Ja plaćam 3000. Uzela sam mladu studenticu, čuva svaki dan od 7,30 do 6,30, pospremi krevete, skuha za malu i posloži što vidi. Peglanje i kuhanje radim sama, nisam sigurna da bi ona mogla...
Printable View
Ja plaćam 3000. Uzela sam mladu studenticu, čuva svaki dan od 7,30 do 6,30, pospremi krevete, skuha za malu i posloži što vidi. Peglanje i kuhanje radim sama, nisam sigurna da bi ona mogla...
mi plaćamo 900kn / po djetetu imam ih dvoje, znači 1800 kn / mjesečno+ pelene, maramice, kremice, petdana u tjednu, 8 sati dnevno
čuva ih bračni par, a ukupno imaju 7 djece na čuvanju i djecu vozim k njima, inače smo iz Koprivnice
no, u zg se stvarno dosta plaća, tak da već i sama pomišljam ostaviti moju struku, otići k mužu u zg, k mojima uzeti još dvoje - troje djece na čuvanje i eto ti lijepe plaće...hahahah
Plaće za čuvalice u Zagrebu su oooooooogromne.
U Varaždinu je to puno manje. Npr. moja svekrva je radila kod jedne imućnije obitelji od 7 do 15 i imala plaću 3500 kn. Ali za tu lovu je ona ujutro svima pripremila doručak, išla na plac, kuhala ručak, prala, peglala, čistila, tj. radila apsolutno sve kućanske poslove i brinula za dvoje male djece koji sad imaju 6 i 3 god., radila je zadnjih 6 god. Njihova mama je bila doma uglavnom, ali je jedno vrijeme radila, prije nego je rodila drugo dijete. Svekrva je radila sve po kući i čuvala dijete, išla s njim u šetnju. I ona smatra da je bila jako dobro plaćena.
Kad još nije bilo sigurno da će paulu čuvati baka, ja sam planirala platiti 1500 kn čuvalicu koja bi bila kod nas od 8 do 16. Ne bi trebala raditi ništa po kući, samo 6 sati (+2 sata spavanja) s paulom se igrati, šetati, nahraniti je, prematati i sl. Svekrva kaže da je to previše budući da ona zna žene koje za tu lovu još i kuhaju ili peglaju kad beba spava.
Nedavno sam pročitala u lokalnim novinama da odgajateljice u vrtiću u Varaždinu imaju plaću 3500 kn, a tam je jedna na desetero djece.
Čini mi se da ja ipak dosta nudim, ili bi možda trebala tražiti da teta za 3500 kn i čisti i pegla. Još sam u dilemi: uzeti mladu ili stariju osobu. Pomagajte :(
Pa ja bih u teoriji uvijek navijala za mlađu jer imam izvrsna iskustva s mlađim osobama, ali nemoj se tako ograničavati. Može ti i neka mlađa umirovljenica savršeno kliknuti i šteta da to preskočiš zbog predrasude.
Ja bi preferirala stariju, koja je vec odgojila i svoju djecu, ali prilagodljivu, da slusa tvoje upute.
Ja bih radije mlađu, ali da ipak ima neko iskustvo, tj. da joj to ne bi bio prvi susret s malim djetetom. To ovisi i o bebi, npr. moja puno bolje reagira na mlađe ljude, a i jako je fizički aktivna. Sva sreća da nam baka nije prestara (53 god.) i u dobroj je formi. Da ne može ona, uvijek bi radije uzela mlađu ženu.
idealno je naci mladju, ali s iskustvom.
takva je bila tonkina cuvalica, apsolventica pedagoske akademije, mlada, a mama.
i super su si bile :)
ja mislim da plaća tete čuvalice nije stvar tržišta, i kakve cijene ljudi traže: mi imamo anđela, a ne tetu čuvalicu, koja nam uzima 1000kn mjesečno s tim da je curica jako puno kod nje, puno više nego što bih ja to htjela...i žena nam ne dozvoljava da joj platimo više jer ona čuva njih 3 i njoj je to dovoljno, a mi smo mladi, nama treba više i bla bla...
u Zagrebu znam da su jako velike cijene za čuvanje dijeteta, ali me to ni ne čudi, kad znam curu koja plaća 3000kn čuvanje psa (????!!!!) - da nema onih koji toliko mogu i žele dati, onda ne bi bilo ni takve ponude (klasični zakon tržišta).
meni je samo žalosno što nemamo svi jednaku šansu za jaslice i vrtiće, što su vrtići prepuni a škole prazne (i tu enigmu nikada neću shvatiti), što su u vrtićima djeca čije mame ne rADE (već imaju dobru veze)...što jedna teta u vrtiću čuva 15 mališana...što su porodiljne naknade za drugih 6.mjeseci tako male da se žena mora vratiti raditi a ne zna gdje sa djetetom...ma puno je toga meni žalosno... :(
mi placamo 2500 za 6h dnevno, 5 dana u tjednu. brine se za malog i kuha za sve, tj. i ona jede kod nas. jako smo zadovoljni.
Evo slučajeva koje ja znam:
1. svakodnevno čuvanje, 8h (kuhanje za dijete i čuvalicu) plaća 3000kn
2. svakodnevno čuvanje 8,9h (kuhanje ZA obitelj i dijete, povremeno pospremanje stana i čišćenje i peglanje) 2500kn
3. I još jedno svakodnevno čuvanje 4h 2500kn
Ove sve cijenei obitelji su u Zagrebu, pa se može primjetiti da cijene stvarno variraju. Neki plaćaju možda i 4000kn pa samo čuva, a neke i rade po kući i oko djeteta (ili više njih)
Ajme ljudi pa kolika je Vaša plaća kada si možete priuštiti plaćanje tet čuvalice od 3000 kn.
Ja svoju plaćam za 9h 1500 kn i kuha, ostalo ne radi. I to mi je puno i imam osjećaj da me troškovi guše...
odi na topic o bužetu, pa će ti sve biti jasnoCitiraj:
sandra254 prvotno napisa
U Zagrebu su i veće plaće i veći troškovi života općenito, pa je to neusporedivo s ostatkom Hrvatske.Citiraj:
sandra254 prvotno napisa
Što se tiče plaća u Zagrebu znam da su veće, ali ne slažem se da je život skuplji.
Naime živjela sam u Zg 5 mj. i isti je klinac...čak su Vam u Zg neke stvari jeftinije.
Jedino što sam primjetila da su ljudi u ZG navikli živjeti uz neke "luksuznije strvari" koje smatraju životnim potrebama.
Puno mojih Zg prijatelja ide OBAVEZNO (ljetovanje, skijenje), imaju vikendice, 2-3 auta po kućanstvu, 2 mobitela, motore, opremu za isto i sl. To je sve lijepo i ne kažem da i ja ne idem na ljetovanje ALI moramo znati razvrstati NUŽNO od ŽELJENOG.
A ono što je nužno je jednako skupo i u Rijeci i u ostalim gradovima. Jedino što je moj radni kolega u ZG na istom radnom mjestu kao ja u RI plaćen 3000 kn više nego ja i nemogu ništa poduzeti u svezi toga, jer je to jednostavno tako.
Naš bivši direktor je došao iz ZG raditi kod nas i živio je u RI cca 2g nakon toga je rekao: "pa dobro ljudi kako vi ovdje živite, vi ste čarobnjaci s ovim plaćama..." potvrdio je da su troškovi života jednaki ZG-RI, a plaće manje i tražio u ZG veće plaće za Rijeku i naravo dobio otkaz...na našu žalost. UŽAS.
E, darling, to ti je Zgb, kaj ćeš :). Ja imam curu koja moju malu čuva 5-6 sati 4 puta tjedno, dajem joj 2200 kn mjesečno. Bavi se samo s malom i kuha joj obrok. No, cura je super, dok smo morali raditi vježbice vježbala je s njom, išla s nama na Goljak itd. Mislim da bi bila pristala i na 2 000 ali meni joj zbog tih vježbica nije bilo teško dati i više. Inače je medicinska sestra i ima puno iskustva s klincima.Citiraj:
sandra254 prvotno napisa
teta nam ima cca 40 god, čuva od 8:30 do 16:30. kuha malome. 2000 kn. super zadovoljni, ma prezadovoljni.
podizem topic!
sto mislite - da li je premalo 3000kn za cuvanje 2djece, 8h/5dana u zagrebu? ili bi trebala dic na 3500, sto mi se cini podosta..
molim, pomozite s nekim savjetom jer bi uskoro trebala zaposlit nekoga!!
eto za usporedbu, mi upravo uzeli tetu, teta čuva jednog malca, 8h/5dana, uključujem čuvanje i bavljenje s djetetom, kuhanje klincu, kad spava peglanje, plaća 3000 (pristala bi i na 2500), sve u zgCitiraj:
veneraZ prvotno napisa
mi svoju tetu plaćamo 25 kuna-sat. i prezadovoljni smo. i vodimo ju sa sobom kada moramo ići raditi na more. onda joj platimo sve troškove i opet 25 kuna po satu, al naravno samo za vrijeme kada ga baš čuva.
Da, i mene muče slični problemi....kad mi se druga beba rodi, tražit ću nekog da bude sa mnom doma (i s bebom) po 7h dnevno, zato što će mi ostati neki teži ispiti, pa da mogu učiti. Od te bih tete tražila da i radi po kući (kuhanje,spremanje,a tad bi ja bila s bebom ili bi ona spavala).
Nisam baš to tako planirala, roditi, pa već na porodiljnom tražiti nekog za ispomoć, ali trudnoća je bila slučajna, da sam montirala čekala bih da dam te teže ispite, pa ona na trudnoću.
Drugo, problem mi je što bih htjela nekog s iskustvom, koji zna s bebom i dobro radi stvari po kući. Zamjensku baku, a to je teško naći. I nekog tko ima dosta slobodnog vremena, pa da mi uskoči i navečer ako mi nešto zatreba. I kad je Lucian bolestan, da jedno 2h pripazi i na njega.
Prednost je to što bi to bio siguran posao i sigurno na duže vrijeme, barem god, ako ne i na puno duže, pa da se nastavi kad Lucian krene u školu, a svi u kući radimo....
Što mislite? I gdje takvog nekog naći? Plaćala bih oko 3500/4000. Dakle, 7h dnevno, dana u tjednu....
Mislila sam na barem 3 god, ali sam brojku izostavila :/Citiraj:
Romy prvotno napisa
romy, ja sam dala oglas na moj posao i dosta mi se cura/zena javilo pa probaj tam.. lova koju nudis je ok pa ce valjda bit vise zainteresiranih :) koji si dio grada? mozda ti ja mogu poslat koji broj pa probas nazvat i cut kaj kazu (naravno, od onih koji su mi se cinili ok, al ne garantiram nis jer su to sam zene kaj su se javljale na oglas i bile na razgovoru i cinile mi se ok, al smo se mi ipak odlucili za mlade jer nama ne treba na tak dugo). na pp, ak hoces..
Evo vidim da je zadnji put postano prije godinu dana pa su se nek stvari možda promijenile...
Dakle, našla sam jednu tetu čuvalicu koja će mi povremeno uskočiti pričuvati curke na par sati, na cijeli dan i sl, ali kaže ona neka ja kažem cijenu :) To neće biti redovito, nego kad mi zatreba
Nisam to očekivala, mislila sam da će ona reći pa sad ne znam što da joj kažem. Znači, plaćat ću joj po satu.
Molim Vas vaša iskustva, koliko plaćate tete po satu?
40kn po satu!Citiraj:
branka1 prvotno napisa
čuva samo povremeno, npr. 1x tjedno po 3-4 sata.
40 kn sat? :shock:
moja prijateljica je do nedavno placala 30, a i to mi se činilo puno :/
Jel može netko meni preporučiti svoju tetu, trebalo bi mi jednom tjedno na par sati i možda nekakvo povremeno uskakanje ali jako rijetko?
Na području Zagreba ili Velike Gorice.
Imam ja jednu studenticu predskolskog odgoja. Javi ako zelis vise detalja.
ima li još tko odgovor na moje pitanje?
ja u zg placam 30 kn/h.
Ria, ja mogu pitat ovu svoju ako ima dovoljno vremena, jedino ako si u VG mislilm da ne bi.
Tema je cijena teta čuvalica pa vas molim da ovdje ne tražite preporuke za iste.
Ja bih plaćala 40kn/sat jedino ako bi mi teta imala diplomu Učiteljske akademije.Citiraj:
bucka prvotno napisa
našoj fale par ispita do iste i prezadovoljni smo sa njom! :heart:Citiraj:
andiko prvotno napisa
Koliko da ponudim za čuvanje troje djece u dobi od 3, 5 i 8,5 god za 4 sata dnevno?
Znači, jedan dan bi trebala doći ranije ujutro, dati im doručak koji ja spremim i odvesti ih u školu i vrtić.
Tada bi joj od ta 4 sata ostalo nešto slobodno da se vrati doma (što je blizu) i napravi nešto, opegla, pospremi kuhinju od doručka i sl., eventualno usisa, što bi već stigla u toj satnici. Ne sve ako ne stigne.
Drugi dan bi popodne pokupila djecu u vrtiću, dala im doma ručak koji sam ja skuhala prijepodne, podgrijala ga ili eventualno nešto malo dovršila, odvela djecu na aktivnosti.
Taj dan vjerojatno ne bi ništa od kućanskih poslova radila.
Znači, svakako u okviru max. 4 sata. Prvo djeca, a kućanski poslovi ako se što stigne u toj satnici.
To bi bilo 5 dana u tjednu po 4 sata i svaka druga subota 6-7 sati
nitko?
Koliko platiti...čuvanje 3h dnevno 4dana u tjednu samo doručak daje djetetu. S time da je bilo i neradnih dana od ta 4 jer je mali bio doma samnom bolestan...
S time da smo bliske rodjakinje i rekla je zapravo koliko joj dam dam...
25-30 kn po satu
To bi ispalo za cca 22dana preko 16ookn...uf...a ja radim za toliko 8h cijeli mjesec...budemo se valjda nekako dogovorile. I nismo Zg pa bi i niza cijena mislim prosla.
Mašnica, mislim da su izvan Zagreba cijene puuuno niže. U Rijeci je prosjek oko 20 kn/sat. Može i malo manje. Cure preko oglasa obično traže nešto više. S time da ja nikad ne bi platila manje od 50 kn po dolasku (ako je npr. taj dan samo 2 sata kod tebe). Kad je čuvanje samo povremeno, obično se naplaćuje po satu i satnica je veća, a kad je čuvanje na mjesečnoj bazi, svaki dan po 8 sati, satnica je niža i definira se na mjesec.
Meni je tako logično.
nama povremeno čuva čuvalica (po 2-3 sata), otprilike jednom tjedno, ali ne redovito svaki tjedan, uglavnom kako nam je potrebno, tako smo dogovorile
plaćamo ju 20kn/h,
Zagreb
cura nam je poznata, apsolventica, tako da je slobodna
da dogovaram fiksnu cijenu za mjesečno čuvanje, ne bih sigurno računala po satu...