iiii, kak si ti to lijepo pripremila :naklon: :mljac:
Printable View
iiii, kak si ti to lijepo pripremila :naklon: :mljac:
jel'da? :mljac:
Što ćemo sutra?
Znate li kakvo dobro varivo?
Grah i kiselo zelje... to je ok, zar ne?
je. ja bi jela grah zapecen s necim (kak se vec radi ono nesto kao prebranac u srbiji) i kiselo zelje sastrane. jos i malo suog mesa :mljac:
hihi, ali bez mesa, mikka... ne može meso i grah u isto vrijeme :(
kako ne? grah, grasak, slanutak, leca.. plus meso ide. kaj nije njim GI oko 35, najvise 40? evo sad gledam na sajtu, svi beans osim 3 vrste imaju GI od 15 do 35. znaci, ozezi.
aha, i azuki. 35.
:?
pa grah, mislim bar, ide u skupinu UH pa ne ide s mesom... sad si me zbunila... odoh proučiti.
ma nee, meso se u prvoj fazi jede s UH kojima je GI nizi od 40 ili 35. tako da slobodno jedes tu kombinaciju.
:mljac:
curke, ja se ubacujem ponovno, trecu godinu zaredom...
vidim ima dosta starih imena, neki novi...pa pozdravljam vas sve redom!!
treca sreca, jel' tako :P
inace me Monti inspirira pocetkom svakog proljeca (proljece - pocetak godine LOL)
Krenula sam na M prije dva tjedna, otada sam izgubila 4kg :D
Cilj - 7-8kg idealno.
bit ce gusto...
Ja ću vam se od sutra pridružiti.
Svake godine započnem u siječnju, i onda me dočeka 2.2. (obiteljska fešta) i mama s kolačima i finim ručkom, tako da sam ove godine odlučila da se ne patim, nego jednostavno čekam da prođe taj datum. :mrgreen:
ja se osjećam isto.Citiraj:
lexy prvotno napisa
ustvari i ne baš.... razoružava me ista bojka na vagi, al u dkg ista.
evo me već u trećem tjednu i pridržavam se i ništa se ne događa.
ja ko da sam na održavanju kilaže, a ne naglom gubljenju.
kažu da i tri mjeseca možeš biti na dijeti pa tek onda početi gubiti kilažu, al to mi je tako..... ne znam... ko ima toliko vjere u nešto,a da ne vidiš promjenu??
s ovom dijetom sa počela tako malo jesti, npr. jučer
doručak:samo čaj, kasnili na misu,
ručak: kuhani kupus i piletina (veličine dlana) na žaru
večera(u 17,30): kuhani kupus.
oko 15 sati šakica brusnica.
i nisam gladna.
trbuh mi je ispuhan, bolje se čutim, al vaga se smrzla. :/
pozdrav cure, evo mene opet. Imam nekih pišljivih 4 kile za skinut ali nije u tome stvar, problem je što sam gomile smeća počela ubacivat u sebe pa sam se vratila dobrom starom montiju.
Danas za doručak jabuke i jogurt, ručak poriluk s integralnom rižom, a večera vjerovatno salata s kuhanim jajima...ako izdržim do večere :mrgreen:
Ja sam malo pozaboravljala tablicu i nemam sada vremena, ali mislim da brusnice imaju visok GI?
I nesto za kuhani kupus...jel to ima visok GI, a sirovi nema?
mozda lupam, ali nije zgorega provjeriti.
ja ne idem tako cesto na tablice (kao prije manijakalno), ali ako imalo sumnjam u nesto, onda ne jedem...(tiranin prema sebi lol)
a sta da kazem...stvarno sam odlucila i drzim se toga. Jedino sto me malo zeza je kava. Malo ju pijem, malo ne pijem. A mogla bih bez totalno...navika.
:oops:
Amalthea, hvala za ideju za ručak!
I ja mislim da grah i meso ne idu, nema veze što grah ima 35, ne ide u PRVOJ fazi. Poslije može.
ja se nakon početnih loših dana osjećam jaaaaako dobro na montiju, toliko dobro da mi se uopće više ne vraća na staro, osjećam se lakše i imam više energije.
Dolisa - pa zar ja to sebe samu sabotiram?!
kako ću žvakat onaj pravi seljački kupus ako nije skuhan? :?
Kosjenka - imam i ja 3 kile skinut i ne da ne idu dolje, nego se ništa ne pomiče. al neću odustat. osjećam se jako dobro, nisam tužna i nemam dojam da sam u kazni, probava je ok.... ima svojih prednosti.
Ok, pogledala kupus, izgleda da je ok
GI 15, ne pise nista kao za npr. mrkvu, da je kuhani vise
tako da sorry za alarm, Andorra
brusnice su 45 GI
ja ne bih u prvoj fazi jela njih uopce. Sad, nisam sigurna jesi ti u prvoj ili drugoj fazi?
U vezi graha i mesa...ni ja nisam bas za prvu fazu i mijesanje to dvoje. Zapravo, u prvo sam vrijeme dosta stroga i ne idem iznad 35 otprilike, riiijeeetko 40
ugljikohidratni dorucak ne vise od dva puta tjedno, i ono, bas po ps-u
ne moze izostati uspjeh nikako. Ali je tesko za poludjeti :(
hehe...osjecam se odlicno nakon prvog tjedna.
iako Monti kaze tri tjedna...
ali mi je tesko u prvoj fazi jesti raznoliko kao sto bih mogla u drugoj. Bas zato jer se ogranicim za GI nizi od 35
Dolisa - hvala za kupus!
znači brusnice su out. a čokolada se može.... vidiš kako je to čudno.
ja sam na prvoj fazi jer trebam izgubit kile. a izgleda da se hranim ko da sam na održavanju. :lol:
od ponedjeljka do subote sam bila na strogom montiju, ali jučer :(
nisam mogla odolit da ne zgriješim za ručak, pa sam nastavila s glupostima do navečer :oops:
ništa, danas je novi dan, opet strogo
čime si zgriješila za ručak? :mrgreen:Citiraj:
panterica prvotno napisa
Ja sam jučer pojela sve. SVE.
Danas ću opet biti dobra, ali tako sam ljuta na te vikende jer mi je u srijedu, četvrtak već prilično dobro, želudac mi se navikne na kontrolirani unos i onda opet za vikend sve pokvarim i u ponedjeljak se mučim.
cekaj, ako grah ima GI 35 onda se moze jesti s mesom. azuki grah sigurno ima 35, a za ove vrste ne znam, mislim ne razlikujem nazive na engleskom.Citiraj:
Dolisa prvotno napisa
btw, ugljikohidratni dorucak je ok jesti, monti kaze da se proteinski dorucak (jaja i to) ne bi smio jesti vise od 3 puta tjedno. ugljikohidratni rucak je dobro jesti najvise 2 puta tjedno.
malo smo zaboravili ps, a? :mrgreen: :*
i ovo za suho voce me cudi, ja sam mislila da su brusnice ok. na kraju ispada da je suho "voce" ustvari samo marelica :/ , jer ovo drugo ima visi GI nego sto bi trebalo.
andora, a s čim nisam zgriješila?
trebala sam pojest samo teletinu i salatu, ali kako sam mojima spremala uz to i špinat na mlijeku i krokete od krumpira, morala sam probat, pa kako je bilo super pojela koliko sam god mogla :oops:
onda, kad sam već zgriješila, pojela i par kolača :oops:
pa je na red došla utakmica, malo sam se nervirala, ali tu je bio čips, pereci i ostala utješna hrana. naravno ni fanta me nija zaobišla,...
uglavnom, katastrofa
ali danas još nisam ništa jela (još nisam provarila sve od jučer), samo kava s mlijekom
krećem ispočetka sa strogom prvom fazom
koje vi suhe marelice kupujete, a da ste sigurne da su bez šećera :?
pa one vulagris, rinfuzne. :?Citiraj:
panterica prvotno napisa
i ja kupujem te, ali nisam sigurna da su ok
jednom sam kupila u bio bio , te su sigurno bez šećera i bez ikakvih primjesa, ali su bile tamno smeđe :shock: i nitko ih nije htio :mrgreen: , pa sam se vratila na ove
halooo ženo, pa upravo te su ti najbolje jer nisu tretirane sumporom i ostalim kemikalijama.Citiraj:
panterica prvotno napisa
drugi put - KUPUJ to!
uh kada se te muke sjetim, mislim ok je malo zgriješit ali kada se uhvatim zabranjene hrane kao bure bez dna, naravno ta hrana se onda mora zalit i nekim sokićem.Citiraj:
trebala sam pojest samo teletinu i salatu, ali kako sam mojima spremala uz to i špinat na mlijeku i krokete od krumpira, morala sam probat, pa kako je bilo super pojela koliko sam god mogla Embarassed
onda, kad sam već zgriješila, pojela i par kolača Embarassed
pa je na red došla utakmica, malo sam se nervirala, ali tu je bio čips, pereci i ostala utješna hrana. naravno ni fanta me nija zaobišla,...
uglavnom, katastrofa
Meni su muke bile večeri, cijeli dan sve pet i onda me u deset uhvati slabost, pa umjesto jabuke ili neke dozvoljene hrane ja maznem veliki sendvič s majonezom naravno s bijelim kruhom.
Hvala mikka :)
Evo i ja sad u knjizi vidim da onaj jogurt može uz doručak kruh-marmelada.
A i grah i meso, nema razloga zašto ne.
Imaju dvije vrste ručka:
1. kombinacija bjelančevine i masti
-ugljikohidrati čiji je GI niži od 35 (povrće niskoga GI(brokula,paprika,špinat i sl) i mahunarke niskoga GI (leća, quinoa, divlja riža)
-meso,riba,perad,jaja,sojini proizvodi
2. ručak s ugljikohidratima bogatim vlaknima
-ugljikohidrati čiji je GI niži od 35 (povrće niskoga GI(brokula,paprika,špinat i sl) i mahunarke niskoga GI (leća, quinoa, divlja riža)
-vlaknima bogati UH (špageti od cjelovite pšenice, poželjnije da su hladni kako bi im se snizio GI, mahunarke (grah,leća), smeđa riža ili nerafinirana basmati riža
crveni grah, grah "mung" namočen i kuhan 20 min /nemam pojma koji je to/ imaju GI 35 a grah (ne piše koji, samo piše grah) GI 25
Ovo je sve iz knjige " Montignacova dijeta - Jedite s tekom i zauvijek ostanite vitki" :mrgreen:
Dakle grah i meso :yes:
hehe...procitala sam knjigu svojevremeno sto puta...imam kopiju negdje, samo ne znam gdje.
ali ja kad krenem na dijetu radim to propisno. Meni je limit 35, pa mi to znaci da necu bas kombinirati meso, sto je cisti protein i mast, namirnicom koja ima GI na gornjoj granici.
to je neka moja Monti dijeta, koja mi najlakse ide...
ugh dorucak ne dolazi u obzir kod mene takodjer vise od 2 puta tjedno, rucak vise od 1 put tjedno.
meni tako dijeta funkcionira, i tako gubim vrlo lako u prvoj fazi. Onda pomalo uvodim sve laganini u drugoj. Problem je sto se ne drzim Montija cijelo vrijeme, i nakon sto postignem cilj, nego se raskalasim na seafood dijetama...I see food and I eat it!
:mrgreen:
i see food and i eat it
evo mene u jednoj rečenici :mrgreen:
ja kopiram jelovnik od prošlog tjedna: ručala dva kuhana jaja i blitvu
Baš izgleda fino. Kako si napravila šampinjone s jogurtom?Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Imaš iste Zepterove tanjure kao i ja. Samo da moja hrana izgleda tako ukusna kao tvoja. Nažalost , nisam baš nekakva kuharica.
čitala sam stare postove i negdje je netko napisao da je super kombinacija za ručak juha pileća s batatom i graškom. Jel se to smije, jer batat ima GI 50, grašak ima GI 40?! Meso se smije jesti sa povrćem ispod GI 35, kaj ne?
Mislila sam to sutra za ručak, pa bi mi trebala ta informacija, jel OK to jesti ili NO,NO,NO?
Ja bih rekla da je no no no.Citiraj:
lexy prvotno napisa
U prvoj fazi definitivno. Ako je u pitanju održavanje težine onda nisam sigurna.
Eh pa nisam ni ja neka kuharica.Citiraj:
lexy prvotno napisa
Na maslinovom ulju sam propirjala sitno rezani luk, kad je poprimio staklasti izgled ubacila sam svježe šampinjone rezane na ploškice. To pirjaš 15-20 minuta dok gljive omekšaju; tada posoliš i ubaciš jogurt u količini po želji. Gotovo.
nigdje nikoga, nadam se da niste negdje na kolačima
ja ručala puretinu i salatu.
još imam grižnju savjesti radi nedjeljnog prežderavanja.
...reče žena koja rola klipiće ko velika :mrgreen:Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Rene, kako je bilo na fešti? Startaš li danas?
Evo kako je izgledao moj dan jučer:
D: 3 tanke (baš tanke) fetice kruha i marmelade od šipka (sa fruktozom) i divka sa 0,9 mlijekom
R: pileća juha bez tjestenine, piletina na gril tavi sa par kapi masl. ulja i blitva
V: integralna tjestenina sa umakom od rajčica.
E sad, problem mi je bio u međuobrocima jer se nisam nikako mogla organizirat šta bi i kad bi. A kako mi je doručak bio dosta nekako slab cili dan sam bila gladna :( .
Navikla sam se zadnja 3 mjeseca da se ujutro našopam ugljikohidrata da mi povrate snagu od izcrpljujuće noći dojenja i nespavanja. Falili su mi jučer jako kruh i slatkiši.
Tako sam malo zbrčkala svega ali u razmacima. Ujutro sam maznula 2 reda :oops: čokolade (70% kakao, ali mislim da bi ona morala iza ručka a ne zasebno), pa sam popila dva jogurta (0,1- jedan ujutro jedan predveče), pa malo lješnjaka i popodne sam popila još jednu divku.
Tek sad vidim da mi je jedan jogurt u frižideru, dakle jučer sam ipak popila samo jedan :D .Citiraj:
Suncem.m. prvotno napisa
Drudi je valjda bio u mislima :mrgreen:
Napisala poduži post i nestao je! Idem ponovo.
Suncem.m. sve je po propisu! čista petica!
Amalthea- zvuči super jednostavno taj recept od šampinjona. To čak i ja mogu skuhat!
Tri dana sam se pridržavala po knjizi (čak i preko vikenda) i jučer meni ne da neki :evil: mira i probudih se u pola 12 kao ugasiti video (jer sam stavila snimat Eli Stone) i čujem glasić vražička u glavi. I mislite da ga nisam poslušala. I tako ja pojela lijep sendvič sa mesnim nareskom i paradajzom. EEE, cure koja grižnja savjesti poslije. A uopće nisam bila gladana, nego sva u nekom polusnu. Ja moram sama sebe sabotirati. Uvijek to tako biva.
Ali nema predaje. Danas je novi dan.
D: voće, int. kruh(1 šnita), marmelada bez šećera, Divka
M: jogurt 0,05% m.m.
R: još nisam, ali sad ću juhu od graška i batata
V: to mi je uvijek problem, nisam još niš smislila