Barbie* prvotno napisa
hej, evo nakon što sam cijelu temu pročitala, javljam se.
uglavnom: D. je u 10. mjesecu napunila 3. godine, u 3. mjesecu ove godine kćer mi je imala urinarnu infekciju, urinokultura je pokazala e.colli 10*5, to smo tada riješili i sve je bilo ok do kraja 8. mjeseca i od tada nalazi luduju, sad e. colli, leukocita nema, pa ima leukocita e.colli nema, pa neka druga beštija i tako. u 9. mjesecu je krenula u vrtić, pa je su se tako nanizali atb i odlučili smo odmah otići u polikliniku Helena, gdje nam je dr. Cvitković radila UZV (blaga diletacija jedne čašice u bubregu) i rekla da ponekad nismo vjerovatno dobro uzeli urin, ali da ti nalazi nisu ok, spolovilo upaljeno i uvodi nam profilaksu Urotabline.
Jučer smo odradili UZV cistografiju, imamo VUR II stupnja lijevo!
e sad, ono što mene zanima: iskustva sa tim VUR-om II stupnja? i da li je netko otkrio VUR tako kasno?
dajem joj imunoglukan, acidosalus probiotik i cranactine i naravno profilasku. kakav vi probiotik koristite? mi smo rekli prof. C da joj to dajemo i ona je rekla ok.
za spolovilo je dobila Garamycin mast, ali evo jučer na cistografiji sestra je rekla da joj je opet crvena! a baš ju pazimo, peremo samo vodom, nije ovaj cijeli mjesec išla u vrtić i učili smo ju brisati.
kako se te male djevojčicu uopće i obrišu same? pa ne mogu one gurnuti ruku ono od guze prema kokici, pa povući naprijed!
prof. C će mi se javiti kada vidi nalaze, šta i kako dalje. šta mogu očekivati?
ja bih ju slala u vrtić ali do ručka. jer baš voli ići u vrtić. nadam se dobrom imuninetu i da će ju ta profilaksa štititi!
eto curke, svaka riječ će mi dobro doći!