Iberc, pretpostavljam da je rezultat u pmol/L, nalat ti je ok (na donjoj granici, al ok)
i ova tema je slična http://forum.roda.hr/threads/60001-A...ine-i-postupci
Iberc, pretpostavljam da je rezultat u pmol/L, nalat ti je ok (na donjoj granici, al ok)
i ova tema je slična http://forum.roda.hr/threads/60001-A...ine-i-postupci
Hvala Mare,evo pročitala sve
stranice:-)
Ovdje sam vam prije 6 mjeseci cendrala, a vi me tješile zbog niskog AMH (7,2 pmol/l), pa samo da "prijavim" rezultate postupka.
Start je bio s 22 antralaca, gonali (3x4, ostalo po 3) punkcija 18. dc (nisam low, ali sam definitivno slow responder), 12 js od toga 9 MII + 3,4 manja folikula (15-17 mm, neupotrebljivo).
FSH 8 i nešto, LH 13 i nešto (čudni nalazi, inverzija, ali ne i pcos), 35 godina. Vidim da se AMH često p(r)ovlači, pa samo da na sebi pokažem kako nije sve u njemu.
Moje iskustvo s amh je da ne može na bolje, 2010. je bio 2,4 a sad manji od 1 pmol/l. Fsh je 2010. bio 19 a sad se unormalio na 8.
ja moram prijaviti da mi se broj antralaca u odnosu na prije 15-18 mjeseci popravio. tada sam imala 3-5 antralaca, a sada skoro svaki put doc prebroji oko desetak. recimo zadnji put je prebrojio oko 10 na lijevom, a na desnom nije ni gledao, mada se na pregledu prije kod drugog doktora (pregled zbog spontanog) vidjelo kojih 3-4. sto je ukupno solidan broj za jedan ciklus.
nazalost sam zbog komplikacija nakon punktiranja hemoragicne ciste zutog tijela nakon trudnoce zavrsila na antibioticima laparoskopskom odstraninjanju ciste na kojoj se stvorio anbces. par dan nakon operacije jajnici opet cvjetaju. na lijevom se vidjelo iz aviona kojih 7-8 antralaca, na desnom ca. 4.
nazalost zbog operacije vjerovatno moram mirovati do jeseni.
inace, uzimam coenzym q10 (600mg), smokve u maslinovom ulju, wheatgrass, htp5 (ili nekad melatonin - los sam spavac i melatonin mi je bio suvise nizak), b kompleks.
sve se bojim glasno reci da se ne sokiram jednom na pregledu kad budem vidjela svega 2-3 antralca. no za sada je stanje takvo.
Nažalost i ja mislim da AMH ne može na bolje i da nije u njemu sve, mislim da su bitnije dijagnoze koje imamo uz njega nego AMH sam po sebi, evo nedavno je cura sa gotovo nemjerljivim AMH-om ostala trudna ali oni nisu imala ništa osim toga problematično. Ja sam imala AMH preko 19 pa mi ništa to ne znači kad imam endometriozu i manje više uvijek jako loše reakcije na stimulaciju.
bemu tipkanje:facepalm:sorry na greskama
Ma svakako nije u njemu sve, to je zapravo bila jedna od prvih stvari koje mi je reproduktivac rekao.
No moje katastroficno siroce od AMH-a je, zapravo, unutar par mjeseci, bez ikakve 'terapije' (nisam uzimala ama bas nista, od placeba do tko zna kakvih lijekova) ipak narastao za 60%, ako sam dobro popamtila. Jedino sto tih 60% jos uvijek nije bilo blizu ni dnu dna. :neznam:
evo cure da prijavim-
nakon jednog propalog pokusaja,i jednog sa jednom slabom js,(amh mi drasticno pada), od 2-3af koje je dr vidio prije postupka sa zadovoljstvom (skupa sa stahom) mogu reci da mi upravo rastu tri lipa folikula!!!! od pocetka sam na gonalima i decaptetinima!! :-D:-D:-D
ljubi (skoro pa imenjakinjo po nicku), samo da ti zaželim sreću u ovom postupku i da folikuli i dalje lijepo rastu i :fige: za kvalitetne js!
Da li je kod Vas imao povišen testosteron i kud ste isle raditi imunološke pretrage ako ste ih radile i koje?
Drage curke, prije nekih 6 mjeseci sam se javila s rezultatima FSH 24.16, LH 9,66. AMH, Inhibin B također katastrofa. Moj ginoš u KBO je digao ruke od mene i rekao da nema svrhe ponavljati nalaze i da ne vrijedi ni pokušati s MPO, da mogu jedino na donaciju... :( Nedavno na svoju ruku izvadim krv i rezultati su slijedeći: FSH 1.52, LH 1.71!? Na preporuku endokrinologa Koršića, napravim MR hipofize jer mi izostaje ovulacija i nalaz uredan, a ja i dalje nemam ovulaciju!? PCOS nemam, iako mi je LH nešto viši od FSH (dešavalo se i prije). Može li ipak biti stres posrijedi, iako je signal hipofiza-jajnici u redu? Ili je problem ipak u jajnicima, možda mi se bliži "mirovina", ali kako su mi se onda LH i FSH uspjeli tako drastično sniziti?! Ima li netko sa sličnim iskustvom?
pahuljica, potrebno je napraviti dobre konzultacije s dobrim mpo doktorom, svaka čast endokrinolozima, al ipak treba razgovarati s ginekologom, ja bi ti preporučila dr Radončića u Vili, pa da vidite šta je točno posrijedi ( s UZV-om).
Ili doktor koji super barata sa uvzom je dr Milan Kos.
Pozdrav svima! Molila bi nekoga tko se kuži u ove stvari da mi pomogne. Nakon dva neuspjela IVF-a i prije prve pune stimulacije dr. me poslao vadit AMH i nalaz je 5,6 pmol/L na što mi je sestra rekla da je jako loš. Malo sam čitala o tome i sad koliko sam ja skužila po tome je loša reakcije tj. malo js u postupku. Međutim ja sam u prvom klomifenskom IVF-u dobila od 5 folikula 3js, a u drugom isto klomifenskom isto 5 folikula 2 js na što mi je dr. rekao da je dobra reakcija. To je bilo prije vađenja AMH. E sad ne kužim ništa,kako sam tako dobro reagirala na klomifen ako mi je AMH tako loš? Nemojte zamjeriti ako sam nešto krivo napisala jer sam tek na početku toga svega pa i ne kužim baš sve.
ARIANM to je neka standardna reakcija na klomifene i mislim da ne mora značiti da će biti jako loše jer ti je AMH 5,6 znam cure koje su tako nekako ragirale na klomifene sa isto brojčicom AMH-a.
Eto nemoj se previše zamariti tim rezultatom, imat ćeš ti vjerojatno i neku solidnu reakciju i u punoj stimulaciji
da tako manje više svi reagiraju osim ako imaš neke ful dobre reakcije možeš dobiti 5 j.s. npr na klomifenu a desi se i gore da nemaš ni jednu.
Ja mislim da ti je bolje probati i sa punom stimulacijom, bit će ih više i odmah je izbor bolji nego kad ih je manje.
[QUOTE=mare41;2230893]pahuljica, potrebno je napraviti dobre konzultacije s dobrim mpo doktorom, svaka čast endokrinolozima, al ipak treba razgovarati s ginekologom, ja bi ti preporučila dr Radončića u Vili, pa da vidite šta je točno posrijedi ( s UZV-om).[/Q
Danas sam došla na ideju da odem kod svog općeg ginoša, (jer kod svog MPO u Osijek više ne idem!) da probamo s klomifenom, jer nisam dosad ništa probala! Da ne idem u Zagreb, da bi mi oni rekli da probam s njim. Ovako sam mislila to prije Zg isprobati pa da im mogu i taj nalaz priložiti, kakva mi je reakcija na klomifen. Čula sam za Radončića, probat ću ga kontaktirati, hvala ;)
pahuljica, dobra ideja, i ja sam bila na klomifenu kod opceg ginekologa, pratiit ce ti folikule na uzv, i ako bude-1,2 to su ciljani, sto je ok pocetak, vidjet cete kako ce ici pa javi
ARIANM ima nade!! ...i moj AMH je 5.4 i u prvoj punoj stimulaciji sam imala 8 folikula i dobila 8js!
Pozdrav cure.
Evo da se i ja malo javim. Bila na ivf-icsi u 1 i 5 mj, beta negativna. Sad bila na aih, isto neuspjesno, i trenutno sam opet na ivf-icsi, punkcija u utorak, 1 js i dr je reka s bi trebsli rszmisljat o donaciji jajnih stanica :(. Moj amh je 0,38 (2,62), mm trenutno ima blagi astenozoospermiu, imso je tesku oligoastheno. Imamo li uopce sanse?
evo i mene s lošim amh 5,3
i loše regiram na klomifen, femaru i menopur
ali fsh je 5,2
lh 5,1
Koje si godište? Kakvi budu embriji? Ako su dobri, i ako imaš jajne stanice za prirodnjake-zašto ne pokušavati? Morate raščistiti situaciju-da li i do kad pokušavati sa svojim j.s., i onda ako doktor misli da treba-razmilšljati dalje...Punkcija će sad biti u utorak? Držim fige....
pirica, zar i ti? Mojca je imala takav amh ili nešto manji-eno cura već velika...
čini mi se da je sve više mladih cura s niskim amh, prije je to bar bilo rezervirano za nas u najbiljim godinama....al ne daj se smetat, samo treba tih par izvući kako se spada
baš zadnji, mora biti? onda dobro porazgovaraj s dr
Ja sam '83 godiste. Oba pita su bila po dva embrija, jednom dva 8stanicna, a drugi put jedan 8stanicni i jedan losiji, mislim 4staicni. Sada samo s femarom, samo jedna stanica, ja ovulaciju imam, mislim svaki misec, ne vrime sam i bazalnu mjerila. Mislila sam izmedju ivf ici na aih, ili pokusvat prirodno, al se mislim onda otic na hsg?
Nakon 3 neuspjesna postupka, 3 biokemijske (od toga 2 iz spontane trudnoce i 1 iz FETA-) i 1 vanmatericne (radjena tubektomija l.jajovoda), dr mi je u mejlu provukla 'donaciju' zbog niskog AMH (0,22), no kako u postupku reagiram sasvim dobro (ako j cinjenica da AMH utice na broj,a ne kvalitet js) od 4 do 8 js, ni ne pomisljam na donaciju dok god imamo svoje polne celije.. Inace, 5 g, idiopate (svi nalazi OK, FSH 7)
Upravo prolazim kroz tezak period zbog neuspjelog feta, ali me jos vise zabrinjava to sto je dr pomenula donaciju js :( i sto se nekako 'izvlaci' iz daljnje rasprave o narednom fetu (koji planiramo pred kraj godine), gdje bih joj predlozila da nam embriolozi urade AH, jer sam citala da daje vecu sansu implantaciji. Zna li neko zasto pominje donaciju i da li je moguce da je to jedino rjesenje ili se radi samo o poboljsanju statistike klinike kojem cini mi se dr tezi?
Maja,
koje si godište?
ja ne bi išla u kliniku ako mislim da mi nude nešto zato da sebi poprave statistiku uspješnosti, a ne da ostvarim trudnoću...nije mi namjera braniti Češku, al upoznala sam jednu curu koja se s 33 godine odlučila na donaciju i zatrudnila-nizak amh, bez reakcije na stimulacije, al uredne ovulacije, argument je bio da ne želi svaki mjesec ići u prirodnjake, jer je vellika mogućnost da budu neuspješni, da ne želi čekati godinu, dvije, tri da rodi...to je pojednostavljen prikaz Češke, njima je donacija prirodan nastavak puta liječenja neplodnosti, ako smatraju da postojeće jajne stanice nisu kvalitetne, ili da je smanjena reakcija na stimulaciju...oni sa svoje strane ponude taj put, a na svakom je da odluči sam što želi
ajmo naglasit da smo mi ovdje samo pacijenti i da samo vrtimo svoja (a i tuđa) iskustva, ako niste zadovoljni doktorom i klinikom-mijenjajte, tražite druga mišljenja, pitajte druge doktore, naravno da naši doktori misle i žele najbolje, al možda neko drugi ima neku drugu ideju, sugestiju, prijedlog....
veliki potpis na ovo što je mare napisala. tražiti drugo mišljenje, treće mišljenje, četvrto ako treba...
ja sam prije postupka bila kod 4 različita mpo-ovca, a i tijekom trudnoće mi nije bilo teško tražiti drugo mišljenje (i treće).
:-)
sretno cure!!!
Ja sam ovdje nova na forumu, i imam osjećaj da sam pala s marsa. Prvi puta idem ovaj mjesec na IVF- Petrova kod dr.Baldani i svega me strah. Danas počinjem sa decapetylom 0,1mg koji me prati skroz do štoperice.Od 2-4 dana imam gonal 300, a od 5-7 dana gonal 225. Nalazi mi baš i nisu na ruku jer mi je AMH 0,2 što znači jako loša rezerva jajnih stanica. Bojim se da mi šanse i nisu baš neke da dođe do sretnog završetka.Da li netko ima sa ovako niskim AMH?