:lol: :lol:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Printable View
:lol: :lol:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Stavila sam slike s mora na net, pa nas možete vidjeti.
http://public.fotki.com/sanjaff/tunis/
pass: ljetovanje
:*
curice su prekrasne
ali mama.......... 8) :naklon:
Sanjaaaa, predivna ste obitelj :heart: , a ti izgledaš mrak...he, he, a ona u badiću, vidi se da si mama dojilica :mrgreen: cice do neba ( kao i moje )
jučerašnji događaj......
uvod : ja sam teški tlakaš i jučer mi je opet pozlilo i jedva sam se dovukla doma
Mimi i ja sami.....
Zaplet: ja ležim,Mimi me pazi,nosi vodu,pokriva i ja zadrijemam
Vruhunac: Na vrijeme se probudim da vidim da moje milo dijete u ruci ima sirovo jaje kojim hoće pogoditi mamu :lol:
Tolikoo sućuti i empatiji dvogodišnjaka :saint:
no ako zanemarim to jaje,totalno je razumio da mi nije dobro i bio je ok dok tata nije došao s posla
Evo malo novih slikica:http://public.fotki.com/piadora/dora/
Hvala na komplimentima, cvatem. :*
Maria, Marko je odličan :* , pričala sam mm-u vašu dogodovštiinu i odvalili smo od smijeha na malu mudru glavicu.
Spooky, cure su ti oduvijek prekrasne, ali kako rastu sve su ljepše i ljepše. Ti izgledaš fantastično. :heart: Tate nikad ne komentiram. :mrgreen:
Pia i Dora su :heart:
jučer mi se album nije htio otvoriti.....
Sanja,Marko ti svaki dan ima pokoji biser tako da ne stignem ni zapisati....
Jučer u Tuhelju je u jednom plivanju po dijagonali preplivao olimpijski bazen,i zatim je welnness bazen okružio 3 puta......svako plivanje traje sat vremena...
pliva sa polu ispuhnutim leptirićima,manji su nego ovi kod Pie i još napušem samo jednu komoru....
skače na noge i roni ko lud,stil mu je više pseći no dobro samo ima 2,5 godine
i sunce mamino pametno zna da se u bazen ne smije piškiti i da se mora ići na wc
Sanja i spooky, cure su vam preslatke. :love:
A vas dvije ste pravi komadi.
U petak smo gledale Patkicu Žutkicu, bilo je super.
Nakon toga smo crtali i to sat vremena, dosta toga je završilo i po hlačama i majici. Toliko je uživala da sam joj jedva objasnila da i teta mora ići doma.
tweeeety, gdje je izvješće??
mi smo htjeli ići u kino kao fran i vid i nismo uspjeli dobiti karte. :( onda smo doma pogledali skoro cijelu knjigu o džungli i skužila sam da je došlo vrijeme za kino i dvd-e, sad ima koncentracije gledati crtić dulje od 10 minuta.
Maria, tako je i kod nas s biserima, ako ne zapišem odmah - bye, bye, ne mogu ga se više sjetiti.
Super što idete na bazene, i mi stalno pričamo o tome, pa nikako da odemo. Vjerujem da Marko super pliva, samo mu dajte da redovito vježba i da vidiš, iduće ljeto na moru sam će skinuti leptiriće. :)
Pčelica, hvala. :)
Gdje je ta Patkica Žutkica, u nekom dječjem kazalištu? To si ja lagano skupljam informacije za onih desetak dana koje preko Božića i NG provedemo u Zg.
Tweety i Ajvica, sad ste me motivirale da probam pustiti Fioni malo duži film. Zanima me kako će to izgledati, pa se možda i mi odvažimo za kino.
Jesam vam pričala o tome da u Beču postoji kino za bebe? Riječ je o kinu koje pušta normalne filmove za odrasle, no među stolicama je nešto veći razmak nego u običnom kinu, za vrijeme projekcije nije totalni mrak kako bi mame vidjele hraniti i prematati bebe i, naravno, nitko se ne buni na plač, viku i ostale male zvukiće koje proizvode dječica, a vrijeme projekcija je prilagođeno obiteljima s djecom. Na žalost, tamo još nismo bili :roll: , ali nadam se da ćemo jednom uspjeti otići.
Mi smo jučer imale pravu modnu reviju. Išla sam isprobati Fioni haljinice koje ima, kako bih odlučila koju će obući za Florine krstitke. Uživala je u presvlačenju i odbila se presvući natrag u hlačice, pa je provela dan u haljinici plus što je dala naredbu da će baš u njoj ići danas u vrtić. Rekla sam joj "ok, ali ju ne smiješ zmazati", što je totalni science fiction, budući da kod nje odjeća ima jednokratnu upotrebu, no bilo joj je toliko stalo da baš u toj haljinici ide u vrtić da nije napravila niti jednu jedinu flekicu. I, naravno, danas ujutro se zaputila u vrtić tako ušminkana. :heart:
Sanja i Spooky, cure su vam prelijepe i preslatke, ali koji ste tek vas dvije komadi???!!!! :)
Maria, odvalila sam na Mimija!!! :lol:
PS
TAta je kupio Lovri veliki bager..za sebe...stan nam je postao gradilište... :/
sanja, slobodno nam možeš prestati pričati što sve ima u beču za mame i malce! :P
skoro sam zaboravila zavibrrrrati za frišku vrtićarku ladu, ne sumnjam da je već dovela u red tete i djecu i da uživa! :heart:
vikend vam nije pogodan trenutak za prvi odlazak u kino, jer su kina krcata, nema karata, gužva - dijete će se možda unezvjeriti..Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
odite vi lijepo preko tjedna /ako ikako možete/, i lijepo ćete biti u polupraznom kinu, sjediti gdje hoćete, malac neće imati nikoga ispred sebe da mu ometa pogled, moći će i prošetati po kinu ako će htjeti protegnuti noge /bez da diže čitav red/... ;)
sanja i spooky - djevojčice su preprekrasne, a i vas dvije mamice ste jako lijepe :heart:
jučer sam s vidom pričala prije spavanja u mraku /to mi je najdraže, tu se najviše isprovaljuje i najviše se mazimo i izjavljujemo si ljubav svakih 5 minuta :heart:/ i kaže on meni:
ja sam dečko.
ja: kako znaš?
zato što nisam curica.
...imam veliku nogu, curice imaju malu nogu. mrgreen:
poslije ja njemu na uho kako ga volim, a on meni:
mama, ja tebe volim visoko, visoko do vrha!
a tati je rekao popodne: tata, ti i ja smo dva buraza.
Ma Viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid!!!!! :heart: :heart:
Zašto? Gradske vlasti su nam iste (socijaldemokrati) i usko surađuju. Bandić stalno gostuje u Beču, skuplja ideje i prilagođava ih za Zg. Uopće ne bi bilo loše predložiti mu tako nešto, praznih dvorana propalih Kinematografa ionako ima dovoljno.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Već sam ovo ljeto imala ideju ubaciti u onaj kastlić Pod zidom (postoji li još uvijek? onaj za mišljenja građana, znaš na što mislim?) pisamce o tome kako bi bilo lijepo da u parkovima koji su pod Gradom u javne zahode stave prematalice. Budući da stolovi za prematalice mogu biti superjednostavne konstrukcije, a time i vrlo povoljni, a podloga košta maksimalno stotinjak kuna, za pokriti sve gradske parkove bilo bi potrebno jako malo love - za gradski budžet zanemariva svota.
Evo ideje i odmah inicijative - ako se nekom u Rodi da pozabaviti time (kontaktima s Gradom), odmah se učlanjujem i dajem svoj doprinos, da ne ispadne da samo laprdam na prazno. :P
Svakako vibre za Ladu! Vjerujem da uživa.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
~~~~~~~~~
:heart:
vidovi biseri su nenadmašni!
anek, htjeli smo i mi preko tjedna ali nema popodnevne predstave a poslije nam je prekasno. ja sam nekako očekivala da ćemo biti sami u kinu, naivka. :roll:
Anek, Vid me uvijek iznova oduševi, divan je. :heart:
mamma san, thanks, ego cvate. :mrgreen:
Ja sam zapravo htjela napisati svoju najveću vikend-frustraciju i, naravno, zaboravila sam. A ta je cirkus.
Gostuje nam divni, prekrasni Ronalli i totalno sam se nabrijala da ću ići. Na sreću, nisam ništa rekla Fioni, nego sam najprije htjela rezervirati karte. Kad ono - šok! Za nas troje (za Floru bi bilo besplatno) ulaznice bi koštale oko tisuću kuna! Nevjerojatno!
I, naravno, ništa od cirkusa. :(
e fakat jesi :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
pa u griču vam je od 16:30 "auti"..kaj vam je to prekasno?
Evo, Hajvi!
Jušer mi je rekao: "Mama ja sam ti tužan."
Cijeli jutro sam mu pokušavala objasniti da sam jako bolesna, da ne može skakati po meni, jer sam jako bolesna, da se ne može bacati na mene, jer sam jako bolesna, da možemo raditi to, to i to, ali ne i to, to i to.
Uglavnom dan nam je bio jadan. razbacane igračke, čemer, jad, nezadovoljstvo.
U jednom trenutku je počeo juriti kroz kuću sa autićem, a ja sam ga između napadaja kašlja pokušavala urazumiti, molila sam i kumila da ne divlja jer će se u nešto zabiti pa će ga boliti.....bla, bla, bla.
Naravno, zabio se u stup sa cd-ima. Pao je na njega stup i svi cd-i, A ON NIIIŠTAAAA. Pogledao je u mene i čekao reakciju. Meni se smračilo pred očima. Inače bi rekla:" Ljubavi, ništa strašno, sad ćemo mi to pokupiti/posložiti/pospremiti/oprati.", ali izostanak njegove reakcije me totalno pogodio. Rekla sam mu nek sjedne na kauč, vrlo oštrim tonom. Ja sam pospremala i njurgala kako sam ga molila da se polako vozi, jer bla,bla,bla. i tako pospremam ja i njurgam, a on sjedi na kauču, ne gledam ga nego spremam i čuješ iz njega odjednom provala...plače i kaže :" Mama, ja sam ti jaaakooo tuuužaaan!". A ja sa suzama u očima:" Mišićuuu, dođi mami, ljubavi, nemoj biti tužan, ajde dođi, zajedno ćemo pospremiti.".
I tako pomirili se mi i nastavili dan u bezveznom rapoloženju.
Dogovorili se da idemo spavati. U 19:15 smo već bili u piđamama. Ja sam još nešto čitala, a on gledao crtić, nitko s nikim ne priča kad čuješ njega: "Mama, do kud me volim?" A ja, raznjež, rascmolj :"Piko, do neba te mama voli!"
Sav se ozario, i naravno počeo bacati po meni dok sam ja grcala u kašlju.
Onda je izjavio da ipak ne ide spavati. Pa me počeo gladiti po glavi i ljubiti kad god bi se zakašljala. A onda.... totalno je bio genijalan...izmislio je svoju igru.....on bi nešto napravio a ja sam ga morala oponašati. Tu sam ostala totalno šokirana. Radio bi nekakve pokrete s rukama, pa ispreplitanje ruku, pa ne znam ni ja više što i dok ne bi pogodila točno položaj koji je on zauzeo dotle bi me ispravljao. Još sam pod dojmom. 15 min. su trajale te fore s rukama, a da ni jednom nije ponovio istu.
Tweety, evo ti najprije velika ozdravilica :* - Fran je divan, a ja općenito mislim da čak ni kad se najgore ponašaju to ne rade ni namjerno ni zato da nas izbezume. Istina, malčice mjerkaju situaciju i proispituju granice :mrgreen: , ali sigurno ne misle ništa loše. Vidiš da je Franu bilo krivo što te razljutio, mišić mali. :heart:
franulinac :heart:
andrej je jučer u deset sekundi razbacao sve igračke jer mu nisam izvoljela dati ciku isti čas. srećom nisam bolesna pa smo ispucali negativnu energiju skačući po pljusku i lokvicama, bio je blatnjav i sretan kao mali praščić. kaj da ti velim, osim da će proći... :love2:
anek, sad sam tek skužila da su auti i preko tjedna u popodnevnom terminu. mrak!
Frenki :heart:
Ajoj tweety, baš te snašlo. Ja se dobrovoljno javljam za čuvanje Frana kad ti zagusti. Mi ćemo uživati s njim, a ti ćeš se pošteno odmoriti. Evo ti pusa ozdravilica :*
Mi smo je gledali u sklopu Dubrava art festa.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Program dječjeg kazališta Dubrava možeš pogledati na:
http://www.ns-dubrava.hr/modules/dOr...id=1&pageid=-3
Hvala, Pčelica! :*
:heart: Samo da javim da sam pregledala Piu i Doru i Fionu i Floru i mislim da će svi razumjeti ako kažem da su mi curke toliko divne da ni jednoj ne mogu poslati posebne :heart: :heart: puse već cijelom malom zpdgril teamu šaljem pregršt :* i :heart:
:heart: tu naravno ubrajam i pčelicu Niku i novopečenu jasličarku Ladu. :heart:
:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
:cry: nije mi uspjelo lijepo zaokružiti srcima post.
IDEM SAD PITATI APRI KOLIKO MORAM UPLATITI NA RAČUN ZBOG OVIH SMAJLOVA.
ili nek me editira, ako ne poželi i zbanati
Kolko prekrasnih klinaca!!!!!!!!
A jesmo super, ha???
Eto, ja doma na otkaznom godišnjem, kućanica prava, kuham, perem, čistim, igram se s F-om...
Danas smo odvalili prvi sat u vrtiću.
Bio je dost izgubljen, vidim da niš ne kuži, igrao se sam s nekim grdim crvenim konjem, ne obazire se na drugu djecu i to mi nije milo.
Nisam ulazila s njim, čekala sam u parku da to prođe. Teta mira veli da me nije zvao i nije plakao, al čim sam došla po njega, potrčal je ko da se prvi puta vidimo.
Svaki dan idemo pomalo, strava mi je jer mu je to prvi put negdje da nije s mužem, samnom ili mojom starom.
Opsjednut je toboganima, pa mi je to jedini adut da ga privolim da ide svaki dan, jer pred sobicom di su mali bokci nakrcani, ima plastični 'to-bo-da'-dvorac...
Klinci u grupi su slatki, bilo je par šmrkavih jadnika malih, ima ih i jako maličkih koji su tek prohodali. Al puno ih je, puno, 24 u grupi, danas sam ih 20 nabrojala... Dve tete, s im da jedna uskače kad je klopa i spavanje. Bolje da ne vidim hranjenje.
Uf.........
Sunce, mi ćemo isto krenut s Piom u jaslice i grozno mi je uopće razmišljat o tome, ali mislim da je došlo vrijeme kada i ona treba društvo svojih vršnjaka.
Luda je za djecom pa se nadam da će sve dobro počet...ja se bojim bolesti jer otkako je Pia prestala ići u jaslice ( već više od godinu dana ) imala je samo jednom šmrkavi nosić i to bez temp. , antibiotika i ostalih zavrzlama...
E , da i kod nas su upisi stalno i nema određeni datum kad kreće nova grupa već kad ima mjesta, kreneš djetetom na adaptaciju.
I prvo ideš na igranje s djetetom, a ne ostavljaš ga samo...to mi se sviđa
Sanja i Sanićka
hvala na komentarima,da nema vas 2 već bih pomislila da se dopisujem sama sa sobom :lol:
tweety brzo ozdravi
jasličarima evo :love: za prilagodbu
Ajd, ajd, maria, vidiš da smo sve babe, lajave.
Htjela sam ja prokomentirat al sam na ego tripu od tih jaslica.
Daj ga čim više na plivanje, ak mu se sviđa.
Taj sam sport i ja F-u namijenila (među ostalima koje ću mu nudit) zabavlja se, zdravo je... S loptom je fest šeprtljav za sada, trči zastrašujuće grozno, šlampav je strava jedna, al u vodi je - sjajan!!!
Nekak si brijem da neće od njega biti sportaš, mamino sunce je nadareno za druge stvari...
Pusa velika ribeku mimiju.
ma zafrkavam se 8) :saint:
Pusa Fabiju!
mene ovdje samo jedna forumašica ignorira ;)
Tweetica, hvala na pusama i silnim srcima :* , nadam se da te neće previše koštati. :mrgreen:
Maria, svi mi ponekad imamo loš dan. :love:
Iako nemam pojma o kome se radi, nemoj forum shvaćati osobno.
Zaboravih, Sunce, možeš li ikako produžiti prilagodbu ili ostati s njim što duže? Jako, zaista je jako važno da mu prvi dani prođu lagano i opušteno.
Pusa ribici Fabiju. :*
Sanja ;) :heart:
ja se užasavam iduće godine i vrtića i svega toga........... :/
a možda,opet kao i uvijek paničarim bez veze
I mi isto sitno odbrojavamo do jaslica (makar ne znamo kad krećemo :mrgreen: )...
Maria :*
Sunce, samo uživaj sa Fabićem! :love:
Pinnochio, kako je bilo u jaslicama? Kako nam je Ladica? :)
Ha!
Zvala danas teta na moj mob, da nek dođem po Fabića jer ga ne mogu umirit. 15 minuta je bilo OK, onda je počeo plakat, veli žena da očitog povoda nije bilo, igrali su se s kockama.
Imam kaj vidjet kad stigoh - spušta se niz tobogan i rida, plače ko da ga kolju.
Nije se dao ni obući, nego sprint prema vratima, onak u šlapicama bi on na kišu... Ah.
Bila sam cool, inzistirala sam da se još ostanemo igrat s djecom, podijelio je i par pusa curama il dečkima, al plače i drži me za ruku.
Odvojila sam 14 dana za adaptaciju, danas je tek drugi. Sutra ću ja s njim u sobicu na par minuta, veli teta da tak probam.
Ma joj i sve...
Bok škvadro! Ja se prijavljujem. Nova sam i htjela bih se malo uključiti. Imam troje djece. Dvoje velikih teenagera koji su već super samostalni i malog zvrka Vida. Vidim da se razgovor vrti oko jaslica i mi krenuli na privikavanje.