Bila danas, kaže da dođemo u 11 mjesecu, promijenio mi je protokol, ja imam Gonale, a on sada napisao Menopur, žao mi moje doktorice, moraću je pitati može li zamijeniti da se ne troši previše.
Postupaka nema dok ministar ne pošalje pravilnike.
Printable View
Bila danas, kaže da dođemo u 11 mjesecu, promijenio mi je protokol, ja imam Gonale, a on sada napisao Menopur, žao mi moje doktorice, moraću je pitati može li zamijeniti da se ne troši previše.
Postupaka nema dok ministar ne pošalje pravilnike.
a kad si dobila protokol s gonalima? koliko kom je napisao ?Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Ovaj protokol sa Gonalima sam dobila kod dr.Baumana, a dr.Tomić je sad napisao Menopur, Superfact i mislim Choragon, ostalo mi u autu :lol:
I još nešto..sad mi nije jasno zašto mi dr.Bauman nije u protokol stavio nikakvu štopericu samo Gonale :?
Sigurno da me vrati još tri mjeseca da odgodi postupak..
e neznam... ja sam koristila ovitrelle a on nije na listi hzzo-a , možda zato ?? nemam pojima :?Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
a koliko komada ti je propisao?
to je bila i moja terapija kod tomica u ivf-uCitiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Mislim da sam trebala 15kom da primim, 30 sam naručila, sad me ubij ne mogu se sjetiti, a nisu mi priruci nalazi.
A jesu li ovi na listi ovaj sprej za šmrkanje Superfact i ova štoperica Choragon?
Ako nisu da ga odmah zovem..nemam kinte..
Suprefakt si sigurno nije na listi, njega moraš sama kupiti. Za choragon neznam, možda ga dobiješ kod njih prije postupka, tako sam ja dobila ovitrelle u Petrovoj.
oprostite što uletavam ali upravo sam razgovarala sa dr. Kunom, rekao mi je da dođem 13.10. i da krećemo sa stimulacijom klomifenima pa u postupak sa menstruacijom oko 20.10.!!!
jel to ok informacija???
:D :D :D
A na koji postupak ideš? Insemenacija ili?
Mene uzasno zbunjuju ovdje informacije. Naime, ja trebam 2 dc krenuti sa Klomifenom (sto je za cca 12ak dana) pa doci 8-9 dc na folikulimetriju. Tesko da bi me doktor stavio na Klomifen da mi ne namjerava raditi AIH. Znaci, ipak ima postupaka prije 11. mjeseca.
Ja sam kupovala i Suprefact i Choragon i Ovitrelle. Tomić bi to samo tako napisao a moj socijalni ginić bi mi rekao da to moram sama. On bi mi pribavio samo Menopur i GonalF.Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Tikica, možda se i vidimo! to bi bilo super, možemo se držati za ruke..! 8)
šala, naravno.
mmaslačak, u povjesti bolesti piše klomifeni pa ICSI. taj postupak smo trebali imati i 2006, očito se ništa nije promjenilo od onda...
...mene sve zbunjuje... :(Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Pa ja onda sutra idem da nabavim sve sa popisa i ugurati se sa vama koje idete na postupak :lol:
Čuj ICSI?
Pa i ja bi na to :lol:
Sretno!
Javite mi na PM koliko to sve košta?
Nisam sa parama baš na ti? Sad ću u depru pasti, neće me valjda to sad kočiti..
ne bi trebalo ništa koštati...
tak su mi barem rekli...
ja samo kad god zovem ne spominjem zakon ni ništa, nego se pravim plavuša i pitam kad krećemo. i tako dobivam odgovore i datume...
misliš da će me koštati???
pa... sa jednom plaćom i tri kredita... teško... 8)
To je kao ništa jer Menopuri i Gonali koštaju po par tisuća kuna za jedan postupak.
Suprefact je 450-500kn, štoperice Choragon i ovitrelle 200 i nešto, 300, tu negdje... imam račune doma.
Meni stvarno više ništa nije jasno...
Sestre govore da ne rade postupke, doktori naručuju i propisuju protokole, druge klinike rade :? Dugo dugo nisam bila ovako zbunjena...
Ja sam sutra gore pa se nadam da ću dobiti neke odgovore jer me ovo izluđuje
Imam malu molbu za nekog tko uskoro ide kod doktora.
Naime, potaknuli smo raspravu da li postupak s klomifenima ulazi (po novom) u onih 6 besplatnih postupaka.
Do sad nije pa vas molim da netko pita doktora da li po novom ipak ulazi u zbroj 6 besplatnih postupaka.
Klomifen je puno jeftiniji od Gonala i Menopura pa mi baš nije jasno što je to po novom: besplatni postupak.
Prije su ulazili samo Gonali i Menopuri + postupak. Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter, a kod stimulacija sa Gonalom i Menopurom ništa (ako smo po HZZO-u).
Možda se kod Klomifena po novom još nešto dodaje u trošak.
Unaprijed HVALA
Ja cu ici za cca 2 tjedna, pa ako ti nitko ne javi prije, ja cu :*
Hvala ti draga. Jedva čekam dan kad će tvoj avatar postati veseliji (evo sad i cmizdrim) uvijek me rastuži.Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Inače, prenijela sam informaciju koje su napisale cure koje su bile na VV-u. Doktori nisu znali reći da li Klomifen spada u tih 6 postupak ili ne.
Ja sam bila uvjerena da je sve kao prije pa me sad to iznenadilo.
Tebi VELIKA :*
Kosta 40-ak kuna i sama cu si ga kupiti ako nekome padne na pamet da mi ga uracuna u jedan postupak
ej draga moja...Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
mi smo prvi puta bili u Vinogradskoj prosli tjedan i evo sutra idem na Hsg...cure su me utjesile da je to bezbolno...ali ovisi o priraslicama...a fala na pitanju ja ih imam...nema veze pretpila bi i bombu da mi stave sve za bebicu...
Mi sa 1 mjesecom odnosno sa iducim ciklusom krecemo sa inseminacijom i onda pauza :shock: koje se nadam da ce potrajati barem 2 god do druge bebe :heart: ...odnosno da ce se primiti...
JAKO velika ste mi cure potpora :love: samo citajuci Vas...nista pit cemo kavu na 5 katu Vinogradske...Ide koja sutra????
Pusa...javim se sa novim info i nadam se prohodnim svime :*
NinaB, sretno! :)
hvala ti draga puno....
javim se.... :*
NinaB ja idem danas...
Bebel pitat ću ja danas ako stigem, imam već listu svojih pitanja pa ako me doktor prije ne izbaci van od svih pitanja :lol:
Šalim se malo, ali sigurna sam da ću pola toga zaboraviti...
Evo napokon malo sunca!
Upravo sam se narucila u Vinogradsku za ponedjeljak. Sestra mi je rekla da su počeli raditi i na moje pitanje hocu li uspjeti odmah u postupak ako mi je danas 17/28dne rekla je da ovisi koliko ce mi moj ginic brzo naruciti lijekove! Tako sam sretna sto je napokon nesto pocelo i stvarno sam se mislila hocu li nazvati ili ne (jer dobivamo stalno iste odgovore).
Koliko inace ginicima treba da naruce lijekove?
I rekla mi je da ce me primiti dr. Kuna jer je dr. Tomic odsutan, ali da to nema veze.
Prvi mi je postupak, pa me zanima jel tko bio kod dr. Kune na stimulaciji i koje on inace lijekove u protokolu daje?
A meni rekli da ne rade postupke, da se javim u 11mj :?
Kada? Danas?
Ja sam zvala i u ponedjeljak pa tada isto nisu znali.
bebica2009 hvala za info!
Bila sam jučer.Citiraj:
bebica2009 prvotno napisa
pozdrav ja se vratila sa :shock: propuhivanja...Citiraj:
Cula sam sestru kada ti je ovo sve govorila... i taman pomislila dali je to koja moja curka sa foruma :love: ....
Moja iskrena preporuka ti je dr.Kuna i jako budi sretna sta si kod njega....
Inace moja dijagnoza nakon porpouhivanja je desno super ljevi koma ali velika koma...sa iducim ciklusom idemo na inseminaciju :D :D ...Dobila sam tabelete od 5- 9 dana ciklusa piti(nemam kod sebe povijest bolesti javim koje)...
Ugalvnom ici cemo na 6 inseminacija max i ako nista onda oplodnja...
Kakakv je postupak inseminacije bol?? itd...
CURE MOJE bitno je da se ova cijela situacija sa j...... zakonom pomakla i da se u nama za pocetak rodila nada....
pusa idem odmarati jer lagano sam danas vec vidjela zvijezde :bye:
nazovi ih i reci da si cula da su poceli raditi...Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
ja mislim od danas 01.10...mozda ni oni nisu znali jos to jucer...nazovi
Ej Nina hvala na info. Ja sam do sada bila kod dr. Tomića (dva susreta) i zadovljna sam. Vjerujem da cu biti i s dr. Kunom.
Inace sam ja za ICSI, jer je nalaz MM asthenoteratozoospermia.
Da stvar bude zanimljivija imam termin za dr. Reš-a 08.10. Joj da barem ne bude opet nekih promjena do ponedjeljka.
Suseda, mozda nisi dovoljno sarmantan osmjeh nabacila :mrgreen:Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
:lol:
meni se čini da počinju samo s aih a ne s stimuliranim ivf-ovima
a meni nikako da dođe onaj nalaz iz vinogradske , čekam već više od 2 tjedna :cekam:
Ja idem na ICSI, to sam i sestri rekla. I ona je rekla da cu stici i ovaj ciklus ako mi soc. ginic naruci lijekove.Citiraj:
nina1 prvotno napisa
Kod nas je još gori sa oligo predznakom..Citiraj:
Ma ako mu se ja nasmijem, mh!
Idem sada kod prim.ginek. da dogovorim razmjenu ljekova, i nazvaću ih, mislim stvarno......
A možda me odbijaju jer sam premlada :lol:
Djevojčica..
onda neznam ... :D da je konačno počeloCitiraj:
(samo da mi nalaz stigne ) :evil: