Pomoc za sebe. Ne za dijete.
Printable View
Pomoc za sebe. Ne za dijete.
Hm, znam sto znači borba s depresijom, ovo nije ni blizu. Jednostavno sam majka decka kojem skola nije vazna koliko bih ja to zeljela i umjesto da me to naljuti ili da racionalno prihvatim razlicitost, ja sam tuzna (svjesna sam itekako da sam tuznija od prosjecnih osoba). Nevjerujem da cu nastetiti djeci ili im uciniti nazao ako ne budu imali sve petice.
Mamizi, da je placem zbog ocjena svoje djece ne bi niti korov rastao u mom vrtu. Imala bih samo slanu pustinju.
Da li ces im nastetiti nemam pojma? Mozda cu i ja svojima nastetiti svojim stavom i ponasanjem.
Ali meni je tvoje ponasanje zabrinjavajuce zbog tebe. Ok, mozda sam u krivu. Ja sam od onih koje ne placu. Samo urlaju ili djeluju ili spavaju .
Počela sam plakati na preporuku psihijatra ali to je bilo prije puberteta. Jednostavnije je nego meditacija. Mozda su vjezbe disanja jos bolje,svakom nesto odgovara da se opusti u par minuta i moze mirno razmisliti
Plakanje zbog ocjena? Ovo mi je toliko daleko, da pomislim kako svojim nepritiskom i izazivam problem. A s druge strane, ne znam kako da placem zbog ocjena?? Mislim da bi mog pubertetliju potpuno uzdrmalo da ja zaplacem radi njegovih ocjena, makar i na silu. Mozda pokusam pred pocetak sljedece skolske godine
ako vec na preporuku places, radi to dalje od djeteta. to je nabijanje griznje savijesti, ne zelis to djeci. mozda i zelis, ali djeci to ne treba, imaju dovoljno svojih problema, di ce im jos majka koja je patnica zbog njih
Rekla je da plače po cvijeću. A s njim se smije.
:mrgreen:
Ja ti mogu reći da budeš sretna što vam je sve drugo idila i uživaj u tome.
Valjda je trava zelenija kod drugih ;) pa mi je ova tvoja idila privlačna.
Inače ovo je dobra prezentacija o adolescenciji.
http://gimnazija-lvranjanina-zg.skol...Vranjanina.pdf
Hjoj magriz
a sto mu treba pljeskati sto je ljena mrcina?
pardon mamitzi to ja proiciram na svoju
samo sto ja nemam cvijece
pa nemam po cemu plakati
a da mi se place, place
zato imam psa
kojoj kazem da je najvolim i da mi je najbolja
jedina koja me ne nervira
E baš ti hvala, nisam znala da su je stavili na web. Imali smo to predavanje na roditeljskom u lucijanki i tražila sam da mi na mail pošalju pa su rekli da ne mogu bez odobrenja nečijeg.
Baš sam se danas posvađala sa sinom pa malo čitam ovu temu. Ljuti me aljkavost oko škole, opća neurednost kući, klasika i očekivano za uskoro 17godišnjaka, ali to ne znači valjda da se ja moram s tim miriti i klimati glavom.
lijen, lijen, lijen, lijen
Meni je super citati vase frustracije na temi .
To je kao kad sam rodila E. , a moja susjeda je 10 dana prije toga rodila takoder curicu.
I tako jedno jutro kad je E. imala 2 tjedna krecem prema autu s izdajalicom na ledima da se odvezem njoj u bolnicu.
Izlazi moja susjeda iz kuce i krene se zaliti da joj je bas tesko od kad ima malu bebu doma jer se ne naspava.
Ja ne placem po cvijecu kad sam tuzna nego postajem sarkasticna. Pa odgovaram susjedi : " Eto , zato je zgodno ostaviti dijete u bolnici. Mozes se naspavati nocu."
sirius
istina
kao ono, ah znam kako vam je, i meni je pukla cijev u kupaoni
ali svatko gleda iz svoje perspektive
"suprug me ne poštuje i ima ljubavnicu, al nema veze jer maru njen tuče, neću se žaliti"
neće nitko tako razmišljati
a mislim da je dosta rasprave ovdje i više pražnjenje ventila
i olakšanje što i brojni drugi prolaze to isto
nego stvarne frustracije
Sirius, hvala. Tocno ovo s bolnicom sam htjela reci s ocekivanim pokazateljem zdravog puberteta.
Ovakvi topici i jesu pražnjenje ventila, da. I znam ja da moja djeca nisu problematična, da ima puno gorih, da ne padaju razred i ne bjeźe od kuće. Ali svejedno mi puno puta dignu tlak. Međutim, neću se jadati kako mi je teško nekome tko je u puno težoj situaciji, ko susjeda od sirius. :roll: Doduše, možda je njena namjera bila nespretno tješenje, ono nije neka sreća ni kad ti je beba doma :mrgreen:
Kao što se nekad pisalo da se mole oni koji imaju malu djecu, da se ne javljaju na temu... tako bi na neke teme trebalo staviti upozorenje “nije za roditelje mlađe djece”. Ili još bolje, da se neke teme (ko burza) uopće ne vide ako nemaš djecu te dobi :lol:.
Lifespoiler samo takav :mrgreen:.
Ili dobra priprema i davanje realnog okvira ;).
Da, cathy... kako cu bit ista doli spolier kad imam raspon od 17 do 3.
Pa tocno to sam i mislila. Da ne znamo sto ce biti i da nisam u stanju ni za vlastite sinove reci da izbijanja nece biti. Samo da u pubertetu ocekujem popustanje u skoli.
Pa meni se ovo čini normalnim... Mladi ljudi moraju naučiti kako se najbolje nositi sa svijetom i sa samim sobom. Naravno, s nama isto, ali mi smo im sigurna okolina, pa često dobijemo ulogu gromobrana. A za popuštanje u školi možemo biti korektivni faktor. Proći će i to... Svi to znamo.
Netko je na onom gimnazijskom topicu postavio pitanje o drogi u srednjim školama, nisam vidjela da je itko kometirao išta (možda su išle neke privatne poruke, to ne znam), čini se da je to ipak tabu tema na forumu, ili su sva naša djeca tako predivna i prekrasna, ili mi još živimo u balončiću nama se to ne može dogoditi, ili je jednostavno pre delikatno i osobno da bi se dijelilo javno
Tu pričamo o problematičnom pubertetu, pa ću se ipak ovdje nadovezati
Prošli tjedan sam bila na predavanje za roditelje u XVI. gimnaziji (jezična, Križanićeva), pozvali su dr. Sakomana koji je govorio o prevenciji ovisnosti i rizičnih ponašanja.
Povod predavanju je bio neki incident koji se dogodio na nekom izletu, ali nemam pojma o kakvom incidentu se radi (a ni par roditelja koje sam zahaklala na izlazu iz dvorane s tim pitanjem. Navodno je kod nekog nađena trava).
Pričalo se najviše o marihuani, i javilo se par roditelja sa svojim iskustvom (tj iskustvom svoje djece).
Dr. je stvarno pun znanja i iskustva (u penziji je već 6 godina, kaže da ga je politika otjerala), bilo mi je baš korisno poslušati ga, potkrepljivao je sve što je pričao konkretnim slučajevima iz svoje dugogodišnje prakse. Kaže da je jako važno sačuvati odnos s djetetom, ne treba dijete poistovjetiti s incidentom koji se dogodio, koliko god nam to bilo teško u tom trenutku, to je i dalje isto ono naše dijete koje volimo, isto ono od dan prije nego što smo saznali za incident. Govorio je o organskim promjenama, razvoju mozga u adolescenciji, hormonima, svim tim burnim događanjima kroz koje djeca prolaze …
Rekao je da treba otvoreno komunicirati s djetetom što nas brine i muči kao roditelje, reći im koji su naši strahovi, i jasno izreći naše stavove.
On nije nikako za legalizaciju marihuane za starije od 18, povukao je paralelu s cigaretama, kaže da ćemo se onda za 50 godina hvatati za glavu kad će se pokazivati posljedice, kao što je to bilo s duhanom, kad je 70% muškaraca pušilo, užasno puno karcinoma pluća, grla … i onda se tek krenulo u akciju protiv pušenja. Pokret o neškodljivosti marihuane je aktivan i jak na svjetskoj razini, zato je dodatno privlačna mladima, jer kao nije štetna, ništa ti neće biti od džointa … Puštenje trave je puno štetnije za djecu i njihov mladi mozak nego što je to za odrasle (spominjao je dob od 21 godine, kao odraslu dob), i baš zato je treba braniti, ograničavati. Potvrdio je puno mojih stavova i razmišljanja, isto tako sam čula i neke nove stvari.
Korisno. Šteta što nije bilo više roditelja.
Emily, bila je tema o travi.. tad se osim mene javila jos samo jedna forumasica koja sumnja da dijete jest probalo. I tad se polemiziralo i raspravljalo. Meni je iz te rasprave zapravo najjasnije ostalo kako ljudi zatvaraju oci.
Da bila je moja tema o travi i tamo se jako zustro raspravljalo za i protiv. I meni ide na zivce kako se to normalizira da to nije droga a je! Al na tu temu ih je puno pisalo da nezna nikog ko nije probao da je to ok da ovo da ono. Cak su neke (a prepoznat ce se same) rekle da je ok potrositi za taj GUST NEKI MJESECNI IZNOS!! Jedna forumasica je zustro bila za travu. Ne napadam nikog al bilo bi dobro da se sad one koje su to branile kad je bilo o odrasloj osobi jave da vidimo da li se moze misljenje preslikat na djecu. Nebi rekla da bi bile istog misljenja. cinjenica je da je netko odgojen na pravi nacin kao dijete da se to nebi dogadalo u odrasloj dobi! Djeci treba govorit o stetnostima od rane mladosti a ne mislit da bas nase dijete ne bi nikad
tvoja tema je bila o odrasloj osobi, ne mozes to preslikati na maloljetnike. jer niti djeci ne odobravas alkohol/cigarete, dok je za odrasle to normalno
Da al da su odrasloj osobi usadjene vrijednosti u djetinjstvu ona nebi ni lokala ni pusila ni drogirala se. Mislim da se tu svi mozemo slozit. Mozda bi izbacila pusenje jer to bar ne okrece pamet u sekundi al tu bi opet mogli o svijesnosti za vlastito zdravlje
.
Koje su to vrijednosti?
Postenje, iskrenost, odanost, naprednost, istrajnost i radinost.:alexis: