdravlja radi pomoći i pokazivanja položaja.
Dijete najbolje regulira ponudu i potražnju kod većine majki. Naravno da ima izuzetaka kod bolesnih, premalih i uspavanih beba ali one nisu u većini.
Mislim da se nesto pocelo desavati kod mene, od 15:40 cini se da imam trudove, s nekim razmacima oko 10 do 15 min.. Stalno me tjera i na wc, a sad sam obrisala komadic sluznog cepa.
Al nisam sto posto sigurna, nemojte me drzat za rijec. Imala sam danas i amnioskopiju pa je mozda ona nesto potakla.
Jesi bila ista otvorena ili uloziva?
1 cl uloziva, evo panika lovi, dlanovi znojni..
Violinchek cestitam!
AM, samo hrabro!
Sto se duda, bocica, adaptiranog i izdajalice tice -nisam ih imala spremne za prvo, a ni sad za drugo dijete. I nista od toga mi nije trebalo, a dojila sam dvije godine.
Uvijek sam bila misljenja da mm ili netko drugi mogu otici u dezurnu ljekarnu ako bude potrebno.
Smeta li vas ako vam ginekologinja koja vam provjerava uloživost ima duge nokte (ne jako, ali dovoljno)?
Mene je jeza prošla kada je skinula rukavice i kada sam vidjela da mi je taj prst pokušala umetnuti u cerviks.
AdrianovaMamica nek je to to! Sretno!
Meni je sa prvim navrlo mlijeko u mlazovima, noću dok smo spavali.
Probudila me užasna napetost u grudima koje su bile piramide!
Dovoljan je bio jako topao tuš (da otvori mliječne kanale) i lagano ručno izdajanje dok napetost nije popustiola i onda je Klempo napravio ostatak.
I to sam znala otprije.
Zato i trubim da treba učiti o dojenju prije.
Problem je kad beba ima jaku žuticu pa je uspavana ili kad je prerano rođena i nema snage za sisanje, premala. Onda izdajalica puno pomaže.
Ali to su ipak iznimni slučajevi, kao i ovaj Sarine prijateljice.
Adrianovamamice sretno!
Zdmamice, mislim da sam i ja čula tu njenu izjavu i odvratna mi je.
I inače mislim da se zalaže za dojenje na jako agresivan način, iako, iskustva joj ne fali i savjeti su na mjestu.
Hvala cure na cestitkama!
AM sretno i brzo da bude - bas se radujem da je krenulo, da se nisi patila cekajuci kao ja! :)
Mi smo jucer stigli doma i malo smo imali tezu noc od onih u rodilistu ali to pripisujem njegovom uzbudjenju/iznenadjenju novom okolinom. Mislim da ce nocas bit mirniji...
Dojenje smo uspostavili vec sat vremena nakon poroda i od tad nam super ide. Patronazna mi je rekla da mljeka imam za trojke :) ali ja nisam ni u jednom trenu osjetila to nadolazenje mljeka o kom svi pricaju - to kad grudi ocvrsnu i sl. Meni se cini da su mi grudi stalno iste...mozda je to jer on stvarno silno i puno sisa???
Adrianovamamice, nadam se da je to to i da ce sve proci super! Drzim fige :)
Cure, ja sam se narucila za pregled privatno odnosno 4d ultrazvuk iz jednog jedinog razloga, da dobijem slikicu i cd. E sad, kad sam se narucivala pitala me zena jesam li do sad radila color doppler sto nisam. Pa mi je palo na pamet da li to znaci da sam trebala ili sto. Imate vi kakvih saznanja o tome, da li se to radi, je li to pozeljno, jeste vi to radile?
Meni je izdajalica zapravo uvijek bila apsolutno nepotrebni komad opreme.
Prvi put sam imala dijete uz sebe , pa je dojio na zahtjev. Nikad nisam uspjevala izdojiti.
Drugi put sam imala sve moguce izdajalice i bolesno dijete koje nije moglo dojiti . Izdajala sam streberski ko manijak svaka 3 sata . Nikad, u niti jednom trenutku unatoc svoj opremi i tehnici ( vise vrsta izdajalica uzmedu ostalog elektricna, kompresije, oksitocin u spreju, cakevi, homeopatija, cuda nevidena...) nisam imala refleks otpustanja mlijeka na izdajalicu .
nikad nisam izdojila vise od 40 ml , i to bi bilo ujutro. Kasnije bi svako izdajanje bilo bjednih 20 ml nakon 30 minuta izdajanja uz kompresije ( i tako 2,5 mjeseca). Uglavnom , moje iskustvo sa izdajanjem..
Meni su radili taj doppler jer je liječnica očitala manje mjere, zaostatak za nekih 2-3 tjedna, prije mjesec dana. Posumnjala je da posteljica slabije obavlja svoju funkciju. Dopplerom se mjeri kako žilice unutar pupkovine rade. Ako dijete uredno napreduje vjerojatno nema potrebe. Najbolje je da te stvari detaljno ispitaš liječnika.
to sa izdajanjem je rulet jednostavno
Sa prvim nisam nikad uspjela izdojiti vise od 10 ml a sa malenom sam bome izdajala i po 100 ml (nakon podoja!) kad je beba imala mjesec dana i bila na intenzivnoj nakon operacije. Buljila sam u nju i izdajala da ima za noć
Ono, kako, šta, ista žena, iste cice??
Adrianovamamice ---- naježila sam se od uzbuđenja!!
Sretnooooooooo :)))))))
Doplerom se gledaju protoci na anomaly scanu sa cca 20 tjedana i kasnije po potrebi pred kraj T; bar je tako meni bilo
Sve ovo pod "drugi put" ti mogu potpisati, od riječi do riječi, ali u ovom izdvojenom je bio moj must have za izdajalicu. U konačnici, nakon 3.5 mjeseca bili smo na nuli. Muž ima traume od mog izdajanja. Tražio me neki dan/tjedan da mu obećam da to više neću raditi (u smislu, tako nas sve maltretirati). On JEST bio podrška cijelo vrijeme, samo sam ja već daleko prešla sve granice.
ma joj ne znam, nest sam zadramila bila kak nesto nece bit ok bla... i jos prvi put odkad sam kod te dr cekali 1h... utrnulo mi dupe na onoj drvenoj klupi...
a inace sve super, al ce beba bit ogromna... sad je vec 1800g sto je po velicini 2tjedna unaprijed ali to su i predvidjali zbog metformina... pitala sam ju kak cu ja nju rodit toliku hahaha pa je rekla da cu to u bolnici dogovarat i da ce me vjerovatno za porod preuzet moj mpo dr...
mala princeza je zapravo jedna prava divljakusa :lol: gledamo saku bu odjednom ledja, bu glava, bu noga kod glave, pa saka medju noge... kaze dr. da ima vode dosta pa joj lijepo okretat se na sve strane tako da kod nas nema glava dolje ili gore... bila je i dolje i gore lijevo i sa strane desno u 15min pregleda :neznam:
Posteljica je ok...
Ja sam dobila "samo" 2,5kg pa me pohvalila hahaha :mrgreen:
posto me ziga i boli i svrbi ono kod rebara i dalje, za svaki slucaj me poslala na komplet krvnu sliku, urin, jetrene probe i secer ali guk ne ogtt. iako misli da je to samo zeludac jer je beba velika i visoko pa mi stisce sve, al bolje da provjeri da nije nist, da smo sigurni...
AM sretno :-)
p.s. opet nisam imala vaginalni pregled i iduci mi je zakazan tek 15.6. ... a misla sam da se sad ide svaka 2,3tjedna :?:
Cure moje, prije ponoci rodio se na cr moj sin Bruno. Vidjela sam to maleno cudo nakratko, odveli su ga na kupanje. A ja od uzbudenja iako sam preumorna ne mogu zaspat. Boze mili jos ne vjerujem..
Čestitam AM, sada puno maženja i ljubljenja.
Daj mu jednu forumsku pusu od svih nas.
AM, čestitke!!!
Mene peru živci ko luđakinju. Nisam uopće spavala. Nadam se da neće biti ovako prije svakog pregleda. :(
Adrianovamamica čestitam od srca!! Poljubi svog sinčića za sve nas! Želim ti brz oporavak!
čestitam od srca!!!
Bravo Brunina mamice, mazi svoju dugicu! :-D
Adrianovamamice cestitke na sincicu!!
Stigo jos jedan smotuljak :-D cestitam AM!! :klap: :-*
Čestitam AM na sinčiću, dobro nam došao Bruno :-)
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
AdrianovaMamica čestitam ti od srca! Tvoja dugica je stigla :-D
Tko nije nervozan pred pregled? Meni je to obično dan čokolade i općenito slatkog. Danas za doručak croissant s čoksom + još malo čokse :oops: Čeka se 16h. Dobro što su pregledi rijetki :roll:
AM cestitke <3
Dobrodosao Bruno <3
AM čestitam od srca!Uzivaj u svojoj srecici! !!!