http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30520
ajde, barem su iskreno napisali da je to rješena stvar
namogu više stvarno slušati bajke o rebalansu proračuna kojeg neće biti
Printable View
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30520
ajde, barem su iskreno napisali da je to rješena stvar
namogu više stvarno slušati bajke o rebalansu proračuna kojeg neće biti
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_310679
netko se igrao s copy paste s boravka na vrtiće
samo jedna informacija vezana uz potvrde o prebivalistu - nisam procitala sve skupa...trenutno slusam skupstinu i uopce ne kuzim da li ce se ista mijenjati jer je Banditic otisao sa skupstine i nece razgovarati...
naime, odmah sam zvala gradski ured da pitam sto i kako jer u samom vrticu nisu znali. receno mi je iz gradskog ureda da POTVRDE O PREBIVALISTU nisu potrebne nove osim u slucaju da su podaci drugaciji nego pri upisu u vrticu. tako da ja ne mislim nositi nikakve nove potvrde jer bih u slucaju predavanja za oboje djece morala dizati ravno 5kom potvrda - 2 po djetetu u vrticu (jer ne mogu ispisati starije dijete preko ljeta prije skole iz vrtica) i 1 za skolu za produzeni boravak - sto mi znaci 1 radni dan cekanja u redu i 200kn da bih skupila dokumentaciju...
Jednoglasno su ga odbili, odnosno jednoglasno usvojili prijedlog Kluba gradskih zastupnika.
Pa ćemo sad vidjeti što će Banditić dalje...
http://www.24sata.hr/politika/uzivo-...-vrtica-217925
.....da, aaaaaaaali roditeljima se i dalje savjetuje da prikupljaju dokumentaciju!?!?!? kako-zašto-zbog čega-i-gdje-mi-to-stvarno-živimo
u tom slučaju ovo da pale stara uvjerenja bi bilo prekokrasno jer u petrinjskoj navodno kažu da od danas do 30-og rade 24 sata dnevno ne bi uspjeli izdati uvjerenja o prebivalištima svim roditeljima kojima trebaju, što će pak isto reći da se u tom slučaju ne bi čekalo onak 2 sata ko inače, nego recimo bar duplo
iako na starim uvjerenjima koje ja imam pod svrha piše čisto nešto dvadesetpeto
kakva je situacija u poreznoj, provjeravat ću valjda tek tamo 29-og :/
u poreznoj ovisi o tome jel predana prijava poreza i da li je obradjena tj barem unesena - moja je bila i dobila sam potvrdu za 15min...tad jos nije bilo ekipe 65+ koja je cekala iste te potvrde za ZET
ošlo krivo :oops:
naravno, rade i dalje od nas budale
trebalo bi inzistirati na produženju roka za prikupljanje dokumenata do 30.6. jer do tada bi se ova trakavica trebala završiti, rasplesti
mene Petrinjska neće vidjeti, predala budem stara prebivališta, jedno čak prastaro s drugom adresom za prvo dijete koje više nejde u vrtić, i neka se usude prigovoriti
to je tako nisko i bezobrazno prema građanima Grada Zagreba da ih sve treba biti sram
i ne kužim, zašto se spominje da su prihvatili HDZ-ov amandman da bi sec sve ovo izbjeglo??? pa i taj amandman se zalaže za max 400 kn cijene??
pa Bandoleros bi i na to poludio, kaj ne?
jedno pitanje curke..mi smo se prosle godine prvi put prijavljivali za gradski vrtic (sa 2 godine) i odbili su nas. Sad cemo se prijavljivati opet, da li bi nama u tom slucaju bio rok 30.4. ili kraj 5. mj? odnosno nemam pojma kad trebam nositi dokumente
zna li se nešto je li produžen (ili tek bude) rok za predaju dokumentacije ili su to još uvijek samo nagađanja
jučer na jednim vijestima čujem da već je produžen do 30.06., na drugima da se tek predlaže da ga produže za bar mjesec dana ?!
Stijena, vidi odgovore na temi Nove cijene vrtića :) !
Mene zanima zna li netko da li u zajedničko kućanstvo ulaze supružnici s različitim prebivalištima, naime da li se prijavljuju kao zajedničko kućanstvo i njihov dohodak ide u prosjek ili se prijavljuje samo roditelj s istom adresom kao i djeca, a dokaz da drugi roditelj ne živi s njima je kopija osobne, iako u stvari svi žive skupa? To mi je totalno zbunjujuće. Ima li netko službenu informaciju?
službena informacija je "prijavljuješ po svojoj savjesti, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću".
RTL traži roditelje koji bi za njihove današnje vijesti ukratko ispričali o tome koliko ih ova cijela priča s vrtićima i prikupljanjem dokumentacije "veseli"
molim javite mi se na pp.
Pa kaj sad? Kaj te papire treba ili ne treba nositi, mislim, s obzirom na to da se ništa ne mijenja...Ili se ipak mijenja! Više ništ ne znam!
Neću biti u Zagrebu većinu 6. mjeseca.
jeste vidjeli novi tekst na rodinom portalu? Aleksandar Veliki? Ne, Davorin Mlaki!
Saga se nastavlja u modificiranom obliku, ali na istim osnovama, čini se:
Citiraj:
OTKRIVAMO: Bandić predlaže nove cijene vrtića
Pitanje vrtića otvoreno je danas na kolegiju gradonačelnika. Prijedlog je da se vrtići plaćaju od 0 do 800 kuna po dohodovnom cenzus
Autor: Sanjin Španović
U sklopu novog nacrta proračuna, koji će se ovog mjeseca naći pred zastupnicima Gradske skupštine na prvom čitanju, gradonačelnik Milan Bandić ponovno ugrađuje cijenu vrtića po dohodovnom cenzusu.
Tako je Bandić ponovno odlučio aktualizirati cijene vrtića uoči donošenja novog proračuna, nakon što je prije godinu dana prihvatio prijedlog Skupštine da cijene vrtića budu iste za sve građane, odnosno 200 i 400 kuna.
Lani je tim potezom, uoči drugog čitanja proračuna i njegovog izglasavanja, uspio izbjeći odbijanje proračuna i raspisivanje izvarednih izbora u Zagrebu.
No, ove godine Bandić svoju, sada već dvije godine staru ideju, želi provesti u djelo. Zato je danas na kolegiju gradonačelnika na kojem, kako doznajemo Bandića nije bilo, predstavljen prvi nacrt nove odluke o plaćanju vrtića.
Prema našim informacijama, taj nacrt već je popodne doživio prve izmjene i to oko skale cijena, no usuglašena je načelna ideja cijena, tumači nam naš sugovornik koji moli za anonimnost.
- Želja gradonačelnika je da svoj prvotni plan, koji je naišao na negodovanje javnosti, sada doradi po socijalnoj pravednosti na prihvatljiv način. Zato se ne ide s tolikim rasponom cijena jer nama nije cilj zaraditi više novca u proračun, već teret raspodijeliti jednako na sve. Pa i po onom starom modelu od nula do dvije tisuće kuna, mi bi uprihodovali manje nego sada - govori nam naš sugovornik iz Gradske Uprave.
Bandić je ponovno odlučio aktualizirati cijene vrtića uoči donošenja novog proračuna, nakon što je prije godinu dana prihvatio prijedlog Skupštine da cijene vrtića budu iste za sve građane, odnosno 200 i 400 kuna
- To je poslano natrag na doradu. Moramo naći pravi model, pogotovo jer sada imamo i nacrt primanja građana od potvrda koje smo zadnji puta dobili. To nam samo može pomoći da napravimo pošteni model - govori nam jedan naš drugi sugovornik koji na našu opasku kako je opet riječ o dohodovnom modelu, i to uoči izbora, odmah replicirao:
- Ne možemo po imovinskom ništa kada nema objedinjenog OIB-a i dalje. Neka to Vlada napravi pa će to biti potpuno pravedniji sustav, ne samo u Zagrebu, već i u Rijeci i sličnim gradovima koje vodi SDP, a koji imaju taj model. Ne radi se to zbog izbora, želimo komunikaciju sa Skupštinom, ali poštenu, a ne jeftino populističku - dodaje naš sugovornik.
Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje danas nam se nije javljao na pozive, a u njegovom kabinetu su nam rekli da je na sastancima. No, očito je kako će ovih dana on ponovno biti najtraženija osoba zbog ovoga pitanja oko cijene vrtića. Važno je vidjeti i kako će se postaviti SDP sa svojom većinom i hoće li ponovno ući u rat oko cijena vrtića s Bandićem ili će prihvatiti njegov proračun nekoliko mjeseci uoči novih izbora u kojima se očekuje žestoka borba Bandića i SDP-ovog mladog pulena Davora Bernardića.
ma krasno
Bravo, Rode! Odlično priopćenje.
Slažem se sa priopćenjem udruge u svemu osim u jednome - ne mislite na obitelji skromnih primanja koji se ne bave nikakvim malverzacijama a kojima bi ovaj model donio značajno financijsko olakšanje. Vjerovali il ne, ali ima i takvih, i to puno, ali malo na ovom forumu. I oni su žrtve svega ovoga, ali i dalje to skupo plaćaju, a nikog nije briga za tu skupinu obitelji i njihovu djecu, naročito.
Istina. No njih se lako može uvrstiti među povlaštene. Kao što je na primjer riješeno s đačkim i studentskim prijevozom - besplatan je za sve iz obitelji s primanjima od ispod 2000 kn po osobi. No nije na Rodi da radi proračun. Ovim je samo izneseno opće stajalište Udruge koja ne odstupa od toga da je model loš i nepravedan. Samo to.
Dobro, onda se nadam da se možemo lako složiti da obiteljima koji imaju 2600 -3000 kn plaću nije isto dati 400 kn koliko plaćaju sada i 150 kn koliko bi platili prema ovom prijedlogu, što bi im uvelike olakšao život. Odbijanjem provedbe ovog plana isto im se onemogućuje i plaćaju skuplje, a za to niko ne pita, nit ga je briga. Na to sam mislila u prvom postu.
Povlašteni će ionako i dalje imati besplatan vrtić.
Ali oni daju za prirez 240 kn godišnje, a oni sa plaćom od 8000 daju 3600 kn godišnje. Po meni bi bilo logičnije da oni koji plaćaju veći prirez da imaju jeftiniji vrtić. Ali, u duhu socijalne politike, je onda ajmo reći, prihvatljivo da plaćaju jednako, iako su već dali puno više.
Mislim da bi se svatko tko radi na minimalcu ili 3000, 3500 kn rado mjenjao s onim tko ima 8000 kn plaću bez obzira na plaćanje velikog prireza. I nemojte spominjati nisko obrazovane ljude, jer mnogi sa fakultetom rade za takve plaće, ili trenutno za 1600 kn po mrsićevom modelu.
A duh socijalne politike znači, ako već je tako, da bi svako trebao plaćati prema svojim stvarnim mogućnostima a ne jednako.
kako bi to odredila? prema visini plaće?
TO bi bile stvarne mogućnosti?
oba roditelja na minimalcu (ali žive u stanu/kući koju su naslijedili) imaju jednaka primanja ko oba roditelja na prosječnoj plaći s kreditom za stan/podstanarstvom (jer nisu sretnici ko ovi prvi koji su imali gdje živjeti)
u praksi imaju isto love, ali bi ovi drugi vrtić platili duplo više, jer je netko tamo zaključio da više i imaju?!
zar nije to skroz nepravedno?
ekoi, svi se zalazu da na snazi ostane tzv. socijalna solidarnost.
ona je u nasem drustvu na puno mjesta. ako taknes vrtice di ces stati?
po meni je i dalje ok jednaka cijena za sve. dohodovni nikako, na imovinski bi prije pristala.
kužim, ako oba roditelja rade na minimalcu onda automatski žive u kući/stanu kojeg su naslijedili...
ako bi već nešto trebalo mjenjati, tako da bude svima pravedno i fer, onda bi trebalo mjenjati puno više od toga što sa vrtćima. gdje je tu kraj, a di početak, nemam pojma.
nije isto plaćati 400 i 150 kn. morala bi imati puno veću plaću od sadašnje da mi par sto kuna ne predstavlja veliki problem.
ne treba nam još jedna ovakva tema
ako dođe do aktivizma otključati ću