meni jesu, tj.rodiljna naknada,sad neznam jel to isto?
Printable View
meni jesu, tj.rodiljna naknada,sad neznam jel to isto?
ne znam draga, evo, već su mi i svi moji internet kalendari čestitali, o rodbini da ne pričam koliko su :boring:....ja se kotrljam sad već, nogice buhtle a bebek uživa, strije sam dobila tek sad pred kraj, bile 2 sad ih je 200 malih,sitnih ljubičastih,uf uf...
baš sam s vama htjela podjeliti jedno super iskustvo, naime zadnji put na kontroli ( prije 2 dana) u KB Merkur, kaže meni doktor da se stanje pomaknulo,da sam već lijepo uloživa i da je cerviks omekšan i sad pitam ja njega, obzirom da sam čitala da je kod nas praksa indukcije ako se beba jako prenese, koliko mi još fore da prije nego me odluči inducirati ( odmah da mu i napomenem da ja to neću,osim ako bude potreba tipa mekonijska plodna i sl.) i on meni kaže da nema šanse da on mene inducira, da me vodi kao potpun zdravu trudnicu i da, što se njega tiče, imam još vremena...baš me to ugodno iznenadilo i nekak mi je baš bilo drago...još mi kaže da šećem i odmaram, da ne uzimam nikakve pojačivaće poroda nego da pustim da sve ide prirodno i svojim tokom jer je tako najbolje...baš me ugodno iznenadio :)
hm interesantan dr.....pošto imam GD čula sam da induciraju porod u 38tt a to mi se nikako ne sviđa,nadam se da bu i moj dr. razuman............prvo sjedne porodiljni,pa dječji,pa komplikacije
E Nanimira, ja sad za tjedan dana idem zadnji puta svojoj doktorici a onda mi je rekla da ću dalje na kontrole u bolnicu, i sad sam ja mislila da ću ići na sveti duh gdje i mislim roditi pa me sestra zbunila kad mi je spomenula nešto merkur.. Pa jel ti ideš u merkur jer ćeš rodit tamo ili su tamo ti neki zadnji pregledi?
ne ne,idem u merkur jer ću tamo roditi, tamo i spadam kao teritorijalno, a pošto mi nije bitno ništa osim da je beba samnom onda mi je ispalo najlakše...da sam uzela drugu bolnicu/rodilište postoji šansa da bi me odprdili ako bi im bila gužva, to je rijetko ali poznajem 2 cure koje su poslali u merkur jer nisu spadale na npr. Sv.Duh. a tu su si odabrale za rodilište. Jednostavno im je bila gužva, doktori natrpani itd. pa su rekli da im preporučuju da krenu u TA u svoje rodilište.
znači ja ću vjerojatno na sveti duh.. ne znam što je zabrijala onda ona s merkurom, tamo sigurno ne spadam :mrgreen:
Komplikacije su sjele u pbz i zabu, koliko znam (za pbz sam pročitala, ja sam u zabi)
nanimira, super za doktora i to za indukciju. Barem netko razuman :)
pa super,navodno je sv.duh odlično rodilište, barem koliko sam ja čula do svojih cura koje su tamo rodile, da je čisto,uredno,bebe su s mamama, doji se na veliko...posjete su dozvoljene skoro stalno, sestre žele pričuvati bebe ako mami treba odmor i tako..
da nadodam samo da je to meni bio prvi izbor inače...
da, to sve stoji, al evo baš na drugoj temi komentiramo da nema tople vode za otuširat se, da moraš nositi svoju spavaćicu iako piše da se koriste njihove, mislim koriste se njihove, ali ako ju stigneš ugrabiti na vrijeme, inače si u krvavoj od jučer.. i tak, nije baš do kraja bajno,ali meni najbitnije da sam 0-24 s bebom
Hvala Vam drage moje...malo mi je lakše... :-)
Tak su i meni rekli za merkur,čak mi je i sestra iz rodiliđta rekla da ponesem koju svoju spavaćicu... a nekak budemo već izdržale taj boravak tamo-to nam sad treba biti najmanji problem,samo da se dočepamo štruca :) Mislim,meni je koma dok se sjetim klistiranja i gluposti,al o tom-po tom...
Apsu bitno da su dr.dobri,tamo sam bebu izgubila i mogu ti reći da su bili u rađaoni fenomenalni,svaka moja želja se ispunila,a i sad sam nedavno 2puta trčala na hitnu,svjesni su u kojoj sam panici(pošto me se dr. sjećaju nakon toliko mj.....a moj prošli ginić se nakon mj dana nije sjetio da sam bebu izgubila i davao mi papire za bolovanje do porodiljnog)lijepo su mi napravili uzv pokazali ekran da srčeko kuca i da je sve ok
ej cure...većina vas koje pišete ovdje je prevalila veliki dio trudnoće, ali prisjetite se malo početaka, tmao oko 8-9 tjedna.
kakav vam je bio osjećaj dolje...jel bilo kao pred mengu s povremenim probadanjem jajnika ili ste se osjećale kao da nije ništa?
meni bol nije jaka, nezamjetna, ali osjetim napuhnutost i kao da ću dobiti mengu...ali nemam jakih probadanja ili jakih bolova
Lezalice, kako rjesavate bolne misice? Mene od jucer boli lijeva noga, list i dio kod guze i boka najvise. Muz je masirao malo, ali evo opet...
Least, mene je probadao jajnik nekad i to je bilo to...
Ako mogu savjetovati da si uzmete više komada spavačica i ručnika. Ja sam oba puta rodila u svojoj jer nisu imali čistih, a nakon poroda se otuširaš i obučeš drugu i onda da imate bar još jednu za presvući jer niti sa posteljinom ne stoje bajno (pogotovo vikendom).Tak da si probate ne zaflekat jako plahte(na neku foru) jer meni nisu niti jednom presvukli krevet, a beba je stalno bila sa mnom.
least mene je točno tako bolilo oba puta, to je normalno jer se maternica rasteže :-)
vrci boli te jer si stalno na lijevom boku, probaj si podmetnut jastuk između nogu dok ležiš i mijenjaj bokove češće ili ak možeš malo ležat na leđima
Nije mi obvezno ležati na lijevom boku, ali tako mi stoji laptop pa sam valjda pretjerala :mrgreen: Danas sam bila za sad na desnom i na leđima, ali još osjetim te ostatke mišića lijevo da bole...
Al dobro, uspjela sam odležati mjesec dana bez bolova, sad valjda ide teže
cure, ali jel normalno da čitavo prijepodne osjetim trbuh, mislim nije jako zaista, mogu sjedit, radit bilo što. čak mi je lakše kad se krećem, ali osjetim da nešto radi tj. onako baš kao lagano rastezanje koje ne popušta.
Least, u sve tri trudnoce sam imala osjecaj da cu dobiti mengu tamo negdje do 14,15, 16 tt
U drugoj t sam je i imala, al to je druga prica...
Ako ne krvaris i nisu bas jaki bolovi, mislim da se ne trebas brunuti
Least, ne brini, to je normalno. Meni je u drugom tromjesečju tek prestao taj neki osjećaj da se nešto događa. To su mišići maternice i sve ono čudesno što se u nama događa u prvim tjednima.
Nemam strahove ni strepnje, već čekam nalaz OGTT-a.
Least eto moje simptomiće znaš ;-)
Vrci moj sistem - trudnički jastuk između noga pa onda malo izvučem ovu donju van i obje zajedno naslonim na jastuk tako da sam "polubočno" - ipak su druge točke pritiska na bok. I to je uglavnom to :-/ :neznam: Malo muž izmasira pa vidim zvjezdice ali je poslije puno lakše. Poslije takve masaže spavam ko top cijelu noć :alexis:
least potpuno isti osjećaj sam imala ko i ti,kao da ću mengu dobiti,ali to je sve normalno
saf hvala na savjetu,razmišljam više ručnika uzet pa stavim pod sebe kako bi plahta ostala čista,jer ja picajzla bum ponorela ak bum na zmazanom bila
Odjeća za bebu je u ormaru. Torba za rodilište spremna. Kolica čekaju prvu vožnju. Sling čeka prvo nošenje. Platnene čekaju prvu kakicu. Krevetić čeka prvo spavanje.. Mama čeka prve trudove. A termin za mjesec dana!!! :cupakosu: Ak ja ne puknem neće nitko, muči me žgaravica po noći, oko 4 sata sam preslagivala ormare, ne mogu ležat jer me bole bokovi, ne mogu sjedit jer me bole kosti, ne mogu hodat jer me još više bole.. Šta ću ja radit još mjesec dana, stvarno ću puknut na mozak od čekanja .. maloprije sam kistićem za vodene boje hodala po cijeloj kući i farbala ako slučajno ima negdje neki flek na zidu.. Ja se sebe bojim :( :lol:
:lol: i ja bi te se bojala,u 4 preslagivat ormare,moj bi me hitil na balkon jer bi bila prebučna
Otišao je jadan spavat u dnevni boravak :(
moj nema sreće nema kamo otići :-( jedino ako misli u kadi spavat :aparatic:
Least evo i ja sam ti blizu, 7+4tt, jedino ti cudni bolovi,pritisak ne znam ni sama kako nazvat nego sto cure kazu kao da cu procurit i to ne stalno nego tu i tamo. Do jucer su i cicke nes bolile i peckale danas ni to bas ne osjetim... mucnine nemam,ne povracam,nis mi ne smrdi,nemam zelja ni prohtjeva,nisam pospana... Zapravo nemam uopce simptoma nego eto ta bol i sto tu i tamo koji dan cesce piskim... I da, koliko god svi govorili ne moras imat simptome uzasno je zastrasujuce kad bas nista ne osjetis...cak ni nalete hormonalnog raspolozenja...
cure hvala na informacijama i iskustvima...
jejja...jeee, dakle blizu smo. ja ti nemam isto nekih ekstra simptoma.
Prije 2 dana sam bila u strahu zašto su mi grčevi nestali, danas se plašim i tako. ma dobro, ne plašim se, više me zanimalo jel tako i kod drugih. ne boli me, smečkarenje se sada povuklo (iš iš i dalje), piškim, umorna sam i bole cicke povremeno. mirisi, želje i sl i kod mene ne predstavljaju problem...osim što ne mogu piti kavu gotovo uopće :)
Ginger...vidim da si i ti kod dr. R? odličan nam je doktor :)
Mumek...znam tvoje simptome..hi hi...zovu se nepostojeći :)
Jejja, Least...kad imate preglede? Pojacajte unos magnezijuma ishranom, suho grozdje,bademi...mozda ublazi taj osjecaj pritiska i men.bola. Zagrljaj
e da i još sam nešto zaboravila...vlazna sam, onako vodenkasto, s komadićima utrića koji su se otopili. moram stalno imati dnevni uložak. jel vama tako bilo u počecima?
twister...pregled je bio prošlo ponedjeljak kod soc ginekologa usput kad sam išla na briseve, pa mi je kod mog privatnika gdje mislim voditi trudnoću do kraja bilo bezveze ići ovaj tjedan. mislim da ću se naručiti krajem idućeg. misliš da je potrebno zbog ovih bolova javiti se?
ako ne možeš spavat od bolova onda pravac hitna,a za taj iscjedak ne znam,ja sam utriće pila jer mi je bilo jednostavnije i nisam imala nikakve nus pojave
anđeo...ma spavam ko beba i funkcioniram super. nisu to bolovi koji su neizdrživi, ali ono osjetiš da se nešto događa unutra.
iscjedak misim da nema samo s utrićima veze jer je onako vodenkast i samo odjednom dođe povremeno. stalno imam dnevni. boja bude onako bjelkasto žučkasta jer se naravno pomiješa s mokraćom
Least da, vodenkasto je unutra :lol: kad stavljam utrice skuzim da je bas mokro,vodenasto.. al kazu mi frendice koje su trudne da je i njima znalo bit tako, dok nema miris i cudnu boju nema brige.. moj pregled je sutra zbog hematoma, ne krvari vise ali prosli tjedan je jos bio tu poprilicno velik.. tako da mirovanje i visak vremena+nedostatak simptoma=paranoja..
ne brini draga...bit će to sve super.mene sad s nogu lošiji nalaz urina..piše dosta bakterija u urinu, sad ne znam jel može biti zbog utrića da nije čist :(
hm ne znam moze li biti od utrica... pitaj na temi ''pitanja forumasicama med.struke'' sigurna sam da ce ti curke sve rec i maknut tmurne misli :love2:
Least, pisala sam tamo - ja sam 2 puta imala puno bakterija i leukocita, a urinokultura čista. Znači bez urinokulture ne možeš ništa znati
Cure moje, nisam se javljala, jer sam u teskoj brizi. Naime od prije 7 dana dupla ne raste kako bi trebala (ne duplira se), a na UZ dr vidi samo GV (promjera do 10mm), dok se zumanjcana samo nazire. S vremen ana vrijeme mi se na papiru pojavi neki blagi smedjkasti trag pa sam kad sam prvi put to ugledala prestala sa terapijom misleci da je sve gotovo (toliko sam roga nazalost prosla..ovo je 6. trudnoca). U ponedeljak sam otisla da ugovorim kiretazu, jer ne krece samo, dr trazio da izvadim betu (bila je oko 7600, a trebala je biti 10500), kaze da cekamo jos 7 dana, da uz odgovara 4, a ne 6 nedelja koliko je kalendarski po ciklusu. Znam da trebam ne gubiti nadu, ali obzirom da sam svasta prosla do sada, mislim, osjecam, da nije dobro... :(
Da li postoji ikakva sansa da beta ne mora da se duplira, da sam odmah po zacecu mogla imati betu od 80 i da moza, mozda, ipak ima nade da sve bude dobro? Inace-primam ponovo Fragmin na 12h, Pregnil svaki drugi dan, Prednisol 10mg i Utrogestan 3x200.
Hvala svima sa slicnim iskustvom sa svim vrstama savjeta!
Nemam iskustvo, samo saljem puno ohrabrenja .. Nadam se da ce biti sve u redu :heart: