I treba li prvo smjesu staviti u frižider ili direktno u zamrzivač? U nekim sam receptima vidila da se stavlja sve prvo u frižider. I još jedno pitanje, miješate li smjesu dok je zamrzivaču?
Printable View
I treba li prvo smjesu staviti u frižider ili direktno u zamrzivač? U nekim sam receptima vidila da se stavlja sve prvo u frižider. I još jedno pitanje, miješate li smjesu dok je zamrzivaču?
Ja direkt u frizer uvijek.
A koliko dugo mora stajati? Mi smo nestrpljivi :mrgreen:
Nemam pojma :lol: kad sam nestrpljiva, ako nema sladoleda već u frižideru, onda ga napravim od smrznutih banana kojih uvijek imam u frižideru :mrgreen:
pa zasto bi uopce vracali ovaj samo sa bananom,evo ga ja maloprije odma pokusala! :)
prije miksanja sam samo stavila malo meda,kasnije u smjesu nasjeckala koju jagodu...
a bas nevjerojatno kako se odjednom pretvori u kremu...prvo lupka i lupka u sjeckalici i odjednom vidis kremu....mljac!
Ma, ne, nisam mislila na banane, neg ove ostale.
na mobitelu sam pa mi ne otvara sve sadrzaje
moze onako for dummies ovo s bananama
korak po korak
za početak glupo pitanje
stavim bananu u kori ili je ogulim, narezem pa smrznem?
na 2 banane koliko stavim npr cokse?
coksu rastopim?
secera?
to onda odmah jedem ili smrzavam pa jedem?
je li jako bananasto?
Ja sam nekidan zamrzla u kori, nije mi baš praktično.
bananu izrežem i zamrznem. Šećer ne treba, čokse po ukusu, ja u prosjeku na jednu bananu stavi 3-4 kockice čokse, to otopim u malo vrhnja za kuhanje. Nije jako bananasto.
Jede se odmah!
ne u kori,ogulis i narezes na komade vec,spremne za odma ubacit u sjeckalicu/mixer sto li vec imas...meni se dobro zaljepilo za pjat!
ja nisam nego dodala malo meda i bilo je drama,mogu mislit da jos ides svasta drugo stavljat....i nije mi za divno cudo bilo ful bananasto,bas se je ublazio okus banane!
bez kore of course.. i ne treba nikakav šećer ako su banane prezrele (a te su idealne za sladoled), sve ostalo odokativno :)
Cime miksate smrznute banane?
Dosad sam koristila multipraktik, ali se pokvario.
Pa sam ga mislila zamjeniti s obicnim Philipsovim blenderom, kupim danas ovakav, ubacim banane i kakao i - fijasko.
Radi on, zuji, vrti se, ali melje samo ono sto mu padne bas u centimetar oko noza. Ostalo stoji netaknuto. Ne pomaze ni kad ga tresem.
Pa sam se pitala moze li to s obicnim stapnim mikserom? I koje snage bi trebao biti?
Ja uspjevam sa štapnim, 450 W. Pusti banane da se malo odmrznu pa ide lako.
Slijedila sve upute... ali od smrznutih banana ni s od sladoleda :-(
Radila u blenderu koji je miksajući toliko zagrijao te banane i nabrzinu ih pretvorio u polutekuću smjesu...
Kada dodajete druge sastojke (čokolada, voće, vanilija...)?
I ja sam uspjela sa obicnim stapnim mikserom iako sam se malo pomucila. Smrznula sam ih narezane na kolutice. Izvrsne su i kada se smiksaju sa Hulala vrhnjem za slag, a super posluze i za smoothie ili mousse od banana. U svakom slucaju, postale su neizostavni dio mog zamrzivaca :-)