cure, to je krizni vez, meni je drazi za bebace dupli krizni.
Printable View
cure, to je krizni vez, meni je drazi za bebace dupli krizni.
A ja sam mislila da je baš to dupli, idem naći uputstva od kamarisa. Danas sam probala http://ellaroo.com/kangaroo.html
i zasapala je je odmah, ali moja leđa i rame k kojem je bila okrenuta stradali su, uzasno me boljelo.
ja stvarno ne znam kako da stavim Ria na leđa, čim skuži što radim, smije se, otima i bježi :roll: . Slijedila sam i Nikine i Tiwine upute sa sličica, ali 0 bodova.
Ima li tko sličan problem, ili ste sve oduševljene ovim načinom vezanja?
Nika, Tiwi :* :heart: :saint: , tnx!
Danas smo obavile prvu šetnju u marami :D i to smo potegle više od sat i pol. Ida je bila sva happy kaj vidi sve okolo za razliku od kolica tak da nije ni trepnula. Čak je zaboravila da bi trebala jesti ;) i da joj smeta kapa. Prvi dio puta je gledala i uživala, a zadnjih pol sata je blaženo spavala. Uglavnom bilo je komentara: "Joj, kak je ovo slatko!".
Savjet: želite li biti zapažene strpajte bebu u maramu 8) :lol:
Oka ;)
ovo kaj sam ja poslikala je dupli križni. Vezala sam po kamarisovim uputama.
u pravu si to je dupli križni, ali mislim da ti je puno bolje malu bebicu nositi sa običnim križnim jer joj je onda glavica puno bolje osigurana. Budući da imaš uputstva, neću ti sad dalje objašnjavati kako... :)Citiraj:
enela prvotno napisa
vidim da svi imate marame... :(
ja imam sling, kako da mališu utrpam na leđa? :?
ovako: namjestiš da ti je ring na leđima kad počinješ akciju. Onda utrpaš mališu na bok i pridržavajući ga zarotiraš ga na leđa - ring će ti u tom procesu završiti napred. Onda dobro zategneš sve skupa, provjeriš da mu je rub ispod guze, i rukice da su unutra (inače bi se prebrzo iskobeljao van) sve još jednom zategneš i pičiš :)
Nije udobno kao marama, ali je ok
pa kako ćeš tako malog gepardića na leđa? :češ, češ:
vidjela sam slingašice koje nose veće klince na boku, jednostavno ih zabace na leđa.
ah, uletjela stručnjakinja. ignore me. ;)
;)
evo jos jedne novopecene "strucnjakinje"!
Fidji, surfajuci po raznim uputstvima nadjoh i ovakav odgovor na tvoje pitanje
na stranici http://www.wrapyourbaby.com/newborncarries.htmCitiraj:
Cure od koje starosti se beba može nositi na leđima? Jel ima kakvih ograničenja?
kaze: "Heidi is carrying her 11 day old baby in the tibetan carry..." tj. vec su za novorodjencad dani primjeri za "tibetan back carry" i "rucksack back carry"!
Cure, kad imate bebača na leđima, da li se osjećate potpuno sigurne uspraviti i normalno hodati?
Meni nikako ne sjeda taj leđni. On je vrlo živahan i bacaka se i svašta i bojim se da mi ne poleti...
mi se često nosimo na leđima dok idemo u "brze" šetnje - brzo pičenje po kvartu od 1 sat navečer (obožavamo svo troje dok je jak tempo). nosimo se i u marami i u slingu. marama mi je definitivno udobnija, a mislim i heleni jer je ravnomjernije "opasana". uz to ona uvijek simulira "konjića" i podbada me nogama da idem brže pa se u slingu moramo često popravljat radi tog cupkanja. inače, u sling se montiramo kako je sun opisala - stavim ju na bok pa zarotiram na leđa i popravim oko nogica i dio koji ide preko ramena.
pa nemre baš ak ga dobro montiraš :)Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
bas guba kak s mozete sa slingom smotat na ledja.
meni to nikako ne uspijeva.
dok nam je marama dobra, i neba bojazni da bi pao.
bas kako sun kaze, dobro smotas i nema frke. :)
Ali on ruke obavezno izvadi van i tu smo vec veliku dozu sigurnosti izgubili jer ustvari upravo tada se moze izbaciti nekako van. A ruke unutra da ima... hm, to vase bebe zele?
Ja ne koristim ovaj vez koji je Nika opisivala, nego križni, kao da ga veže naprijed isto tako ga vežem na leđa. Krakovi idu preko ramena pa ispod nogica suprotnih. Ruke su mu dakle slobodne, ali mu je tijelo fiksirano. Meni je tako lakše i udobnije i znam da je bebač na sigurnom :)
evo nas jučer navečer, odemo obično u šetnju u marami ako vrijeme "visi" kao da će kiša pa da možemo lakše pod kišobran...
Anita, kao što možeš vidjeti, ni h nema ruke unutra (nema šanse), a ful je fiksna i sigurna i nema šanse da ispadne koliko god cupkala i podbadala me da idem brže-konjiću :lol:
điha điha konjiću
India - preslatke ste!! :heart: Eh, vidiš da ja njega zavežem tako umrla bi od straha jer se on bacaka kad više ne želi nošenje. :/
Nego, šivam ja sebi sad nosiljku na bazi mei-taija nešto... bit će sutra gotova i nadam se da mi je ona rješenje što se tiče jednostavnosti stavljanja na leđa, a i te sigurnosti. Pa smo spremni za Sljeme!
Moja nosiljka je gotova! :D Nošenje na leđima je genijalno!! Toliko puuuno lakše nego naprijed!
Evo i slikovnog prikaza:
http://public.fotki.com/Anita-AZ/10m...ljkavani1.html
Anita super ti je nosiljka !!!
I ja sam probala nositi Jakova na leđima u marami, puno je lakše samo ga nisam dobro zategla pa se nisam usudila hodati uspravno.
GLedala sam na stranici Ellaroo, oni križaju krakove a ne uvrću.
Usput sam i skužila kako su im prekrasne marame, ide ljeto, one tanke... ;)
Ivke.... prekrasna su ti djeca. :heart: Beba izgleda kao lutka! :mrgreen:
Anita, dečki zahvaljuju na komplimentu.
Nosila sam opet Jakova na leđima, krakove marame križala naprijed i nazad i suuuuper je, definitivno najlakši način nošenja njegovih 10kg.