O, tx, nisam ni znala da postoji udruga. Jedino ovaj prvi link se ne vide cro slovan, ne znam jel' to samo moj problem? I čestitam na non-ventolin godini :-D!!!
Printable View
Rekli mi da bi to znacilo da ja dijete sbaki dan vozam na relaciji Zg- Crikvenica. Inace stigli Smo. Odmah nam terapija za oboje pojacaNa. Malom i ventolin uveden, drenaza
Ma izgleda .... na kraju krajeva lijecnica iz komisije mi jedina znala objasniti imam li pravo na bol ili ne.
i jel imaš?
Nemam.... uzela god.
u tom slučaju imaš svakak pravo barem na dva dana bolovanja kad ih vodiš dole, i kad vraćaš gore.
To je i moja mama rekla. Da kako dsd ja memam ma to pravo a ona ga je imsla prije 35g kad je mene vodila na Losinj
Iiiii izdrzali smo 17 dana bez ventolina. Do nocas. Ali barem se malo povecao razmak ovaj puta. Najmanji.
uvijek imaš pravo kad voziš decu na liječenje van mjesta stanovanja ali samo dane puta,možda možeš to i kasnije izrealizirati.
jaffa,a jel si ti razmipšljala o crikvenici ili lošinju?
Jaffa znam kako vam je. Drz te se! Nas se razmak pomaknuo na 3mj :)
Lela imas pravo sto posto, treba u takvom slucaju uzet odbijenicu od ped. Pa se zalit. Meninisu odobrili pa su dobili drugost . Rj . Da imam pravo. I na amo tamosvaki dan i na jedan tam i nazad ak hocu, plusposebnoza neneko pratnju plus za svakodijete sa posebnom pratnjom. U hzzo imaju to misljenje i znaju za to. Da si bar prije tu rekla . Il ak mozes muza posalji il nekog i reci ped.da su ti u hzzo i crikvi tak rekli.pa nek ti posalju jer se ionak zadnji dan ovjerava.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisam iskreno jos ali morat cu. Samo moram nekako i skombinirati sa ostalima. U krajnjem slucaju mislim ove godine duze na more otici sa njima, tamo im bude ok.
jaffa traži tim više kaj imaš pravo biti s njima na osnovi i njege i klinca mlađeg od 3 godine,
Samo da javim ako se ko premislja bi li il ne isao....moj mali vec duze vrijeme nije dobro. Govorim ali me nitko ne dozivljava. Idemo iz jedne viroze u drugu sad je ovdje svaki dan kod dr na kontroli. Hropti uzas. Odvedem ga ped kaze ok je a sk dr mi kaze mali je koma. Ovdje kad su ga pregledali ista stvar. Dr mi mijena terapiju ovisno o danu i stanju. nadam se da cemo se stabilizirati .... sto se osoblja tice nemam rijec zamjerke. Vec sve znamo imenom i stvarno su bolnica prijatelj djece.
Ma ja se iskreno ne premisljam radi toga. Da mogu sutra bi isla. Nego mi stariji ima testiranje za skolu, najmanji svoje kontrole, curetak svoje pa ne znam kako bi sve to sada izvela :(
imate li negdje 3 tjedna lufta?
jaffa znam kak ti je i ja imam slični raspored, stalno nekaj,kalendar skoro popunjen dokolovoza.
Evo mi uspjeli obavit i pregled za upis u prvi razred. Kad se vratimo u skoli cemo. A neke smo stvari stavili na cekanje ova tri tj
E pa tocno to :/ A preko ljeta sam mislila na more duze zapicit kada vec imamo mogucnost.
Mi jos nismo ni termin dobili za skolu :/
mislim da svi koji su odradili za školu da su išli prije reda tj.sAMI SI ZAPIKIRALI TERMINE, i unapred rješili, oni koji idu po normalnom postupku su kak ih zovu iz vrtića, doktora, škole
Ma taj pregled za skolu je tak bezveze i mozes ga obavit bilo kad.
Meni je to u crikvi najbolje, svaki dan kontorla ak treba i dva put tri put u danu , stalno je pod kontrolom. Da nam je bar takav dr u zg .. Tako da ja i nakon odlaska od tamo iskljucivo dr b. Slusam i s njim sam putem tel i maila u kontaktu cijelu godinu i izvjestavam ga i konzultiram se kad su god lose . Ove kontrole u zg mi sluze tek toliko da smo negdje upisani .. Ionak smo uvijek prije vani neg smo opce usli ..
Sent from my iPad using Tapatalk
Ma znam, bili smo prosle godine. Morali smo ga proci iako smo odgodili upis :)
Čula sam za ulje crnog kima da je jako dobro. Drago mi je da netko ima iskustva s njim. Ja osobno mislim da je priroda ipak bolja od kemije (u nekim slučajevima gdje se može primjeniti)
TanjaN znam dosta slucajeva gdje su poceli s kimom i odustali nakon par tjedna. A treba puuuno vise vremena da pocne djelovati. Mi smo i dalje ok. Malo kasljucamo i srecom nista vise.
Bas sam te htjela pitati kog slusas :-) i mi smo kod dr B i on kaze terapija je preslaba. A koga god poznam da je malen ko moja curica ima npr Flixotide 2x1 on kaze to je nis.
Btw stvarno te gledaju svaki dan. Nas je danas dr doktor primio i uveo mu cok cok. Al nacin na koji dr B daje upute mi je fascinantan...konkretan jasan sa svim objasnjenima..podsjeca me na dr F. Samo da budemo bolje nakon 3tj
J. kašlje i kašalj mi liči na lavež psa? Kuri 39, temperatura je krenula u subotu. Jutros bili kod doktorice koja je zaključila da se ništa posebno ne događa ali jutros nije tako kašljala. Negdje mi zvoni da se takav kašalj povezuje s laringitisom.
Da, kasalj kao lavez psa je laringitis. Za hitni mus zamotaj dijete u deku i na balkon par minuta da udahne hladan zrak. Nama je to najbolje se pokazalo za stani pani (osim inhalacija naravno). Kod njega obicno dajem pulmicort, ako ne pomogne onda na hitnu po inekciju (ranije smo koristili racepinephirin). Malenoj sam znala recrodelt staviti.
Mom starijem je u takvim slučajevima spas Tantum Verde (sprej, za djecu): http://www.ljekarne-sokac-osmak.hr/i...jine&Itemid=19
A toplo maslinovo ulje na prsa i leđa?
Negdje sam čitala da je dobar list kupusa namazati maslinovim uljem ili domaćom mašću i umorati u gazu da drži toplina i da je super protiv kašlja.
To je za bronhitis. I dobro je. Masnoća (mast ili ulje) začepi pore i na taj način zaustavlja odvod topline iz tijela, pa se sluz razrijedi i lakše odlijepi.
Laringitis je upala grla. Od domaćih lijekova - sljez, ispiranje slanom vodom, ispiranje kamilicom ili kaduljom, pileća juha i sl.
Ajojjjj. Dodite malo kod nas. Danas je ovdje prekrasan dan. Mi se stabilizirali. Oboje pluca bez skripe. U terapiji nam ostale vjezbe sa Z koji je apsolutni genijalac, inh etericnim uljima i setnja, setnja....i naravno lijekici....e i s malom obavila derm.pregled. javim jel ce nam se neuroderm.popraviti
Gotovi naši rezultati testiranja, sve negativno, ukupni Ige "znatno povišen" ( dr. riječi citiram, ja nisam vidjela nalaze), kaže da očekuje da se alergija ispolji kroz koju godinu, ima netko takvih iskustava?
nisam skužila tvoje pitanje,ali imam sličan primjerak doma u pubertetu dopred dve godine sve je bilo negativno,ukupni ige u normali, sad je ukupni više od 600, a senzibilizirao se s grinjama, idem u utorak na pregled pa ćemo bidjeti u kojem je stanju.
naravno da je imal simptome i kod negativnih nalaza.
Kao i mi. Mi imamo ige 293 a pokazao nam prik travu :-) kaze dr kad tijelo razvije imunolosku stranu pokazu se alerg. I vodimo se pod alergicara. Zbog najvecih problema zimi pretpost.je da smo alerg na prasinu grinju ili plijesan....e sad dr mi u Crikvi odmah dao upute za kontrolu okolisa....papitanje jel ko odvas ima antialerg.navlake za madrac? Dr R preporucuje alergocover i njih vise nema u hr al se mogu kupiti u BIH i Slo. Odma ja procitala kaj Slovenci pisu pa vidim da su njima zadovoljni. 12g garancije daju :-)
I prijavak. Najmanji.