potpis na ovo
Printable View
Nemam pojma kakve maramice, tj. s cim da ih usporedim, a da to postoji u Hrvatskoj (doma nisam imala susilicu pa me taj dio dm-a nikad nije zanimao). Maramice za susilicu, kao neke krpice koje mirisu fino i stavljaju se u bubanj s robom. Nista mi se ne presusi, nekad cak i vlazno vadim pa ostavim jos malo da se izvjesi na susilu, cisto da mogu barem koliko toliko sloziti. Ono, ne pada mi na pamet peglati posteljinu, ali tesko je rijecima opisati na sto to lici kad izadje iz susilice. Sva sreca pa je fino ispeglamo dok spavamo na njoj...
meni nije jasno kakva je ta tvoja susilica :zbunj: kad sam bila preko bare normalno sam susila robu u tzv. Laundry i nisam imala takve probleme o kojim ti pises. meni je veci problem bila temperatura pranja. onaj warm mi nije ni prilizno bio topal :mrgreen:. mozda tu lezi tvoj problem s mirisom ;-)
Ja u svojoj susim sve sto se pere na 60 i 90. Ovo na 40 se ne usudujem stavit, ne znam ni sama zasto...
Stisne mi se najcesce roba od malog, ponekad i namjerno stavim u susilicu kad mu neke hlace budu malo preduge :mrgreen:
Najdraze mi je susiti rucnike u njoj je budu taaaako mekani ali to ne prakticiram cesto jer susilica je od sveki a i imam puuuno mjesta na tavanu za takve stvari za koje nije bitno dal se suse 4-5 dana jer nisu hitne.
Tako da samo zimi susim u susilici a kad je toplije objesim na susilo pa na balkon al da se mene pita susila bi u susilici cijelu godinu samo zato jer skoro pa nista ne treba peglat poslje.
ja u nju trpam sve,iznimka su one stvari koje mi "mirišu" malo previše na sintetiku,il iako je u pitanju svila ili vuna..
moja je boschova,ima dosta programa od kojih sušim na dva ili tri,ovisno o količini ili debljini robe koja se suši...
ljubav nam je obostrana :mrgreen: ja volim nju,a i ona mene...
zakon mi mm-ova radna roba..navečer se skine,stavim u mašinu,operem,trknem u sušilicu i ujutro nazad obuče suhu i čistu istu robu...ne bih mogla bez nje...
znam staviti i štep dekice,jastuke,igračke plišance,ma sve sam probala..ako čujem da previše nešto lupa unutra,zaustavim je i izvadim..inače sve izdržava...
malo sam lijena za izvaditi odmah po sušenju robu,pa peglam često,ali imam parnu stanicu pa mi to nije problem..brzinski sam gotova..
jedino...moja madam ima sama senzore s kojima očitava kad je roba suha,pa je ne mogu presušiti i da hoću..to je ok za robu,ali kad bih htjela osušiti kakav perjani jastuk ili jaknu unutra,uvijek mi ostane u sredini vlažno..pa moram još mrvu luftati vani...
smanjivanje robe...niš posebno..s vremenom se majice lagano skrate ali ionako ne volim robu na knap,pa kupim malo komotniju i bude mi taman:-)
Jok, jer je kod mene warm oko 60C, a imam i hot, sto je gotovo kipuca voda koju masina uzima direktno iz bojlera. S obzirom da nemam bijelog vesa za iskuhavanje, taj program nikad ni ne koristim. Istina je da prosjecna americka perilica ima samo warm i cold, ali nakon puno istrazivanja, pricanja s raznim ducanima i, na kraju, malo vise para, nasla sam Whirlpoolicu s kojom sam vise nego zadovoljna. Sva je neka pametna, ima temperaturnu regulaciju, a i pere 16 pari traperica odrasle osobe.
Sve u svemu, susilica mi je skroz bespotreban komad bijele tehnike i imamo je samo zato sto je dosla s kucom. Sumnjam da bih je kupila.
Moja sušilica i nije neka svemirska, obična končareva. Najviše ju koristim zimi, imam sistem kako perem po noći stavim robu ujutro na sušilo(van ili u kupatilo) a navečer sve što se nije osušilo ubacim u sušilicu i bude ok, mada satima još stoji u sušilici ne bude zgužvano
Jucer sam morala ubaciti par komada posteljine u susilicu (kriva procjena, eh) i evo sto je izaslo van.
Plahta je izvadjena iz perilice isti cas kad je perilica zavristala da je kraj programa, a i iz susilice je izvadjeno nepresuseno i odmah nakon zvucnog signala. Susilica nije bila prepunjena - nisam ni polovicu ispunila.
Neiskoristivo i, naravno, posve nemoguce ispeglati. Ostatak posteljine ne izgleda puno bolje, osim jedne misteriozne neguzvajuce plahte.
kaae da li ti robu iz perilice prvo protreses. ili je onako nakon opake centrifuge samo uguras unutra.
drugo ono sto je ova tvoja plahta bi se i kod mene zguzvala, jer mi se ne cini mekanom. naime ja imam sve od onog mekanijeg pamuka, dakle plahte od makoa (da li se to tako zove?). posteljinu kupujem od sto mekanijeg pamuka, jer mi ide na zivce tako poguzvana. recimo meni su se pokazale OK posteljine iz IKEA-e. ali moram prvo slifer zakopcati jer mi inace u njemu zavrsi jastucnica ili plahta pa se sve ne osusi. i vadim kad je gotovo, jos vruce slazem.
moja posteljina
moja plahta uz tu posteljinu.
Ovo mogu razumjeti.... Imala sam kombinirku od 2003/04 i lani mi je krepala elektronika za sušilicu. Popravak košta toliko da se nova ne isplati. I gle čuda - ništa mi ne fali...
Sušilica mi se otplatila dok su djeca bila mala i dok su se svakodnevno presvlačili više puta. Sad mi to nije toliko bitno. Čekam da crkne i perilica (a pokazuje znakove umora, cvili dok centrifugira) pa ću opet kupiti kombinirku jer dobro dođe u periodima proljeće/jesen kad ne trebaš grijanje, a nije više za sušenje veša vani.
Iskustveni savjeti za sušilicu: kvaliteta sušenja više ovisi o materijalu nego o samoj sušilici. Isto, NOVI pamuk gužva jako, a stari isprani ne gužva gotovo uopće. Kad plahte "popuste" nakon nekoliko desetaka pranja, nema više nikakvih problema. Košulje isto - stare se posuše odlično, a nove zna jako zgužvati i u centrifugiranju, a pogotovo u sušenju. Stavljanje minimuma omekšivača (npr. 1 žlica u zadnju vodu) zna pomoći kod nekih materijala, ne kod svih. Traper isto suši odlično, ali bolje se ponaša stari nego novi. Nipošto se ne smije pretovariti, a protresanje veša prije sušenja je zakon, kao i kopčanje svih gumbi na posteljini.
Za neke stvari nema druge nego isprobati. Znala sam po 2-3 puta prati nove plahte i namakati u vodi sa sodom bikarbonom (protiv kamenca) da omekšaju. Nekad je uspjelo, nekad ne...
Ne centrifugiram na previse okretaja jer mi je bitno da sve sto izadje iz perilice ne mora na peglanje. I stvarno sve bude ok. Sve protresem.
Ma jednostavno nema pomoci, a i nije neki bed, imam preko nekoliko susila i veliki veseraj s prozorima itakoto. Stvarno susilicu koristim samo kao nuzno zlo. Malo je jedino bed sad kad se ne grije, a u ovim krajevima je poprilicna vlaga u proljece i ljeto. Ali ajde, odvlazivac rjesava problem.
A plahta je, jelte, iz Ikee. Sva mi je posteljina od tamo, osim dvije plahte iz Targeta, koji kopira Ikeu. :mrgreen:
plahta iz ikea-e mi samo jedna vrsta valja, ne mogu se sad sjetiti koja, milslim za susilicu. zato sam i kupila u kiki :P , ti odi u crate&barrel mozda nadjes neke meke.
Ma nema sansi da placam Crate&Barrelu kad imam Target, Walmart i Ikeu. :skrtica:
onda ne njurgaj na susilicu :P
Ma ne njurgam, bas me briga za nju, dosla s kucom, nisam je platila. (Stvarno nisam, kucu smo kupili za... vrecu graha i par gumbiju!) Samo gundjam da mi je to skroz bespotreban komad bijele tehnike. :mrgreen:
sad znaš što ćeš s tom plahtom - arhiviraj u crnu rupu. :lol: