Slažem se s Sandom i ja sam prošli tjedan bila tamo i ujutro i oko 12 i nema žive duše....:no:
osim dvije trudnice, ali one su iz neke druge priče...
Printable View
Slažem se s Sandom i ja sam prošli tjedan bila tamo i ujutro i oko 12 i nema žive duše....:no:
osim dvije trudnice, ali one su iz neke druge priče...
pozdrav,nova sam ovdje! dobila sam uputnicu da idem u bolnicu na pregled,odlucila sam se za dr popovica. zanima me da li se moram naruciti?
hvala..narucila se,19.2 idem na pregled
Evo nam je dan poceo sa placem:((
molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo koliko znaci....
Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!
http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843
dosla prije sat vremena,isla vadit one hormone sta se rade 3.dan...i nisam bila sama zbog toga:)..znaci,ipak se nesto desava.idem preko soc.raditi sve osim hsg,to sam dogovorila za petak privatno kod dr.m u osijeku.
sretno.......ima žena li brzo odu dalje.....ili ne pišu o tome ili nisu na forumu.....tako da.....ja još uvijek mislim da je biologinja problem tamo....
sanda 1977 čestitam !!!! tek sada sam vidjela da je uspjelo.
držim fige.
pozivam vas da nam se pridruzite na odbrojavanju :-)
Curke da li je koja u postupku i da li je dizala po novom lijekove na II. katu gine.?
Za početak sve vas pozdravljam, nova sam ovdje :)
Sanda1977 čestitam ti od srca pošto sam pročešljala sve forume pa sam "upoznata" s tvojim slučajem.
Dakle, ja sam trenutno u postupku, digla sam lijekove na 2. Katu kod sestre Andree prije cca. 2. Mjeseca pošto je bilo mjesta da se upišem a i lijekova da podignem. Danas mi je bila punkcija, imam 6 jajnih stanica za oplodnju, koliko ih je bilo ukupno zaista ne znam jer nitko ništa ne govori a nikoga osim sestre nisam ni vidjela nakon punkcije, pitala sam ju da li je to ukupan broj ili su to samo stanice dovoljne kvalitete za oplodnju - rekla je da nije sigurna ali da su to vjerojatno probrane....sada trtarim hoće li se oploditi.
Ovo mi je prvi postupak pa sam odlučila pokušati u kbo, ali ako ne uspije definitivno idem dalje, doktoru P. svaka čast, izuzetno ga cijenim ali sve ovo, od prvog razgovora obavljenog kod njega do danas je agonija :(
Treba li netko ovulacijske trakice? poklanjam
jel tko imao problema s tim da mu non stop cista nastaje i što onda...???
Ararita8
kako je bilo? koliko se je js oplodilo? kad je bio transfer?
Cure, kakva je sada procedura za postupak i lijekove? Trebala sam ići u ožujku, ali moram odgoditi za travanj.
Kada dižem injekcije i da li se moram naručiti za UVZ 2 dan ciklusa?
Curke javljam da sutra 05.04.2013. dr. P. nema u ambulanti. sada sam zvala bolnicu i mole da ako neko nekoga zna javi da dr. P nema da žene nedolaze bez veze.
Obavezno dođi na tašte (znači ništa jesti i piti ujutro i kasno navečer), ponijeti spavaćicu, papuče. Kada se dođe javiti se gore na 1. kat gine da te smjeste u sobu. Uzorak od supruga donijeti ili će ga dati tamo (biologinja voli više da se donese od kuće, znači uzeti posudcu). Kada te smjeste čekati da te odvedu u salu i tamo te doc. pregleda da stanice su tu, dođe anesteziolog da te uspava. Poslije punkcije se odleži cca. 2 sata na odjelu i dobiju upute za dalje.
Sredno i držim fige da sve bude ok.
hvala puno nadam se da će svo dobro proći !
Bea i simar, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ držim fige za postupak i da vam ovaj i uspije.
No osvrnula bih se Bea na to što pišeš, super je da se lijekovi kak-ti ne čekaju, lista čekanja je bila do nedavno po ovome što su cure pisale na ovom forumu i godina dana, sad Bea veliš da uopće nema čekanja? Dakle da se sad prijavim za postupak u Osijeku mogla bi doći na red već u svibnju ili lipnju 2013?
I još nešto, Osijek nažalost ima jako, jako lošu reputaciju, cure pišu uglavnom loša iskustva a i osječke kolege jako loše kotiraju među svojim kolegama liječnicima/biolozima, da imaju najnižu stopu uspješnosti u Hrvatskoj, daleko ispod drugih državnih i privatnih klinika.
Stoga mene i ne čudi da žene ne dolaze...... mnoge Slavonke i Slavonci "bježe" u Zagreb na liječenje.
Stoga jedva čekamo vaše izvještaje s postupaka! i naravno, kao uvodo što sam napisala, držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Da, za lijekove se nečeka samo što sada doktora nema. Ima puno slobodnih dana, jer neplaćaju rad vikendom i prekovremene tako da naše cikluse i njegove slobodne dane uskladiti je malo teže. Evo ja ga već danima lovima da dobijem terapiju, jer za koji dan trebam dobiti ciklus, a zasada mi to neuspijeva.
Malo sam se bacila i na homeopatiiju pa ćemo vidjeti što će biti.
kaduna hvala.
ja sam u subotu imala punkciju i moram pohvaliti sestre, anesteziologa, čak i dr .P bili su super raspoloženi, i sve je prošlo u najboljem redu...danas su mi jeavili da se od dvije izvađene j.stanice jedna oplodila tako da u srijedu u 8 imam transfer.
simar sretno. jučer sam bila kod dr. P bila je ludnica kako ga nije bilo svi smo došli tako da je bilo napeto. Dr. P. nema dva tijedna u 4. mjesecu, pa ga neće biti ni dio u 5. mjesecu. totalna ludnica. nisam znala da sada opet dobjemo kompletne lijekove. To mi je malo čudno, s obzirom na frku prije par mjeseci.
Sorry što tako dugo nisam odgovorila, trebalo mi vremena da malo nadođem.
Uglavnom, transfer je prošao super, bio je 4 dana nakon punkcije, 2 prekrasna embrija su mi vratili ali od toga ništa.
Ja sam raskrstila s KBO pošto mi neke stvari nikako nisu jasne...imala sam 6 jajnih stanica, sve su se oplodile, potpisali smo da želimo da se zamrznu preostale 4 i to su nas naknadno zvali da dođemo potpisati jer nam je netko zaboravio dati taj dokument nakon punkcije. Svi su bili super ljubazni, pogotovo biologica, čak nam je pokazala "cvijetiće" pod mikroskopom...no, nakon negativne bete priča je dobila potpuno drugačiji štih...
Naša 4. embrija nema, doktor me poslao da sama ispitujem da li je išta zaleđeno, on navodno ne zna ništa o tome, svi se prave mutavi, nakon 10 poziva sestra mi je rekla da ništa nije zaleđeno...nakon mog "ali kako, pa bilo ih je još 4" samo mi je oštro odgovorila da mogu doći osobno razgovarati s biologicom. I to je to, ne znam što se to najednom dogodilo s njima jer su još bili "živi" kad sam mala transfer, nisam više ispitivala, nisam imala ni volje ni snage.
Nasekirali su me strašno, doktor je postao odrješit, ograđuje se od svega i upućuje na biologicu a nju nisam uspjela dobiti ni na telefon, ne znam što da mislim ali idem dalje, dalje od Osijeka.
Par tjedana nakon mog iskustva javila mi se poznanica sa svojom pričom...ona je čekala 7 dana da joj jave kakvo je stanje s jajnim stanicama, tek kad je ona nazvala u labos rečeno joj je da se ni jedna nije oplodila i da su valjda sestre zaboravile nazvati...profesionalnost ravna nuli.
užasno mi je žao što ti se dogodilo....BIOLOGINJA je katastrofa,ja to od početka znam i govorim.....zato sam ja otišla iz osijeka.....ja sam isto čekala 4-5 dana da mi jave da li se oplodilo ili ne....ja da sam na tvom mjestu bi prijavila jer očito da se tamo nešto mulja.....nešto nije kako treba...nije istina da nikad nema js,da nikad nisu oplođene(u mom slučaju),i da nikada nisu kvalitetne!
odi do biologinje i probaj tražiti od nje cijelu papirologiju o svojim embrijima,ako ti neda kaži da ćeš dati u novine ili tako nešto....ovo je prestrašno
Prestrašno. Ovo treba prijaviti, tamo tek kada digneš frku ostvariš svoja prava. Ja sam se prošli put svađala za injekcije i na kraju dobila bitku.
Ararita8 neodustaj i izbori se da saznaš istinu.
ajoj, ajoj. ali kad kažete "saznati istinu", što slutite, što želite reći? Da se aljkavo radi? da su se izgubile embriji?
Jer iskreno, ako se i od 6 j.s. oplodi svih šest, ne znači da će sve one doživjeti 5. dan i biti ok za zamrzavanje, posebno sad kad sve bolnice uglavnom izbjegavaju zamrzavanje embrija , čemu zamrzavati embrije koji su se npr. prestali dijeliti i nikada neće završiti u trudnoći? Ali da u svemu tome treba postojati transparentnost...... treba.... i ovo kako si ti to doživjela - jednostavno nije ok i za svaku je osudu. Kako to da ne možeš doći do biologice? to je nedopustivo!!!
Ararita, možeš se obratiti Ministarstvu zdravlja:
rajko.ostojic@miz.hr
i ispričaj im svoje iskustvo iz Osijeka...... takva praksa se jednostavno ne smije tolerirati!
Ne znam koje su ti godine, koja vam je dijagnoza, ali je iskreno vrlo moguće da od 6 jajnih stanica nemaš niti jedan embrij za zamrzavanje i ne mora nužno značiti da je u labosu nešto pošlo po zlu. U prosjeku tek možda 2-3 embrija od 12 j.s. dođe do faze blastociste 5. dan. Ostale se j.s. ne oplode, ili odmah nisu uopće dovoljno zrele za oplodnju ili se i oplode ali se ne dijele, stanu u razvoju u nekoj fazi, itd.......
Nova sam ovdje, pa molim ako mi netko može reći kakav je dr. Ivan Vlahović iz KBO Osijek. Pročitala sam čitav forum, piše se o dr. Petroviću, a njega nitko nije ni spomenuo ?!
Unaprijed zahvalna!
dobro došla
nije dr Petrović nego dr Popović...hehehe
a Vlahović ja ne znam šta on tamo prestavlja...ja njega nikada nisam vidjela da ima folikulimetrije i da ima punkcije i transfere....tako da o njemu ništa ne znam....možda ti se javi netko tko bolje zna
ja što znam da MPO rade Šijanović i Popović
za ova "nestala" embrija se onda mora nazvati i reći paru da ipak neće biti zamrzavanja....
mi koji smo išli u KBO znamo da se do biologinje nikako ne može doći....a kamoli s njom nešto porazgovarati u 85% je neraspoložena,pa tek onda ništa od razgovora....
jednostavno se treba poslati neka kontrola ili poslati normalne biologe da rade svoj posao ili nažalost zatvoriti...
zamislite da vam zaborave 7 dana javiti da li se oplodilo ili ne,hehehe! pa zar to nije aljkavost?
jedino mi je žao što šte se na ovoj temi piše o ovakvim stvarima,a ne o postupcima i betama i transferima i o normalnim iskustvima...
žalosno :-(
moj kratak odgovor i inače sam djelatnik KBCO-borim se s neplodnošću 15 godina
---------------bježi iz osijeka-----------------
da ne pričam dalje