Rominka,
Sretnoooooo !!!!!!! Nadam se i zelim da ti ovaj FET bude dobitan !!!!!!!!
Printable View
Rominka,
Sretnoooooo !!!!!!! Nadam se i zelim da ti ovaj FET bude dobitan !!!!!!!!
Rominka, sretno od srca!
Cure, ganule ste me <3 hvala vam! Kao i prosli put, i ovaj put idemo puno opusteniji,i daleko spremniji pa se i nadam malo vise :) posebno sad nakon sto sam dozivjela i biokemijsku, nakon sto sam prvi plus u zivotu docekala. Ma, jednostavno znam da je to vrijeme za veliki plus.
Rominka,od srca vam zelim uspjesan FET!!!
Rominka :ghug:
Rominka sretno!
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Rominka sretno....
Moj M je praški smrzlic, zelim i tebi jednog takvog ❤️
Rominka fige na najjače. [emoji173]
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Rominka, zelim ti srecu do neba. Vidjet ces...to ce biti to...
Nakon one biokemijske, sad ce se uloviti bez problema, vidjet ces.
Tako je bilo kod mene (naravno, ne zelim da dozivis ostatak mog scenarija)..
Kod tebe ce to sve biti 5.
Samo smireno... <3
Drzim fige...i daj Boze, svima nam upalilo, i da ove godine potvrdimo zdrave trudnoce, bez mirovanja i ostalih gluposti :-)
Romeo draga, istovremeno smo bile u postupku tada i .....ma nemam rijeci. Ovoga puta cemo se skupa preseliti i druzit i s trudnicama do kraja godine. :love2:
Rominka draga zelim ti svu srecu i da napokon ugledas veliki plus i da budes bucmasta sljedecih devet mjeseci.
Čitam malo i vidim da su cure imale endometrij 13, 14 mm, a meni je doktorica rekla da je idealan između 8 i 10 mm!? Baš me zanima koliko se to mijenja iz dana u dan!?
Vaki,
Kako kod koga...
Ja sam dan prije FET - a imala endo debljine samo 7,4 mm i implantiralo se....
Inace imam problem s debljinom endometrija...
Ali ni predebeo endometrij nije optimalan, mislim da je granica 14 mm...
Ako ti je dokt.rekla od 8 do 10, to je stvarno ok !!!
Hvala mono111! ;)
Tek sam jučer navečer skužila, kad sam trebala popiti novu dozu, da su mi dali novu kutiju estrofema od 1 mg, a ne od 2 mg. Pošto sam trebala popiti 1 tabletu od 2 mg, uzela sam dvije od 1 mg. Logika nalaže da bi to trebalo biti isto, ali me opet kopka...
Vaki,
Dobro si napravila i tako nastavi. Ako trebas uzimatu 2 mg, popijes dvije od 1 mg.
Pa da, samo što sad moram stalno objašnjavati zašto trebam više kutija... kao da muljam nešto. ;)
Pa neka ti posalje estrofem od 2 mg. Ne kuzim zasto ti nije odmah poslao od 2 ??
Stalno pametuje kako je to prevelika doza... on je "kao" veći stručnjak od MPO liječnika... Prvu dozu sam zamijenila na VV, ali u mom mjestu nisu toliko susretljivi.
Vaki,
Ako imas napismeno od specijalista tj.mpo dokt.on ti moraaaaaaaaaa poslati recept i to sto trebas !
Isuse boze, kako se samo nazivciram oko tih ginekologa !!!, samo dok citam ovakve stvari!
Problem je u tome što doktorica nije napisala koliko mg trebaju biti, to mi je rekla usmenim putem pa mi sad ginekolog pametuje. Govorim mu da nisam krivo zapamtila jer nije prvi put da pijem te tablete, ali on je uporan s objašnjenjima kako je to ogromna doza i da se doktorica zabunila. Ah!
Koliko puta dnevno tj.koliko mg dnevno moras piti??
Inace, ja sam jedno vrijeme bila 3 X po 4mg !!!!! Onda mi je smanjila na 3X 2 mg, do nedavno sam tako pila...i dns mi je napokon ukinula !
pozz svima, zanima me da li ste i do kada pile estrofem? da li samo kao pripremu za fet ili ste nastavile, do kojeg tt? hvala
Estrofem se pije otprilike do tjedana do kad se uzima utrogestan, znači otprilike prva tri mjeseca, koliko se sjećam. Iako sam ga ja pila puno duže. Nećeš od njega imati nikakve štetne posljedice, bez obzira što piše na onom papiru uz njega.
Trebala bih 3x1 od 2mg (u mom slučaju 3x2 od 1 mg) i tako sve dok ne počne kucati srce bebice, naravno ako dođe do trudnoće.
Cure, prehlada mi je presla u upalu grla, jaku. Nisam sigurna hocu li moci bez antibiotika. FET je predvidjen za 6.11.. Imam li vremena popiti antibiotik sada? :(
hvala vam puno na odgovorima.
konfuzija, baš to, čitala nuspojave i mati mila, bolje da nisam.. jeste cure imale kakve nuspojave?
Rominka, po meni imaš dovoljno vremena oporaviti se i biti fit za fet :-)
Rominka,
Cak kazu da je dobro da ti imunitet padne prije FET ili ET....jer je veca sansa da se implantira.
Vaki,
Meni su estrofem smanjili tek u 12 tt, i u 14 sam ga prestala piti....
Hvala vam curke. Danas sam bila na dogovoru za scratching i rekla mi je ginicka da sam u odlicnom stanju i da se ne brinem zbog upale. Namignula mi je i rekla da je ovo dobitna kombinacija. Mislim, znam da prednison daju da bi suzbili malo imunitet, ali....
Ma ne, on se rutinski daje u mpo-u. To je estradiol, vrsta estrogena. Estrogeni su visoki inače u trudnoći, a kako se kod nas intervenira u prirodni ciklus, postoji mogućnost da ih neće biti dovoljno, pa se daju da smo pokrivene u tom slučaju. Zašto baš prva tri mjeseca? Pretpostavljam da tada posteljica počinje odrađivati pa više nije toliko bitno, ali opet ne smeta, kao što rekoh.
hvala konfuzija, na odgovoru. u kojoj ste vi fazi?
Naš FET nije uspio...:cry:
Mislila sam da me neuspjeh neće jako pogoditi jer već imam jedno dijete, ali sam se prevarila.
Imam još 2 smrznuta... Nekako me optimizam napustio. Vrijeme će odraditi svoje...
Vaki
Zao mi je ! Sretno dalje !
Upravo sam dobila protokol. I ovaj put dobivam jos nesto s cime nemam iskustva. Pregnyl?! Cemu to sluzi? Ja sam shvatila da je to stoperica. Cemu sluzi ako idemo u FET? Svaki put naucimo nesto novo.