andrej i mene doji, da me utješi kad sam tužna. ;)
i svoju bebu i autiće...
Printable View
andrej i mene doji, da me utješi kad sam tužna. ;)
i svoju bebu i autiće...
Jutros 5h,"SISAAAAAAAA"! :roll:
I tako do 7h.Malo jedna malo druga...i sad kratka pauza...ja malo zaspala...kad opet "sisaaaaaaaa"...ja onako iz sna "sisa otišla u dućan po mlijeko",a moj bubi na to "dobro"...okrene se i zaspi...još sam u šoku...
Vašim premedenim klincima jedna velika :* :heart:
lada je u zadnje vrijeme imala par zgodnih bisera, ali nisam baš sve popamtila. ipak, evo jedan:
jutro, nedjelja, pola 7.
lada prebire ručicom pod mojom pidžamom: "dobro jutro cika, jesi se probudila? jesi spavala s mamom?"
:lol:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
pinocchio prvotno napisa
:lol: kako izgleda tetina faca nakon toga? ili je već teta senzibilizirana :mrgreen: ...Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
teta me tako iznenadila da sam se ja na kraju osjećala glupo i krivo što automatski mislim da je svima (osim nama tu) produženo dojenje užasno!Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
naime, zara uletava i to se dere (to je bilo prvi put da je spominjala dojenje u vrtiću, bar preda mnom, ne znam što inače priča tetama), ja se zaledim jer očekujem neki :/ komentar i brzinski smišljam što da ja kažem, a tetin odgovor je:
"Super, ti si se znači fino napapala! Budeš ipak doručkovala???" :klap:
to je inače zari bio neki koma dan, i nakon toga me još u garderobi žicala cicu (a teta je bila s nama jer ju je nagovarala da ode u sobu), i ja kažem "oke, budeš još malo pocicala.", a teta samo : "oke, ajde se ti još pomazi s mamom, pa kad popapaš dođi, a ja te čekam u sobi, da vam ne smetam"
ajoj, pa teta je :love:
:D za tetu i naš vrtić
a teta je još i mlada, tu negdje 25, 26, ne bi joj dala više :D
i još jedna zgodna priča iz vrtića, zanimljivo mi je kako zara instinktivno uviđa neke paralele:
pitam ja nju da li zna, da li još neko iz njezine grupe doji?
a onda odgovara :
ne, samo ja cicam, ali A. i B. imaju dude, a X. i Y. imaju medeke.
zara je genijalna :heart:
Naš prvi biser (oke, možda nije pravi ali moram napisati):
Ilo ima slikovnicu sa životinjama koju svaki dan listamo i imenujemo sličice. Na jednoj od njih je svinja, a kako su na dnu stranice pitanja o djelovima tijela ja njoj nabrajam sve: oči, njuška, repić, noge... i cice :mrgreen:. Večeras listamo slikovnicu, ja pitam, a ona pokazuje: gdje je prašćić? pokaže; gdje je mami svinji njuška? pokaže na glavu; gdje je mami svinji repić? pokaže guzu; gdje su mami svinji cike? dijete se okrene, povuče majicu prema dolje i pokaže na moje! :lol:
Krivo mi je samo što M to nije vidio...
:heart: za Zaru i njenu tetu :heart:
Frida prvotno napisa
Moja Leona za svaku majicu s bilo kakvim natpisom koju ima, ljudima objašnjava da tu piše: Ja jako volim od moje mame titi :heart:
frida, prasice! :lol:
lada je izgleda bila pod dojmom mojih jučerašnjih neuspjelih pokušaja da uzvratim loptu našem prijatelju andreju jer se ujutro probudila, sjela i počela pljeskati i vikati "baaaaavo cika, jesi dala gol?"
je l' to ona tebe zove "cika"? :lol:
preslatko mi je bilo kako joj se nije sviđala zamjenska cika (ponuđena u požrtvovnom pokušaju da spasim bolesne), ono... jest da je cika, ali nije mamina. :heart:
a što sam ja doživjela ovih dana - doduše ne od zare:
ide zara cicati i nudi svom malom frendu (koji inače isto doji) nek i on dođe s njom cicati I. (nije rekla moju mamu, nego moje ime, i to mi je bilo smiješno :roll: ).
i mali sav sretan dođe, pogleda moju cicu, i s ogromnim gađenjem se okrene i kaže "neću ja tu cicu"
(ne znam je li to razlog, ali moje bradavice i arole su bar 5x veće od onih njegove mame)
:mrgreen:
bili smo na selu
vidjeli kako muzu krave, puna kanta mlijeka
Leonarda:
ja volim kad je mama puna mlijeka kao krava....
Kad idemo na spavanje, Hrvoje zove: "Ajde, ziza, idemo pajati... bjzo! bjze! Tu se jegni, kjaj dječaka!" (Hajde, ziza, idemo spavati... brzo! brže! Tu se legni, kraj dječaka!)
I onda mi digne majicu i onako više za sebe: "Sad budemo daji zizu dječaku majomu sjatkomu" (Sad budemo dali zizu dječaku malomu slatkomu) :heart:
Kad zaspi, znam se išuljati iz kreveta i otići raditi, pa ako se noću probudi - vratim se da ga uljuljkam. Tako ga ja uljuljkavam noćas oko ponoći i već sam mislila da je čvrsto zaspao pa sam krenula u išuljavanje iz kreveta. Kad ono - Hrvoje otvori jedno oko i veli: "Nikud, ziza! Idemo dalje, djuga je na jedu" (Nikud, ziza! Idemo dalje, druga je na redu) :lol:
Aha - danas ujutro (skoro sam zaboravila).
Pitam ja Hrvoja: Tko voli dječaka? (očekujući, naravno, odgovor "mama")
Hrvoje: ziza voli dječaka
ja: zašto misliš da ziza voli dječaka?
Hrvoje: ziza da dječaku fino mjekeco sjatko toplo ... mmmmmmmmm..... :heart:
Hrvoje, sunce malo slatko :lol: :heart:
mogu ja jedno totalno OT pitanje :mrgreen:
amalthea, a zakaj imate takvu konstrukciju rečenice s dječakom? mislim, ja bih pitala : tko tebe voli? ili eventualno: tko voli zaru?
ista stvar i kad zara govori o sebi.
skroz mi je to zanimljivo, i priznajem da ne kužim, zato pitam!
nemoj se nekaj naljutiti :love:
mm drži dominika i velim mu ja da d cicu
d čudno gleda
a l veli "tata je roda!"
neki dan:
l veli "ja sam cicoljubica, a d je cicoljubak"
Pa zapravo i govorimo tako kako ti govoriš - tko TEBE voli (u 99% slučajeva), ali on sebe tako slatko naziva "dječak" u trećem licu pa je ovo nekako rezervirano samo za maženje...Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
:heart:
aaaaaa
:heart:
prasica, kravica...hm kakav bogati životinjski svijetu na ovom podforumu :lol:
Virgo30 prvotno napisa
Frcaju mi suze od smijeha
Jedno jutro nosim ja maloga, on viče: "Cica, cica! Cicaaa, dođi!" ...i čupa me za majicu. Spustim ja njega, dignem majicu, uzdahne on: "He he, cica" i navali.
Ovaj biser je moj, a ne njegov. Viče on cica (on ovo "C" izgovara više kao "Č") tako da zvuči kao čića otprilike; ja automatski dižem majicu, a on ništa, još viče čića, čića. Ode on i donese slikovnicu, a ja skužim da dijete hoće da mu čitam :oops:
Lea mi prije par minuta kaže - mama, daj titu, panika mi je :mrgreen:
:lol: dusa dragaaaaaaaaaaCitiraj:
branka1 prvotno napisa
slatki su mi ti biseri
branka1 prvotno napisa
Moja bebeačica je sad već neko vrijeme u fazi govorenja i naučila sam je da cicu zove zizi, jer mačku zove cici. Pa sad dok želi dojiti samo zove zizi, zizi, ili vuče majcu i gleda gdje je zizi. nekako to zvuči tako medeno, zizi, zizi. topim se... :saint:
jutros cikimo za rastanak: fino je meko iz mamine cike :heart:
zara neki dan hoda po kuhinji, nešto bi pila, jela, ne zna što, i onda izvali
(kao što bi netko rekao : mama, ja bih kakao):
mama, ja bih jeleninu cicu.
(cica od dojeće nam frendice, koja, btw, NIJE bila u tom trenutku kod nas)
a sinoć je ja ispitujem:
"čuj, a daj mi objasni zakaj ti tak voliš baš jeleninu cicu?"
"a ne znam mama, nekad mi bolje paše tvoja, ali nekad ipak njena bolje paše"
gurmanica :lol:
Marko kad baš ne može dočekati da dobije siku, počne vikati:
Mamaaaa, tebe meni, tebe meniii!!!
To mu je sad novo, valjda vježba zamjenice :lol:
Mi više ne dojimo, ali je svojevremeno bilo bisera, ali i ozbiljnih pitanja.
U fazi odvikavanja, često smo razgovarale o cicama. Najtužnije pitanje ikada je bilo "Mama, za što će ti sad služiti cice kad ih meni više ne daš?"
Kako bih se izvukla iz neobranog grožđa počnem priču o tome kako su djeca starija, tako sve manje cicaju, pa prestanu, na kraju krajeva, "samo je maaalim bebama neophodna cica", na šta će ona spremno:"To je prevelika cica za malu bebu!" - vrteći ozbiljno glavom.