Nisam jer stvarno nije potrbno samo mu je naziv vatren.
Printable View
Nisam jer stvarno nije potrbno samo mu je naziv vatren.
A tabasco? :?Citiraj:
knatkaj prvotno napisa
Tabasca ide 1 mala žličica. Ja inače ne volim baš ljuto ali ovo sam morala probati. i nije jako ljuto. Ti možeš tabasco izbaciti pa neka si ga oni kojima paše stavljaju sami dodatno u tanjur.
juce krumpirusa, nista nije ostalo
danas sataras
koji smo mi biljojedi :mrgreen:
Ja sam jednom probao 1/10 zlicice tabasca u jelo ... i poslije je nas nekoliko "normalnih" imalo fajer cijelu vecer (i ujutro na WC-u :shock: ), samo su ljutojedci rekli da im je bilo OK>Citiraj:
knatkaj prvotno napisa
Od tada tabasco diram samo sa zastitnim rukavicama i gas maskom ... :lol:
Knatkaj hvala, javim ti kako je ispao kad ga napravim.
Bit će mi drago!
Ana da li je prinova stigla? Pitam jer po datumu tvog pridruženja forumu jako je blizu datumu kada sam ja rodila mog Dominika.
nikad nisam pripremala raviole, voljela bih to probati znali tko nešto o tome?
i kod nas danas grah!
Knatkaj nije još stigla beba, stiže nam krajem 1.mj :D
Jučer su bile zelene tagliatelle u umaku od piletine, luka, crvene paprike, rajčice i vrhnja.
Danas je varivo-kelj i mesno-zobena štruca.
Sutra vjerojatno poriluk na ćušpajz.
pileci paprikas
Riža s porilukom, prženi mali oslići i pečena crvena paprika.
Blitva s krumpirom i pečena jaja.
Skuhala karfiol i brokulu, skuhala jaja, naribala ih, pomiješala sa prezlima i peršinom i malo rastopljenog maslaca, stavila preko brokule i karfiola i sve to prelila sa kiselim vrhnjem koje sam posolila i popaprila. Zapekla u pećnici.
Klopali smo sa zelenom salatom.
Danas kod svekrve lignje pržene i blitva!
bili toc od piletine i manistra
mjesana salata
Dinstane mahune s prosom, pire-krumpir, pohana cikla
Maneštru od tikvica a sutra će biti ćufte.
Nikad nisam jela pohanu ciklu , jel to fino? i kako ju pohaš , dodaš što u brašno i jaje?
Mahune, nojetina na grilu, štrudl od sira slatki i slani
Danas - juha, njoki sa bolonjezom i tikvicama, za večeru pituljice
Sutra - opet juha, filetino crispy i kuhani krumpir, zelena salata i mahune na salatu i desert ekleri.
Stir fry s povrcem i piletinom u woku, kisela kineska salata ...
Danas - Salata s tunjevinom (pasta, kuhana jaja, kiseli krastavci, majoneza, tunjevina i zacini)
Pohana cikla nam je vrlo fina, naravno, ako je fina sama po sebi. Lošu ciklu pohanje ne bude spasilo. :mrgreen:
Samo se uvali u ono gusto tijesto za palačinke (ne solim ga).
Danas smo kod mame na ručku - pa šta bude.
OT je ali mozda neko ko je redovito na ovom topicu prodaje domace,hladno cijeđeno maslinovo ulje.
Ja sam zainteresovana JAKO, samo bi mi trebao neko ko bi to htio poslati u Sarajevo )busom ili preko nekog)
Hajte molim vas, ako je neko zainteresovan, nek se javi na pp ;)
Da se i ja malo vratim u ove vode... :mljac:
Pečem zeca sa bijelim lukom, krumpir na crvenom luku i zelena salata!
ja ni danas ne kuham, ostalo od vikenda :)
a nesto mi se jedu gljive...
ja danas pravila tortilje
Divljac u crnom vinu i povrcu, surlice, pecene jabuke punjene s orasima/suhim grozdjem i medom i Nizozemsko crveno zelje. Nesto me puklo na kuhanje ovih dana :mrgreen:
sta bi vatreni grah :? da mi je nekaiko da grah podvalim djeci. nikako ga nece...Citiraj:
knatkaj prvotno napisa
I po 100 put pitam sta su krpice sa zeljem :?
i gdje nam je Apricot? Nema ni Ivancice 1001 godinu :?
Krpice sa zeljem = tjestenina s dinstanim kupusom.
Anchi daj mi samo reci da li se dobro prokuha , pa pohuje?! Cikla je puna vitamina i zdrava , a ja je nikad kao dijete nisam jela , jer mi je sestra svašta napričala o njoj ,valjda zbog boje (asocijacije:krv) .Zato je sada volim!
Jučer i danas cušpajz od leće. A sutra smrzute ćufte od nedjelje. Počela sam raditi pa se snalazimo :mrgreen:
Ha, mima!
Sad si me sjetila. Imam pol kile crvene leće doma. Kaj da radim s tim??? Help, svi.
Danas smo jeli špagete bolonjez, jučer govedinu+pire+paradajz sos, sutra su mahune na cušpajz
Od crvene leće sam jučer radila bolonjez - umjesto mesa ide namočena leća. Leća se i inače može kombinirati s varivima, a nekad je pomiješam i s rižom.
alias cikla se skuha kao i za salatu. Skuham cijeli lonac cikle, od dijela napravim salatu, a nekoliko komada ide u pohanje.
Očajnički nam nedostaje smajlić koji se oblizuje ili barem onaj koji navaljuje na jelo 8)
lignje i krumpiri na saft. (sigurno postoji neko ime za ovo jelo, al ga se ne mogu sjetit), zelena salatojka.
Jučer špinat, krumpir pire i jaja.
Danas kelj čušpajz i pohani kruh.
Danas dinstano kiselo zelje i kuhana suha rebrica+kobasice.
To naravno kod svekrve papamo :D
Danas za sutra ću napraviti pripremu:grašak varivo,pa samo ukuham noklice sutra.
Jučer je bila juha francaise i bilo nam je super, a brzo gotovo. Za desert pečena bundeva.
Danas su krpice sa zeljem i za desert zobeni muffini s ribizlima.