i mi smo u ovoj grupi, i evo naše priče.
stariji (3god) je prošli mjesec završio u Klaićevoj nakon febr. konvulzije. što je najbolje, temperaturu jedva da je imao. taj dan se vratio iz vrtića sa blago povišenom temp (38,5). dali mu lupocet, i navečer prije spavanja temperatura je bila nešto manja od 38. nismo mu ništa dali. u 3 ujutro se probudio, mm ga odveo na wc da se popiški i dok se vratio u krevet, krenila sam da mu izmjerim temperaturu. dečko je za to vrijeme potrbuške pao ne krevet i uhvatila ga treskavica. tako da nisam mogla vidjeti oči (vjerojatno su mu bile izvrnute), i plavilo oko usta. nakon treskavice je povratio i omlohavio. mm ga je krenio odvesti na hitnu,
al kad sam ga vidjela u kojoj je mm panici, zaderala sam se neka zove hitnu da dođu i da ih voze u klaićevu - prepala se da ne napravi neku nesreću na cesti. na žalost, nisam mogla s njima, ostala sam s bebom koja je za divno čudo sve to prespavala.
mali je nakon treskavice omlohavio skroz naskroz. ruke, noge, glava, ma sve. užasan jedan osjećaj, kao da nestaje. pokušali smo ga stavit pod tuš, ali nije išlo, klizio nam je iz ruku i tiho plakao. pa smo ga obukli i stavili na bok da ga ne zaguši jezik. i čekali hitnu. temperatura mu je bila nekih 39 stupnjeva, i po uputama iz hitne, dali mu lupocet.
dok su došli, već se bio malo vratio sebi, a u autu hitne pomoći već počeo razgovarati s mm-om.
u klaićevoj je ostao na obradi (punkcija kičme, eeg), sve bilo ok. i vratili se doma sa receptom diazepama (klizma) i jednom mučninom, strahom da se sve to ne ponovi. a moguće je, sve do škole, kako su nam tamo rekli. tako da na svaku i blago povišenu temperaturu odmah skačemo.
ovo nam je bila druga epizoda febr. konvulzija, prvu je imao sa 23 mjeseca i temperaturom koja je više od 4 dana divljala preko 40. prvi je napad bio blaži, ovaj ga je baš stresao, jadnika.
nego, čula sam da postoji toplomjer koji konstantno mjeri temperaturu - stavi se oko prsa. znate li možda za njega ?