Spolnim kontaktom kao i većina ostalih.
Printable View
Spolnim kontaktom kao i većina ostalih.
Pitam jer ako su brisevi u prosloj trudnoci bili ok.nisam imala streptoskok...onda je valjda minimalna ili nikakva sansa da ga sad imam.jedino ako je muz skitao :)
mislim da moze i kontaminacijom iz debelog crijeva
al u trudnoci bi se bar jednom, a pozeljno i dva puta trebali napraviti svi brisevi
samo, mnogi ginekolozi stede
nije kasno ni u 38 tt
ako je pozitivan, dobit ces atb u toku poroda
ili, ako dodjes na sam kraj pa ne stignu, da se beba moze provjeriti nakon poroda
u drugoj t sam taj bris radila dan prije poroda, u 38tt
nalazi su dosli drugi dan u rodiliste i bili negativni
da je bilo pozitivno, testirali bi i bebu
Meni isto nisu rađeni brisevi cijelu trudnoću. Al sam ih radila 2-3 mjes. prije trudnoće i bili su uredni. Pitala sam to dr. na jednom pregledu dal ćemo ih radit, a on je rekao da se ništa ne brinem, da on vodi brigu.
A bris na streptokok se radi svima pred kraj trudnoće i koliko znam ako je pozitivan, dobije se neka injekcija oko poroda ili kad se rodi, ne znam točno.
Eto, ja i Ginger u isto vrijeme pisali.
Može i nespolno, piše na par mjesta na internetu.
To mi nije jasno. Na čemu oni zapravo štede? Ide li to iz njihova džepa za testove?
Kakvo skitanje. Streptokok u rodnici nije spolna bolest , niti patogeni organizam. On normalno kolonizira sluznicu 30 posto zena u nekom trenutku, moze doci i proci bez da znas da ga imas ili nemas. Jedina fora sa njim je da ponekad ( u iznimnim slucajevima smanjenog imuniteta )moze uzrokovati infekciju kod novorodenceta. Iako i o njemu ( i rutinskoj profilaksi na porodu ) postoje podjeljena misljenja.
Eto o streptokoku pojma nemam :)
Na internetu se svašta da pročitati, od toga da uzrokuje upalu pluća i rjeđe meningitis, do toga da je bezopasan.
Moj stav je da je bolje spriječiti nego liječiti.
sirius bas tak su i nama rekli jucer, krenili smo na tecaj...
Nego jedno glupavo pitanje... jel se vama tam dolje sta mijenjalo u trudnoci? Jel zbog nekih promijena trebam brinit? Znam da se promijeni boja, potamni sve zbog prokrvljenosti, pritiska bla... o zom sam citala... ali meni ko da su se usne nekak objesile :-/ mozda starim pa gravitacija radi svoje? :lol:
Ne mogu pogledati, nemam ogledalo.
I na livoj i desnoj strani ogromne mi vene iskocile.jedna na preponi.druga na vanjskoj usnici.i ta me boli.
A inace sve nateceno i veliko hahaha.
Mene brine što sam čitala da je jednoj trudnici "ostalo zjapiti" nakon poroda. Zamislila sam krater.
Mojoj frendici je ostao visiti kao neki jezik mali :) na drugom porodu su rekli da nije bila dobro zasivena i da ce joj to popraviti.
Pucaju li vam usta u kutevima? Meni već dva tjedna, i peku, i ljušte se.
Je li to znak slabog imuniteta ili dehidracije?
Zna li neka na kakav problem mogu da ukazuju otkucaji bebe koji su na ctg-u na gornjoj granici (oko 160)?
Cim se resis jedne panike krene neka druga... :/
Nisu ti ništa rekli u ambulanti?
Nista, samo da su otkucaji sve vreme toliki i da zato moram kroz par dana ponavljati ctg, a zato ima tih par dana da izludim od brige...
zure, guzva im za detaljnija objasnjenja :/
Da, tako i kod moje ginekologinje. Tek što siđem sa stolice već me pozdravlja.
Vjerojatno nije ništa strašno. Da jest zadržali bi te u bolnici.
Jesi li se uzrujavala možda taj dan?
Drage moje danas sam bila na uzv i bebica je super, sve mjere su veće za tjedan,,ali me muči to što mi je dr rekao da mi je posteljica dosta zrela,;odnosno da je stupanj zrelosti 2. Danas sam 31+2.
Jel ima koja da zna nešto više o tome? Hvala:-)
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Nisam, vece pre toga sam imala dosta kontrakcija pa sam zato i zakazala pregled. Kontrakcije su posle prestale. Takodje ni beba nije bila nesto aktivna, tokom tog ctg-a se pomerila jednom.
Nije ni cudo sto smo zabrinute, moj dr posveti paznju pregledu, ali za moja pitanja nikad vremena. I onda sa njima dodjem kuci i do sledeceg puta mozgam ...
Ja sam 32tj, pise posteljica I/II. Ne znam kad treba da predje u stadijum II
Iz onog što sam čitala po internetu postoje tri stupnja zrelosti. Ako su mjere za tjedan veće onda se nemaš što brinuti. Problem bi bio da su mjere za 2-3 tjedna manje. To bi onda značilo da je posteljica prestala funkcionirati (oslabljen dovod hranjivih tvari).
Mene su prepali prije nekih mjesec jer je dijete bilo na donjoj granici za opseg trbuha. Došla sam doma uzrujana, plakala, nikako da se smirim. Da bi na svakom sljedećem UZV pregledu mjere bile taman.
Uzmi si nešto za grickanje, pusti film i opusti se. To će najbolje pomoći i tebi i djetetu.
Da , jedina je fora u tome da neka istrazivanja pokazuju vece oboljevanje od infekcija uzrokovanih e.coli kod novorodencadi ( ako je majci dana profilaksa za streptokok). Bilo koji antibiotik , koliko god je koristan, ubije i dio zastitnih bakterija tako da se pojavljuje rizik ( za nesto drugo). Eto, samo da znas. Profilaksa jest uobicajena procedura , ali i ona ima rizike.
Prvi pregled je išao kod privatnice. Na nalazu je navela da treba napraviti taj cervikalni. To je naglasila jedno 3-4 puta, i kasnije kada mi je u emailu poslala nalaz PAPA testa opet ponovila. Kada sam došla kod socijalne mahnula je rukom da ne može dok se ne riješim vaginitisa. Sada kada sam se riješila zaboravila sam je podsjetiti. Stvar je u tome što nisam radila ove testove prije trudnoće, a piše na harni da se preporuča u tom slučaju: http://www.poliklinika-harni.hr/Prep...-trudnoci.aspx
Ma kužim svrhu tih pretraga, ali samo sam povukla poveznicu, ak je od moje 18-e uvijek sve bilo ok i sad cijelu T svi mogući nalazi na sve živo ok, ne vidim razlog zašto bi sad neka pretraga pošla po krivom. Osim toga, s kim god sam od starijih razgovarala, čak i sa svojom primarnom gin, do unazad par godina se taj bhsb bris nije uopće radio, to je neka novija praksa pa se uopće ne opterećujem. Moja teorija je, što manje prčkanja, intervencija i postupaka, to bolje!
Netko je spominjao krv iz nosa.evo trece jutro kod mene.tako mi je bilo na pocetku trudnoce.mislim da je to od ovih tlakova vani,ptomjene vrimena.a i inace imam prosirene kapilare u nosu i vec sam bila prije par god na spaljivanju kapilara jer mi stalno pucaju.
Danas 35tt :) kako sporo ide.
ZM izdrzi jos malo, blizu si termina a mene ceka vise od pola. Jutros se ne mogu ustat koliko mi se vrti. Tlak 86/57, nikad tako nizak. Doruckovala sam pa se izlezavam na kaucu i pijem vodu jer ne znam cime da ga podignem. Je li netko od vas imao problema s niskim tlakom i da li je to opasno za bebebicu, usla u 17tt.
Bila danas kod gin i potvrdila je da se cervikalni ne rade rutinski u trudnoći.
Bez obzira, voljela bih znati pa da budem sigurna.
Meni zna biti, ali ne curi nego se ugrušci nakupe i ne mogu disati, a ne smijem ih trgati. Onda stavim ulja u nos.
Mlađe žene inače često mogu imati niski tlak. Mene kada uhvati skuham si tursku. Bez šećera, bez mlijeka, jedna šalica.
Ribica 1 i ja sam niskotlakaš, jedi obabezno nešto slano i pij tekućine pa ćeš podići tlak. Znam da je smeće, ali ja maznem vrećicu čipsa i to mi najbrže digne tlak. Inače domaće juhice, malo jače zasoljene ili salata od svježih krastavaca sa soli.
AM cestitam od srca na velikom djecaku !!!!
Ja sam jucer bila na pregledu (33+4) i sve je super, uloziva sam za 1 cl.ali unutarnje usce zatvoreno tako da me narucio ponovo za mjesec dana...malisa ima 2380 gr.
Pitala sam za bris na streptokok, uzet ce mi ga na slj.pregledu i to zato sto sam pitala inace ne bi. Stvarno ne kuzim kako ti doktori razlicito razmisljaju...
Ribice ne brigaj za tlak, bolje da je nizi nego poviseni..meni je u proslim trudnocama bio nizak, dolazila bi mi nesvjestica, mantalo bi mi se stalno...u ovoj mi je konstantno 110 ili 115 kroz 75 i super se osjecam.
Ludilo pospremanja sam imala pred kraj prve trudnoce i uhvatilo me i u ovoj.cilu kuhinju sam izribala.i sad gledam kako cu iza rucka kupatilo.
Da nisi trudna rekla bih ti 'drmni konjak', al kako je to :nope: onda kako su cure već napisale, popapaj nešto slano+tekućina.
Meni je znao onaj mjerač pištat error koliko je nizak bio i konjak me svaki put vratio u žive. I inače mi je uvijek nizak al ja solim ko manijak pa mi se nije ponovila slična epizoda već dosta dugo.
bebeto, terminuso, super za pregled, decko lijepo raste. :-)
Da, cudno kako se razlikuju stavovi ginekologa. Moj je pak cak i prerevan. Obavila sam i drugi ogtt, premda je prvi bio ok i evo i ovaj je super. Napravila krvnu sliku i crp i opet pokazuje blagu anemiju. Danas dizem nalaze senzibilizacije iz petrove i spremna sam za pregld u ponedjeljak. Ne mogu docekati da vidim koliki je momcic i ima li promjena s cerviksom. Tada ce mi raditi i bris na strepB.
Mislim da ce mi nakon ovog pregleda sljedeci biti zantri tjedna, s 37tt i to u bolnici, cisto da ne bude iznenadenja kad dodem u radaonu, jer nisam na sv.duhu po mjestu stanovanja.
Sto se tice nosa, krvarenja, ugrusaka... u prosloj trudnoci mi je bilo prestrasno, doslovce pun nos krasta. Ne kuzim sto je sada drugacije, ali nemam nikakvih problema s tim.
moj isto radi cervikalne briseve na početku i negdje pred kraj
mislim da sam gledala i na stranicama nekim da se uglavnom i rade
al nisam sigurna gdje
krvarenje iz nosa mi je redovita pojava u obje trudnoće
a tlak mi je jučer bio 87/67
otkucaji srca 113 (inače imam laganu bradikardiju (meni su normalni otkucaji 50)
komirana sam jučer bila