Ne Sedma gimnazija, nego sedam gimnazija!
Printable View
O djeci koja imaju rješenje za školovanje sa IP - individualiziranim pristupom radi neke poteškoće (ili se školuju po prilagođenom programu). Termin izravan upis je pogrešan jer se djeca s rješenjima zapravo upisuju na predupisima, konkuriraju na određeni broj mjesta među djecom s rješenjima koja se prijave, pišu prijemni, moraju zadovoljiti postavljeni prag itd.
Evo, da javim, moj kaže da mu je na prijemnom u X.oj bilo teže no jučer u MIOC-u i to zbog više geometrije (spomenuo je nešto o površini romba).
trenutno u MIOC upadaju svi s 85 bodova.
Svimbalo - čestitam!
Moja se nakon Preloga raspala... Sigurna je da je loše napisala i da ne prolazi. Kaže da je bilo tško, da su iz fizike bila dva pitanja iz optike,a oni to uopće nisu radili, da je biologija bila teška, a biologija nosi najviše bodova (to po novom, inače je svaki predmet nosio jednak broj, a dva zadatka su bila međupredmetna).
Sve u svemu baš je žalosna i iskreno, srce mi puca vidjet ju takvu.
Činjenica da je upala u MIOC i da joj je mogući rang tamo ispod 50.mjesta, ne tješi ju uopće. Ajme meni, previše mi je ovo stresa (kako je djeci neću niti misliti).
BTW, kažu da je u X. bilo 690 djece na prijemnom!
Elica a zašto niste tražili promjenu u svezi boda ili upisa vezano za kemija/ povijest
Tak je, tanja_b je u pravu.
Ekice, jako mi je zao kad cujem sto vam sve djeca prolaze a to me ceka dogodine.Odmah se i sama uznemirim kad procitam vase postove.
Ne znam zasto,al ja mislim da ce ti ona upasti i u Mioc i u Prelog.
Drzim fige!!!
Bravoooo Svimbi za sina!!!!!
Hvala, hvala :)
(Moje zasluge su slim to none)
Ekice, javi rezultate iz Preloga :-)
zašto misliš da nisam tražila?
Odmah smo pisali prigovor, zvali razrednicu i riješili problem u roku od dana!
dakle, Prelog....
UPALAAAAAA JEEEE!!! Mislim, zbroj svih koji imaju bolji rezultat od nje na prijamnom i kada bi svi ti stavili Prelog za prvi izbor + ovih 11 koji su po ocjenama ispred nje na trenutnom poretku - ona upada!!!
Ja vam ne mogu reći koliko je sretna i koliko smo svi oko nje sretni!! :-D
Suuuuupeeeer!!!!!
Pa naravno da je upala, bilo bi zaista nevjerojatno da dijete državni natjecatelj toliko zariba prijemni da ne prođe ;)
Oni su obično prestrogi prema sebi u takvim situacijama, imala sam ne jedan razgovor sa svojim sinom na slične teme. I zapravo je u takvim situacijama prilično bitno da roditelj zadrži hladnu glavu, da ne dozvoli nervozi djeteta da prijeđe na njega.
Toooo bravooo ekice!!!!
Tocno sam tako i predosjecala :sing:
A ako upadne i u Mioc, koji je njen odabir?
Ako se dobro sjecam, rekla si Prelog.
Javljajte i vi ostali kako je proslo.
Ekica i Svimbi, čestitam od srca.
Sad možete odahnuti jer znam kakav je to stres i Tanja je u pravu da naši klinci sebe prestrogo procjenjuju i ocjenjuju. Imam to doma :-D
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala!
Ona je u Mioc upala, obzirom na rezultat ispita (7,50) + dodatni bod svakako je u prvih 100. Trenutno joj je mogući rang 59.
Ali Prelog je njen izbor, bez razmišljanja. :heart: Da, mala je satnica matematike u Prelogu, ali planira uzeti dodatnu matematiku pa tako nadoknađivati.
Ali zato ima kemije puno i fizike i masu rada u labosu, baš specifičan program.
A kada smo kod specifičnosti, meni je baš lijepo bilo što je glavom i bradom Ravnatelj bio taj koji je prozivao djecu jutros na ulasku! Njemu pola sata-sat "izgubljenog" vremena, ali djeci baš dalo na važnosti. Bravo Stić!
Ajme predivno ekice :heart: neka je curki sa srecom!
Ja sam ju "prepoznala" na listi MIOC-a po tome što joj nije prioritet 1 :mrgreen:
Baš sam se uživjela, iako se čak ni na forumu ne susrećemo, a kamoli da bismo se poznavale, baš sam navijala za njen Prelog :)
I vjerojatno je jedna od rijetkih ucenika koja je upala u Mioc, a da joj to nije 1.izbor.
Svimbi, jel sad i vi znate sa sigurnoscu da je upao? Da jos jednom cestitam? :-)
Hvala ti, ali ne, moj nije taj, on nije perfekcionist ni pretjerano samokritičan, rekla sam, ima veliki lavlji ego, ali uglavnom realno procjenjuje svoje sposobnosti, pa nije htio ni pomišljati na Prelog (koji sam ja malo gurkala, jer mi se jako svidjelo ono što sam u samoj školi viđala, kad smo tamo imali judo natjecanja), jer da bi mu 4 predmeta za spremati za prijemni bilo previše.
A ima i nekoliko ekipa za izlazak, pa ne bi sve to stigao :mrgreen:
Ja ne znam kako to sa sigurnošću mogu znati. Užasno ih je puno s istim brojem bodova, a govorimo o rangu 88.
Tako da dok ne vidim zelenu kvačicu na "pravo upisa" ne primam ponovne čestitke :mrgreen:
U desetoj je ostvario puno slabii rezultat, kako je i očekivao (2 boda manje), tamo ne upada, rekla bih 100 sigurno. Ali njemu je, rekla sam, MIOC ono što je ekičinoj Prelog.
Zakasnila sam na edit, htjela sam ispraviti znakove ispranog mozga, ono "puno slabiji" rezultat u Desetoj trebalo je glasiti jednostavno - slabiji rezultat.
A sorry ja ti ne znam svu tu proceduru i kad su liste konacne.
Jel to onda taj neki 4.7.koji ste spominjale?
bravo curke i klinci :)
ima li tko da upisuje tehničke škole? zanima me kako je s bodovima situacija zasad?
7.7. se zaključavaju liste.