:love2: sve će to biti ok...
Printable View
:love2: sve će to biti ok...
Drage cure, treba mi vaša pomoć.
Uvijek sam bila u umjerenoj formi, ono - 50km biciklom po brdašcima ili sat vježbanja su mi sasvim ok. Ništa osobito da sad maraton otrčim, ali ni loše.
Preko ove zime me čopili neki problemi, prvo želudac, štitna, pa dobila težu verziju pete bolesti...uglavnom izgubila sam 12kg (vratila ja njih), ali te izgubljene kile, to je bilo ko da mi je netko otrgnuo sve mišiće - a ne salo. Preležala sam 3mj - doslovno-posao, kauč, uz jedva nekakvu brigu za djecu.
Nemam čak ni osnovne mišiće zdjelice, toliko da me počeo mučit pritisak na mjehur i slično- ko nakon prvog poroda.
Podložna sam svim virozama koje dođu-i sad, u sred ljeta, sam bolesna.
Zdrava sam inače-nema tu neke dodatne bolesti više, sistematski mi bio ok, samo grozno anemična (i standardno štitna), što je posljedica pete bolesti.
Čak i dok se kupam na moru-umorim se. Uz 50 stepenica se zadišem.
Treba mi nešto za početak. Kako krenuti. A ja to ne znam, kako krenuti??
Ko krećeš iz nule, ma iz minusa :(
Kako bi vi počele?
Najvažnije mi je ovo što kaže zhang, ne vratim li se u formu, štitna će me dokrajčit, to je prestrašno kako upadneš u začarani krug da ona sve lošije radi i luduje, a ti sve manje možeš.
krumpi kreni s BR, ako nemas donesem ti ja dolje za vikend.
pocinje lagano. meni se svidja sto ne drvi svaki dan isto, ima mlo dinamkie. nemoj odmah s utezima od 3-4 kg, nesto lakse.
no ja ti nisam neki strucnjak, mozda ce ti ovdje dati pametniji savjet od mene.
a sad kad si dolje jedi zeno, sve sto di dodje pod ruku. treba ti lagani tempo, i dosta hrane da se oporavis.
oni koji mozda sumnjaju u ovo njeno da je smrsavila jako, je bome je.
Nije ni piyo los za pocetak :preacher: Ne trebaju utezi, samo body weight, ojaca te i rastegne. Traje 2 mjeseca i vjezbe su 30 minuta.
I nema skakutanja pa je dobro i za ljeto i za one skroz van forme.
ja bi rađe počela sa nekim pilatesom ili callaneticsom i svakodnevnim smothijima od svježeg povrća.
ma znas sta, sad razmisaljam, tebi treba odmor, ono odmor. dakle ja bi na tvom mjesti plivala, koliko mogu, citala, jela, pri tome mislim na hranu. i odmorila tijelo. eventualno neko razgibavanje, cisto da ti misici ipak nesto rade.
ne znam koliko si na moru i koliko mozes, ali za pocetak ajd to, pa onda lagnim tempom. ako se rastzes, neces biti ne razgibana.
radje jednom dnevno podji te stepenice, pa ces kroz neko vrijeme biti vec bolja.
mozda lupetam, ne znam, ali mislim nakon ovakve zime kakvu si imala, mozda je vrijeme da se malo rekuperas.
Hvala draga, ma najgore je davno za mene! :)
Također navijam za smoothije, npr. ujutro i to sa listovima špinata ili blitve.
pored spinata i blitve, bobice u svim oblicima, a i nezaobilazni su svi orasasti plodovi.
Krumpiric, prvo trebas uzeti zeljezo. Umaras se vecinom zbog toga. Bez terapije zeljeza nemoj pomisljati na neku vjezbu jer ce te sve umoriti jako brzo.
I s obzirom na trenutno stanje, mozda bi ti yoga meltdown od Jillian bila najbolja, nema puno aerobnog skakutanja (koje bi zbog zeljeza i opceg slabijeg stanja tesko odradila). S vremenom mozes poceti ubacivati neki od njenih drugih programa.
I dobro je spajalica rekla, sada ti kvalitetna prehrana izuzetno treba.
i da, vjerojatno si izgubila misice. Misici se cuvaju i grade sa dovoljnom kolicinom proteina u prehrani i sa treninzima snage. Obrati paznju da ti unos proteina bude adekvatan (min 1gr po kg tezine). Sto se treninga tice, za pocetak ce ti svi u kojima nema puno aerobnog dijela biti ok. Sad sam se sjetila da Bob Harper ima Strength for bigginers. Traje 20ak min, uzmi lagane utege (ili boce od pola litre).
I vazno je da si das vremena. Bolest u jako kratko vrijeme vrati organizam puno koraka unazad i treba barem duplo vremena da se vratimo na putanju. I to ako smo i prije bili u kondiciji...
znaci, zeljezo, polagani tempo i stprljenje.
Krumpiric, dobro nam dosla!
Cure su vec svasta rekle pa mozda necu nista pametno dodati :mrgreen: no ja bih na tvojem mjestu provjerila prvo jel trebam uzimati zeljezo. Ovako dok citam mi je cudno da ti nisu dali?
I kvalitetna prehrana, hodanje- pa s vremenom ubrzas tempo. Plivanje. Te stepenice. I najesen kad se uhodamo u skolski ritam opet, krenes s body revolution ili yoga meltdown.
znas sta, janjetina je za nas LOOL
sad je pravo vrijeme na jednu otic, mesina, nartij i kloridi su sigurno zastupljeni pa ne moramo brinuti o osnovnim elektrolitima.
upravo pojela palentu s mileramom i mini rajcicama, a sanjam o mesu, pa dajem savjete :peace:
edit: prije par starnica neko je pisao o nekom prirodnom sokicu u vezi zeljeza. nesto sto sama napravis u kuhinji.
krumpi :hug
A po ovome što si napisala ja bi ti preporučila Yogillan.
blizu smo. ja sam 182. (i mislim da sam oko 63 kg, nemam vagu, pa ne znam bas)
malo mi je neugodno :oops:, ali ja bih te zicala slike. sasine sixpckove sam kao inspiraciju sejvala, ali si uvijek podsvjesno mislim :mrgreen: (lako njoj, niza je 20 cm od mene) ha, dobar izgovor? 8-)
ja idem u subotu na odmor i kad se vratim poslikat cu se. :angel:
spajalice, odlicne traperice,
kavafob, dobro se vratila
kumpiric, veselim se vidjeti te ovdje
i inace dan sam pocela sa pilatesom i bome se super osjecam.
Ideees, pa ti si jos krakatija :-)
zhang svi pričaju o tvojim rukama ali ja vidim samo predivne noge...
zhang izgledas fenomenaaaalno. i onda i sada.:naklon:
interesantno ne bih nikad rekla da si ovako visoka.
a bome ove tvoje ruke... nije ni cudo da radis sva ta cudesa.
Yoga meltdown je monotona i Jill je loša u objašnjavanju položaja.
A dobar stav je sve, jelte :)
Piyo je puno razrađeniji, postupniji i zanimljiviji.
Radila sam i jedno i drugo ovo ljeto i piyo je neusporedivo bolji.
To je sve u kategoriji low impact i dobro je za početak, al piyo je bolji.
Prva dva tjedna su ful lagana, treći je tek nešto zahtjevniji, al ima modifikacija i lako ga je pratiti.
I tak, dosadna sam, neću više :)
piyo mi zvuči najprivlačnije 8-) (ne zezam te, kubo :) )
probat ću s njim, al laganini, uz vožnju biciklom na posao i slične sitnice
pa valjda do sljedećeg ljeta dođem i do stanja iz prošlog ljeta
spajko, godišnji mi završava ovaj vikend :tuga:
krumpi :love: malo sam pogledala ovo sta cubana reklamira :mrgreen: i cini se dobro za pocetak!
seni :lool: visina nije izgovor
kad se poslikas ocemo slike :)
Nisi, nisi... meni piyo nije pao na pamet jer ga nisam radila, a defintivno upada u treninge koji bi odgovarali krumpiricki :-)
Da, ja sam se u zadnjih godinu dana bas trudila dobiti snage u gornjem dijelu tijela. A bas mi je meh sto se misici vide tek kad napravim fleks. Kad su ruke opustene, misici se ne vide. Meni se svidjaju zuzkine ruke i ramena.
A kad se sjetim da prije 3,5 godina nisam mogla 5 zenskih sklekova :mrgreen:
a nis krumpi, onda cemo uz krumpirice nesto na jesen ;)
Meni je zhang bas mrak zenska! Vec sam to rekla, ali smijem se i ponoviti. Ne samo da izgleda mrak, vec je bas nekako kul :)
Ok, ja vjerojatno vise necu rasti :lool: ali bas bi bilo dobro da sam tako visoka kao zhang i seni.
Mene su jucer pipali po rukama :lool: i dobila sam kompliment da sam lijepo definirana. Zene, ne muski. Da neki me shvate krivo :)
I hvala za prvi dio posta. :-*
jelda,
ah kao sto sam napisala u onom postu na prvoj strani sto je kvotan od sirius, kad narastem bit cu ko inesica, zhans i sasa.
zahng ajd i meni link priti pliz da i ja koji kompliment mogu podariti.
eto ti nje sad, kad nas dvije narastemo onda cemo biti kao ove madjahne 8-)
:lool:
ja ne znam jesam ja ovo radila ili ne :senilna: ali mogla bih taj: http://warriorz.us/zwow/z30/
mb, ti si obećala javno da ćeš raditi novu Tatiannu :mrgreen:
X! Zhang, super su izgledala i onda i sad i stvarno je kul :)
Krumpirić, dobrodošla i što prije se oporavila! Nemam što dodati osim sastojaka onog soka: cikla, mrkva, limun i jabuka. Dobro je i naribati ciklu i mrkvu kao salatu i začiniti maslinovim uljem i limunom. Ja ga pijem nekoliko dana prije utrke, za snagu, iako mi je željezo nekim čudom od trudnoće odlično (prvi put u životu), a nisam uzimala nikakve dodatke. I da, treba nekoliko mjeseci da se zalihe popune i da to organizam osjeti.
Flopi, baš mi je žao :-(
Anci, super ti je onaj zadnji trening trčanja plus snage, odlična si kad možeš kombinirati to, ja još nisam uspjela s trčanjem iskombinirati ništa osim plivanja.
Kavofob, program si možeš prilagoditi. I nemoj se uspoređivati s drugima, već sa samom sobom, što si mogla prošli tjedan, mjesec, godinu, a što možeš sad. Uostalom, puno si napravila u zadnje dvije godine. Ne trče svi jednako dugo, jednako intenzivno, nemaju svi jednake ciljeve, a niti genetsku predispoziciju, rezultati ovise o toliko toga. Ja godinama pokušavam bez mučenja trčati ispod 6:00, a sasa nakon par mjeseci izjuri iz kuće i otrči 5:10 bez problema :mrgreen:
Ako se ne stigneš spremiti do zagrebačkog, sredinom studenog je na nasipu Starekov polumaraton, nije tako masovan i popularan kao zagrebački, no bitno je zabaviti se i vidjeti koliko možeš (za prvi put je jedino bitno istrčati ga, vrijeme je nevažno). A imaš i ZG noćni cener u studenom.
Palčice, svaka čast na ambicijama za maraton, mislim da ne bih mogla trčati četiri sata i više u komadu da treniram ne znam kako dugo.
Kosjenka, kako gledaš zcut, mora se platiti ili ? Nisam vidjela nigdje cijeli video, čak ni pregled vježbi?