izvinjavam se sto me dugo nema, lezim. tako da neznam vase novosti al uskoro cu vise da ustajem pa cu da iscitam.samo sad da vam javim da mi je uspelo u pronatalu. radila sam kucni test i TURDNA SAM!26.TOG radim betu!srecno svima!
Printable View
izvinjavam se sto me dugo nema, lezim. tako da neznam vase novosti al uskoro cu vise da ustajem pa cu da iscitam.samo sad da vam javim da mi je uspelo u pronatalu. radila sam kucni test i TURDNA SAM!26.TOG radim betu!srecno svima!
Bravo nena, čestitam ti od srca i želim ti lijepu i mirnu trudnoću,čekala sam tvoju vijest i drago mi je što je lijepa, zbilja kako opa kaže, to nam je snaga za dalje!
nena čestitam! :klap::klap:
Nena3beba čestitam ti od srca i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za visoku betu! :heart:
Cestitam!!!
Opa , kako je bilo kod doktora Šparca, da li si radila kakve pretrage, da li si dobila protokol? Ja bi trebala na v.v , moram nazvati, jer nisam hormone vadila, a mislim da im to treba , bila sam tamo prvi put prošle god 8dc i rekao je da dođem sa nalazima od krvi na zarazne bolesti al nije rekao koji dan da dođem, sad neznam koliko će se to odužiit tamo, koliko puta moram tam ići dok ne dobijem protokol, koje sve pretrage su potrebne za protokol? Mi neznamo da li bi išli u 7,8 ili 9.mj, neznam kak će to ispasti koliko dugo tamo na v.v dok ne dobijem taj protokol za prag! Neznam ni kad u pronatalu idu na godišnji, voljela bi dabude doktor Mardešić, a sad opet ak bude dobro bit će, talk me već sada vata nervoza! Mi bi išli vlakom,mada smo prvo mislili ići avionom, ali je dosta skupo.Povratna s vlakom je 900kn, to mi je ok, a avionom 2700 kn! Kako vi planirate ići i koliko se sjećam rekla si da bi išli u 8 .mj
beta 3081mU/mL 16 dana od ET, 21 dan od aspiracije!
:-D
Hvala vam drage moje i vama isto zelim!
evo i mene.
iskrene čestike nena :)
Bravo nena! Čestitke , mirnu i školsku trudnoću ti želim !
da da bila sam kod njega,ja sam ti sve nalaze napravila kod svog gin pa sam ponila dr.Šparcu da vidi i rekao je da je sve ok,još mi je rekao da moram napraviti pretragu za trombofiliju,pregledao me je ultrazvukom,rekao mi je s obzirom na moje godine da ćemo ići sa dugim gonal protokolom i dao mi je popis ljekova što moram nabaviti,a to su gonal f a75IU amp 21kom,decapeptyl 7*0,1mg 21 kom,ovitrelle amb 1kom,i utrogestan vag 3kom,a što se tiče godišnjeg u pronatalu ja sam ti to već pitala danicu i ona je rekla da oni rade cilo lito a sad ko zna oće li nam biti mardešić vidićemo,ja mislim da ćemo mi ipak ići avionom jel ipak je to dug put za voziti 10-11 sati,jel ovaj iznos karte za avion je za 2 ili za 1 osobu s povratkom.Mi ćemo ići u 8 mj ako sve bude išlo svojim tokom a mogu ti i ja reći da me već pomalo krpa trema.
:heart:
cure može li mi neka odgovoriti koja je imala sličan ili isti protkol kao i ja diste najpovoljnije nabavile ove ljekove
Draga Opa zbilja ti ne znam gdje se mogu najpovoljnije nabaviti ti lijekovi,mislim da ti je cijena po ljekarnama tu negdje,znam samo da ti utrogestan može propisati soc.ginekolog ,a za ostalo ne znam.Reci mi molim te kako to da ti ovdje određuje dr.protokol za Prag.Ja čekam da mi jave za protokol iz Praga?!
U apoteci Filipovic u ZG je Gonal bio najjeftiniji(oko 199-200kn)
Opa, 2700kn je cijena za avion za jednu osobu! Opa molim te jel mi možeš samo reći koje si pretrage obavila prije nego si otišla kod doktora Šparca da ti odredi protokol? I da li ćeš tamo na folikulometriju ili? Ikoje dane moraš kad počneš sa stimulacijom na folikulometriju? I da li znate gdje ćete boraviti kada budete u pragu? J a bi išla privatno, ili na v.v da mi odrede, a neznam koliko se to privatno plaća da ti doktor odredi protokol? Joj koloko pitanja, nemoj mi zamjeriti!
E da, zaboravim odgovorit, karta je povratna, a skuplja je kao i zato što se kupuje par dana prije,jer kažu da je bolje tj jeftinija je što ju prije kupiš!
draga hop evo sam ti ovo kopirala sa prve stranice i ja sam po ovim uputama išla kod svog socij,gin, i on mi je dao uputnice za pretrage,kod dokt.Šparca sam obavila ultr.pregled i platila 300 kn,kod njega ću dolaziti na folikulometriju i sa stimulacijom počinjem 20.danom ciklusa a kod njega se moram javiti 7 dana prije početka stimulacije pa ćemo se sve dogovoriti kad ću dolaaziti i kako koristiti stimulaciju,što se tiče boravka u pragu ja se nada da će biti slobodnog mjesta u pronatalovom hotelu a ako ne onda ćemo tražiti nešto u blizini,mislim da sam ti sve odgovorila ako ne ti samo pitaj
IVF SJEMENOM DONORA:
• moguće je dogovoriti prve konzultacije (ali nije obavezno).
• kontaktirajte Gđu. Vignjevć telefonski ili mailom i objasnite joj što želite, a ona će vam dati daljne upute
• dogovorite se oko karakteristika donora (boja kose, boja očiju, visina, težina) koje ćete zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, datum rođenja, krvna grupa i Rh faktor) mailom poslati Gđi. Vignjević kako bi vas zavela u njihovu bazu podataka i kako bi vam na temelju tih podataka oni odredili adekvatnog donora
• o donoru nećete ništa doznati. Donor je posve anoniman i nije moguće da će vaše dijete ikad dobiti informacije o svom biološkom ocu
• protokol za stimulaciju vam mogu poslati oni ili vam ga određuje neki od MPO doktora kod kuće .
• kada započnete sa stimulacijom javite se Gđi. Vignjević
• 9. dan stimulacije se OBAVEZNO morate javiti Danici!
• kada vam Danica javi da uzmete stop-injekciju (obično Ovitrelle) 36 sati poslije je punkcija
• punkcija se obavlja u općoj anesteziji što zahtjeva dodatne nalaze:
- KKS, jetrene probe, koagulogram, šuk, kreatinin, urea, Na, K, bilirubin (na jednu uputnicu od liječnika opće prakse)
- urinokultura (druga uputnica liječnika OP)
- EKG (treća uputnica liječnika OP)
- mišljenje anetsteziologa (četvrta u putnica liječnika OP). Anesteziologu donijeti prethodne nalaze
• osim prethodnih nalaza treba učinit nalaz na zarazne bolesti (HIV, sifilis, hepatitisi)
• prethodni nalazi su obavezni a sve ostale (brisevi, nalaz hormona...) možete također ponijeti sa sobom
• praksa u Pronatalu je takva da transferiraju blastociste pa ET planirajte 5.-6. dan nakon punkcije. To će vam biti važno zbog planiranja bolovanja/godišnjeg
• ukoliko je (nedajbože) neuspješno razmak između postupka je najmanje 6 mjeseci zbog stimulacije.
Bok cure,
ja sam nova na forumu iako sam veteranka. U Rijeci sam prošla 4 AIH, 1 IVF, 2 IVF/ICSI. Počeli kao idiopati sada svaki put nešto novo - ja, hipotiroza, on teška oligospermija.
Molim za pomoć (savjet).
Obzirom da u sva tri IVF-a bio slučaj slabog i nepravilnog ( 3-stanični do 5- stanični embrio) dijeljenja, naš doktor jepreporučio Prag (PGD). Razmišljamo i o donaciji js. obzirom da se bliži 40- deseta pa više kao idemo na sigurno. Poslala sam mail dr. Mardešiću jer sam u nedoumici, donacija ili PGD/FISH, jer bi prije donacije voljela znati da li je problem u jajnoj stanici ili spermiju, međutim nisam dobila konkretan odgovor/sugestiju što da radimo.
Nalaz kariograma je uredan i to me zbunjuje jer koliko sam vidjela na forumu PGD rade oni koji već znaju da imaju neki problem na kromosomima.???
Laički razmšiljam da prije donacije js. treba isključiti probleme sa spermijima (FISH).
Što vi kažete, ima li upućenih?!
Opa ti znaći nisi vadila spolne hormone, fsh, prolaktin, estradiol, testosteron itd? Da li si ti Danici poslala rezultate nalaza kako i piše ili ćete to kada dođete tamo? Znaći Danici se javlja kada se počne sa stimulacijom, u biti mene interesira da li si i Danici najavila da ćete doći u 8.mj ili se to može njoj javiti tek kada se započne sa stimulacijom i neznam kako je najbolje s njom kontaktirati telefonski ili meilom? Ma mene mući ak ću morati na te folikulometrije u zg ak neću moći to odraditi kod svoga socijalnoga ginekologa, al dobro vidjet ću to
Opa,rekla si mi da si vadila tsh, al nisi spomenula spolne hormone, a i ne pišu tu u ovim uputama, a mislim da se njih treba izvaditi. Meni se čini da će meni trebati pored ove terapije i dati nešto za živce, he he
Da vam budem iskrena,mene ni prvi ni drugi IVF u Pragu nitko nije pitao za hormone. Čitajući RODA stranice ja sam na svoju ruku izvadila TSH (mislim da je taj) i prolaktin. Bili su u redu ali opet me u PFC-u nitko nije pitao za njih niti su bili obavezni. Koliko vidim ovdje u Hrvatskoj ti ne daju ni primirisati IVF-u bez tih hormona...nije mi baš jasno zašto onda vani to ne traže..
Draga leeloo77 i ostale cure, da li mi možeš reći tko ti je davao uputnice za kks,jetrene probe,koagulogrm, šuk,kreatinin,urea,na.k,bilirubin,ekg,mišljene anesteziologa,urinokultura, i da li si baš sve te pretrage obavila
niki, da li koristiš šo za štitnjaču, tj za hipotirozu, i kakvi su ti hormoni? Da li misliš da to ima veze sa neuspjehom?
uputnice uzmes od svog lijecnika opce prakse,prepisi sve tocno sto ti treba mu na papir da ne bi sto on preskocio ;)
niki....mislim da treba vidit svu vasu genetiku prije svega tako da si mirna i da saznas ima li nekih problema ili ne. probaj pisat doktorici Lazarovskoj u PFC,žena je jako detaljna i opširna u odgovorima i sve ce ti objasnit na dugo i siroko. klinika je novija od Pronatala, gdje je doktorica prije i radila, osoblje je odlicno i neces falit ako i njih pitas za savjet pa ces vidit tko ti bolje odgovori.uglavnom...neka ti muzic isto napravi kariogram i mirni ste.
Niki, kakvi su ti hormoni štitnjaće, jer vidim da imaš hipotireozu i da li misliš da je to razlog neuspjeha? J isto imam problema sa štitnom, smanjeno lučenje t3, t4 sam što nije isto, tsh je u redu, i imam povišen anti tpo i čvorove pa bi trebala sada na punkciju, a bit će to sve u redu, ja se spremem prvi put u prag na donaciju sjemena. ostalo tako kažu, da je sve ok
niki kakvi su ti hormoni od štitne i da li ti je doktor rekao da to ima utjecaja na umjetnu i na neuspjehe i ja imam problema sa štitnom
vadila sam spolne hormone kako ne od 3-5 dana ciklusa,i posebno 21 dan ciklusa progesteron,a sve uputnice za ono što mi je trebalo daomi je moj ginekolog socijaln.,danica mi je rekla da kad budemo dolaziti gori ona će mi napisati koje nalaze trebam poniti i da ne smiju biti stariji od 3 mj.tako da ću neke morati i ponoviti.Ja sam kontaktirala danicu preko meila i ona bi mi uvjek u roku 24 sata odvratila meil,mene je pitao šparac oću li kod njega ili kod svog gin na folik.a isto tako mi je rekao da moj gin, nije baš možda za to najbolji pa sam ja zato odlučila kod šparca obaviti sve
Draga Hop, ja imam hashimoto dvije godine odnosno visok TSH i visoka antitijela štitnjače ( otkrila sam sama gledajući nalaze i čačkajući po netu), a dobila sam nakon klomifema u jednom "prirodnom" postupku ( zaključila sama). Uzimam eutirox tako da mi je TSH pod kontrolom dok za antitijela nema lijeka - kaže dr., ali mi je ipak kod zadnjeg postupka dao dexamethazon za antitijela.
Kod mene ako i postoji imonološko otežavanje implatacije ne dođe do te faze jer se izgleda nakon oplodnje embriji slabo razvijaju i nepravilno.
Dear little ivy, muž i ja smo napravili kariogram i on je uredan. ne znam koje još genetske pretrage mogu napraviti, posebno moj muž jer nema smisla ići na donaciju js ako je problem u MM.
Mardešić mi je odgovorio da FISH spermija rade u sklopu IVF-a, a ja sam mislila samo kao dijagnostiku, malo sam se izgubila ima li tko da me prosvijetli...?
p.s. Pisala sam i Lazarovskoj, ali na mail- mirna.turcinović..., još ništa :-(
Ok, pitam za te uputnice, jer mi ih moja doktorica opče prakse neće dati, a vjerojatno moraju biti novi nalazi oni na zarazne bolesti hiv, hepatitis itd, a da li si riješila kks, jetrene probe,anesteziolog,ekg, koagulogram, šuk,kreatinin, na, k, itd...
Draga hop sretno!! SVe ove nalaze koji si ti nabrojala meni je dao moj soc. ginekolog?! Bilo je tu preko 10 ak uputnica...To sam vadila prosl put kad sam isla na IVF u Bec!! Samo sto meni nikako nije jasno,posto i mi mislimo ici avionom,ja sam zvala u croatialine i ide se preko frankfurta i nazad preko beca,i za jednu osobu je 4000 i nesto kuna sa povratnom kartom...kako vi to idete,bas me zanima kad je toliko jeftinije,jer meni je doslo skoro 10 000 kn za oboje,a nesto sitno dodje jeftinije kad rezerviras prije!!!Neman pojma.Sretno hop,i vrati nam se trbusasta,makar malo... :)))
Draga Hop, ja sam ti dobila od svog primarnog ginekologa sve uputnice.Šaljem vam dio maila koji sam dobila od Danice....
Uobičajeno je da parovi prije početka liječenja dolaze na prve konzultacije gdje se upoznaju sa liječnikom i
mogu pitati sva pitanja vezana za buduci postupak.
Medjutim,ukoliko imate u Zagrebu liječnika koji se bavi IVF,a ima ih, vrsnih stručnjaka,
Cijelu pripremu možete „odraditi“u Zagrebu,a u Prag doci na aspiraciju jajnih stanica i embrio transfer.
Važno je da Vam Vaš liječnik napiše protokol za stimulaciju prema kojemu cete se pripremati.
Sve vrijeme Vaše pripreme smo u kontaktu,javljate nam nalaz UZV(veličinu i broj folikula).
Na osnovu toga nalaza naš liječnik ce odrediti vrijeme aplikacije „STOP“injekcije i dan punkcije.
Kada dolazite kod nas, morate imati slijedece nalaze kako biste mogli postupiti aspiraciji jajnih stanica
u totalnoj anesteziji.
Ti nalazi su slijedeci:
-krvna grupa sa rh faktorom
-kompletna krvna slika sa diferencijalnom formulom leukocita
-jetrne probe
-urikult
-EKG
-HIV
-Hepatitis B i C
-Sifilis
Ja sam s njom u početku kontaktirala putem e-maila, a kada sam krenula sa pripremom preko sms-a. Sada kad sam je upoznala jer smo bili dvaput u Pragu se čujem samo preko sms-a. Stvarno je brza u odgovoru i to pogotovo kad ste u postupku.
Pozdrav svima!!!
Hvala amaria, na lijepim željama,pa ja sam zvala zagrebači aerodrom i tako su mi rekli da je povratna zagreb-prag 2700kn za jednu osobu