Hoce bit i dr. Richter?
Printable View
Hoce bit i dr. Richter?
ne znam.
ali on, koliko sam skužila, zagovara cjepiva, samo ne ona domaća.
devotion je pristala otići, njeno dijete je imalo reakciju.
također i njen doc-homeopat koji je dijagnozu postavio.
on zagovara sva cjepiva moguca koja postoje.
Juanita, ti ides? SUPER! :heart:
juanita odlicno sto ides. i anita isto. vi ste odlicne predstavnice plemena a i puno znate i mozete parirati i doktorima. i zapravo hvala svima koji idu i koji ce nesto reci. :heart:
Joj, ja ne znam bas da li mogu preuzeti na sebe ulogu predstavnice plemena, to je ipak Davor! Takoder, ne znam da li cu uopce imati priliku govoriti sa aspekta s kojeg bi ipak trebao govoriti doktor! Ja cu pokusati, ali da li ce mi to dopustiti, tko zna!
Ja ipak tamo idem SAMO kao osvijesteni roditelj koji se nada da ga trema nece sprijeciti u suvislom izlaganju svog stava!
Anita-AZ, sigurno ćeš biti mrak 8)
baš mi je drago da će vas biti troje
Šefica od imunizacije mi je odgovorila duuuuuuugim pismom. Čudim se kad stigne. Zapravo je što eksplicitno, što implicitno potvrdila sve teze o njihovom izvještaju o nuspojavama, brani postojeću proceduru prijave iako u obrazloženjima daje do znanja da im rezultati procedure malo znače. Tvrdi da se roditeljske prijave zaprimaju, iako nisam shvatio kako. I silno se trudi vrijeđati - nije me posebno pogodilo, ali ju nikako ne bih htio za šeficu.
Njen dopis sam iskomentirao i upitao bi li podržala promjenu procedure prijave nuspojava.
Baš sam znatiželjan što slijedi.
ovo je bitno, super Davore ... ja znam kako bih prijavila, isprintala bih onaj obrazac za prijavu sa njihovih web stranica, popunila ga i faxirala im.Citiraj:
Davor prvotno napisa
To možda i upali, ali u njihovom izvještaju baš nigdje ne postoje roditelji, a u njenom pismu sam dobio jasno do znanja da se furaju na konspiraciju na temelju Zakona o pravima pacijenata (!?), Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Dakle, pozvat će se na neki od tih zakona čim se nađu na klizavom terenu.
Tvrdi da nisu dužni podatke davati laicima i time implicira da roditelji neće dobiti podatke na upit o SVOJEM djetetu.
Prije snimanja bi svakako bilo dobro prolistati zakon o pravima pacijenata.
Iznenađena i razočarana što Davor ne ide. A mame koje idu, HVALA što ste hrabre, što se usudite, što mjenjate svijet i još jednom HVALA!
Ne znam jeste li već na ovo naletili pa stavljam, možda bude od koristi:
http://www.visainfo.org.au/
Davor nam je adut u rukavu za neku drugu emisiju, a vjerovatno ce ih nakon ove biti jos na tu temu.
Cure drzite se, spomenite i moj primjer njemacke pedijatrice koja ne cjepi djecu u Essenu pa uz dogovro s nama nije ni mog Karla cjepila.
Kad ide emisija?
ja ne idem, netko je to krivo zaključio iz prethodnih postova.
kao primjer roditelja koji su odlučili ne cijepiti ide Anita-AZ.
možda odem u neku sljedeću emisiju, da je emisija za tjedan dana, možda bi se i ohrabrila...
Anita-AZ, svaka čast :heart: i drži se.
snimanje je tek sljedeći petak, još se nadam da ću u ponedjeljak imati dobre vijesti od onog infektologa.Citiraj:
možda odem u neku sljedeću emisiju, da je emisija za tjedan dana, možda bi se i ohrabrila...
pričala sam s Anitom-AZ i jako mi je drago da ide, biće dostojna sugovornica, sigurna sam.
u međuvremenu se ja polako ohrabrujem i brusim za neke buduće polemike na ovu temu...
imam priličan čvor u želucu nakon svega pročitanog, čestitam anita AZ što si dovoljno hrabra da javno kažeš svoj stav. Mislim da bi bilo jako jako poželjno da se s tobom pojavi što više roditelja koji isto misle, jer nisi "prolupala frikuša koja misli da je pametnija od doktora" nego samo jedan od brojinih roditelja koji traže pravo na odluku o cijepljenju svoga djeteta. Ne znam koliko bih ti mogla biti od koristi, već mjesecim čitam i skupljam podatke, ali moje znanje je daaaleko od Davora i mame Juanite (jako mi je žao što su odlučili ne ići),nisam neki spektakularan slučaj, imam dijete od dvije godine i stali smo prije MMR. Nismo još čak ni pedijatrici rekli da smo definitivno odlučilni ne cijepiti više dijete, ona nas ne zove već više od godinu dana, a ni mi nju. ( Kad smo samo postavili pitanje da li je neophodno cijepiti dijete isti dan DTP + polio + Hib doživjeli smo jako neugodnu scenu, ali to je bio još u doba neprosvijećenosti). Ali zbog svega mi je grozno prepustiti sav teret borbe samo na Anitu AZ, pa se javljam kako još jedan kandidat za latinicu, ako nije kasno.
:D :D :* :heart:
Cetitke hrabrima! Zar je i Luna Rocco odustala?Citiraj:
grozno prepustiti sav teret borbe samo na Anitu AZ
Lunu urednica nije ni zvala, niti mene, čini mi se da im je bio dovoljan samo jedan takav roditelj za emisiju.
Steta.
ajde biće još prilika da se svi izredamo :mrgreen: .
meni je super što se uopće snima Latinica na ovu temu, jer do sad se u domaćim medijima o cijepljenju isključivo govorilo jednostrano kroz ružičastu prizmu, kao najveće dostignuće medicine, etc, osim onih par situacija kad se malo buke diglo oko meningitisa nakon MoPaRu, pokojeg povučenog cjepiva s objašnjenjem da je bila loša serija isl.
za mene je već ovo svojevrsno postignuće-to da će se napokon o tome progovoriti, za početak, sasvim dobro. 8)
i dal dobro slutim tko od novinara je za to zaslužan ;)?
tko je- da je, svaka čast!
Ma ne bih odustala ni za što na svijetu. Nije me nazvala i prilično mi je krivo zbog toga, ali ne sumnjam da će Anita biti fantastična. :heart:Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
kaj urednica te nije nazvala ? :x zločesta, kak bi rekla moja curica...
a kad ce biti ili bi trebala biti emitovana emisija, zna li neko?
znači trebao je samo jedan roditelj, mi se onda čuvamo za neku drugu priliku, nadajmo se da će ih biti sve više. super je, kao što mamma juanita kaže, da je tema uopće načeta. jako me zanima kako će izgledati emisija.
Anita AZ držim ti fige i javi se poslije snimanja da čujemo kako je prošlo!
Snimanje ce biti u petak, 27.10. poslije 18:00.... vibrajte mi. Ovo je moje prvo snimanje za tako ozbiljnu emisiju i nadam se da cu to dobro odraditi.
Zao mi je sto nisu zvali i Mamu Juanitu!! Dvije Anite u emisiji.. ! :mrgreen:
Ovih dana cu se naci sa urednicom, pa cu malo vise toga dogovoriti. Tada vam i javim. Za emitiranje takoder pojma nemam kad je.
Javim se i nekima od vas meilom sa svojom idejom izlaganja.
Anita, vibriram, ali znam da ćeš ih pomesti. :love: :heart:
Obavezno pitaj za termin emitiranja i stavi ovdje !
Urednici se je netko javio mailom, stavio linkove ...?
Anita imas vibre i iz Skoplja! :love:
Biti ce velika gledanost ovdje, potrudit cu se za to.
potpisujem Rulu :love:
Postoji ponuda od US$ 75.000,00 za javno ispijanje aditiva iz cjepiva:
http://www.spontaneouscreation.org/S...ccineOffer.htm
Možda izgleda kao samo zgodan štos, ali do sada nije bilo dobrovoljaca.
s obzirom da je urednici latinice jako važno da ima barem nekoga čije dijete je imalo nuspojave ili posljedice cijepljenja, a devotion je dijete bolesno i vjerojatno neće moći na snimanje,
još jednom apeliram na sve roditelje čija djeca su ima posljedice nakon cijepljenja da se jave,
jer inače se može dogoditi da i dalje uvjeravaju ljude kako su to zanemarivi i rijetki slučajevi.
na ovom forumu je bilo dosta roditelja koji su se javljali s raznim pričama, ovo je dobra prilika da pomognete i sebi i nekim budućim roditeljima a posebno djeci.
stvari se neće promijeniti ako svi ostanu u sjeni.
majko mila...Citiraj:
Davor prvotno napisa
netko je spomenuo slučaj dječaka iz Gospića, molim dodatne informacije ako imate.
evo našla sam.
jel bio neki članak u novinama, bilo što?Citiraj:
suzaks prvotno napisa
Obitelj Zdrilić iz Ravne Gore:
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...rilic,28123.jl
TinnaZ :*
kontaktirat će ih urednica, vibrajte da se pojave u latinici~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~