Ja sam u potrazi za drugim djetetom zvala domove, to nije dobro završilo i više to ne radim.
Printable View
Ja sam u potrazi za drugim djetetom zvala domove, to nije dobro završilo i više to ne radim.
ja sam osobno otišla u Nazorovu i razgovarala sa socijalnom radnicom koja mi je dala imena centara koja bi u dogledno vrijeme mogla imati djecu za posvojenje ali to se sve odvijalo prije kojih pet godina pa ne znam sadašnja iskustva
Da, to obično kažu uglavnom oni centri u kojima godinama/desetljećima nije bilo posvojenja. Nisam sigurna da li su uvjereni u korist tih poziva ili samo žele posvojitelja skinuti s telefona.
Doduše, socijalna radnica koja je vršila našu obradu savjetovala nam je upravo to - nazivanje, posjećivanje, "gnjavljenje" domova, ali nikad nisam shvatila poantu...što? dođemo gore i kažemo - mi bi dijete , imajte nas na umu, ili kako?
Nama je desetak centara znalo reći: imat ćemo "nešto" za mjesec, dva , tri, pa nazovite.
Bila sam i ja u Nazorovoj,ragovarala sa soc.radnicom i dala mi je par centara koji bi mogli imati nešto,ali kad sam kontaktirala jedan od njih rekao je da gdje piše da sam ja na redu za posvojenje baš te djece što je zvučalo dosta grubo i deprimirajuće, a u drugom mi je rečeno da dotična gospođa iz Nazorove zna onda nešto više od njih samih,dosta ružnim tonom i dozom ironije u glasu. Čini mi se da to i nije baš najsretnije rješenje. Baš me muče ista ona pitanja koja si je postavljala svojevremeno i Čokolada.
Bilo je nekih centara koji su spomenuli da će nešto biti kroz neko vrijeme, ali uglavnom po dvoje troje koji će ići zajedno jer su braća ili sestre. MM i ja smo za to,ali možda ne još sada jer još uvijek pokušavam zatrudniti,tješim se ako je uspjelo jednom možda mi se posreći ponovno. Mislim da bi nam u takvoj situaciji bilo lakše sa jednim djetetom, ako bi trudnoća bila ne školska.
Nadamo se da ćemo uspijeti u oba smjera doći do cilja i voljeti naše male anđele.Što god da se prije dogodi dat će nam dodatnu snagu da se izborimo za ono što će se nešto kasnije ostvariti. Moram biti optimista, nema mi druge.
:* :*
:naklon: Evo i mene malo nakon dugo vremena.... :klap: nista novog nema kod nas...osim sto smo bili na jednom razgovoru ali nažalost nismo prosli pa eto idemo dalje u nove pobjede... :D
buduci da je vrijeme godišnjih odmora, po centrima nema ništa novog... 8) pa do slijedećeg javljanja... curke uživajte mi gdje god bile... :tele:
pusice sa kvarnera od nas :* :love: :* :k
Eni Mia, puno sreće! Je, izgleda godišnji, kod nas nema ništa još na onu predanu molbu - nisu nas zvali ni za razgovor... Pasalo nam je, iskreno, jer smo bili u kupaonskim radovima 4 tjedna, ali nadamo se da će sad to krenuti, krajem 8.-ga ili početkom 9.-ga...
thanks ina33 na javljanju...ne kužim a gdje ste predali molbu u matični centar za obradu ili ste poslali molbe u ostale centre po hrv? :*
Ne, mi predali u ZG-u g. Szabou - zamolbu za obradu. Rečeno nam je da to u ZG-u šljaka tako da se to šalje u naš centar za sr - Novi ZG i da će nas oni zvati za obradu. Predali smo krajem 5.-ga, vjerojatno nas u Novom ZG-u ima puno ili su počeli godišnji... Ne znam.
inače sada ti szabo više ne radi na odjelu u centru za posvojenja, već ti ima jedna nova Gospođa Jadranka...savjetovala bi ti da nazoveš, da ih podsjetiš...nas su zvali nakon mjesec i nešto nakon što smo predali molbu za obradu, s tim da sam ih ja nazvala da li su dobili itd...čuj ništa ne možeš izgbubiti već samo dobiti...znam da sad u centrima ima malo ljudi kao i svugdje jer su go...ali na taj način pokazat ćeš da si zainteresirana... :love:
Baš ti hvala! Od sutra smo na GO-u, ali ćemo je nazvati! Jesu li to isti oni brojevi kao od g. Szabe (bio je natuknuo da neće to više raditi, ali nam je još zaprimio molbu, pogledao i rekao da je sve OK). Ajde please ppaj brojeve, ako nisu isti.
brojevi su ti uvijek isti...ja sam zvala preko centrale i tražila da me prespoje... ;) eto pa sretno :love:
ina33 gđa koja vodi Kumičićevu tj CZSS Zagreb zove se Jadranka Golac. Njen direktan br. je 01/4550-907.
Sretno... :heart:
ENI_MIA žao mi je ;) ne gubi nadu........ jedna (ili dvije) male srećice čekaju na vas....glavu gore...idemo dalje... :love:Citiraj:
ENI_MIA prvotno napisa
:heart: -vrijeme je za nove pobjede- :DCitiraj:
pahuljičica prvotno napisa
-vrijeme je za nove pobjede-
potpisujem tata :heart:
ljubi maloga miša... :* i vama naravno veliki ljubac :love2:
Držite se!
ENI MIA pozdrav i od mene, stvari ce se sigurno i tebi u jednom trenutku posloziti :heart: . U nekom od postova spomenula si posvajanje djece iz Ukrajine, dali imas kakvih dalje informacija o tome? Ima li uopce ikakvih mogucnosti za nas iz Hr da posvojimo dijete iz vani? Znam da se o tome nesto vec pisalo ali mozda postoje kakve svjeze informacije.
..da malo osvježim post..za sada nema još ništa novoga kod nas...čekamo da nam napokon zasja naše sunce... :saint:
ENI_MIA :heart: ...kad se najmanje budeš nadala, "sunce" će te "zagrliti" svojim zrakaka :*Citiraj:
ENI_MIA prvotno napisa
Drage moje forumasice.... :saint: ...ne zelim previse ici u detalje zbog diskrecije cjelog slucaja, ali radi se o slijedecem...predlozeno je nama i jos nekolicini potencijalnih posvojitelja da polozimo tecaj za udomitelje, tako da beba koja jos nije rodjena a trebala bi biti za koji mjesec, odmah iz rodilista dodje u udomiteljsku obitelj, koja bi kasnije nakon 6 tjedana ako se majka ne predomisli, postala i posvojiteljska, znaci samo pravno rjesena... e sad, oni ce jos izmedju potencijalnih posvojitelja koji pristanu da postanu udomitelji navodno odabrati one prave... 8) buduci da ja prvi put cujem za ovako nesto, pitam Vas sto Vi kao zene sa iskustvom mislite o tome... :? Hvala unaprijed na odgovorima...
:love: :*
To je poprilično veliki zahtjev, jer posvojitelji žele posvojenje, a ne udomljenje. Ipak, taj njihov zahtjev ima u sebi dobru namjeru, a to je da dijete od prvog dana raste u najboljem okruženju i da ne mora ići u dom za djecu. Oni koji su spremni na takav korak očito su oni koji jako žele to dijete, dakle kroz to se ispituje i motivacija posvojitelja. Međutim, tu se krije rizik, a to je da se biološka majka može predomisliti do trećeg mjeseca djetetova života, a tada udomitelji nemaju nikakvih prava. Ako ste ti i TM spremni prihvatiti taj rizik i ići dalje ako se tako nešto dogodi, pristanite na tečaj. Dodatna edukacija u svakom slučaju ne škodi, a možda se možete bitno približiti roditeljstvu.
slažem se sa Zdenkom2 :heart:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Hvala puno zdenki2 i tati na podršci i savjetima...odlučili smo da idemo dalje...pokušati ćemo..u svakom slučaju vjerujem da ne može škoditi, a možda se tako i neka druga vrata otvore, sličan slučaj...tko zna? uglavnom sam javila danas da smo za, a oni će još od nas koji smo prihvatili izabrati par koji im najviše odgovara kad dobimo dozvolu...a ako ne dobijemo dijete, biti će nam jedno iskustvo više... :love:
:*
Sretno Eni_Mia :love:
Sretno :heart:
Eni_Mia, sretno!
kako vi napredujete? Ima li novosti ;) ?Citiraj:
ENI_MIA prvotno napisa
tata hvala ti na pitanju...za sada jos nema niceg novog...osim sta je za dijete za koje sam zadnji put pisala, na kraju odluceno da tecaj za udomitelje vise nije potreban...tako da sad smo na cekanju...ako bude nekih drugih lijepih novosti, svakako cu vam javiti.... :love:
:heart:
Samo naprijed, sretno!
ENI_MIA svu sreću svijeta ti želim :heart:
hvala pahuljicice :* tebi takodjer svu srecu svijeta zelim i da sto prije postanes mama jednom malom andjelu :saint:
:love:
pa to je lijepa vijest, držat ćemo vam srećice da uspijete u ovom postupku :saint:Citiraj:
ENI_MIA prvotno napisa
hvala tatice.. :love: najnovija vijest je da su nas zvali da dodjemo u centar na razgovor... :D :D :D
...o detaljima cu Vas na vrijeme obavijestiti... :sing:
:*
a kako tvoj maleni... :saint: ...pisi nam malo...pusek veliki svima :*
:D Sretno na razgovoru!
Sretno !!!
[quote="ENI_MIA"]hvala tatice.. :love: najnovija vijest je da su nas zvali da dodjemo u centar na razgovor... :D :D :D
quote]
Sretno! :D
Sretno!!
ajme pa to je divno.......SRETNO :heart:
Eni Mia, držimo fige. :)
ENI_MIA želim ti puno sreće, samo hrabro i na razgovoru budite ono što jeste. :*