da, traže, ali je rok do 30.6.
do tad će se znati hoće li uopće biti potrebni ili NEĆE :mrgreen:
Printable View
da, traže, ali je rok do 30.6.
do tad će se znati hoće li uopće biti potrebni ili NEĆE :mrgreen:
Na žalost, službeni stav vrtića je da je moguće bez dodatnih programa, ali faktički nije jer:
- za prvo dijete me nisu ništa pitali kad su prelazili iz jaslica u vrtić nego su ih
samo stavili u grupu i tada nas pitali želimo li da ide u poseban cjednovni program kojeg
provodi ta dotična teta, neki su se potpisali, neki ne. No s vremenom je svim roditeljima
postalo strašno da njegovo dijete gleda ovu drugu sa strane da nešto rade pa su ih upisali,
- s drugim djetetom su nam na kraju jaslica dali anketu i ja sam navela da želim obični program,
no oni su ga svejedno stavili u taj poseban program (jer običnih programa više nema, sve su se
tete dosjetile da bi mogle u svoju grupu uvesti nešto posebno i malo is zaraditi)
stanje je takvo da tko ima tih dodatnih 150 kn/mj, s djetetom mu ista teta radi više i kvalitetnije
nego u istoj grupi s drugom djecom koja ne plaćaju tih dodatnih 150 kn.
I onda ti plačaš, pa makar uskratio tom djetetu, drugoj svojoj djeci neku drugu aktivnost ili nešto drugo...
meni je ta segregacija preprestrašna, a već sam napisala mogući scenarij kad se svemu zbroji ovo moguće poskupljenje
ispričavam se ako je negdje prije rečeno. da li još uvijek vrijedi da je cijena jaslica duplo manja od cijene vrtića ili je to ovom tablicom (na osnovu prihoda kućanstva) ukinuto?
ako prođe, izjednačava se
imate li kakvih novosti? jel Bandoleros predao Mlakaru na odluku? sutra mislim istjece rok od 8 dana..
Informacije radi - Jučer smo kod predaje papira za upis u vrtić dobili upute o "novoj cijeni" vrtića od 1.7./1.9. s napomenom da se to predaje ako dijete upadne u vrtić. Na tom papiru je novi datum - 03.05.2011. (na onima koje smo dobili za starije dijete je 01.04.2011.).
Kaj su pocele prijave za vrtic?
Nigdje nista nije bilo receno
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30911
..... "Zahtjevi za upis djece primat će se od 9. svibnja do 27. svibnja 2011."
nama ništa nisu rekli prilikom predaje papira, tj. zahtjeva za upis
I ja sam sad slušala zamjenicu gradonačelnika i rekla je da su jučer predali papire Ministarstvu uprave oko cijene vrtića.
ali su uredno po vrtićima izvjesili obavijesti o novim cijenama vrtića po bandiću datirano s 3.5.2011
U kojem roku Ministarstvo to mora riješiti?
30 dana?
gledala sam sad, to je ona ista odluka samo je promijenjen datum predaje papira, više nije rok 1.5. nego 30.6. Mislim da je sve ostalo isto...
Privatni i vjerski vrtići dobili su prošli tjedan obavijest o prikupljanju dokumentacije od roditelja vezano za nove iznose sufinanciranja programa prema dohodovnom cenzusu. :/
Naš vrtić još nije niišta dobio
Da, da jučer smo i mi u privatnom vrtiću dobili obavijest o novoj cijeni vrtića od 1.7.
Znam da se o tom već pisalo, ali molim vas pomoć: suprug i sin su prijavljeni na istoj adresi, ja na drugoj. Da li su samo oni članovi zajedničkog kućanstva? Znači li to da samo suprug mora prikupiti dokumentaciju kojom dokazuje prihode?
Hvala puno!
Bude.
Pa sad sam vidjela na zagreb.hr dokument pod nazivom: Sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja u vjerskim i privatnim dječjim vrtićima :evil:. Pa to je strašno, kako se takav propust mogao dogoditi. išla sam opet proučiti odluku skupštine od 20.04 i nigdje se ne spominju privatni vrtići. u zadnjem članku te odluke stoji: Stupanjem na snagu ove odluke stavlja se izvan snage Program javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/10) u dijelu koji je u suprotnosti s odredbama ove odluke.
Obzirom da se nigdje ne spominju privatni i vjersku vrtići u toj odluci skupštine to znači da je važeći program javnih potreba u predškolskom odgoju. Užas, užas, užas:cry:, koji propust.
Meni je ionako bilo nakaradno da je subvencija za dijete u gradskom vrtiću 1600 kn, a u privatnom 1000 kn, meni to nije u redu. Po meni i dijete koje ide u privatnu školu mora dobiti dio koji njemu pripada odn prosječni trošaak koji država plati za školarca u državnim školama. A ovo sad, nemam riječi, a niti ikakve ideje što bi se dalo učiniti. Sumnjam da će skupština na svoj dnevni red opet staviti vrtiće.
Moj bože, njih toliko, toliko dugo su tražili rješenje kako poništiti bandićevu odluku i onda ovakav propust:-/
koja je ovo nepravda, prestrašno i samo da napomenem, moje dijete ide u gradski vrtić, al ovo me baš pogodilo
išla sam upravo provjeriti u onom programu javnih potreba u predšk.programu koliko djece pohađa privatne i vjerske vrtiće, njih je 3000. 3000 djece x1000 knx12 mj= 36 mil kn koje grad ukupno izdvaja za subvencije djece u privatnim vrtićima. Obzirom da će i dalje subvencionirati dio, nagađam da se ovdje radi o 20-ak mil kn. znači nije ni neka ogromna lova u pitanju, nego inat, šugavi inat i demonstriranje moći. baš nedavno sam čitala o tome kako sdp potroši hrpu energije i ljudi na neka polovična rješenja,a kako bandić uvijek angažira vrhunske pravnike i pronalazi rješenja u nemogućem. fakat, istina. Odluka skupštine je išla 20.04 i dobro je netko kljuvio po njoj dok nije skužio da se ne spominju privatni vrtići i hop, ajmo bar na nekom demonstrirati svoju moć i odglumiti kako otimamo od bogatih da bi dali siromašnima.
ljudi , fakat mi je žao zbog ovog
je li uopće moguće da se ova odluka poništi s obzirom da je riječ o vrtićima koji su u privatnom a ne gradskom vlasništvu?
kod mene je ista situacija kao kod Belle mame. Muz i dijete su prijavljeni kod njegovih a ja kod mojih. I ciji se tu prihod racuna?
Mislim da moram ici na prebacivanja prebivalista svih skupa sto znaci da moram mjenjati i osobnu i putovnicu?
Kod mijenjanja prebivalista, putovnicu ne treba mijenjati, ali osobnu svakako da.
ako nista drugo, ovo uvodjenje novih cijena vrtica je napunilo Petrinjsku i porezne urede :(
Da..a svuda je placaju biljezi :D ma uzas, vise ne znam ni ja sama..sve je preapsurdno
Sori gita-xy, ali ja ne kužim ovo. Moj mali jednogodišnjak sad ide u privatne jaslice jer ga državne nisu htjele uzeti u ovo doba godine. Plaćamo 1300 kn mjesečno, i to su najjeftinije u kvartu. Druge su bile 1600 i 2300.
Ako od jeseni dobijemo državni vrtić, i ako provedu ovo o prihodima, mi bi državni vrtić plaćali 700 kn.
U vezi ovog što pišeš, koliko bi ja od 1.7. plaćala privatni vrtić?
osobnu da, za putovnicu nisam ziher.
Ako odgovaraš na pitanje o tome treba li mijenjati osobnu i putovnicu pri promjeni prebivališta, već sam gore rekla, i to je iskustvo iz prve ruke: osobnu se mora mijenjati, a putovnicu NE.
To se ne odnosi na adresu.Citiraj:
Građanin se ne smije služiti izdanom putovnicom ako:
Promjena osobnog podatka podrazumijeva promjenu imena ili prezimena, spola, eventualne korekcije datuma i mjesta rođenja.
- su se promijenili osobni podaci građanina,
- je putovnica oštećena ili dotrajala tako da više ne služi svrsi,
- fotografija na putovnici ne odgovara izgledu građanina
- putovnica iz bilo kojeg razloga ne služi svrsi.
Možeš li staviti link, nisam to uspjela pronaći?
Prošle godine sam selila, i nisam trebala mijenjati putovnicu zbog promjene adrese. Koristila sam je pri putovanjima u inozemstvo.
Edit: vidim da je Cubana razjasnila, thanks.
Ako bi plaćala 700 kn u gradskom vrtiću (a nadamo se da nećeš, da će mlakar potvrditi odluku skupštine) to znači da su tvoji prihodi između 4500 i 5000 po članu obitelji.
ti plaćaš privatni vrtić 1300, ali njegova ek cijena je 2300 jer dobiju od grada 1000 kn subvencije za tvoje dijete. te subvencije se sad mijenjaju ovisno o prihodu. obzirom da su tvoji prihodi između 4500 i 5000 kn po članu tvoja subvencija bi iznosila 910 kn, što znači da se tebi cijena ne bi bitno promijenila, odn vrtić bi ti poskupio 90 kn, no nadajmo se da će djetešce dobiti gradski vrtić i plaćati 200 kn jaslice
Hvala ti Gita, sad kužim. 90 kn nije prestrašno u odnosu na 1300, ali je prestrašno kako je to samo prošlo na mala vrata. U vrtiću mi o tome nisu baš ništa spomenuli. Za sad.
zna li netko za sigurno treba li onda potvrda s hzzo-a ako su u protekloj godini ostvarena i primanja s osnove komplikacija ili porodiljnog?
Ja se jos nekako suludo nadam da ova ideja nece proci: kakvo je vase misljenje?!