:heart: Majo, vjerujem da je ovo, osim vlastitog poroda, najčarobniji i najdomljiviji događaj što ga netko može doživjeti!
Prelijepo, sve tri cure, čestitke! :love:
Printable View
:heart: Majo, vjerujem da je ovo, osim vlastitog poroda, najčarobniji i najdomljiviji događaj što ga netko može doživjeti!
Prelijepo, sve tri cure, čestitke! :love:
Prekrasno i dirljivo iskustvo :love:
:heart:
predivno :heart:
predivno.
nakon opisa, stvarno, čarobnog trenutka izlaska bebe - ja bi opet
bravo, bravo
E da, citam ja ispocetka ( :lol:) i zanima me kako si ih uspjela nagovoriti da te puste unutra?
Bilo bi fantasticno kad bi ovime pocela biti praksa da se nase doule pustaju u radjaonu! :D
svaka vam čast, cure!
mislim da nije nikakav problem da jedna osoba uđe s rodiljom u rađaonu, tamo gdje je to inače dozvoljeno.Citiraj:
Elly prvotno napisa
veći će problem biti u našim uvjetima uvjeriti žene da im je korisnije imati uz sebe jednu ovakvu prijateljiocu -doulu nego partnera.
osobito zato što u presudnim trenucima med. osoblje puno lakše izvrši pritisak na preplašenog partnera na kojeg se stavi preveliki teret (u stilu "znate, time ugrožava sebe i dijete...")nego na neku od nas koja točno zna što može tamo očekivati, barata informacijama i puno će spremnije reagirati od partnera koji se najčešće uplaše i u takvim nekim momentima popuste čak i kad žena ne bi.
:heart:Citiraj:
pujica prvotno napisa
Plačem, i jedva čekam idući porod. Ali ne mogu ni zamisliti kako je to kad ti bebicu odnesu, makar i na "samo" sat vremena.
I ja isto tako. I uvijek iznova, na svaku priču s poroda.Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Hvala Maji na ovom prekrasnom izvještaju, posebno na zadnjoj rečenici u kojoj je toliko toga rečeno... :heart: .
Čestitke curama!
Predivno iskustvo :heart:
Da, zapravo bi bilo najidealnije imati kraj sebe i partnera i doulu.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Partnera da to prozivite zajedno, a doulu da oboje imate pri ruci kao pomoc i podrsku. Pogotovo bi bilo korisno onim partnerima koji se prepuste doktorima...
(MM mi nikad ne bi oprostio kad bi na drugi porod pozvala doulu a ne njega. :lol: Iako, sudeci prema prvom porodu, upravo on bi mi bio najbolja doula za drugi porod :heart:).
wow :heart:
za jedno godinu i pol (ili srećom da to bude manje) ću biti u tvojoj ulozi...jedva čekam :heart:
joooj :heart: :heart:
da, nijedna zena ne bi smjela radjati sama (osim ako to sama zeli 8) )
i potpisujem elly. drugi put, i muz i doula!
prekrasno :heart:
totalno čarobno :heart:
evo i mene zavidnice :heart:
i svako bi dijete trebalo rođenjem dobiti osobu kakvu je Vega dobila :heart:
cure, sve tri, osjećam da ćemo godinama biti čitatelji vaših posebnih priča. Baš im se veselim :heart: :love:
Prekrasno :heart:
Zrinka, naučili smo mi sve skupa. Kao na mom porodu, i sad ste s Ege i sa mnom bile sve vi - ti i Dražen (jedna predivna muška doula), ala na drugom porodu, ivka za koju bih vrtila filmove unatrag, hrabre "riječanke" koje po svakakvom vremenu putuju na stolčiće i u kade, Felix u "ženskoj kući", Luna koja full otvorena žica epiduralnu, cure u manjim gradovima koje se bore za svoje porode, Lilly, saradadevii - naše snage koje nam šapću izvana, VedranaV koja je utjelovljenje prirodnog poroda, i sve druge, iznimne Žene koje su se, srećom ovdje spojile i osnažujući je poznavati ih i nositi u srcu i onda s njima moći sve što sam ne bi. Ljubavi, mi smo borg. Resistance is futile :love:Citiraj:
zrinka prvotno napisa
A daj, Majo, kao da nisam jutros dosta tulilaaaaaaaa...........Citiraj:
Maja prvotno napisa
Elly, ja nekako nisam ni razmišljala o tome da me neće pustiti, čula sam već bila da su znale uz cure biti mame ili sestre ili frendice ako tate nisu bili.Citiraj:
Elly prvotno napisa
Al, da su oni razmišljali na način da puštaju doulu, a ne samo pratnju, nekako mislim da nisu. ;)
Neka! Plači! Što misliš kako je meni bilo tamo kad sam se sjetila tvoje tranzicije, a moram ostat na visini zadatka :PCitiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
:heart: knedla mi je u grlu :heart:
Prekrasno. Pusa svima trima :* :heart:
prekrasno :heart:
evo i mene zavidnice :heart:
i svako bi dijete trebalo rođenjem dobiti osobu kakvu je Vega dobila :heart:
cure, sve tri, osjećam da ćemo godinama biti čitatelji vaših posebnih priča. Baš im se veselim :heart: :love:
Rodila se Vega, rodila se i doula!
Majo, cestitam!
Sheila napisala nedavno posvetu:
Roda, Changing our birth culture - Onward!
majo, ege i vega :heart: :heart: :heart:
ah :cry:
:love:
kolika snaga! :heart: :love: :cry:
Cmoljim ko kišna godina!!! Prekrasna priča! Prekrasan doživljaj! Prekrasno iskustvo, za sve! :love:
čestitam i Vegi i Egici i Marli! :heart:
Marla, ja te odmah rezerviram za svoju doulu pri slijedećem porodu. :saint: Da sam barem imala nekoga sa sobom taj dan kad sam rađala :( . Cijeli dan sam provela u predrađaoni dok je MM bio u hodniku. Čak vjerujem da sam bila s mužem u boksu da bih i rodila prirodno... :/
Zaboravila poslati pusu egici i njenoj curici. :*
Marla, zakon si!!!!!! :D
Prekrasno iskustvo......prekrasan opis i završetak, pusa egici, Vegi i Maji :* :* :love: :love:
:heart: i čestitke!
p.s. hvala na ovoj priči.
krasno, dirljivo
čestitke svima trima curama!
Majo :raznjež: :heart:zato sadašnje i buduće doule, imajte ovo u vidu ;).Citiraj:
Maja prvotno napisa
ako slučajno netko ne zna, radi se o Sheili Kitzinger, mami (ili baki ;)) prirodnog poroda u modernom društvu.Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
jako sam ponosna kad ovakva posveta dolazi baš od nje :heart:, i obavezuje nas :love: .