Kika za utorak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i veliku betu !!!! :heart:
Printable View
Kika za utorak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i veliku betu !!!! :heart:
kika sretno :D drzim fie :)
Gizmos nadam se da će sve proći dobro i da ćemo se viđati u čekaonici u veljači čekajući folikometrije, punkcije, transvere... :love:
Kika83 svaka tebi čast. I ja bi sigurno već napravila koji test do sad....
~~~~~~~~~~~~za veeeliku betu.
barbyRi i ja sam danas dobila stvari poslije Dabrostona ali meni je došlo opet točno na vrijeme i ovaj put dosta obilnije. Stvarno čudno da ti traje samo 1 dan ali opet svaka od nas drugačije reagira i vjerujem da je to normalno pa se nemoj brinuti ali svejedno pitaj malo da budeš mirnija.
GIZMOS sretno i brzo se oporavi. Nije tako strašno, sestre su odlične. Ja sam brzo došla k sebi, ožiljci brzo zarasli i sad barem znam na čemu sam pa ćeš tako i ti.
Cure, nemam više živaca radit testove nekon toliko minusa. I poznajem sebe,da sam napravila test i vidjela opet minus to bi bio kaos a ovako sam smirena, opuštena, skulirana kao nikad dosad. Vjera i nada rade svoj posao :mrgreen: Malo me strah i borim se sama sa sobom protiv toga, uf neide mi baš.Danas sam sve neka cendrava, ono iz čistog mira krenu suze i rasplačem se. Hormončeki, hormončeki :lol:
Šaljem vam vibre, želim sreču, ma šta god vam treba :*
Kika83 molim te šta god da bude nema panike. Znam da će ti biti teško ali ide se dalje i nema drugog riješenja dok ne dobiješ svoju mrvicu. Ja sam svaki put poslije inseminacija kad bi dobila stvari toliko bila skomirana da su mi moji rekli da to graniči sa depresijom. I danas kad dobijem stvari sam u bedu ali šta da radim, borim se, idem dalje. Ja sa nestrpljenjem očekujem tvoj plusić jer to znači i za mene nadu da će i meni uspjeti predstojeći postupak.
Želim ti najveću betu u utorak. :D :D :D S nestrpljenjem čekam da se javiš.
Hvala na dobrim željama! Žao mi je samo da neću u utorak biti tu kada Kika objavi rezultat bete i što se neću moći radovati s vama! Ja sam danas dobila odgovor iz Maribora vezano za endometriozu i kontracepciju nakon laparoskopije (ja sam sama sebi dijagnosticirala endometriozu :lol: ) i doktor kaže da ih mogu piti i ne moram pa sam tako opet u neznanju, ali tako je to, valjda neke odluke moramo i sami donositi, ali svakako bi mi bilo lakše da mi je odgovorio: DA, trebate ih zimati ili NE, nemojte ih uzimati! Vidit ćemo najprije kakva će dijagnoza uopće biti! Diabolica i ostale cure koje ste nedavno bile na laparoskopiji, kada ste dobile rezultate patohistološkog nalaza? Da li se čekaju ili ih dobiješ dok si još u bolnici?
svima puno pozdrava, pratim vas uredno, jedino nemam niš pametno za napisati, kika još malo do utorka, čekamo rezultate skupa s tobom i evo ti malo~~~~~~~~~~~~~! gizmos brzo se oporavi, i zapamti, to ti je samo još jedan korak bliže cilju!
Hej innu! nadam se da je tako, da će sve završiti dobro...Kako se ti držiš? Imaš kakvih planova uskoro? Hočeš na još koju inseminaciju ili? Što ti kažu u Rijeci? Možda da te uguraju u drugi mjesec da zaokružiš veliko društvo u čekaoni! Ja sam isto upisana, ali ne znam kako će se stvari odvijati pa ne planiram ništa zasad...Ako me prime, super, a ako ne ostaje mi "dežela"!
Gizmos ja sam patohistološki nalaz dobila kad sam bila na kontroli nakon mjesec dana od operacije. A otpusno pismo kad sam bila vadit šavove.
Ma draga, sve če biti ok. Samo češ biti na korak bliže svojoj bebici :)
Diabolica draga i ja ti budem u komi svaki put kad dobijem stvari a naročito kad idem u postupak, onda sam u depri danima. :cry:
Bojim se jedino ako beta bude negativna kako ču preživjeti ove blagdane, to me najviše muči. Znam da neču imati snage za slavlje, poznajem se :cry:
No, zasada nema negativnih misli kod mene, još uvijek sam pozitivna :mrgreen:
a ne znam ni sama jel to ok,ali nesto mi govori da nije bas...jel ipak dabrostoni poticu krvarenje a meni tako malo traju i nisu mi jake..a nekad su mi po 5,6,7 dana trajale i bile obilne.sve mi se poremetilo..reci cu vlastelicu sad kad budem isla pa cu vidjet sta kaze..strah me da radi toga ne bude problema mi sa postupkom..valjda nece... evo sad koda ih ni nemam vise...Citiraj:
diabolica prvotno napisa
barbyRi ipak se sutra raspitaj kod svoje dr. da budeš na miru. Ja više neću piti Dabroston ovaj ciklus jer mi je dr. Vlašić rekao da ih popijem do kraja a sad ih više nemam. Čula sam da su neke cure baš zatrudnile kad su ga prestale piti?? A ja sam ga dobila da mi se povisi progesteron. A ti kažeš da on potiče krvarenje. Ma izgleda da on svačemu služi.
GIZMOS ja sam patohistološki nalaz dobila kad sam išla nakon par dana skidat punte već je bio gotov. Ma oni ga odmah naprave. Meni je napravljena laparo 29.10. a nalaz ima datum 01.11. (bila je subota, znači da rade i vikendom) a na skidanju šavova sam bila već u utorak.
sutra folikulometrija, nadam se do kraja tjedna da će bit još jedna inseminacija....(u nizu)! cure drage recite mi malo kad su se vaši doktori odlučili radit laparoskopiju, hsg mi je ok, ali vidim da je nekim curama isto bio ok, a rađena je laparoskopija. :? unaprijed zahvalna...
sutra folikulometrija, nadam se do kraja tjedna da će bit još jedna inseminacija....(u nizu)! cure drage recite mi malo kad su se vaši doktori odlučili radit laparoskopiju, hsg mi je ok, ali vidim da je nekim curama isto bio ok, a rađena je laparoskopija. :? unaprijed zahvalna...
cure,zanima me nesto... sta ako se slucajno desi da u medjuvremenu zatrudnis a vec kod socij. ginek. narucis lijekove za stimulaciju i ne moras na kraju na MPO? sta onda sa lijekovima?
ja dans isto nista od stvari..opet mi jedan dan trajale... :?
Innu sretno na folikulometriji, neka bude puno lijepih folikulića :)
Cure, sutra je taj dan . Malo sam uzbuđena i jedva čekam saznati rezultat, pozitivan naravno :mrgreen:
Kika83 i Gizmos želim vam sutra svu sreću!! :heart: :heart:
Evo i malo vibrica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Imam jedno pitanje, docentica mi je napisala da moram napravitmmikrobiološki pregled vrata maternice - bris... e sad ja sam to obavila kod svog socijalnog ginekologa ali nisam baš sigurna da je to to... iako mi izgleda da bi to moglo biti to (piše na nalazu: Mikrobiološki odjel... uzorak: bris cerviksa - ali vrat maternice nije cerviks ) :/ i sad rezultat nalatza piše ovako:
KULTIVACIJA AEROBNA
-Patogene bakterije nisu izolirane
...nekako mi je to prejednostavno, ja sam očekivala čitav niz raznoraznih bakterija i onda pored njih stoji negativno/pozitivno... nešto slično kao i kod nalaza za hepatitis markere i HIV
Molim za informaciju jesu li i kod vas ti nalazi tako izgledali ili mi ginekolog ipak nije uzeo odgovarajući bris.
Trebala ti je uzeti 3 briseva i za njih dobiješ 5 nalaza. Jedan bris je na klamidiju, drugi na ureaplasmu i mycoplasmu a treći na aerobne i anaerobne bakterije. Meni je prvi put prešutila da mi nije uzela svih 5 briseva pa kad sam je pitala di su mi nalazi od myco i ureaplasme onda je rekla da njih nije radila jer nije imala nekakvih bočica di to pohranjuju.
Na nalazima obično piše sterilno ili nije izolirno ili nije nađeno ili obrnuto ako je nađena kakva bakterija i onda najčešće naprave i antibiogram di ti piše koji bi ti antibiotik bio najbolji za tu bakteriju, ali taj dio mi nije previše jasan!
Innu, ja sam docenticu pitala još u 3 mjesecu da mi napravi dijagnostičku laparoskopiju jer sam se bojala da nešto ipak smeta unutra, ali ona je rekla da ne treba jer da je kod mene sve ok. Tek nakon što sam dobila cistu u 9 mjesecu i još jednu u 10 onda je odlučila tako i zaključila da ipak nešto ne štima i da to treba provjeriti i ukloniti uljeze! Mislim da u Rijeci nemaju baš praksu raditi dijagnostičku laparoskopiju ako je HSG uredan, a po meni je to samo odgađanje neodgodivog!
Sada Vas pozdravljam do idučeg tjedna i očekujem puno dobrih vjesti kad se vratim! Sretno svima!
Tako nešto sam i mislila da je moj ginekolog napravio, ne bi taj čovjeku izašao u susret i nešto mu pomogao, a ne da bog da ga ti nešto i pitaš odmah postaje neugodan..... A ništa pravit ću se da nisam znala da to nije sve i s tim nalazom otić docentici pa nek mi onda tamo rade briseve jer ih moj socijalni ginekolog ne radi.
Gizmos sretno ti bilo!!
možda sam ja iznimka no meni je rađena dijagnostička laparoskopija 16 mjeseci nakon HSG-a koji je bio uredan.Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Isto sam kod docentice
i da zaboravih napomenuti laparo je predložila sama docentica, nisam sama tražila
Trebaju ti tri uputnice, jedna je za bakterije, znaci ove aerobne i anaerobne, na drugu ti ide klamidija a na trecu mikoplazma i ureaplazma.
Moja ginica mi je radila sve briseve odvojeno i rekla je da nije pametno odjednom uzimati vise od tri brisa jer nema bas toliko materijala, sluzi, cega li vec u cerviksu pa mozes dobiti uredne nalaze a da sve i ne bude uredno.
Za mikoplazmu i ureaplazmu, sad ne znam kako je kod kog ginekologa, ali meni je to bila ful tlaka. Morala sam prvo uzeti bocice na zavodu za javno zdravstvo i s njima ginekologu a koliko sam shvatila u njima je valjda neka kultura i moras ih vratiti u roku od sat vremena natrag na zavod. I zamisli si ujutro u Rijeci stici s Mlake na drugu stranu grada i natrag u sat vremena a zna se da je do 9 prometni kolaps.
Ja čekam rezultat :raspa:
kika drzim fige!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Beta 1,2 :cry: :cry: :cry:
jako mi je žao..drži se..bit će jednom,tako se ja tješim :*Citiraj:
kika83 prvotno napisa
a joj kika,bas sam ostala kad sam procitala...bila sam uvjerena da ce biti velika...zao mi je draga... :cry: drz se..... sta drugo da ti kazem...
kika znam koliko ti je to značilo, i znam da te nitko sada ne može oraspoložit, isplači se danas, i sutra kreni dalje, uz tebe smo....
Kika 83 :love2: drži se, doći ce i tvoja ura svima dodje kad tad !!
Kika83 plačem s tobom! :cry: :cry: :cry: Žao mi je.Citiraj:
kika83 prvotno napisa
To i mene čeka i sad me strah ići zbog razočaranja.
Kika83 tako mi je žao :( :( ... ne znam što bi ti rekla da te utješim, drži se :love:
Kikica1 mogu mislit, ludnica.... ja druge nemam nego otić na potpmognutu i da mi tamo uzmu briseve jer ne znam di bi to inače napravila ako moj ginekolog ne uzima te briseve :x
E da mm je danas rješio urologa i ja sad imam sve potrebno (osim izgleda briseva) za postupak, sad ću nazvat da se probam naručit.
Diabolica nemoj tako razmišljati. Ostavi se negative i samo budi pozitivna i vjeruj. Ja sam tako cijelo vrijeme razmišljala ali nisam imala sreće.
To neznači da ti nečeš imati.
Ja sam danas slomljena, tužna, razočarana,bjesna,ljuta, neprestajem plakati ali idem dalje. Moram, nema mi druge, nego se borit do kraja za moju mrvicu koja je negjde na putu ali malo kasni :cry:
Idem u 5-ti postupak i nadam se da ču imati više sreće nego ovaj put.
Svima :*
Drage cure...
Čitam vas već neko vrijeme pa da vam se pridružim. Moj problem je PCO zbog kojeg ništa kod mene normalno ne funkcionira. MM je dijagnosticirana asthenozoospermia pa doktor smatra da nam je jedino rješenje na putu do toliko željene bebice, IVF. Prije toga moram napraviti laparoskopiju. Sad smo u fazi čekanja termina za operaciju. Pošto sam tek na početku borbe, vaša iskustva su mi dragocjena i neprocjenjiva više nego savjeti doktora. Želim vam puno sreće u vašim postupcima i da vam se ostvare vaša želje... :)
Kika83 ma ja sam uvijek živa pozitiva i stvarno uvijek vjerujem da će biti na kraju sve ok. ali ne mogu si pomoći me stalno neće i neće...uvijek neki problemi...znam da je vjerojatnost 50:50 da postupak ne uspije ali čovjek se nekako uvijek nada, zato znam sada kako ti je jer bez obzira na optimizam to čovjeka slomi....
Drži mi se......uz tebe sam, tužna ali puna nade za slijedeći pokušaj!
dino84 dobro došla. Iskreno se nadam da nećeš dugo čekati svoju bebicu! Želim i tebi puno sreće u borbi za tvoju mrvicu!
sta se za postupak mora imati friske nalaze briseva?ja ih nemam,niti mi je dr spominjao...mi smo ih oboje radili ali negdje jos pocetkom godine i od tada vise nismo..bili su nam uredni... ko zna sta me jos ceka.....???
Napravi ih mjesec dana prije. Meni isto nije ništa rekao, več sam ih napravila na svoju ruku da budem sigurna da je sve ok.Citiraj:
barbyRI prvotno napisa
Dobrodošla i čim prije postala trbušasta :DCitiraj:
dino84 prvotno napisa
Sretno :)
a ko ce mi dat uputnicu za to?jel moja socij. ginek. nema sanse... a privatno puno dodju...nemogu si to sad priustit...Citiraj:
kika83 prvotno napisa
Mora ti to dati ako ti inzistiraš. Ako ne pitaj Vlastelića da ti napiše na nalaz da ti treba, bolje za tebe. Brisevi moraju biti sterilni prije ivf-a. Biti češ mirnija znajuči da ulaziš u postupak i da je sve u redu.Citiraj:
barbyRI prvotno napisa