zora je krasno, ali opet - već ima dvaput u familiji.
elly, svaka ti čast, pokazt ći dečkima i muška i ženska.
osim tesa, jako jako mi se sviđa i Lira i Lota, i Neva i Nika. eh, ja bi se sama brzo odlučila, ali kad nije fer...
Printable View
zora je krasno, ali opet - već ima dvaput u familiji.
elly, svaka ti čast, pokazt ći dečkima i muška i ženska.
osim tesa, jako jako mi se sviđa i Lira i Lota, i Neva i Nika. eh, ja bi se sama brzo odlučila, ali kad nije fer...
Babyboys, nema frke, ja se zabavih. :cerek:.
Neva, Nika (sorry, napisala Niki a zapravo sam htjela napisati Nika, dobro si uocila da treba na popisu i Nika biti!) i Tesa (ja bih ipak stavila dva 's'): jako, jako lijepo!
Lira = asocira me na instrument, ili na monetu
Lota = asocira me na "prvu hrvatsku sapunicu" i vrlo cesti komentar, "ali, Lotte, duso!"...
Lira - jedan mi od najdražih ženskih likova u literaturi
Lota - blizanka od Kaestnera, isto divna asocijacija
Erin?...sviđa mi se:)
e lako bi bilo kad bi samo ja birala....
zasad smo ostali na imenu Sara
mm je našao još jedno. tena.
vidjet ćemo što dečki imaju za reć
Erin je definitivno vrlo originalno, lijepog zvuka.
Evo curke, da podijelim s vama nešto što mi uvijek izmami osmijeh na lice...
Naime, imamo već troje djece. Da se pita MM; imali bi ih još puno. I pokušava me lagano pridobiti. Načelno, nisam ni ja protiv, ali s obzirom na moja dva carska, na besparicu i na još dosta razloga, ne usudim se.
I tako jednu večer, onako u polusnu, dođe meni ničim izazvana neka misao kako je Gael baš lijepo ime (mislim da se tako znaju zvati neki sporedni fatalni latino tipovi u romantičnim filmovima). I padne mi na pamet ženska inačica, Gaela, kako bi bilo baš cool da nam se kćer tako zove. Nikad prije nisam čula za to ime. I zaspem.
Ujutro, naravno, odmah za komp. i idem vidjeti postoji li uopće to ime i nađem ga, a znači.... ''Tatino veselje'' :-)
sss, :heart:
ništa, po gaelu sad :)
A meni je termin pred vratima i još uvijek nemamo 100% sigurno ime; kad nas je puna kuća i svi smo puni ideja.
MM predlaže Elena, ja sam to odmah odbacila jer ne paše uz imena ostale djece.
Moj favorit je Mirjam, prekrasno mi je ime, odlično ide uz prezime (strano), biblijsko je kao i imena starije djece i prvi put bih odustala od svog pravila da ime ne smije imati R zbog moje govorne mane.
Predlagala sam još i Bogdana, ali svi me popljuvaše osim svekrve, ona je htjela da joj se najmađi sin zove Bogdan.
Sin je, nakon što je progutao cijelog HP, predlagao da seka bude Hermiona ili Minerva, kad već neće dobiti brata-izumitelja (tako da ima kompića a la braća Wright ili braća Lumiere)
Najmlađa je predložila da beba bude Matovilka, Nahla ili Tintika (Tintika nam je favoritkinja :mrgreen: ).
Najstarija predlaže da se zove Mirta, Zlata ili Mila - sva su mi ta imena lijepa, ali nekako mi ne sjedaju za našu bebu.
Trenutno nam je jedino ime za koje su svi rekli da prolazi Mihaela...
I meni Mirjam lijepo, možda mrvicu draža verzija Miriam.
Eh, što mi vrijedi kad se mužu ne sviđa... a mora i on potpisati u matičnom :mrgreen:
još uvijek smo u potrazi za idealnim imenom, a ja ga nisam cijelo ovo vrijeme uspjela nagovoriti na Mirjam; al ajd bar na Mihaelu pristaje :-)
Mirjam je prekrasno ime! Moja prva uciteljica engleskog tako se zvala, nikad je necu zaboraviti :heart:
Nije bilo upućeno njoj!
A meni je smiješno što netko tko ima 12 000 ne može pročitati jednu stvar u dva posta.
I što čemo sad? Posvađati se jer se smijemo različitim stvarima? ;-)
Vidiš? To što je tebi to smiješno, nekome drugome je smiješno nešto drugo. Ne znači da nosi neku težinu ili važnost.
Na engleskom Gaels označava pojam "govorini galskih jezika - irskog, galskog škotskog, britonskog (prostor Britanskog otočja) i govornici otoka "Isle of Man"".
Ne znam gdje sss našla da gael znači "tatino veselje", ali ja sam našla samo da to znači "onaj tko govori gaelski".
Možeš li mi priložiti link, sss? :-D
Hmmm.... valjda su se sve sile urotile da to jutro prvo što nađem bude ''tatino veselje'', a sad nalazim većinom ''sretna''. Vidim da to ime povezuju i s Abigail, što ima slično značenje:
''Father Rejoiced, or Father's Joy. Gives Joy''
Google me doveo do ovog linka, gdje se spominje fathers joy:
http://www.babynamewizard.com/namipe...?results=sound
Uglavnom, ima tu nešto.
Meni su divna starinska imena Vjera, Nada, Olga, Franka... ali mužu su teško probavljiva :(
Franka mi je lijepo. Zar je to starinsko?
Pa mislim da je. Donedavno sam samo stare tete (obično na tvu) susretala, sad je dosta popularno, barem u mojoj okolini, pa sam odustala :)
Meni Franka isto zvuči starinski, ali sam primjetila da jest popularno. Od frendice malena se tak zove.
Moja druga kćer se zove Sara. I to je ime toliko već prečesto, (u N grupi ih ima 3) ali meni prelijepo, i baš me briga što je često 8-)
Meni je lijepo Helena, a bome i Elena.
J U D I T A,mada moram priznati kako sam ljubomorna podijeliti to ime ,ali evo teška srca ga nudim!!!Eventualni nadimak,ako ga dobije iz imena trebao bi biti I T A!
Vinka :) malo vise od 4 slova ali je meni prekrasno
Moram priznati da ne razumijem ovu ljubomoru oko čuvanja imena.
Meni je sasvim svejedno da li se susjedovo dijete zove kao moje.
Baš sam nedavno rekla trudnoj prijateljici neka ona izabere lijepo ime za svoje dijete, a mi ćemo jednog dana samo kopirati, da ne moramo razmišljati.:mrgreen:
ja razumijem
i ne razgovaram s jednom Rodom otkako je saznala da nosi curicu i odlučila joj dati ime Orka.
dijete ima već 8 mjeseci, a ja još ne razgovaram s njom. (ne sa djetetom, sa mamom)
ne razumijem pa nitko od nas nema monopol nad nekim imenom....ili se ti u svoj stilu salis sa nama?
ne šalim
jasno mi je da ne možeš imati monopol na anu, saru ili niku, miu ili laru... ima ih puno
ali kad dovučeš ime iz nekog sela u bosni, i tog imena nema nigdje drugdje nego kod tebe doma... e onda se ponašaš ovako kao ja (nitko ne kaže da je to ponašanje normalno)
:lol:i ja razumijem. Ne volim što se sad svaka treća curica zove kao ja! A svojevremeno sam bila prilično jedinstvena...
I meni je recimo Sara za curicu jako lijepo, nježno. Ali prečesto. Hana bi bio moj prvi izbor da je Roman bio cura, ali poslije sam shvatila kako je isto prečesto trenutno. Onda smo rekli curica će biti Una. Sad i to dolazi u modu. A ionako ne nosim curicu.
e buduci da si ime uvezla iz Bosne razumijem te :mrgreen:
ja svojoj L ne smijem ni reci da postoji curica koja se zove kao tvoja kcer onda bi joj se sestra koja jos nije ni u planu defnitivno tako zvala...ali Lucija to ime povezuje sa svojim omiljenim sisavcem :) kad odraste i shvati da je to izvedenica od Elenora ( grijesim li) mozda ti i ona ukrade ime za svoju kcer ;) nemoj reci da te nisam upozorila na vrijeme :-P
apricot ja pokušavam razumjeti ali ne ide mi
da sam ja npr. ta Roda ne bi ni ja s tobom pričala
zapravo bi me baš povrijedilo da itko misli da mi smije zabraniti ime
ne velim ni da je to normalno :-), al eto, različiti smo...
vezano za temu, meni ima puno lijepih imena za djevojčice ali nijedno da mi klikne
i da, ja moram vidjeti dijete da bih konačno odlučila koje ime dati
dobro sam znači vidjela u nečijem potpisu ime o kojem se govori, prvo sam mislila da sam pogriješila, onda sam pomislila (neću biti nepristojna)
razumijem apricot
nitko nije dao veto na određena imena, ali za davanje nekog iznimno rijetkog imena - ovdje ne mislim na strana imena koja su kod nas rijetka, nego na hrvatska (ovdje bosanska) - trebaš imati "priču", povijest, značenje ... ne ga pokupiti "s ceste" jer je eto, baš, ono fora
to mi je drugi rang nedavanja imena
prvi je Isus (iako je u nekim kulturama uobičajeno kao kod nas Ivan), Alah, Buda, James Dean (Jamezdin :-) ili kako već), Ruđer Bošković (bio neki dan na TV-u, zanimljivo jest, ali vrlo kratko) i sl.
drugi su takva iznimno rijetka
Vrijeska, kao da sam ja pisala.
ali, ti si to ljepše sročila.
frendica je uvijek govorila kako će dati djetetu ime Tamara i koliko god mi se ime sviđalo, da je malac bio cura ne bih ga tako nazvala. tako da mogu reći da razumijem.
s druge strane, sestrična ima malca s istim imenom kao moj M i nisam se ustručavala dati mu to ime jer znam da njoj to nije bitno, čak je rekla kako joj je drago da se i nama sviđa to ime.
trenutno mi se sviđaju karla, tena, tamara i gloria, ali nisam trudna pa ću se još predomisliti 840 puta
ok. nisi zabranila, ali nisi sretna zbog toga
što znači da misliš kako je to tvoje ime i da ga drugi ljudi ne bi trebalo nadjevati svojoj djeci
ili ja pogrešno percipiram?
i ne vjerujem da bi mi broj postova trebao reći nešto drugo, meni svejedno jel ih 240 ili 240000000
i dalje mislim da svatko ima pravo dati djetetu koje god ime želi
pa pokupio ga na cesti ili ga vezao uz obiteljsku tradiciju, povijest ili nešto treće
samo naglas razmišljam kako smo stvarno svi različiti i kako bi svijet bio dosadan da nismo...
A meni nekako nijedno ime nije The ime... Nakon dva muška imena mislila sam da će mi žensko samo izletit, ali neeee, i dalje mi se samo motaju Andrije, Pavli i ekipa.
U kombinaciju su dolazile Lira, Judita, Lili(t), Ana, ali su sve nekako otpale.
Čitam vas i kopiram ako mi se nešto svidi :mrgreen:
off flopice, očisti inbox pliz