-
BHany pa zar ti se ne isplati platiti i to dopunsko 80 ili 130 kn mjesečno?
Ja ga godinama plaćam i mogu reći da možda i nisam uštedjela (ali sam uvjerena da jesam obzirom koliko sam puta i koje pretrage obavljala) ali u svakom slučaju barem bezbrižno odem doktoru da ne moram misliti koliko novaca da ponesem i da li mi je to dosta.
-
Iskreno, ne, ako su u pitanju samo uputnice (osim ako mi se dogodi nešto izvanredno, odnosno ako se u našem slučaju participira postupak). Ja kod dr. za sebe idem gotovo isključivo samo po "našem" pitanju. Obradu sam, kao i ti, davno prošla... Ponovim dva puta godišnje CB, papu i hormone i uputnica koliko mi treba za VV i ono nekoliko recepata za utriće i ceporex...Po novom bi potrošila, ako se plaćaju samo uputnice i recepti...cca max 500-tinjak kuna, umjesto 1560. Dakle to mi je čisti gubitak. Taj novac mi je bolje imati pa platiti privatno jer svejedno svako malo moram otići kod nekog privatno (kao npr. sad jer mi je socijalac na god., a moram obaviti briseve). Ali to je moje razmišljanje...
Ja sam dopunsko plaćala tamo 2001./2002./2003 kad smo u postupcima participirali ako nismo imali dopunsko. Kad su to participiranje ukinuli, više nisam.
Slažem se da kad platiš ideš bez brige...i vjerojatno ću to na kraju učiniti radi svog mira, jer nitko ne zna točnu informaciju...ali to mi je prilična stavka koju bih radije potrošila na druge stvari nego na podržavanje Milinovićeve reforme.