Da li se tebi oplodila koja stanica? Si bila na transferu?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Printable View
Pozz! Zar prof. Vrčić radi folikulimetrije? Meni je rečeno da nema vremena za pacijente otkad je sanacijski ravnatelj KBC-a Zagreb?
Ma, ne radi...
Pitala sam sestru kad sam to vidjela, no rekla mi da se mozda pojavi svake prestupne...ali nista znacajno.
Radi. S odabranim pacijenticama.
Vidjela sam ga tri puta u zadnjih tjedan dana. I onda ode.
Pitanje je za ostalo.
Bila u utorak na transferu jedna JS, oplodila se i imamo treci dan desetostanicni embrio. :-)
Sad treba izdrzati 14 dana do bete!
Vrčić dao ostavku na mjesto sanacijskog upravitelja KBC Zagreb
http://dalje.com/2016/01/kbc-zagreb-...slovao-u-2015/
"Upitan zašto je prije dva dana predao ostavku na dužnost sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb, Vrčić je odgovorio kako je to učinio iz osobnih razloga te da se vraća pacijentima na svoje prijašnje radno mjesto u Klinici za ginekologiju.
Na upit što očekuje njegova nasljednika Vrčić je rekao da treba nabaviti nove uređaje i još više povećati produktivnost, što je moguće uz dobru organizaciju."
#$@$
A ja upravo iskoristila zadnji postupak preko HZZOa u kojem mi nisu punktirali jajnik jer nisu mogli.
Vrčić mi ga je tri puta uspješno punktirao.
Tragedija je u tome što sam imala samo jedan folikul...
Da sam barem čekala...
Da,tako je i meni rekla...pa nisam to ni shvatila kao da radi, kad obicni smrtnici ni ne mogu do njega niti prima nove pacijente.
I ja sam ga vidjela, u srijedu je dosao u pol11. Ne tamo u ambulante nego se muvao ...
No, ja mogu reci da sam zadovoljna kasumom.
Ova terapija mi je dala do sad najvise folikula, vidjet cemo kako će ispasti dalje...
Kasum se i razgovara, i zeza...,i cist mi je ok.
Malo mi je jedino cudan s gledanjem tih mojih jajnika, dođe mi da mu ne vjerujem previse. Kako rekoh, vidjet cemo...
Varnica, jaako mi je zao!!! Koma! :(
Ma...Kad smo mi njima samo broj...
Danas bila na folikumetriji imam na desnom j 2 fol. 10dc veliki su 12mm endo je 8mm. Veli dok da je zadovoljan. U srijedu idem opet da vidimo kak je stanje. To je sad bez ikakvih lijekova cisti prirodni.
Pozdrav cure, jeli prof.Simunic jos radi?
Ako ne neznam kod koga bi sad ponovo, je da me on vodija, ali uvik bi netko drugi bija na folikulometrijama I punkciji, transferu, na dobitnom fetu mi je bila pratila ultrazvukom doktorica, ali nisam zapamtila kako se zove I bas mi je zao.
Tonkica nisam vidjela to prezime na spisku al ako hoces mogu ti javiti u srijedu jer idem na fm.
[QUOTE=Inesz;2843922]Vrčić dao ostavku na mjesto sanacijskog upravitelja KBC Zagreb
http://dalje.com/2016/01/kbc-zagreb-...slovao-u-2015/
"Upitan zašto je prije dva dana predao ostavku na dužnost sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb, Vrčić je odgovorio kako je to učinio iz osobnih razloga te da se vraća pacijentima na svoje prijašnje radno mjesto u Klinici za ginekologiju.
Na upit što očekuje njegova nasljednika Vrčić je rekao da treba nabaviti nove uređaje i još više povećati produktivnost, što je moguće uz dobru organizaciju."[/
Cure, koje ste kod prof. Vrčića, biste li ga preporučile; mislim općenito, i za vođenje trudnoće, porod, sve?
Ovo je objavila već jedna forumašica na ovoj temi.
Da, ja bi ga preporučila za vođenje trudnoće, ali na porodu ako nije u tom trenutku na poslu, sumnjam da dolazi zbog pacijentice.
Danasnja situacija je: 12dc folikuli veliki 16mm endo 9.4 kaj mislite je to dobro? U petak idem ponovo.
Varnica hvala, I Antony takodjer hvala I sretno. Nisam znala da je otisao u mirovinu, ni sama neznam kod koga bi, ali mislim da nije ni bitno kad ionako nikad nije stalno isti doktor tijekom postupka. Sretno cure
Pozdrav cure,
danas sam dobila svoju uputnicu za humanu reprodukciju... Odlučila sam se za Petrovu i naručili su me za 24.2.
Za sada sam narucila partnera na spermiogram idući tjedan ali od ostalih nalaza nemam ništa (moja gin mi kaže da će mi oni tamo reći što mi treba i opet me slati njoj), ali meni to izgleda kao gubljenje vremena jer moja naručuje tek za 2 mj.
Ima li netko savjet da li da prikupim nešto nalaza prije privatno? Pošto nemam ovulacije pretpostavljam da ako je sve ok bi tek krenula sa Klomifenom.
Može li mi netko u kratko napisati što da ocekujem tamo? Ja imam uputnicu samo za taj prvi pregled...
Puno hvala :)
Dobro dosla MonaLi najbolje ti je da poslusas doktoricu. U petrovoj ce ti dati popis pretraga i kad to napravis onda ces k njima na dogovor. A sto se tice gin soc mislim da se za uputnice nebi trebala narucivati. Ja dodem kod sestre od gin i ona uzme papire i rijesi kod dok uputnice. Neznam kako to ide kod tvoje gin. U svakom slucaju ti treba puno strpljenja. Ako te jos sta zanima pitaj samo. Tu smo da pomognemo.
Puno hvala na odgovoru :) Mene brine ako meni sada na konzultacijama u Petrovoj kažu da moram kod svoje gin napraviti bris ja se moram opet naručiti kod nje, dat će mi termin u 3.mj tek.
Mislim pretpostavljam da ću bris i papa test riješavati kod svoje gin? A kod nje termin dobiješ za sto godina.... Sve mi je to toliko izgubljenog vremena za bezveze...
Šta je to normalno da se toliko ceka? :(
Ja kod svog gin cekam za papu i briseve ne vise od dva tj. Mene cudi sto se kod nekih gin tako dugo ceka. Da morat ces napraviti papu i briseve to je obavezno. Ja bi na tvom mjestu odma se narucila za to da ne gubis vrijeme. Pa mozda dodes prije na red. A za ostalo javi sta moras napraviti pa ti mogu pomoci jer sam ja u tri tjedna rjesila sve pretrage koje sam imala a bilo ih je dosta.
E super ideja, odmah ću se sutra naručiti pa me možda stavi tjedan dva nakon konzultacija, što je ajde još kolko tolko ok. Hvala na savjetu :D
Na temelju čega odrede koje pretrage trebaš raditi? Mislim ja nemam nikakvu dijagnozu jos, osim pcos... Što si sve ti trebala? Sorry kaj te davim, ali da znam okvirno :D
A kad ću znati više svakako ću ti se javiti, puno hvala :)
Ja sam morala raditi markere za hepatits, hiv, krvna grupa oba partnera, hsg prohodnost, vadenje krvi za trombofiliju kompletna obrada, vadenje hormona 3dc, 21dc, mm spermoigram i markere, hormone za stitnjacu. Mislim da ces i ti to morati s obzirom na pcos.
Ohhhh upravo sam u šoku!!! To sve?? Aaaaa mrzim vaditi krv :) da mozda nešto odradim prije ili da čekam razgovor?
Svakako ti se javim da me savjetuješ kada dobijem taj spisak :-)
Gle mozes kod sebe u bolnici napravit krvne grupe, markere na hiv, hepatitis, hormone stitnjace isto mozes kod sebe napraviti. Znaci tsh t3 t4 to mozes da bas ne cekas uzalud. Ja danas bila dogovoreno je sve. Jos pratimo ovaj ciklus ov nije jos bila. Fol vel 19mm a endo 9.2 vele da je endo jako dobar. U pon opet pregled.
Mogu li to sve privatno? Mislim priznaju nalaze?
Ti si već počela sa klomifenom?
Meni su kod naručivanja rekli da nemaju termine popodne, sto se samo ujutro može dolaziti? Ne znam kako to zbog posla kombinirati...
Mozes samo neznam zasto bi privat placala kad sve mozes u bolnici napraviti. Priznaju i privatno radene nalaze jedino spermio mora biti njihav. Nisam te pitala odakle si? Ja cekam vjesticu da krenem sa klomicima. Oni su mi predlozili menopur al sam ja inzistirala na klomice jer od njih imam puno bolji rezultat posto imam niski amh. Pa su mi rekli da moze. Ako ne uspije onda bi isla na menopur.
ne znam koliko se čeka na red u bolnici i sto ako mogu samo ujutro? Ja ne mogu izostajati s posla a radim uvijek ujutro. A nemam sada uputnicu da to obavim prije termina u Petrovoj, pa sam mislila privatno, taj tsh je 60kn, nije puno. Ja sam iz Zagreba a ti?
Znaci već si uzimala Klomifen? Joj ko zna kaj će samnom :/
To ti je prednost posto si iz zg. Meni je teze moram putovati iz cakovca. Pa definitivno mozes ici privatno lakse ti je. Vec sam bila na klomicima i nemam nikakve probleme. Teze podnosim menpoure. A i kad sam isla s klomicima uvjek sam dobila dvije js i uvijek su se oplodile sto za menopure ne mogu reci cista suprotnost. Vidjet ces sta ce ti reci. Sve ce zavisit kakvi ce ti biti nalazi.
jel radis? Kako kombiniraš sve te odlaske u Zagreb?
Možda mi je prednost kaj sam iz ZG ali kako stvari stoje morat ću uzimati ili godišnji ili bolovanje :/
A najgore je sto u firmi nitko ne smije znati da radimo na bebi jer bi valjda odmah dobila otkaz ili tako nešto... Ahhh
Eto vidis ja sam s te strane sretna. Imam veliku podrsku poslodavca. Kad god mi treba dobim go ili slobodne dane. Cak me i sefice "tjeraju" da idem. Podrska su mi u postupcima. Trenutno sam na bolovanju jer sam svaki drugi dan u zg pa mi je dao soc gin bolovanje. Kaj god da trebam dobim i bolovanje bez problema a iam i takav posao da nebi mogla raditi poslje transfera.
ufff da, to je super... Ja na žalost moram to skrivati. A teško je ići svaki drugi dan na bolovanje i skrivati zašto. Opće ne znam sta ću ali razmišljati ću o tome kad dođe vrijeme :) a godišnji nasmijem uzimati kad je sezona...
To nam je zabranjeno... Ma grozno...
Ja bi, da sam na tvom mjestu, ipak uzela bolovanje. Imas pravo na to i ne pise ti zasto si na bolovanju pa nece znati sta je. Daj mi reci kod kojeg doktora ides? Kod koga su te stavili?
ne piše neplodnost ili nešto slično na doznakama? Hmmm
Piše mi da je liječnik Šprem Goldštajn Marina, dobra??
Ne pise sam bolest jer se ne navodi sifra bolovanja. Cula sam da je dobra. Ja sam ko Tomicica.
ja ti ne znam doktore :) znaci koga sam sad dobila imam do kraja? Bas čitam na netu, svi kažu da je super, odlično :-)
U principu da. Samo si moras pogledati u koje vrijeme ti dok ima folikumetrije. Svaki dok ima u odredeno vrijeme.
Pozdrav,
ja sam ti kod profesorice Šprem odradila 8 postupaka, sad trenutno čekam betu i meni je ona super, nježna i draga, možeš ju pitati šta te zanima (ja si čak zapišem kad se nečeg sjetim pa ju ispitam kad dođem :-) )
Meni na svim papirima piše šifra lječenja N97 neplodnost, čak i na računu za ljekove u nekim apotekama to piše, tako da si to dobro provjeri sa svojim dr opče prakse, navodno su neke dobile bolovanje na crijevnu virozu, upalu nečega i tako, e sad to ovisi o tvom dr. koji ti daje bolovanje.
Na doznakama koje nosiš u firmu sigurno piše po kojoj si šifri na bolovanju.
Prof. Šprem radi folikulumetrije od 8:00 do 8:30 ali uglavnom dođe i kasnije, valjda dok obavi aspiracije i transfere.
Ti trebaš biti tamo oko 8:00 i javiti se sestri pa čekati, a nakon pregleda trebaš na velikom šalteru čekati ljekove i to obično traje,
zadnje dane pred ovulaciju moraš i koji put vaditi krv pa i to traje a folikulometrije su svaki drugi dan nekad i svaki...
tako da jedino ako imaš klizno radno vrijeme pa da možeš doći kasnije na posao možeš to izvesti inače teško.
Dobiješ od nje sve što treba napraviti od pretraga i dok čekaš postupak sve stigneš napraviti preko HZZa, što bi plačala bezveze.
Uzmi si neke dodatke prehrani (vitamine i minerale...) i Folacin od dr opče prakse na recept, pa si to odmah počni piti redovito da se pripremiš za sve,
Pazi na prehranu, kreni na neku rekreaciju, najbolje yogu, da se i opustiš i potičeš izmjene u tijelu... :-)
I samo lagano, nemoj se nervirati i biti u strahu, to utječe na hormone, ne možeš ništa drugo napraviti osim gledati da svoje tijelo dovedeš u što bolje stanje.
Sretno!! :-*