Ja nigdje ne mogu nac plavi frotir. Sad jedino da nasi oblaci budu zuti ili crveni. :/
Printable View
Ja nigdje ne mogu nac plavi frotir. Sad jedino da nasi oblaci budu zuti ili crveni. :/
Konzum, mali mekani ručnici za 5 kn / kom ima slatkih boja ;)Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Nikad ne idem u Konzum. :/ A u koji?
Ja ga kupim u Maksimirskoj mislim br.33, Naš dom, a ima i u Dubravi u Svijetu tkanine u velikoj Lanteinoj kući.Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Ja sam vidjela kod nas i u manjem i u Super konzumu. Ma ima ziher i u VG.
Shogi, brijem da joj nije baš usput Dubrava i Maksimirska ;)
Tiwi.. meni nije usput ni Vg. :mrgreen: Najdalje gdje idem trenutno mi je kuhinja....
:lol:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
mantram ti za sutra za dobar dogovor ;)
Znam, nije ni meni, ali u D.Selu nema ništa pa kad idem u Zg svratim tamo.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
Anita jel' pao dobar posao?
pregledah fotke pelenica Shogi, Anita..... i ZAAARAAZAAA !!!!!
Ukratko: nisam ništa jela, kuhala, spremala...NIŠTA...SAMO ŠIVALA
U nedostatku materijala u stanu nastradala je jedna plahtica šarena...
http://public.fotki.com/markoijakov/.../dsc01646.html
super su :DCitiraj:
Ivke prvotno napisa
ivke prekrasna je :D
Skromno javljam da sam i ja uspjela sašiti pelenu.
Ispala mi je super, mekana, krasna, od ružićastog frotira samo oooogromna.
Mogu je navući i svojoj četverogodišnjakinji.:lol:
Radila sam je po Ottobre kroju s weba, kaj su oni normalni?
:lol:
Fidji, potrazi krojeve na
http://www.thenappynetwork.org.nz/diy.php
Meni je problem kroj, nešto ja to mijenjam i na kraju mi ništa ne štima.
Za novorođenče sam koristila Ottobredesign koji sam smanjivala i mijenjala.
Fidji, nama nije veliki(sa još malo pa 4. mjeseca), onu veličinu do 74 jeeedva začičkimo zbog "strukića" :lol:
Shogi,Coccinella koje krojeve koristite ?
Samo mi nemojte reći da su vaši :(
Ja koristim kroj od Ottobre designa ali ne onaj s weba, nego onaj iz zurnala. I taj mi je odlican, sirok preko guze, uzak izmedju nogica. I dolazi u 3-4 velicine.
Al na ovom linku iz prethodnog posta ima krojeva kakvih samo pozelit mozes u svim velicinama i oblicima, za pocketice, za fitted, za cicak, za drukere, za novorodjencad, sve...
Ima još nekih krojeva rukom crtanih. Puno su manji od ostalih. Ne mogu se sjetiti s koje je to stranice.
Ja lijenčina nisam prije oprala materijal pa sam pelenu onda nafrljila na vruće i u perilici i u sušilici, pa se dosta stisnula.
Onda sam malo odrezala ona krilca koja se lijepe (možda malo i previše), pa nam sad ide na Aninu debelu guzu.
Samo je malo izrez oko nogica sexy visok.:mrgreen:
Sad se pere, pa je poslikam kasnije.
Marta, imam kroj iz Ottobre časopisa (pretplatila sam se na tvoju preporuku). Budem probala prvo sad taj, samo nisam sigurna za veličinu.
Kad izvadim kroj onda ću odlučiti.
Je, moj je. Isto kao i ti, isprobavala dok nisam došla do ovog sad. ;)Citiraj:
Ivke prvotno napisa
Počela sam s Kamarisovim krojem koji mi sad uopće ne paše, ali je bio dobar dok je beba mala i treba široko među nogicama. Pa preko drugih krojeva pelenica ovisnice Aries (ajme, jedva sam im imena izgovarala tada :lol: i svaki put ponovo zaboravila)...Sad sam na nešto između sb pocket i Ottobre s interneta, ali kad bolje razmislim treba znati samo koji obujam struka trebaš i dubinu pelene: šire na guzi, uže među nogicama...
Jesam pomogla? :/
Ajde da vam se i ja pridruzim u sivanju... :D Doduse, jos nemam masinu, ali imam materijale koje sam kupila. Uredno peglam karticu, a muz strpljivo prati situaciju. Nikad u zivotu nisam sivala masinom i bas me zanima kamo ce me odvesti ova avantura. Imam volju, ali nemam blage veze o rukovanju masinom.
Imam nekoliko pitanja:
Danas smo isli gledati sivace masine i vidim da se cijene krecu od 70 do 500 dolara. O cemu trebam voditi racuna pri izboru sivace masine? Ne zelim ulupati silu novaca, pa molim savjet.
Vidjela sam u ducanu 100% pamuk u metrima. Izgleda pjenasto i veoma meko pod rukom. Mogu li to koristiti za ulozak u peleni ili za unutarnji sloj pelene? Kako se taj pamuk ponasa kod ucestalog pranja i susnja? Materijali koje sam kupila upravo se peru. Koliko ih puta trebam oprati prije krojenja?
Vanchy :bye:
Shogy hvala, nešto ću iskombinirati. Dok ja pogodim kroj(pošto imam dužih pauza u šivanju) guza promijeni dimenzije :lol:
Vanchy dobro nam došla i lijepo nam šivala :D
Ja sam najzadovoljnija bila s RužaStep mašinom, ali ta je firma valjda propala :( i sad šivam na Toyota mašini koju imaš u Metro-u za 1500kn. Ta je mašina za početnika, a i za mene iskusniju :mrgreen: dovoljna.
Materijal prije šivanja jednom oprati na 60 (na jedan metar se skupi do 5cm!) i više se neće skupljati, možda još malo bude, ali ja nisam primjetila promjene na pelenema. Kupujem 100% pamuk, za unutarnji sloj obavezno flanel (on je mekušan) ili frotir (on je tvrđi nakon pranja, ali super upija). Taj isti materijal koristim i za uloške. Boje izblijede pranjem, ali tako je sa tim pamučnim materijalima (što nije slučaj kod poliestera).
Inače, ima puno boljih metrijala (zato cure tako jako kupuju pelene izvana :P ), ali toga nema kod nas npr. pamučni velur. On je mekan, mekan...
Ovcoljupci, evo nešto i za nas :D http://public.fotki.com/shogi/platne.../dsc02043.html
Sad Aries cure sline :P . Aries, može zamjena za dva sata vožnje :mrgreen: ?
Shogi prepremeketavo !!!! super
Pitanje mene neiskusne: ovaj bod kojim se slikica pričvrsti je onaj za pravljenje rupica ili nije ?
shogi :zaljubljen:
hvala :oops:
Ivke, može i taj za rupice, ali je on uži. Ja radim sa RužaStep mašinom, cik-cak bod pa na minimalnom razmaku (ima kotačić koji okrećeš i time određuješ udaljenost niti).
shogi prekrasno
Posto si pocetnica, nemoj se uopce zamarati nekim svemirskim funkcijama masine. Potrebne su ti najosnovnije funkcije, dakle da moze sasiti sav pravo i cik-cak. Sve modernije masine danas dolaze sa masom preprogramiranih bodova, vezova i sl. ali ne vjerujem da ce ti to ikada trebati. Korisno je da ima program ili papucicu za pravljenja rupica za dugmice, no mislim da je danas to vec standard.Citiraj:
Vanchy prvotno napisa
Svakako nadji neku specijaliziranu radnju gdje ces moci sa obucenim osobljem porazgovarati o detaljima i nauciti osnovne pojmove. Samo ne daj da te navuku na fore vezenja masinom i sl., objasni im da trebas osnovne opcije i nauci sve o njima.
Obrati paznju da za masinu imas dobar servis, tj. da rezervnih dijelova ima na raspolaganju te da ne koristi nista nestandardno i da moras po nove igle ili one kolutice za donji konac se voziti na drugi kraj drzave. Koliko kuzim po valuti koju spominjes zivis nedje na americkom kontinentu - pretpostavljam da tamo imas Toyota masine, za njih sam cula da su jako dobre. Moja je mislim Janome (pogledacu od doma) i prezadovoljna sam. Maltene sama sije u odnosu na Bagaticu s kojom sam sve naucila, a i nju sam obozavala.
Moja masina ima mogucnost da joj se onaj citav metalni dio ispod papucice moze malo spustiti po potrebi - to je jako korisno ako trebas prosivati debele i visestruke slojeve tkanine, no ako si pocetnica pa jos kupujes za pelene to ti sigurno nece sad trebati (bar neko vrijeme, dok ze ne zaletis sivati zavjese :mrgreen:). No, ja cesto podrvcem ili prosivam farmerice, pa je to vrlo zgodna opcija.
E da, jos sam se sjetila da moja ima nekakv poseban sav medju tim svojim programiranima - sav za rastezljive tkanine. Super fora.
Evo, moze jos koja cura uletjeti sa savjetima, ja se nadam da ce ovo biti od pomoci za pocetak sto se masine tice. Za ostala pitanja i ja cekam odgovore.
Shogi, sad vidih da je i moja Ružastep :D
eto i tebi ovčice :DCitiraj:
Ivke prvotno napisa
moze pomoc :mrgreen:
ja sam svoje pelene radila od flanela, unutra stavljala frotir ili stare tetra. sad moramo raditi nove jer smo stare perasli i isla sam jucer u ducan i trazim flis. zena :shock: da sta je to??? sad en znam jesam ja ili ona maknute??? jel flis ono sta budu one male dekice ono tanko a mekano????ovo pitam jer imam par tih djecjih dekica pa da to iskoristim... jel to stavljate odmah do guze ili unutra????
Cure, puno hvala na savjetima!
Shogi, pelenica je mraaak! :D
vanjci flis ide kao sloj do guze.On nema mogućnost upijanja nego mu je uloga da da djetetu da osjećaj suhoće u peleni.Sa kupovanjem flisa kod nas i ja sam imala problema-nitko nije čuo za to,a ono što su mi nudili bilo je prepredebelo i ni slično flisu iz FB
Mislim da ti je najbolje da uzmeš jednu pelenu sa unutarnjim flisastim slojem i po njoj tražiš materijal
Da, to je flis. Prodavacice ga zovu kodnim imenom "dekica" :roll:Citiraj:
vanjci prvotno napisa
Ja ga ne stavljam do guze nego u unutrasnji sloj.
Mogu ja uletiti?
Da mogu naći flis nalik onom u FB, bacila bih se opet na šivanje, ali nema takvoga kod nas, barem ja nisam ništa slično vidjela.
Da li netko zna gdje ima za nabaviti tog tankog flisa?
Da li se isplati naručivati ga preko neta?
Niti ja to nisam našla kod nas, ima za naručiti vani, ali je skupo.
Fidji ipak je i nama Ottobredesign kroj ogroman(onaj veći)
Još jedna pelena koja ne štima :(
Možda ako prišijem još jednu traku za čičak ispod one pa dobijem pliću ? :/
Ivke, Nikoli sam prije rođenja sašila 25 pelenica dubine 40cm...i zeznula se. Nosio ih je niti 3 mjeseca. Otada mu šivam 45-50cm dubine i pašu mu čak i bolje ove od 50cm. On je sad 73cm dugačak. Kad je prerastao ove od 40cm bio je 65cm dug.
Shogi... ovcica je geeeeeenijalna! :zaljubljen:
Meni je upravo taj kroj krojeva. No cura mi ima skoro dvije godine, 93 cm. Super mi je što nije široko između nogu.Citiraj:
Ivke prvotno napisa