Saro ja sam 26.7. ne znam tko nam je izmedju ;-)
Printable View
Saro ja sam 26.7. ne znam tko nam je izmedju ;-)
Izludjena, marnel i vita kolko vidim na temi termina :-)
I sad skontah da je butterfly isto kao i ja 26. :-D
Cure, ja cu mozda i ranije, nadam se ne prerano. Bila danas u Petrovoj, cerviks 1clanak tijesno prohodan za prst do u kavum. Rekao dr da mi prijeti prijevremeni porod jer mi nalaz odgovara 36 tt. Jos imam i gestacijski dijabetes. Nadam se da cu izdrzati sto duze. Idem jos popodne do svog privatnog gina pa cu cuti i njegovo misljenje. Petrova je upala neplanirano..... Malo me frka...
@izluđena, a to mjere odgovaraju 36 tt ili? Vidim na drugoj temi kažeš da si 27 tt. Odstupanje za 9 t se čini nevjerojatnim, ili nisam dobro razumjela.
zutaminuta, ja jesam tek 27+4, a dr kaze da moj nalaz stanja cerviksa odgovara 36tt i da moze i vjerojatno bude doslo do prijevremenog poroda. Zato me i frka.
stork, dobro pamtis. Meni je termin 13.7. Vidjet cemo kad ce malena biti raspolozena za izlazak :D
Evo jos 10 dana radim i onda napokon porodiljni. Tako mi je vruce, bas mi ponekad dode slabo od topline i zagusljivosti. Inace sam super, pa se ne javljam nesto previse. Sutra imam pregled navecer, pa cu vidjeti sto se dogada :)
meni termin 22.06.
al ginekolog je iznenađen da smo i ovoliko izgurali s obzirom da je cerviks 'nestao'
strogo mirovanje je pomoglo bar do sad
vidjet ćeemo
stork, dobro pamtis. Meni je termin 13.7. Vidjet cemo kad ce malena biti raspolozena za izlazak :D
Evo jos 10 dana radim i onda napokon porodiljni. Tako mi je vruce, bas mi ponekad dode slabo od topline i zagusljivosti. Inace sam super, pa se ne javljam nesto previse. Sutra imam pregled navecer, pa cu vidjeti sto se dogada :)
Jučer popodne imala pregled..39+1 u nedjelju je termin 24,05. Ctg super,bebica se rita...kontrakcija nema,zatvorena,održano sve..Dobila uputnicu i ponovo naručena u ponedjeljak 25..
Curama koje su blizu želim sve najbolje,i sretnoo! :ghug:
Btw.cure, kad krecu cesci pregledi? Ja sam narucena sutra, a u 32.tjednu smo. Narucit ce me opet za mjesec dana ili?
Sanja, ja sam bila u ritmu svaka 4 tjedna do pregleda u 34tt. Sljedeci je za 2 tjedna, a nakon toga za tjedan dana. Sve krace.
Cure moje meni danas dan prepun emocija !! Vodila curku na sistematski i testiranje za upis u skolu...nije znala doktoru rec kako joj se zovu mama i tata..cijela se zbunila i na kraju mu rekla da ona ne zeli ic u skolu jer se tamo mora puno ucit :) Seka mi je jutros vidjela srculence na 1.pregledu, tako sam sretna zbog nje...tu je ona negdje na forumu..mozda nam se i pridruzi na ovoj temi iako je ona puno opustenija od mene panicarke....
Ja sam bila na pregledu proslu srijedu (33+3) i narucio me tek za mjesec dana jer je sve ok pa kao ne treba prije...isto sam mislila da ce me narucit barem za 3 ako ne 2 tjedna.
ValaMala,zasto ti je pikulica bila tako male porodjajne tezine ?? Mozda si vec pisala ali nisam ubrala...
Cure, jeli vama vruce ??? Ja sam prokuhala doslovno. Znojim se nenormalno, stalno se naljevam vodom....kad sjedim toliko mi se oznoji "pozadina" da imam osjecaj da sam procurila...
@izluđena, tako su i mene strašili, ali s mjerama. Znaju se zeznuti pa uspaničiti trudnicu, a na kraju sve bude dobro.
Mislim da ću ipak otići napraviti cervikalni bris, kod Harni. Baš me to kopka.
Samo se pitam ako se nešto pokaže na nalazu mogu li to nositi socijalnoj ginićki da mi napiše recept za lijek, ili je sada već prekasno za liječiti bilo što (dva tjedna do termina).
Bebeto, da definitivno! Danas mi je doslo slabo koliko mi je bilo vruce. Cim nije klima ili neki propuh ili nisam na zraku odmah mi curi znoj ispod pazuha. I kako ti kazes, imam dojam kad sjedim da sam se popiskila koliko se znojim.
A sto se tice tih velicina bebe, moja je u petak (31+6) bila procjenjena na 1950g i kaze dr da bi mogla doci do 4kg komotno. I onda sam surfala i surfala i svugdje gledam da bebe u ovom periodu i imaju blizu 2 kg. Stvarno ne kuzim te procjene.
izluđena nije ti dao nikakvu terapiju? Novija istraživanja (a slijedi ih kod nas mislim dr Latin), pokazuju da i u tim kasnijim tjednima pomaže Utrogestan kod prijevremenog otvaranja. Mislim da je Muma spominjala neku terapiju u prethodnoj T.
Pogledaj i ovo: http://www.zdravljeizivot.com/forum/...p?f=18&t=20333
Btw, gdje nam je Muma?
Stork, na utricima sam od samog pocetka 2*200 i magnezij 2*300
Cekam kod gina, on kasni a ja nervozna
Na ovom linku piše da je to premalo utrića (a znam da je max. 3x2)
Uglavnom, :fige:
Ja sam na redu 5.7.
Meni je isto vruce bas jako. Kako ce mi tek bit kad pravo zagrije. A po noci spavam otkrivena skroz i jos se kuham...
Stork super da se okrenuo. Znaci i ja imam sanse. Moj je jos na zadak a skoro smo 34 tt. Jel zna netko kako u merkuru rade carski, na stari nacin ili novi, mislim na samo izvodenje reza...
ajme nemojte o vrućini
ne znam jel mi gora ona ili nesanica
meni pregled tek u utorak
iskreno se nadam da ćemo izgurati do tada jer mm ide u zg za vikend i vraća se kasno ponedjeljak večer
a onda još da nam da zeleno svjetlo za sve i super
duuugo već ovo strogo mirovanje prakticiramo i stvarno jedva čekam vratiti se u pogon
Gace su mi mokre od znoja cim izadjem, kamoli pazusi i ledja... tusiranje 3put dnevno doslovce a ne do bog da zaboravim nest u trgovini pa da opet moram van se cijedit. U stanu nam super, a balkon u hladovini spas! Jaosiganama ljetnim terminusama!
Nego evo mi skupili skoro sve stvari osim komode i kadice :-) po to trebamo ovih dana...
Danas smo kupili madrac pa imam pitanjce.. jel ga trebam zracit ili suncat, il je dovoljno da operem navlaku? znam da bebica ne ide direkt na njega nikad al opet... :-/
Ivana samo ga dobro osunčaj!
bebeto, trudnoca s Pikulicom je bila jako teska od samog pocetka. Prvo teska hiperstimulacija i hospitalizacija par mjeseci, onda gubitak blizanaca i ogromni hematom (trudnoca je pocela kao trojke), ali se Pikulica izborila i nije ju sve to povuklo van - opet hospitalizacja par mjeseci i na kraju se cerviks skratio i hospitalizirana sam posljednja dva mjeseca, do indukcije s 37+4. Inducirsn mi je porod jer je Pikulica imala 3x omotanu pupcanu vrpcu oko vrata i jer nije rasla koliko treba tjedno. Rodena je s 2350g, no potpuno zrela, zilavica, sisavica s apgarom 10/10.
Ne znamo tocno razlog zasto je bio zastoj u rastu, kod ovako teske trudnoce sve redom je moglo biti razlog. Hvala bogu da je sve proslo ok i vrijedilo je svake muke i suze. Ja sam beskrajno sretna sto je ova trudnoca ovoliko normalna, bas skolska i sto momcic napreduje bez ikakvih problema.
Sanja, momcic je s 34tt procijenjen na 2444g i doktor predvida da bi do termina mogao imati 3500 - 3700g. Racunica je relativno jednostavna (iako su svi nasi bebaci individualci): 200g tjedno beba dobiva na tezini, a zadnja 2 tjedna nesto manje, oko 150g. Dakle ostaje mi 6 tjedana, 4x200 + 2x150=1100, 2500+1100= 3600g.
izluđena baš sam se iznenadila sa ovim o mgućem prijevr. porodu jer sam zapamtila da smo ja i ti vrlo blizu po terminu, a to je još tri mjeseca. I kako tako velika odstupanja, nalaz čega je to za 36tt? Jel sad onda miruješ do daljnjeg, šta dr. kaže?
ivana.sky meni draže da sam ljetna terminuša, nego zimska, puno je lakše, tj. treba manje robe i opreme i za nas i bebe, a i kad dođu kući ne treba odmah grijati, moći ćemo odmah u šetnje, pa sad vidjet ćemo kak to bude...
To svakako! :-) samo da izdrzim bolnicu, kuci i vani mi vrucine nisu problem... al pomisao na 4krevetne sobe sa jos 4 bebe bez prozora i ventilacije... znoj, mlijeko, rana... uf! sad me vec napad hvata :-/
Al sve za nase male ribice
Gdje to nema prozora i ventilacije u četverokrevetnoj sobi?
Evo me lezim u petrovoj, dobila dexametazon i primam partusisten. Lezim u predradaoni i slusam kako zene radaju. Uzas. Oka nemogu sklopiti i gladna sam...
Mislila sam da ce me staviti na neki odjel.
Sutra ujutro ce mi raditi briseve.
Jos ne spavam. Ima li netko da je budan??
Drži se:ghug:
Izluđena draga moja sretno ti bilo, drži se i nek je sve dobro sa bebicom i tobom!!
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Tu smo.
Misli pozitivno i sve će bit u redu.
Hvala vam cure. Gladna sam.... On se stalno vrti i nema sanse zaspat
Koliko vas je budnih:-)
Pa sto ne spavate u svojim lijepim kreveticima:-)
To valjda dođe sa ovim tt, sve mi se teže okretat sa ovom bušom, svako malo wc, sad će i ptičice počet pjevat...
Kad možeš dobiti doručak?
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk