Strašnoo doobra kuhinjaaa :klap:
a staklo - dakle- gdje , koliko i da li možemo i mi kod njega - za jedno 1-2 mjeseca dok nam zgotove stan :D
Printable View
Strašnoo doobra kuhinjaaa :klap:
a staklo - dakle- gdje , koliko i da li možemo i mi kod njega - za jedno 1-2 mjeseca dok nam zgotove stan :D
a kaj u po kuhinji ne hodaš u šlapicama? :roll:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ja se slažem sa gospođom arhitekticom ;) ; isto si uvijek kupim ono kaj mi se sviđa bez obzira na kvalitetu; a kako je moj ukus podložan promjenama, nakon nekog vremena zasitim toga nečega i onda bi mijenjala... :roll:
a glede ovih PEI-ova...apri, to je valjda toja profesionalna deformacija :mrgreen: ja to niš ne vjerujem..to je ko i sa parketom; mi kupili neki koji je kao među najtvrđima, a kad su nam počele padati stvari-rupa na rupi :roll:
evo, tu sam napisala cijenu. mogu vam poslati broj od staklara koga zanima. frajer je stvarno korektan. tražite ga da vam donese ral kartu da si izaberete boju; ima boja koliko hoćeš; on napravi izmjeru, veli cijenu, za nekih tjedan dana je gotovo, dođe i montira.Citiraj:
anki prvotno napisa
moje pločice u kuhinji su postale kao prekrivene paučinom... tako je glazura izgrebana.Citiraj:
anki prvotno napisa
meni ne smeta (smetala mi je ona prva crtica, sad... :joggler: )
da,točno tak! MM i ja smo pol sata klečali nad prvom ogrebotinom i suze ronili...a sad :roll: ; prije par dana mi je opala tegla s krastavcima i ostavila krater sa logom proizvođača, ali se nisam uopće iznervirala...
Nama su stigle pločice :D (prekrasne su), i sutra ujutro majstori kreću u pohod! Jedva čekam, a sličice slijede :D
Zaboravih napisati da sam tek sinoć skužila da nisam odlučila raspored zidnih pločica. Pola noći i danas cijeli dan kombiniram i crtam u corelu. Šteta što ne znam kako da prebacim na net i stavim kao link da vidite.
Uglavnom, nakon razbijanja glave kako ih rasporediti, našla sam jednu kombinaciju koja mi se sviđa i dosta je skulirana da mi cijela kuhinja ne vrišti, pa ćemo vjerojatno tako slagati. Jedini bed je što u toj kombinaciji ima bijelih pločica jaaaako na knap i iskreno se nadam da se nijedna neće polupati :roll:
meni su super za zid malene kockice u kiki sam vidjela povoljno i to kombinacija zuta bijela i narandžasta :heart:
brunda, sretno s pločicama
mi smo prije godinu i pol imali peripetija s istima
nama je majstor stavio pločice i čekali smo kuhinju
konačno stigla kuhinja i sutra će ju montirati
mm se sjetio da je zaboravio staviti jednu utičnicu ispod radne plohe za suđericu, ali nije problem, treba samo skinuti jednu pločicu u zaklonjenom kutu, malo oštemati i gotovo
uglavnom, čim je pokušao odlijepiti tu jednu, SVE OSTALE su se onako u komadu odlijepile :shock:
naime što, naš majstor, a nije bio neki žblj, već nam je dosta radio i sve je bilo super, je polijepio pločice na jupol, nije impregnirao prije toga, ili kako se to već zove
i moram li reći da više nije bilo istih pločica ko što smo prije kupili
i da se cijeli proces montaže kuhinje produžio još mjesec dana
a ja tek bila rodila, nemam gdje sterilizirati izdajalicu, šeširiće, koma...
Ajme Aries, užas :shock:
Nadam se da nećemo imati sličnih peripetija.
Nama su jučer postavljene pločice, danas će ih fugirati. Struja je napravljena do pola, danas ostatak. Danas će i dio oko prozora prekriti akrilnim silikonom i pogletati sve što treba, a sutra ide maljanje. U srijedu bi već mgla i kuhinja stioći.
jedva čekam da se sve završi, iako nas čeka još mjesec dana čišćenja poslije jer stan izgleda kao gradilište :roll:
Poludila sam jučer kad sam došla doma jer nisu NIŠTA zaštitili (niti jedan najlon). Garnituru ne smijem ni dotaknuti jer se iz nje praši, a da ne govorim o ostalom namještaju i SVIM ostalim stvarima u CIJELOM stanu :x
ma, Bruna, ne bi ti ni najlon pomogao. prasina je nezamisliva i s njim. meni je prolazila kroz zatvorena vrata soba.
jedini jedincati nacin da je izbjegnes jest da nista ne radis u stanu dok u njemu zivis. prasine ima i onda, ali bas te briga.
zato za svoju adaptaciju kuhinje i kupaonice planiram selidbu tj izbjeglistvo
cure, da li netko od vas ima tamne pločice na podu kuhinje. Zapala se mi jedne smeđe mat, al me MM razuvjerava da ih ne kupimo zbog čišćenja.
Kako sada imamo svijetle pločice, ja bih promjenu. Fronte elemenata su izljedjeli hrast
slobodno stavi, to je super!
tebe sam čekala - puno hvala.
Jednostavno su mi sjele i ne idu mi iz glave. A kuhinju ionako stalno perem.
moja mama ima na podu tamno smeđe pločice i ok su,ništa se više prljavština ne vidi nego na svijetlijim
Mi imamo tamnije sive i i prašina i prljavština se ni ne kuži. Radije to nego da su svijetle.
NiB, baš sam danas hodala po dućanima s investitorom i gledali smo isključivo smeđe.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Izbor je... savršen! Stvarno ne znam bih li odabrala one koje su sitno prugaste (sa milijun nijansi tamnosmeđe), ili one koje se kao prelijevaju od smeđe, preko antracita do tamnoplave...
Ili sjajne i smeđe kao čokolada...
Ma... sve bih!
Odličan izbor je u Ferotermu u Buzinu, a cijene su skroz ok.
Znam da je ovo tema o pločicama,ali mene zanima slijedeće:
Da li netko ima iskustva sa klasičnim parketom u kuhinji.
Naime ,kupili smo stariju kuću koju kompletno adaptiramo.
Srušili smo zid između dvije prostorije i dobili jedinstven prostor od 30 m2
koji će imati funkciju kuhinje,blagovaone i dnevnog boravka ,dakle sve u jednom.
Meni se zapravo ne sviđa imati pločice samo pod kuhinjskim elementima te imati lajsnu koja djeli pločice i parket,pa me zanimanju iskustva vlasnika klasičnog parketa u kuhinji.
Mi smo stavili venge smeđe pločice 30x30 na pod u kuhinji. Isto sam se bojala da će biti pretamno, pogotovo jer su donji kuhinjski elementi isto tamno smeđi. Ali ispalo je tako savršeno da sam presretna :)
sirius, slobodno stavi parket ispod elemenata (ružno je da staviš lajsnu i podijeliš na pločice i parket): nisu to više oni sudoperi iz šezdesetih kada je susjed ispod sifona bila svakodnevna slika...
nema više sifona koji cure i perilica koje puštaju vodu... a da bi moglo nešto naškoditi (naravno, ima iznimaka, ali nemojmo o njima)
možeš, kao mjeru opreza, na taj dio staviti onaj brodski lak, ali ga pusti da se dooobro izlufta.
mi imamo parket u kuhinji i sve je ok. nama je isto kuhinja spojena s dnevnim boravkom tak da, sve da smo i stavili pločice u taj mali dio, i da dođe do poplave, niš nam ne bi pomoglo...voda bi bez problema došla do parketa.
anki, još ćemo nas dvije i prijateljice postati :lol:
previše se nešto slažemo u zadnje vrijeme...
meni investitor ne dozvoljava da stavim parket u kuhinju jer on daje garanciju na radove sledece dve godine :(
kaze da ako nesto curi u zidu bla bla...bla..on je imao negativna iskustva
bas mi je krivo ali strah me da insistiram dalje jer moze da bude da se bas tada nesto i dogodi a ja bila tvrdoglava :roll:
sandy, ne može to tako!
ti imaš pravo u stan koji ćeš TI platiti i u kojem ćeš TI živjeti... staviti što god želiš.
što u tom slučaju znači garancija?!
ništa!
u slučaju kalvarije, na njemu je da promijeni cijevi, a dignuti parket bi bio tvoj problem.
ne može on davati garanciju na nedizanje parketa u izvanrednim uvjetima :roll:
u pravu si!
ja mislim da bi to trebale proslaviti jednim bajaderama! kaj ti veliš na to? :roll:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Evo kako je naše na kraju ispalo
kuhinja1
kuhinja2
kuhinja3
šank u kuhinji-mojih ruku djelo
jako lijepo :heart:
a meni je super kad vidim pločice u spavaćoj sobi (mislim na strane kataloge - uživo još nisam imala priliku)Citiraj:
sandy prvotno napisa
baš coolCitiraj:
Evo kako je naše na kraju ispalo
kuhinja1
kuhinja2
kuhinja3
šank u kuhinji-mojih ruku djelo
Brunda, kuhinja je super :zaljubljen:
Jako dobro :D
brunda, a kak si ti zadovoljna sad kad je sve gotovo?
apricot, zašto ignoriraš moj post?
Vrlo zadovoljna, i izgledom i kvalitetom :)Citiraj:
anki prvotno napisa
ma mislim si kad ću ih stići napraviti :/Citiraj:
anki prvotno napisa
uostalom, od ponedjeljka već radim božićne :D
ajde super, baš mi je drago! kad sam vidla fotke, prvo sam si zamislila tebe kak noćima crtaš raspored pločica na zidu :lol:Citiraj:
Brunda prvotno napisa
jako vam je lijepo; uživajte sad u novoj kuhinjici!......a i kad apri već ne stigneeeee, možda bi ti mogla ispeći kakav kolačić da vidimo kak se snalaziš.... :mrgreen:
od kojeg ponedjeljka?!?Citiraj:
apricot prvotno napisa
ja se prijavljujem za degustatora-ocjenjivača koji će ti reći da li su dobri ili moraš raditi nove :lol:
Šta misliš da nisam po cijele noći (kad sam konačno imala mir) crtala :PCitiraj:
anki prvotno napisa
Imala sam 6 kombinacija i nijedna nije bila sa nasumce pobacanim narančastim i smeđim pločicama. Sve su to pravilni nizovi 8)
A što se kolača tiče, kod mene ih se nećete najesti jer ih ja ne pečem. Naime, mi smo svi troje slatkomrsci (više manje).
Brunda, kuhinja je prekrasna!!! :)
anki, od sljedećeg, 11.12.
svaki dan po dva i do Božića... nakupi se toga.
možeš doći mljeti orahe i kekse, to mi je najodvratniji dio posla.
a jel bu mi se to isplatilo? obzirom na tvoje ambiciozne planove, mogla bi dobiti išijas u ruci ili upalu ovojnica od silnog vrtenja mlinca :shock:
bude koji plehić i za mene?bude?bude?bude? :D