mina pojma nemam,nikad čula
bubičenko postavi pitanje na Zdravlje djece možda ti netko tko je imao iskustvo odgovori
Njojza super da ste napravili pretragu još samo da svi nalazi budu ok :heart:
Printable View
mina pojma nemam,nikad čula
bubičenko postavi pitanje na Zdravlje djece možda ti netko tko je imao iskustvo odgovori
Njojza super da ste napravili pretragu još samo da svi nalazi budu ok :heart:
Večeras smo otišli u krevet malo prije devet i u pola deset je zaspao :D
(izgleda da pomaže ovaj forum, čim se izjadaš odmah je bolje :mrgreen: )
Nego, sad i mene zanimaju ovi imunoboosteri. Opet sam počela nešto šmrcati danas, pa mislim da uzmem nešto za sebe.
Ako ja pijem, a marko doji, moram li i njemu davati nešto ili dovoljno dobije preko mog mlijeka?
I koristite li Propolsal, i kako?
Proljetos je marko bio malo prehlađen, pa sam ga naručila u ljekarni, ali kako je stigao kad je već sve prošlo nismo ga koristili.
A i nisam sigurna može li se davati manjoj djeci.
Mony, zanemari moj savjet. Lovro se noćas popiškio (pred jutro), u vrtiću (jednom) i poslijepodne (jednom). :?
mina, i mi koristimo Ehinal (i mislim da je okej). L. je već oborio rekodr u neprekinutom boravku u jaslicama. Do sada je u jaslicama bio najdulje 3 tjedna prije nego bi se rezbolio. Kuc! Kuc!
Njoza, super da ste to obavili. Držimo fige da sve bude OK.
bubičenko, nemamo iskustva s E. coli. O toj bakteriji ima dosta tema, ali na podforumu Zdravlje djece. Prolife smo koristili kod enteroviroza i za obnavljanje crijevne flore nakon (uz) kure antibiotika. Lovro ga je pio na žličicu bez problema.
makka, meni to izgleda kao klasična priča na temu "preumoran je da bi zaspao"
tanja_b, ne znam što bi dvogodišnjake trebalo motivirati odlaziti kod zubara. Po meni je uspjeh već to što je bio toliko puta.
Jučer sam bila kod okuliste (nisam bila godinama) i pitala sam ga kada bi Lovro trebao ići obzirom da su mu roditelji kratkovidni. On kaže sa tri godine jer sve ranije bi ga uznemirilo, a i sumnja da bi dvogodišnjak bio spreman za suradnju.
Osim toga, rekao je za razvoj vida dijete mora dobro vidjeti, ali ako ima npr. manju minus dioptriju, to ne smeta razvoju njegovog vida jer ima dovoljno vidnog poticaja (odnosno stvari koje gleda uglavnom su mu blizu). Ako primijetim da on ne vidi dobro, onda pregled treba obaviti ranije. Nije mi objasnio po čemu ću primjetiti da ne vidi dobro.
Sutra ću nazvati dječiju ambulantu na očnom - možda saznam nešto više.
Jeste li vi bili kod okuliste?
Mi se redovno kontroliramo kod okulista jer je Lea kao nedonošče bila pod rizikom i od problema sa vidom; kad je bila mala beba su joj kapali oči i gledali i pozadinu oka, a na zadnjem pregledu (to je bilo prošlu zimu) je doktorica gledala kako prati predmete i radila još kojekakve testove, a i pokazivala joj je sličice na zidu (kao odraslima slova) koje je Lea 'čitala'.
Mislim da to hoće li dijete surađivati ili ne jako ovisi o doktoru, naša doktorica je sjajna u uspostavljanju kontakta sa djetetom.
Mislim da je bila jedna tema na Zdravlju djece gdje se govorilo o preparatu Proposal Rino spray i da se zaključilo kako nije za djecu mlađu od tri godine.Citiraj:
makka prvotno napisa
Super da je Marko tako lijepo zaspao!
Pa, da! To i ja mislim. Baš me začudilo što ovaj moj okulista priča o traumama.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Kako Lea surađuje?
Dobro je surađivala na zadnjem pregledu, htjela je govoriti što vidi na sličicama na zidu a tad je bila samo 18 mjeseci stara, i te sve druge testove ju je doktorica uspjela navesti da izvede što treba (ne uvijek iz prve). Uglavnom, pregled nije bio niti malo traumatičan. Kapanje očiju koje smo prije radili - e, to JE bilo traumatično.
Mi smo inače u zadnjih mjesec dana obavili čak četiri različita specijalistička pregleda i stvarno je super kako se Lea sada ponaša kod doktora, valjda se navikla :mrgreen: ili je stvar ipak u tome što nisu bili neki opaki pregledi tj. nisu je puno dirali. Uglavnom se smije i priča sa doktorima, a kod dermatologa je imala pravi show, pitala ga je zašto ju je dragao po nogici i smije li jesti kekse :mrgreen:
:) slatkicaCitiraj:
Mima prvotno napisa
ma znam, davno sam naučila tu lekciju, i odonda je išao na spavanje bez problema.Citiraj:
Goga40 prvotno napisa
Zbunilo me to što nismo mijenjali raspored, sve kao i uvijek, a on vileni do koje doba. I tako skoro tjedan dana.
A danas evo (kuc, kuc), opet sve po starom.
Što se tiče doktora, marko ne voli "svog", a čovjek stvarno ima blesav pristup djeci, ali kako ovdje baš ne možemo birati... trudimo se biti zdravi da ga ne posječujemo :mrgreen: .
Sve sto sam nasla o E.coli na Zdravlju je za urinarni trakt.
Kupili smo (kršitelj koda) Som, sojino mlijeko i čini mi se da mu je bolje.
Moj vam je Lovre sve bolje volje i nadam se da će što prije ozdravit.
Hvala na podršci :heart:
Jedan dio dobije preko mlijeka, e sad ovisi koliko puno dojite i hoće li mu to što dobije biti dovoljno. Za bebe, kao Mia recimo, kažu da je dovoljno da mama nešto pije pošto ona isključivo doji i često, dobije preko mene. Ja pijem Biobran, zelenu magmu i spirulinu. Ali malo je skupo (Biobran je 365 kn tablete- a popiješ za 4 dana za hitno dizat imunitet, 12 dana za preventivu, a oko 800 kn je prašak- 30 vrećica), magma i spirulina su jeftinije. Razmišljam kad popijem Biobran nešto jeftinije, možda nešto medno... Ali vidim da stvarno djeluje, npr. kad je Stellu i susjede držalo 10 dana, a meni i Mii ništaCitiraj:
Nego, sad i mene zanimaju ovi imunoboosteri. Opet sam počela nešto šmrcati danas, pa mislim da uzmem nešto za sebe.
Ako ja pijem, a marko doji, moram li i njemu davati nešto ili dovoljno dobije preko mog mlijeka?
Što se tiče imunoboostera: mene je u subotu (nakon rasprodaje :mrgreen: ) spopala nekakva hunjavica s glavoboljom. Naravno da sam se uspaničila da će prijeći i na Andreja i u nedostatku pametnije ideje, ponovo smo krenuli s Petrovićevim medom (cijela familija, jer je u međuvremenu i MM počeo šmrcati). E sad, je li do tog meda ili ne, ali kod nas odraslih hunjavica prolazi vrlo blago, gotovo je već prošla, a Andreju (još) nije bilo ništa, osim što je dvaput kihnuo.
Možda smo ovaj put samo imali sreće?
Što se tiče okulista, još nismo bili (toliko smo često kod zubara, a skoro moramo opet i ortopedu, da mi je žao dodatno ga voditi doktorima, samo radi kontrole). Uostalom, Andrej ima vrlo dobar vid, uočava detalje koje ja s jakim naočalama ne mogu primijetiti. Mislim da ćemo ipak još malo pričekati, ne žuri nam se.
Mi ćemo uskoro kod zubara.Do sad je nisam vodila jer redovno peremo zube i lijepi su joj bijeli :aparatic: ali znam da je krajnji čas pa smo se naručile slijedeći tjedan na upoznavanje.Poznavajući Doru mislim da će to biti jedan kratki slatki posjet.Što se tiče vida ona skuplja mrvice kruha po podu tako da me to ne brine iako i MM i ja nosimo naočale (ja samo za čitanje ) .
Bubičenko mi smo dugo pile sojino mlijeko ali je Dora izgleda razvila intoleranciju(soja je veliki alergen kod djece) pa smo prešli na rižino s kalcijem i od onda je puno bolje.
Mina od ovih mi se cifri vrti u glavi :mrgreen: a MM mi je kupio u američkom free shopu za 10 dolara godišnju zalihu multivitamina od Centravita ali se još nisam odlučila hoću li ih piti ili ne.Mrzim tablete(osim za glavobolju jer je ne mogu trpiti niti 5 min :mrgreen: ) Jel netko od vas pije nešto slično?Zadnji put sam pila Prenatal u trudnoći i B kompleks prije par mjeseci,ali sam totalno neodgovorna jer jedan dan pijem pa tri dana zaboravim pa opet tako.
Inače sam postala totalno zaboravna.Lani sam zaboravila rođendan od MM,ove godine našu godišnjicu braka i tatin rođendan.Jel ima nešto za to :lol: ?
I mi bi trebali kod zubara, Marku je pukao komadić zubića, pedijatar je rekao da nije potrebno radi toga ići, ali meni se nekako čini da bi bilo bolje da zubar vidi taj zubić.
E sad, ne znam kako to uopće izvesti, jer on kad vidi doktora ili sestru , počinje takav cirkus,plač...tako da ne znam kako bi mu zubar uopće mogao pregledati zube. :/
samo da vam se pojadam da smo od danas na antibiotiku... ipak im se nakupilo šlajma i danas smo bili kod dok i poslušala je obje i obje dobile antibiotik
krivo mi kaj ne budemo sad išli u vrtić a imaju predstavu idući tjedan u vrtiću
redovito vas čitam, ali nemam vremena se u zadnje vrijeme javiti... Uglavom smo dobro, nema bolešćina falabogu (kuc-kuc), ja sam se ovaj tjedan vratila iz ZG- Marta je opet bila sam bez mene 3 dana, i dobro je prošlo.
Kad dođem s posla onda raširi ruke i poviče "Evo meni moje A(izgovori moje ime)
Ili kad s nekim priča, pa spominje mamu, onda doće do mene, uperi prstom: ova tu, moja mama A*****
Zna razlikovati slova A, E, i T, samo što ne zna reći, recimo T- tata, nego mu- tata, mu-ema, mu-auto :mrgreen:
Tu i tamo obavi nuždu na tuti, ali neće još bez plene.
Počela je sama sjediti za stolom i jesti vilicom i žlicom.
Otkrila je nažalost, hrenovke i luda je za njima...
I ne uspavljuje se više u našem krevetu. Na njen zahtjev spava u svojoj kunici i to cijelu noć, evo već mjesec dana.
Pričate li im priče prje spavanja? Ja marti moram pričati svaku večer priču o mjesecu koji obilazi malu dječicu, kuca na prozore i provjrava jesu li zaspali. I priču o tome što će sve raditi sutra kod bake.
Mi čitamo prije spavanja, sam izabere slikovnice koje hoće, pa ih čitamo u krevetu.
Sada mu je super kad ja čitam, pa pustim njega da kaže npr. zadnju riiječ u rečenici. Od slikovnica obožava Zmaja Gordana i njega zna već napamet.
A nekada samo pričamo o bilo čemu, i isto imamo mjesec koji dođe, pa onda svi idu spavati, i onda nabraja tko sve spava. :)
tinkie winkie, tako i mene Andrej, kad hoće dozvati i kad mu je jako važno, viče iz sveg glasa: "Mamaaa! Mamaaa! Tanaaaa!" Ako čuje MM-a da me zove (po imenu), pridruži se i on: "Tanaaa!"
A što se tiče priča za laku noć... moje dijete me postpuno isključilo iz tog rituala. Prije sam mu ih pričala ja, onda naizmjence MM i ja, a sad meni viče pa-pa čim se ugasi svjetlo i obrati se tati zapovjednim glasom "Boje! Jaje! Pusu! Boje! Jaje! Pusu!"
(za neupućene, Boje su slikovnica Boje M. Kušeca, Jaje je pjesmica D. Brune, a Pusa je Kraljevska pusa. Sve troje mora mu se ispričati točno tim redoslijedom, već ih zna napamet, ali svejedno...)
Mi isto prije spavanja čitamo slikovnice, a kad zagasimo svjetlo joj još i pričam. Dosta sam nezadovoljna sa svojom sposobnošću smišljanja priča, sjećam se da je npr. moj deda imao cijeli repertoar priča za mene, a ja baš nemam mašte. Tako imamo samo priču o Morani koja ništa nije htjela jesti, to je priča kojom moja mama nastoji potaknuti Leu da jede :roll: ali je Morana u međuvremenu prerasla u pravu akcijsku junakinju.
Od slikovnica sada najviše voli Pikove priče, a od onih jeftinih Profilovih Slonića Leona. Kakav je vama Leon, meni je bio prilično blesav, ali Lei je super. Voli ponavljati tandara mandara, a omiljena igra na moru joj je bilo bacanje tikvica (tikvice su bile zgužvani papiri ili komadi play doha). I Lea je htjela ponavljati zadnje riječi, posebno u Miffy slikovnicama, ali sad toviše uopće neće raditi nego me zeza.
Ja sam inače kad smo se vratili sa mora odlučila staviti embargo na kupovinu slikovnica do Interlibera, a na kupovinu igračaka do Svetog Nikole, ali nije mi baš uspjelo sa igračkama.
Ha-ha, embargo :lol:
Na slikovnice uopće ne pokušavam staviti embargo jer znam da ne bih izdržala (iako, sad se malo discipliniram i govorim si, skoro će Interliber, ali to ne vrijedi i za Amazon :mrgreen: ), a na igračke... nakon rođendana smo rekli da nema igračaka do sljedećeg rođendana. Moš mislit kako ih nema. Sad su nam odlasci zubaru razlog da kupujemo igračke (istina, sitne, ali ipak), jer moramo dijete nečim motivirati...
Slonić Leon mi je bio malo bezveze još u knjižari pa ga nisam ni kupila. Ali zato je Piko zakon!
Inače, bili smo danas prvi put u pravom kazalištu. Gledali Vuka i 7 kozlića u lutkarskom. Andrej je odgledao cijelu predstavu, istina, izraz lica bio mu je na granici prestravljenosti (mislim da ga je zaista bilo strah, pogotovo vuka), ali je ipak na kraju oduševljeno pljeskao.
I mi imamo leona (naručila sam ga preko neta, pa ga nisam mogla prelistati prije), ni meni nije baš nešto i slabo ga čitamo. Mošda kasnije postane zanimljiviji. Sjećam se kad sam ga prvi puta čitala, sva sam se zapetljala jer je nekako čudno napisana.
:klap: za andreja i njegovu prvu predstavu!
Nama su nažalost lutkarske predstave prava egzotika :cry: ,
Maka imaš dječje kazalište u osijeku koje ima nekoliko predstava za taj uzrast. Patkica blatkica je super, vuk i sedam kozlića, tobija... Veseli medvjedići su bez veze. Nedjeljom u 10:30 i subotom u pola šest. Dođite i uživajte
Mi se spremamo u kazalište, ali nećemo dok god je lijepo za biti vani. I ja bih prvo htjela ići na Miffy, ali evo vidim sad da je nema na programu niti u 10. mjesecu :/ Već sam rekla Lei da ćemo ići u kazalište a ona je mislila da je to isto što i klizalište pa je rekla da neće ići jer da će pasti (to zna baš iz Miffy na snijegu slikovnice).
Što se igračaka tiče, nemam ih stvarno više kamo pospremati, za rođendan je dobila dosta baš velikih igračaka i sad to stoji po kojekuda. Trebali bi se zapravo početi rješavati igračaka za bebe, ali nekako se od ničega ne mogu razdvojiti. A imamo jednu kutiju punu zvečkica. Već sam odlučila koje ću igračke dati, između ostalog jedan telefon, i onda Lea izvuče taj telefon i igra se s njim - tako da mi je žao bilo što davati. S čim se sad vaši vole igrati? Lea najviše voli bebice, pa suđe i kuhanje, pa životinje, crtanje sa bojicama i po megasketcheru, i jako voli neke krumpire koji se slažu a koje je dobila za rođendan.
Mima, Tanja, pa nabacite koje naslove i linkove. U našim knjižarama izbor je onako ... hm.
Pa da, baš sam mislila napisati da ćemo na predstave morati u osijek :) .Citiraj:
Ariana prvotno napisa
Ali pričekat ću bar do proljeća, dok bude malo veći.
sada nisam baš sigurna da bi uspio odgledati ni pola predstave na miru jer je prilično :D
mima, tak je i kod nas; imamo nekakav telefon, od fisher pricea, i već sam ga spakirala sa ostalim điđamiđama, za dalje proslijedit, a bojan ga svako malo izvuče i onda po cijeli božji dan telefonira Shreku :roll:Citiraj:
Mima prvotno napisa
bojan obožava čarlija, ono kad je čarli bolestan i dolazi doktor, i ja mu svaku večer, prije spavanja, pričam kak je došao doktor i dao je čarliju fiiiiiiniiiiii sirup, a čarli je kao rekao "mmmmm...baš je fini taj sirup, ja bi još tog fiiiinooooog sirupa..." i već mislim kak je bojan zaspao, a on skoči u krevetu i vikne "bobo neće !!" :mrgreen: :roll:
al sad nam je to pomoglo, jer je pio nekakav biljni sirup protiv kašlja, pa smo svaki put morali namjestiti slikovnicu, da ga čarli gleda kako bojan pije fiiiiniiiii sirup :mrgreen:
Miffy nema na programu do Nove godine - provjereno.
Što se tiče igara, Andrej je još uvijek u intenzivnoj željezničkoj fazi. Neki dan sam mu donijela još jedan vagon koji paše na onaj drveni vlakić s prugom koji je dobio za rođendan. Rezultat? Nije htio ići van prijepodne, samo se igrao s tim vlakićem, a kad se popodne probudio, prvo je pitao gdje je lijepi novi crveni teretni vagon (sva četiri pridjeva u nizu).
Iako, pomalo dolaze i avioni u igru, ali vlakovi su br. 1 (tko nam kriv kad živimo u blizini željezničke pruge :mrgreen: ).
Jako voli rastavljati i sastavljati igračke, ima onaj Tomy autić i aviončić i sad ih zna sam sastaviti (prije ih je samo rastavljao). Lego kocke također voli.
Crtanje kao da ga uopće ne zanima, plastelin tak-tak. Autiće samo slaže po stolu prije jela, inače se s njima malo igra.
Što se tiče slikovnica, u zadnje vrijeme mu dosta naručujem s Amazona, dok ne čita, svejedno mu je na kojem je jeziku slikovnica jer ionako ja pričam. Odlične su mi slikovnice Erica Carlea, onda neke o pingvinima i sl. Još uvijek dobro prolaze i Baby Einstein slikovnice. Od domaćih, na prvom mjestu su Zvrčko i Mljac, onda Kraljevska pusa, slikovnice o Piku, onda one slikovnice o maloj princezi (Operi ruke i Hoću svoju tutu), Tigrić Jakov... sjetit ću se još nečeg.
Naš je telefon isto Fisher Price ali Lea ne priča sa Shrekom nego sa bakom :mrgreen: . Ja sam inače skoro dala guralicu-bicikl jer Lea za to nije pokazivala interes, ali sad se po čitave dane vozi na tom bicikliću. Ali se stvarno moram početi rješavati starih igračaka jer smo zatrpani.
Što se slikovnica tiče, ja isam baš nešto probirljiva i kupujemo sve slikovnice redom. Lea voli Miffy, Petru, Pika, Tigrića Jakova, jako voli neke slikovnice sa psom Fidom - uče se brojevi i boje, i taj Čarli i Mimo nam je super, imamo onu o Čarliju koji ne da svoje igračke i to joj je sad među najdražima (premda nitko nije uspio otkriti kojoj životinjskoj vrsti pripada Čarli a bome niti tko je Mimo). Voli i sve slikovnice o Teletubbiesima, Tonka Bonka, a imamo i dosta nekih starih slikovnica koje su joj super. Voli i ove Profilove, a posebno Slonića Leona. nisam zapravo još naišla na slikovnicu koja mi se baš ne bi sviđala, osim sad jedne koju je moja mama kupila Lei a zove se Jakov (ne tigrić).
Mislim da je Čarli pingvin, iako ne liči na pingvina.
E da, Andrej voli i Miffy, ali nju uglavnom posuđujemo u knjižnici. Slikovnice su jako zgodne, ali su prijevodi grozni (neki od njih).
U knjižnici smo "otkrili" i Antuntuna, već ga znamo napamet. Sad razmišljam kako će podnijeti vraćanje knjige u knjižnicu.
Ha, jesu, grozi su prijevodi, ja sam Miffy počela kupovati jer tu slikovnicu preporučuju logopedi, zato što su crteži statični i jednostavni pa ne odvlače djetetu pažnju, i dobre su baš za to da dijete ponavlja zadnju riječ u 'kitici' i stvarno je to super išlo sa Leom dok se nije razbahatila pa sad namjerno govori krivo (npr. Miffy u kući - fora joj je na kraju svake kitice reći ljubi :roll: ljubila, ljubiti itd.). Baby Einstein imamo samo jednu slikovnicu, bila sam nešto planirala naručivati sa Amazona ali mi se s(kršitelj koda)ing činio nekako jako skup, moram to ponovo pogledati sad kad sam počela raditi pa dobivam ogromnu plaću :mrgreen: i ne živim više na socijali.
joj, na antuntuna sam skroz zaboravila, baš ću pogledat jel ima gdje za kupit, to mi je genijalno :D
tog ne-tigrića jakova ima i bojan, al njemu se sviđa jer unutra ima bagera :mrgreen:
a tigrić jakov mu je zakon, to stalno moramo prelistavat i čitat, već mi na uši ide, al dobra mi je ona gdje im se pokvario televizor, pa im je tata popravio, samo što ja bojanu pričam da je televizor jako teško popraviti i da tata to ne zna, pošto nam se televizor "kvari" više puta dnevno :mrgreen:
Antuntuna i Ježevu kućicu smo naručili preko knjižare Pontes. Od Tigrića Jakova imamo slikovnicu "Tigrić Jakov priča priču za laku noć". Od Proflovih imamo Pusu, Slonića, Krokodila, Zmaja i Žirafetu.
Top 3 su mu: Antuntun, Zmaj, Pusa.
Nemamo Miffy, Baby Einstein, Petru, Pika, Čarli i Mimo, Tonka Bonka, Zvrčko i Mljac, slikovnice o maloj princezi ... Od kuda da počnem s kupovinom, a da ne bankrotiramo. Koje od tih slikovnica imaju malo teksta i predivne ilustracije (kao što to npr. ima Antuntun)?
Ja slikovnice najčešće kupujem u diskontima jer su najpovoljnije (razlika za istu slikovnicu u Getrou i Profilu je recimo 20-tak kn)..
Do sad imamo Tonka Bonka (x2), Teletubbiese, Tedija, Piku (s prošle božićne rasprodaje rabljenih knjiga- za samo 10 kn) i oduševljena je s njim, Jakova i Petru (od Foruma), njih isto voli, a u zadnje vrijeme najviše voli čitati one male iz turbolimača (tri prašćića , snjeguljicu, crvenkapicu i ružno pače). Imam ih po ormarima dosta, što bih nakupovala po dućanima, kad bi bila povoljna akcija nečeg, ili kad bi išla u ZG, ali ih joj još ne dajem, čekam da se ovih izgušta...
Miffy ti se ne isplati kupovati, jer koštaju 45 kn (u Profilu, ne znam kako drugdje), a brzo ih prođeš (mi ih uzimamo u knjižnici). Zvrčko i Mljac su meni predivni, iako su priče možda prikladnije za nešto stariju djecu, ali Andrej ih obožava, čak i ako ne razumije sve što se tamo dešava (koštaju 39 kn, ilustracije su super, i imaju 2-3 rečenice po stranici). Tonko Bonko su isto odlične slikovnice, na žalost, postoje samo 2 na hrvatskom. Mi smo ih isto posuđivali u knjižnici. Slikovnice o maloj princezi (autor Tony Ross) su isto tako negdje 30-ak kn, ne sjećam se točno.Citiraj:
Goga40 prvotno napisa
Baby Einstein se jedno kratko vrijeme mogao kupiti u Algoritmu, ali sad su izgleda rasprodali sve što su imali, a nove nisu naručili. Ja sam ga naručivala s Amazona, ali kako Mima reče, s(kršitelj koda)ing je dosta skup, pa obično čekam da mi se skupi više toga što želim naručiti (najčešće prigodno).
Mi smo, inače, jutros opet odradili zubaricu, ovaj put s maskom, i prošlo je super. Nakon svega Andrej je izjurio iz ordinacije i neobuzdano se smijao (izrazi olakšanja). A nakon toga nam je dobro raspoloženje prisjelo u prometnoj gunguli po Trešnjevci... mislim da će promet imati bitnu ulogu u našoj odluci o vremenu polaska u "pravi" vrtić :/
Hvala svima na dobrodošlici.
Stela je prije 5 dana napunila dvije godine.
Brblja bez prekida i ima prilično velik fond riječi.
Jako je samostalna. Čak toliko da mira i ono što nemože sama pa se nekad mama mora naoružati strpljenjem.
Inače, sada smo u fazi cendranja (glumljnje plača) za svaku sitnicu.
To je počelo malo nakon što smo ponovno krenuli u vrtić.
Opet strpljenje. Nadam se da će i ta faza uskoro proci.
Mony, tek sam sada vidjela da piše o popodnevnoj peleni i vrtiću.
I mi imamo s tim problem.
Stela se preko ljeta potpuno odvikla pelena (osim noćne) i čak je tražila usred poslijepodnevnog spavanja piškiti ako je bilo potrebno.
Prvi dan u vrtiću, nakon što smo nekoliko puta naglasili da joj ne trebaju pelene i nakon cijelog dana provedenog u gaćicama, poslije poslijepodnevnog spavanja teta Steli obuče pelenu i preko nje gaćice?!?!
Još uvijek sam ljuta i u šoku.
Ne moram naglašavati da je dijete iducih 7 dana non-stop ponavljalo kako joj ne treba pelena. I što se desilo?
Svaki dan se u vrtiću popiški na spavanju. Doma to nije slučaj.
Eto. I što čovjek da kaže?
A naglašava se suranja roditelja i teta.
Uf, kako sam ljuta.
Možda je ovo malo off topic. Sorry, morala sam se izjadati.
ja da upadnem ko partizan sa "lijepim" vijestima.
upravo smo dobili nalaz stolice koji kaze "salmonela"
da ne bih kukala, odoh traziti po netu o slamoneli
samo se pitam kako mu je prestao proljev ako je ima.... :?
Ufff, Njojza, nisu baš lijepe vijesti, ali ako se riješite beštije, valjda će onda biti sve ok. Hoću reći, ne morate više razbijati glavu što mu je.
Hoćete li svi morati sad na analizu? Da ne bi ispalo da je netko u obitelji kliconoša. Ne znam kako to točno ide...
evo sad sam prerovila i forum i internet pa onda nazvala doktoricuCitiraj:
tanja_b prvotno napisa
sutra idemo na infektivnu kliniku da se savjetujemo ...
vjerovatno cemo morati i mi raditi analizu stolice
Joj, Njojza, drž'te se :love:
Bit će sve ok, riješit ćete se vi toga!