Super.
Mene zanima jel’ i apetit ode sa njuhom i okusom?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Super.
Mene zanima jel’ i apetit ode sa njuhom i okusom?
Mom mužu ne, meni inače ode na bilo što, pa nisam mjerilo. Tri dana sam bila na iglama, samo sam jela juhu, pila vino i pušila :mrgreen: , iako sam imala rupu u želucu, ali nisam imala volje za žvakanjem.
S tim da nam okus nije otišao.
Moja sestra i nakon pol godine nije povratila okus,njuh samo na luk i slično jače
Mm nije izgubio ni miris ni okus, al apetit bome je. To nekako ide s temperaturom koje se ne možeš riješiti. 10kg je pao. Meni je cca 2-3 dana njuh bio oslabljen, nisam ga posve izgubila.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Curi od 20 godina koja radi kod nas se njuh jos nije vratio. Koronu je imala pocetkom listopada. Prijateljica (45) osjeti samo jake mirise, a okus je onako, slabasan. Ona je prebolila koronu sredinom studenog.
Prepričava mi sestra iz treće ruke razgovor poznanice sa poznanicom, povodom raznih stavova o koroni i optimističkog pogleda na sve:
Elem, sretne poznanica poznanicu, nisu se duže videli, pita je za zdravlje.
"A, pa imali smo svi koronu, ali srećom super je prošlo - deca ništa, ja i muž malo temperature, brat i žena isto tako, baba upalu pluća ali prošla je brzo..."
"O pa super, a deda?"
"Aaa - pa deda je umro 8-)"
Eto, korona kom majka kom maćeha :mrgreen:
Ajme.
To je po onoj, stare nije šteta :-(
Kolegica je prije 15 minuta poslala mail liječnici s upitom mora li se njoj sada javiti za cijepljenje. Nakon 5 minuta joj je zazvonio mobitel. Pita ju doktorica hoće li AZ, hoće i sutra se cijepi. Ima 37g.
Ja sam rekla da ću ipak prekočiti Astru. Iako više pozitivnih slučajeva čujem među cijepljenjima s obje doze Pfizera
Nije mi toliko hitno, za sad jel
što se tiče Zagreba, evo kolegičina mama od 90 god tek danas ide na cijepljenje
Nisam gledala, ali prva pomisao mi je bila da je najveći udio korištenih cjepiva upravo Pfizer, pa je logično da bude najveći udio pozitivnih.
Osim toga, nije svejedno kada je cijepljenje obavljeno. Ako si ti već bio u kontaktu s nekim i ne znaš to pa se odeš cijepiti, neće ti pomoći cijepljenje ako je taj kontakt bio unutar 2 tjedna. Nije to čarobni štapić.
Danss i sutra se cijepi s AZ na Velesajmu.
I dalje mislim da biranje cjepiva nema smisla.
Na respiratoru je trenutno preko 240 ljudi koji se bore za život.
Tanči, ja imam 35. Mama i tata s kojima živim su cijepljeni (mama 2 doze, tata s 1) i to me bilo najviše strah, za nijh da se ne zaraze.
Sad iskreno, cijepim se samo da smanjim šansu da im svejedno donesem bolest, da ne moram u SI. Zato mi nije hića za AZ niti Johnsons, frka me ipak. I zato ću čekati Pfizer. Pa ću vidjeti jel to dobra ideja ili ne
Pa to je logicno. Prvo se cijepilo sa Pfizerom. Gotovo 2 mj prije AZ i to populacija koja je svakodnevno najvise u kontaktu.
Ako epidemija nije pod kontrolom( a nije) cjepivo stiti samo djelomicno. Tj. nije zastita pojedinca jedini smisao cijepljenja nego i smanjenne cirluliranja virusa u populaciji.
Tanci i ostali koji ste primili 1.dozu az, na e gradani portal zdravlja pogledajte si termin za 2.dozu, meni je termin tocno u sat 12 tjedana nakon 1.doze. Jedino mi lokacija nije jasna, pise dz zagreb istok, ne znam zasto.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Pa piše ako je netko zapisao :mrgreen:
Ni meni ne piše.
Vidim da se lomovi sad pocinju ponasati da prihvacaju zalostan slom platforme i narucuju svoje pacijente preko ceziha na cijepljenje, hvala bogu da nisu ipak svoje pacijemte ostavili u politickoj prepucavacini kako platforma samo ima nekih manjkavosti nego sad ipak djeluju, odmakli su se od stava koji su prije imali 'ja zavrsio s cijepljenjem, eno vam platforme', kad platforme nema.
Nije poanta kod Tanči jeli osoba bila u salonu,nego da su njih dve bile očito u kontaktu pa je i gazdarica trebala bit u izolaciji
Kad sam ja bila zarazena, nitko me nije ni pitao za druge kontakte, osim obiteljske. Nit je ikoga bilo briga. Opet se vracam na ono sto sam vise puta ponovila na ovoj temi. Mjere i pravila su nedorecena, nejasna, podlozna mijenama koja nemaju veze s epidemioloskom situacijom i sluze u svrhu pojacavanja i odrzavanja napete atmosfere. Tako ce Tanci sasuti bijes na svoju frizerku, ne misleci na to da i ta zena mora zaraditi svoj kruh. Je li mozda zena upala u dugove tijekom lockdowna koje sada vraca ? Je li mozda platila i napravila neki test na koronu da bi nastavila raditi ? Je li od njene kolegice itko trazio za kontakte na poslu ? Je li Tanci mogla ofarbati sijedi izrast doma i skupiti kosu u pundzu ? Nista od toga ne znamo. Ne znamo koja ju je muka natjerala da radi "pod svaku cijenu" i zasto radi to sto radi. U ovakvim vremenima.
Pa iskreno, niti ja ne želim da me danas 2-3 sata frizira frizerka čija je kolegica s kojom je po 8h bila u salonu par dana prije završila doma pozitivna
Ja isto ne želim. Niti bi se više ikad vratila u taj salon. Što pred par dana, dan prije! Ako epidemiolozi ne pitaju za kontakte onda je to njima na dušu da ne rade svoj posao kako spada. Mjere služe tome da smanje širenje zaraze, bez obzira na to koliko su nekonzistentne bolje valjda išta nego ništa. Ako se i ovo malo ne poštuje onda nam i je tako kako nam je. U svakom slučaju mene bi takva zauvijek izgubila kao klijenta.
Upravo. Ja i govorim iz perspektive zaposlenice zdravstvene ustanove, k tome jos i svakodnevno okruzene "pozitivcima".
Ali, zato treba netko da konacno jasno, pravilima, mjerama i medijskim istupima razjasni ljudima sto, kako i zasto. Takodjer, treba razmisljati i na nacin, ako se bojim zaraze onda necu ici tamo gdje nije nuzno da idem.
Ili ćeš ići tamo gdje je netko već prebolio koronu, kao što je netko gore napisao. Ili se cijepio. Ako možeš birati.
Mogu, ali je vjerojatnost značajno manja.
A inače, da, mislim da već odavno ne vrijedi ono što se događalo na početku pandemije, da se zatvara frizeraj radi pozitivnog frizera.
Sumnjam da se više uopće šalje ljude s posla u izolaciju kad je netko pozitivan, ne znam ima li tko drugačija iskustva.
Kod mog muža je u svakom slučaju već tri puta bila pozitivna osoba na poslu i nitko nije išao u izolaciju.
Pa pouzdano ne znamo ni da će nas pojas spasiti dok se vozimo pa se ipak vežem. Ima nešto i u statistici i teoriji vjerojatnosti... Rekla bih da je puno manja šansa da ću se zaraziti kod cijepljenog frizera ili onog koji poštuje mjere nego kod onog tko bi po svim pravilima trebao biti u samoizolaciji. Pogotovo si mislim kak su si frizerka i njena zaposlenica držale maske dok su na pauzi bile na gablecu itd...
Kod MM ista priča, bolesni ostanu doma, a kolege iz ureda nastavljaju raditi s više ili manje precizno nataknutom maskom. Jedino što rade u tjednim smjenama pa ih nema po 4-6 nego po 2-3 u istoj sobi.
To je ono o čemu ja pričam...
Frizeri moraju da rade, pa je frizeraj otvoren.
Mušterije žele da izgledaju profesionalno pa idu kod frizera a ne sređuju kosu u DIY varijanti.
Ali frizeri ne žele da svoj frizerski posao rade kako je propisano nego će skinuti masku čim bude prilike - i onda na sav glas kukati kako će propasti ako zatvore salon. I dobiti svačije saosećanje.
Jer u redu je da se svi koji se za nekoga boje šišaju i farbaju kod kuće, ali je previše zahtevati da frizer radi po propisanim pravilima.
E zbog tog stava "žrtva je sama kriva" smo tu gde smo, u svemu.
I da, ne idem više kod omiljene frizerke jer mi je letos namignula u prolazu: "samo ti dođi, kod nas je sve po starom, za nas nema korone!". To su mi rekla i oba seoska veterinara, da sam "valjda svesna da je to zavera?", i pola medicinskog osoblja, i pola mojih omiljenih prodavačica iz omiljenih radnji. I neke moje drage prijateljice. Mene je korona koštala puno na raznim nivoima, jednostavno gomilu dragih ljudi više ne gledam na isti način.
Ni meni.