Citiraj:
spooky prvotno napisa
Znači, ako sam dobro shvatila, kad koristiš inhalator, nema svako malo mučenja s ispumpavanjem malih zelenih iz nosića i kapanjem s fiziološkom...
koliko traje učinak inhaliranja?
Cuj, nije to sad kamen mudraca ili carobni stapic.
Smrklji i dalje cure, dapace, nakon inhaliranje izadju oni najgusci, najzuci i najzeleniji ;) ali fora bas jest u tome, da oni izadju van, a ne da se gomilaju unutra i izazovu upalu, temperaturu i sto sve ne ili pak da cure u grlo pa izazovu kasalj.
Dakle, kad dodje prehlada tad je najbolja solucija da smrklji cure van i to se uz inhalator obicno postize. Nekad se ipak to sve upali, ali puuuno rjedje.
Mi i uz inhalator spricamo fiziolosku, ali rjedje. Dobitna kombinacija nam je inhalacija ujutro (Vedranu uz strip, Zrinka sama dodje) i pred spavanje (uz pricu za laku noc), a ako je nas frka tad jos 1-2 puta preko dana (Pedijatrica savjetovala 3 puta dnevno kad je akutno, kad je slabije tad je i 1 x u redu).
Inhalaciju uz spavanje nismo razmatrali, to je vec malo teze, jer bocica sa tekucinom mora biti vise-manje uspravno (do 45 stupnjeva je OK, ali pri vecem nagibu curi van). Zvuk inhalatora nije prenapadan, moze se spavati uz njega (vedran zaspao jedno dvaput) .... ali opet, mislim da je bolje djecu navici na njega u budnom stanju.
Kad dijete nece masku probajte opet sa malo cirkusiranja - stavite masku prvo lutki ili medvjedicu, inhalirajte ispod stola ili u omiljenom cosku za igru ...