Bojan genijalac :lol:
Da vam malo vadim mast, i kod nas je tata zadužen za uspavljivanje. Tako je efikasan da uspava sebe, a Andrej ga onda budi "Još tata pjeva! Još tata priča!"
Printable View
Bojan genijalac :lol:
Da vam malo vadim mast, i kod nas je tata zadužen za uspavljivanje. Tako je efikasan da uspava sebe, a Andrej ga onda budi "Još tata pjeva! Još tata priča!"
Pa Lei je tata općenito glavni otkad ja radim, na mene je ljuta.
Jučer je u parku rekla mami od jednog svog frenda da ona nikad nije ljuta, samo nekad plače kad tata nekud ode :/
Evo je sad još spava, nakon što je jučer zaspala tek iza 11. Pustit ću je da spava do kad hoće pa ću reći mami da je danas ne stavlja spavati preko dana, pa nek ranije ide spavati navečer, možda malo uspijemo pomaknuti ritam.
Joj Tanja, sad vidim da ste to bili vi jučer u Klaićevoj. Učinilo mi se da sam te prepoznala, a Andreja nisam uspjela vidjeti. ... Ja jako loše pamtim lica pa mi se bilo glupo blamirati. Eto, sad mi je žao.
Bolje što si mu skinula longeticu, ali možda bi je ipak trebala vratiti po noći dok ne pazi toliko na manipulacije s prstom.
~~~~~~~~~ da do kontrole sve prođe.
I ja zavidim na tatama uspavljivačima.
Kod nas drugi uspavljuju isključivo dok me nema. I treba im 5 min, čak i didu.
Neću ni napisati koliko meni treba. :roll:
Hej cue moje bok...
Evo mi smo doma, Janko ima laganu temperaturu i kašlje i ne znamo kaj ćemo s koncertom u nedjelju, baš smo žalosni. Jedino dobro je u svemu kaj sam doma s njim.
Nego samo da vam priopčim...Janko će postati braco! Još ne znam kada točno, negdje u 8. mjesecu, danas sam tek saznala i još sam sva smušena, presretna, ali bit ću mirna tek kad doktor kaže da sam trudna i da je sve ok. :* Htjela sam ovu prekrasnu vijest podjeliti s vama.
ana, čestitam! Vidjela sam danas da si otvorila novo odbrojavanje, i baš mi je drago - znam koliko si to želiš!
Znači, mali lavić je na putu?
Ili lavica :mrgreen:
Ana.m cestitam!
A grijesite obje.
To se lijepo kaze laF ili laFica :love:
Ana.m cestitke!!!
:D
:D čestitam ana.m :heart:
(evo mene, surfam sa tečaja)
ana čestitam!!
želim ti lijepu trudnoću i još ljepši porod :love:
...a kako kod nas funkcionira uspavljivanje s tatom...
neku veče ode MM s markom u krevet da mu čita priče (sada hoće i da mu čitam i da u isto vrijeme sisa, što kod mene baš i nije jednostavno s obzirom na moje male cice )
....nakon 15ak minuta stiže marko i kaže: dođi mama, tata zaspo!!
odemo u sobu a on već hrrrče.. :roll:
irenas...svaka čast na volji za učenje,meni seka studira pravo i znam koliko je zahtjevno gradivo :)
mina ~~~~~~~~~~~ za ozdravljenje dječice
ajme tanja jadničak...što se tiče skidanja longete postupila si prema svom instinktu i to je skroz u redu,no kad je dijete u snu nesvjesno možda je bolje da mu je staviš dok spava.... :heart:
ana.m. čestitala sam ti upravo na predtrudničkom pdf-u,bravo za tebe,mali će Janko imati društvo jednog :saint:
Kod nas inače sve po starom,samo se Roko nadurio na mlijeko i neće ga više u bočici(čaj i sokiće mu na bočicu ne želim davati) pa trenutno planiram odvikavanje...ne znam kako će to ići.
anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D :D :D :D :D :D
jeeeeeeeeeeeeeeeee :* :* :* :* :heart: :heart: :heart:
ana.m. :D :D :D
Ana, čestitke! :heart: :D i nadam se da ste ipak uspjeli otići na koncert, da je temp prošla...
Tanja, nadam se da je Andrej dobro i da ste i vi stigli na koncert
Mi smo propustili i prošle god a ove eto prebolesni... A mališani su joj najdraža grupa. I zna skoro sve pjesmice. Imamo DVD od prošlogodišnjeg Nikole i jako ga je voljela dok ga nije zeznula pa ne radi baš najbolje- malo polijan, malo masni prstići, malo grebanja... al pustim ga još tu i tamo dok ne "zatrokira". Već sam si sto puta rekla da ću joj sve pržiti a orginale spremati ali nikad da to napravim
Ma možda nije, možda su u fazi kad postaju tatine curice. Našeg tate nema baš puno, a sad trenutno ga nema nikako, a ipak imam feeling da joj je tata nekako poseban i draži. Mislim da to lagano ima veze s onim da je veza između tata i kćeri posebna, tatine kćeri itd.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Još smo bolesni :cry: , kašljemo, nos curi, a Mia i jako hropće... Lakše im je nakon inhalacija, ali čine mi se daleko od zdrave dječice. I opet smo skroz poremetili spavanje, jelo. Počeli smo hvatat kakav-takav ritam i sad opet kaos, svaki dan drugačiji- objema. Jedino kaj meni odgovara da su počele malo duuuže spavat ujutro
Evo, mi smo dobro, tj. Janko je dobro, nema temperaturu, jede, još kašlje malo ali kašlje već mjesec dana pa mi to i nije razlog da negdje ne odmem s njim kao što je npr. koncert "šana".
Ja sam dobro, malo me tu i tam neka čudna mučnina ulovi ali ništa srašno. S Jankom mi je bilo super dok sam bila trudna...
Noćas sam se probudila oko pola 5 i nisam mogla zapsati, razmišljala sam o bebi, o svemu...A Janku sam počela pričati kako mama sad ima malu bebu u trbuhu, a on sav izvan sebe, samo bi gledao di je beba, pa ljubi trbuh. Kak će tek biti kad trbuh poraste?
Šaljem velike puse ozdravilice svim bubanim limačima i da što prije ozdrave :*
Mi smo danas, umjesto na dječjoj trci na Jarunu, bili na predstavi za sv. Nikolu u Žar-ptici (u organizaciji mog instituta). Predstava je bila osrednja (lošija nego prošle godine), a na kraju su sve klince pozvali na pozornicu da dobiju poklon, a Andrej je počeo vrištati da hoće doma, prišli smo pozornici ali dalje ni makac, bojao se sv. Nikole (a tko se ne bi bojao zamaskiranog raščupanog neobrijanog ogromnog starca?) i glasnih zvučnika.
Poklon je ionako sadržavao hrpu loših slatkiša, ali sam ja u autu napravila izmjenu, pa sam ostavila samo neke čokoladice i dodala jednu slikovnicu, 2 mandarine i DVD Boba graditelja.
A za sutra... pojma nemam što da radimo. Njemu je prst skoro pa dobro, ali je oko nokta još malo otečen. U svakom slučaju, ne vidim što tu doktor ima kontrolirati, osim što možemo zaglaviti čekajući u Klaićevoj. Ja bih najradije preskočila doktorske priče i otišla s njim direktno na koncert. Jesam li neodgovorna majka?
nisi ali bi ipak bilo dobro da odete jer s tim prignjecenjima i sl se nikad ne zna... :*Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Uf Tanja pa naravno da nisi,ti samo osluškuješ svoje dijete i postupaš po svojim instinktima :*
Dora je noćas zakurila i to tako da kad me dotaknula u snu,odmah sam se probudila koliko mi je bilo vruće.Kuri cijeli dan oko 38.5 do 39.Kad bi krenulo prema 40 dala sam joj malo sirupa da se spusti do 38.5 pa tako cijeli dan.Onda se ona potužila da ju boli uho pa smo ipak otišli na hitnu.Srećom nije ništa već vjerovatno mali pritisak jer su joj krajnici jako veliki pa kako je to sve povezano...............Rekao je doktor da je vjerovatno u pitanju samo viroza,kapamo nos i ništa više.
i kod nas je viroza; bojan je sav ukomiran od temperature i začepljenog nosića, a ja od cjelodnevnog nacicavanja, oboje izgledamo kao da nas je teretnjak pregazio :/
cure, koliko kod vaših klinaca obično traju te viroze ?!
nama temperatura uglavnom, za par dana, prođe, al nos uvijek curi desetak dana :/
e, da, jel vi za to idete kod doktora ?
ja nejdem, sve rješavamo doma sa fiziološkom, operilom i lupocetom; nikad nam nije trebalo još nešto dodatno (kuc, kuc); kak to kod vas prolazi ?!
Ajoj, opet su krenule viroze :(
:* svima da brzo prođe!
mi smo zasad ok (nadam se da će tako i ostati, kuc- kuc)
i kod marka temp. traje dva tri dana, a nos zeza i do dva tjedna.
uglavnom ne idem odmah kod doktora, nego ako mi se učini da ima puno šlajma, odem da mu posluša pluća.
Ali skoro uvijek nam uvali antibiotik, pa onda mu ga ja ne dajem, pa onda razbijam glavu (ko sada tanja) jesam li neodgovorna.
a HvalaBogu, do sada je sve bilo u redu.
zato ja ni nejdem, iako mi se čini da naša pedica baš nije široke ruke, što se tiče antibiotika :klap:Citiraj:
makka prvotno napisa
jednom ga je na moru dobio, kao, grlo mu bilo malo crveno, a vladala nekakva viroza i svi su klinci bili na antibioticima, ja mu ga nisam dala i sve prošlo kroz par dana; imala sam, dobar, feeling da je to klasična viroza 8)
Ak je samo obična virozica, šmrcanje ni ja obično nejdem kod dok, ali ako kašlju, pogotovo sad Mia koja stvarno "rošta" onda odem da ih posluša i usisa nosiće- chokira. Zadnja dva puta nam je uvalila antibiotik, inače prije nikad Stelli nije davala, tako da sam ja dobila dojam da ga ne daje baš rado ako ne mora.
Obično veli samo kapati nos, snižavati temp, tekućine itd...
Poslije kad počnem raditi vjerojatno ću ići da mogu dobiti bolovanje, to je još jedna stvar zašto ići kod dok za mame koje nemaju baka-servis a djeca idu u vrtić
Mi za obično šmrckanje i kašljucanje ne idemo kod doktora, samo ako je viskoa temperatura i ako znamda nee moći ići u vrtić, pa da mogu na bolovanje. Ali ni naša doktorica baš ne dijeli antibiotik šakom i kapom.
Mi uvijek idemo kod doktora, i to na kontrole svaka dva dana - ali to je zato što Leino kašljanje uvijek zvuči bronhitično. I uvijek dobijemo Ventolin.
Kad je kašljanje u pitanju volimo otići k doktorici čisto da ga posluša,da je meni srce na mjestu.
Prošlog je proljeća jednom je dječaku trogodišnjaku dijagnosticiran TBC
prošao je tešku operaciju odstranjivanja izrasline na plućima koja se stvorila od tog sekreta i jedva preživio.
Tada sam se užasno prestrašila što se tih bolesti dišnih putova tiče i pušem i na hladno.
Kad čujem takve priče,pomislim:opreza nikad dosta.(a i inače je moj Rokica malo sklon kašljanju)
Ovo je razlog zašto smo mi prošle sezone često bili kod doktora, i za obične "jače" prehlade.Citiraj:
mina prvotno napisa
Inače, Andrej je počeo hrkati u snu, što je prvi korak prema upali sinusa kakve smo imali prošle godine. Kapanje nosa fiziološkom je praktički neizvedivo (očajno protestira). Mislim da sutra trčim nabaviti inhalator, iako ne znam kako će ga prihvatiti, ali nešto moram poduzeti, a ne samo da slušam kako krklja.
I već dvije noći se budi svakih sat-dva, nešto plače u snu, sanja valjda. Već sam zaboravila kako je to, pa se osjećam kao zombi.
Ana, čestitam :klap:
I nama je čišćenje i kapanje nosa trauma i posve neizvedivo ako nismo u paru jer ga jedan mora držati. Ja si u tim trenucima uvijek ponavljam da je to za njegovo dobro. :(
tanja ne znam hoće li ti ovo biti od kakve koristi-prošle zime Roko je imao totalno začepljen nos-nije mogao disati,cicati,spavati.
O kapanju nosa nije bilo govora-užasno se otimao.
Tada mi je moja frendicakoja je medicinska sestra (a kojoj stvarno vjerujem)savjetovala da kupim u ljekarni fiziološku u onoj boci za infuziju(koštala 11 kn,stvarno se isplati),da u injekciju stavim 1.5-2 ml za svaku nosnicu.
Morali smo ga poleći,muž je držao glavicu i dragao ga a ja sam mu uštrcala u svaku nosnicu fiziološku.Efekt-kao da je progutao malo mora(a svi znamo kako to pročisti dišne putove).
Apsolutno mu je sve izašlo van-kroz nos,i odmah je siroče zaspao jer je mogao normalno disati.
Znam da ovo zvuči malo okrutno no još mi ga je gore bilo gledati kako se muči da dođe do zraka.
Bilo kako bilo,želim vam dobar i brz oporavak!!! :heart:
ronin, hvala na savjetu, ali upravo to i radimo! Kad kažem "kapanje nosa", mislim na nalijevanje 1-2 ml fiziološke špricom u svaku nosnicu. I to je zaista efikasnije od špricanja Aquamarisa i sl. Ali otimanje je strašno...
Kod nas još nije ništa strašno, čak mu nos i ne curi, ali dobro znam kuda vodi ono hrkanje i hroptanje u snu. Zato razmišljam o inhaliranju, možda bi to bolje prihvatio (i prečitavam ponovo one topice o inhalatoru-pingvinu).
Inače, Andrejeva "ne" faza se zahuktala do apsurda. Sad govori "ne" čak i za vlastite prijedloge, npr.
On: Andrej hoće gledati vlakove.
Ja: Hoćeš gledati vlakove? Može. Idemo gledati vlakove.
On: Neće Andrej gledati vlakove!
:mrgreen:
Ja sam kod starijeg sina i sad kod male mrve prakticirala da na to njegovo negacijsko "ispipavanje" terena najpomirljivijim mogućim glasom kažem:"Nećeš zlato?Dooooobro.Ne moraš"Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
-to bi ih malo zbunilo i ispalo bi najčešće kako treba(a nije bilo ni prepirke) :)
ljudi, jeste probali djeci dati da si sami nakapaju fiziolosku u nos?
F mrzi da mu se cacka po nosu, i isto tako da mu se kapa u nos, no kad njemu dam kapi u ruke, on si ljepo stavi u nos...i jos se smije.
igramo se doktora a kasnije zajedno ocistimo nos...
zaista pali! barem kod F i to pocesto
a kad nece, onda ni igra niti ista drugo, ne moze pomoci....
Kad vidi da joj prilazim sa kapima rukicu stavi preko noso i kaže "nemoj".Onda joj velim da je doktor rekao da mora i obično popusti(ista je fora sa jelom jer joj je dok u Zagrebu reko da mora više jesti,ako ne želi ja ju samo pitam"šta je rekao doktor" a ona meni "papaj Doro papaj" ).Vrlo mi je praktičan Sterimar za upotrebu jer ima onu jako špricu a i Dora je naučila da mora jako uvlačiti nakon što joj špricnem.Danas samo leži,spava,niš ne jede,kuri oko 39.Sad sam joj dala i žličicu sirupa jer je prešlo oko 39.4.Spava a sutra idemo doktoru čisto da je posluša i pogleda grlo.
evo i nas nakon dugo vremena
sve je ok
sve je super
mama je još doma a dijete ide u jaslice, tu i tamo ga ostavim doma ali dijete jako puno plače ako vidi da je brat u vrtiću a on ne, ja bi trebala početi raditi iza NG tako da ih ne smijem ispisati iz vrtića/jaslica a on tako gušta u jaslicama da je to čudo, obožava tete a i tete njega, kako mu je brat blizu (kat iznad njega) onda tu i tamo posjeti brata pa guštaju skupa
još nas nikakva viroza nije uhvatila, hvala bogu još nismo bili bolesni nikako,
Luka je postao tako prgav da je to čudo jedno..ako je on sebi zacrtao da će nešto napraviti, okreni se na glavu i ne znam ni ja šta napravi on će svoje naume ostvariti
pelene su još tu iako me uredno obavijesti i kad pipi i kaka
duda (pipica, pupolina, pupica, pupa, duda, dudac...) je još tu prvih par sec dok ne zaspe a onda je izbaci van
i dalje se vozimo u kolicima - obožava ih pogotovu kad se samnom zaputi u šetnje po 2-3h uz more
obožavamo sling i dalje se slingamo i guštamo u slingu
vrlo je druželjubiv, uvijek nasmijan, vedar, vrlo rijetko plaće
opsesija su mu kockice i sad crtanje po zidu, pustila am ih da se u svojoj sobi izguštaju po zidovima pa ćemo na proljeće staviti tapete na zidove ili sve skupa masnim bojama prebojati
priča, pjeva, pleše...moja beba se pretvorila u velikog dečka :heart:
:shock:Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Ovo kod nas ne mogu ni zamisliti.
Ni prije nije volio da mu se prčka po nosu, ali sad... ovo večeras je bilo nešto strašno. Urlao je i urlao i nikako ga se nije moglo smiriti. Sav se zaznojio, pa smo mu morali još i fenirati kosu, pa je i na to dobio živčani napadaj. Nos mu uopće ne curi, ali krklja unutra, čuje se kako svira, i promukao je. Samo čekam kad će zakuriti, a idući tjedan držim tečajeve s kojih ne smijem izostati... jooooj! :sick:
Uglavnom, sad mu ne smijem ni kapati fiziološku, ni operil, ni bilo što drugo, a kamoli izvlačiti šmrklje iz nosa. Nikakva objašnjavanja ne pale. Baš nam se poklopilo, prehlada + negativna faza.
Mi smo se taman odvikli od kolica, ali kako se Janko hoće puno nosati a do vrtića imamo dosta, mislim da ćemo se morati vratiti u kolica jer me stvarno sada strah toliko ga nosati. Neki dan sam ga nosila do 4. kata i poslije osjetila da me malo u trbuhu štreca. Mislim možda ne bi bilo ništa, ali ipak se bojim, bar do prvog posjeta doktoru dok ne kaže koliko smijem ili ne smijem. A i muka mi je kada ga moram nositi u svoj toj zimskoj opremi mene i njega.
Joj Tanja ni ne spominji mi kapanje nosa. Baš smo se danas "posvadili" oko toga, baca se ko malo prase, kao da ga netko kolje. Strašno. I vrišti isto tako. Imam osjećja da susjedi misle da ga mlatimo ko vola u kupusu.
A ono, mama mu samo hoće nakapati nos da bi dijete moglo disati... :cry:
ana, sad mi je lakše, kad vidim da je i drugima tako :mrgreen: iako ne znam zašto bi mi trebalo biti lakše, ali valjda ono - nisam jedina nemajka koja kapa djetetu nos :mrgreen:
Što se tiče nošenja ili kolica, možete li nekako izvesti da ga TM vodi u vrtić? Mi smo ljetos skužili da Andrej hoda kao veliki i na nevjerojatno velike udaljenosti, ali samo kad nema MM ili mene u blizini (npr. s bakom). Sad je situacija još bolja, tako da mene uopće više ne traži da ga nosim, ali MM-a da. A s tetom čuvalicom i opet prehoda puno više nego što bi prehodao uz nas.
(a moja kičma i ruke su sretni što se Andrej više ne nosi toliko, jer ne znam kako bih to fizički izdržala - nije on naročito težak, ali sam ja vrlo slabih mišića)
Nama je čišćenje nosa isto postalo nemoguće, ja se ozbiljno bojim da ću Lei nešto slomiti koliko se koprca - inače sam imala totalno fašističke metode za inhaliranje i za čišćenje nosa, ali više nisu moguće jer se ona toliko odupire da me strah. Zato ju vodimo na čokiranje gdje se isto odupire ali to abrem kraće traje i totalno je efikasno. Inače sam u apoteci vidjela neku novu mašinu za čišćenje nosa, izgleda kao aparat za čokiranje kod doktorice pa si sve razmišljam da to kupim.
Ni marko ne da ništa u nos, ali često uspijem kroz glupiranje mu špricnuti sterimar da ni ne skuži.
Nekad bi mu špricala i dok spava, ako čujem da ga zeza nos po noći, uglavnom se ne bi probudio.
Vađenje sa pumpicom nam je zadnji puta išlo dosta dobro jer imamo nekog pingvina (onaj iz DMa), a baš je u to vrijeme par puta gledao crtić o pingvinu Tomi pa smo rekli da mu to pingvin Toma čisti nosić i usput pjevali pjesmicu iz crtića.
A vožnja u kolicima je za nas davno završila.
Još sam (pametna) kupila kišobran kolica prije mora, jer tamo će mu, kao, trebati...vozio se u njima par puta!
Inače po vani uvijek trči, čim izađemo na ulicu sav sretan viče: "Marko trčiiii!!"
i tako može dva- tri sata trčati naokolo.
Nekad bi ga i nosila jer mi ga je teško kontrolirati na ulici, ali se ne da.
Onda se otima i galami: "Marko hoće šetat!" pa kad ga spustim napravi par koraka polako i opet u trk!
Hoće se nositi samo ako je umoran, ili bi se mazio.