E pa tatek hvala ti na ovoj temi jer MM ne radi skoro pa ništa s djetetom, a sad vidim da sam i ja zaribala stvari donekle.
Printable View
E pa tatek hvala ti na ovoj temi jer MM ne radi skoro pa ništa s djetetom, a sad vidim da sam i ja zaribala stvari donekle.
Bože jučer mene s histeričnim postovima...
Eto ja sam tatekov uvodni post poslala mužu iako sam si možda time zadala autogol, jer će sve svaliti na mene, ali ako sam bila takva da sam ga kvocanjem odbila od djeteta, možda se te vijuge pokrenu u njegovoj glavi, pa počnemo malo bolje surađivati. Dopuštam da jesam, ali opet ne shvaćam kako uza sve kvocanje i zvocanje ovog svijeta netko nema želju odgajati svoje dijete, veća ga pusti da bulji s njim u TV ili baulja po kući dok on surfa po tabletu.
Kako netko tko živi u civiliziranom svijetu ne shvaća da se djetetom stvarno treba baviti.
Neka mi neki muškarac to objasni.
Ja bi isto voljela saznati formulu kako potaknutni muskarca da se osjeca odgovorim za sve ono za sto je i zena. Ispalim kad trazim da napravi nesto, a on kaze ne da mi se...ili jos gore NECU. Dobijem mlade cekajuci da napravi neku stvar, i kad je vec kriza, onda ju napravim sama. A to mi je neprihvatljivo, to me toliko razocara, ma pobijesnim u roku keks.
Uglavnom, kad razgovor/svadjanje/bjesnjenje vec 14 godina ne donose neke znacajne pomake, ima li neki plan B? Stufe 2,3,4,5....?
Plus toga, crnjak ga hvata cim nesto malo zaskripi. I tu poludim!
Eto..moj je takav od dolaska djeteta. Prije je zabusavao al.imao je volje malo vise. Sad i on kaze necu sto mi je nezamislivo.
Ja ti sad citam knjige o musko zenskim odnosima i mi jesmo dva svijeta razlicita..valjda ne pricamo istim jezikom. Venera i Mars. Pa njima treba vremena, pa pusti da se odmori poslije posla, pa budi uvijek spremna na seks...a kod nas jednadzba ide drugacije. Prvo postovanje, onda seks. Kod njih je prvo seks pa onda postovanje.
Mansplanation:
To nije uspjelo ni Staljinu pomoću Gulaga 1930 -1960. Neće ni tebi. Ljudi se ne preodgajaju. Ni kod djece ne uspije baš svaki put.
Mansplanation:
Kad jednom izneseš sve okolnosti, samo će ti se kasti.
U međuvremenu: drama :drama:
Iznijet cu vam malo kasnije okolnosti jerod sume vise sama ne vidim drvo.
Prvo postovanje, onda seks. Kod njih je prvo seks pa onda postovanje
E, to! Isti problem!
Muskarci na ovom forumu, kako ovo objasniti covjeku? Kako da mu objasnim da atmosfera medju nama mora biti ok, da bi doslo do sexa?
Meni su muski objasnili ovako: ako se ne seksa, ne osjeca se voljen. Ako se ne osjeca voljen, nema volje za pomoc.
A kod nas bas sve obrnuto. Ako mi ne pomogne, ne osjecam se voljeno. Ako se ne osjecam voljeno, nemam volje za seks.
Pa poseksaj se preko volje da ga dovedeš u stanje da se osjeća voljeno.
Nakon toga on će imati više volje za uključivaje u obiteljski život na svim razinama, što će rezultirati da se ti osjećaš voljeno.
Pa će ti se posljedično vratiti i volja za seks.
Što se više seksate, on će biti uključeniji, a tebi će se više seksati.
Nažalost vrijedi i obrnuto, što se manje seksate, on će biti mrzovoljniji, a tebi će posljedično volja za seksom kopniti.
Što bi reko Maras: zavrti kotačiće, nakon toga jedini put je naprijed :).
a možda će nakon tolko seksa bit umorniji, pa sve ostaje na ženi
Al to nije jednom " odobrovoljit" se za seks, pa onda sve laufa ko po spagi, nego svako toliko, jer mi te njegove ljenosti i " ne da mi se" redovno dizu zivac i ima ih seksali se mi ili ne. On valjda misli da sam ja nakon seksa voljnija obavljat kucanske i ine poslove:-x pa se sa smijeskom ponovo zavali na kauc, a ja smijem produzit u kuhinju kad me to vec toliko veseli!
Kaj stvarno nema nacina da im se objasni da suradnja i postovanje dolaze prvo? "Dati" preko volje je mom bicu toliko strano....mislim pokusavam se nagovoriti, ali Mi nikako nejde.
Al diana kako to uspijes kad si ljuta jer opet nije uradio ovo ili ono?
Cek jel ono lavko bila u shopingu za neko bilje :lool:
Ne možeš preodgojiti odraslu osobu. Ta se osoba može samo sama odlučiti na preodgoj samoga sebe :) Ali, može se suptilno djelovati na tu želju.
E, sad koje su to suptilne metode, obično ovisi o svakom ponaosob.
Vjerujem da to oni itekako shvaćaju, ali...sve dok je tu žena koja se brine o svakom aspektu djetetovih potreba, razvoja i ispunjavanja vremena, zašto bi oni. Ima jedna izreka kod nas :"Z osla brime, oslu lakše" . Tako da puno muškaraca koje poznajem, koristi to skidanje tereta brige o svakodnevnici djeteta , i to na redovnoj bazi. Čast izuzecima. Moj doma nije jedan od tih izuzetaka, bez brige.
To što poludiš je najgore što se može napraviti, gledano iz mog iskustva. Ali, teško je uvijek razumno i mirno reagirati. Možda se trebaš jednostavno sama sa sobom dogovoriti, što ti je važnije. I kako ćeš se osjećati bolje.
Urlajući na njega da napravi, a znaš da neće ili napraviti sama i gristi se iznutra, ili opet urlati, a već si sve napravila...
Mome je izlika ta da ja uvijek sve napravim brže i bolje. A tko mi je kriv, trebala sam oduvijek zabušavati. Možda je i u tome rješenje. U smanjivanju vlastite učinkovitosti.
A seks, ah. Definitivno je ozračje puno bolje kada je seks redovan, Pa sad, opet treba birati. Gledati muža koji ima osmijeh na licu (ali i dalje ne radi po kući ono što žena misli da treba) ili gledati ljutu facu ( iako ni tako ne radi po kući ono što žena misli da treba).
Danas sam filozofski raspoložena, ali stvarno mi nije jasno da ima toliko muškaraca koji eskiviraju ono što se jednostavno MORA raditi na dnevnoj bazi. Kako oni koji sami žive? Tko njima radi kućanske poslove? Ili, tko im se brine o djeci kad je njihov vikend? Ili su oni dokaz da i muškarci sve mogu, kad nema žene kraj njih, one koja sve to može bolje i lakše. Smijem se sama sebi.
Hahaha gledam ovu prastaru temu i mislim si ne'š ti, što me mucilo prije 9 godina :D
Odrasla djeca ionako, djaba sam se zamarala :mrgreen:
Nijednu crnu vlas nisam sijedom napravila, ni obrnuto, nit je 'oni moj' prstom maknuo više nego što je sam mislio :lool:
To se zove transakcijski seks.
Ja tu ne vidim problem. Fizikalno je nemoguće dva tijela strpati na isto mjesto pa ako imaš potrebu uključiti mužjaka u roditeljstvo - napravi malo mjesta. Pomoć oko fizikalija nije roditeljstvo. Ako muškarca koristiš isključivo kao izvor financija, ne čudi se ako očekuje tretman gosta koji plaća usluge.
Ako želiš ekskluzivu - ne žali se. Imaš točno ono što tražiš.
Upravo to mi je nova metoda. Odlucila sam popraviti sto ga toliko smeta, jer smeta ga i sto ne pokazujem inicijativu jer vjecno on trazi mene, pa je rekao da se vise nece ponizavati. Tako da sad ja preuzimam inicijativu, makar mi se i ne dalo, da vidim kuda ce nas odvesti. Potrudim se. Pa da se ne zali kako nema seksa.
a jesam jadna ti sam..kupila sam neke pilule, ma to je bilo van pameti od seksa, ali ne idu s lijekovima koje pijem. Onda sam pila onu ashwagandhu, poremetila mi ciklus skroz. A i nije djelovala. Toliko me valjda ispilio s tom seksom da sam htjela probat sve.
A sad moja story.
Mi smo zajedno od 19.e godine, a sad nam je 37. Prosli sve, i srecu i govna da prostite..i moj OKP i terapije i neplodnost i njegovo pomretanje svog posla i sirenje posla, sve. Kljucni preokret je trudnoca. U trudnoci su me skinuli s antidepresiva, a kako imam OKP, blago receno pomahnitala sam. To je trebalo biti najsretnije razdoblje, a bilo je horor. Zivjela sam u izmisljenim strahovima za bebu i to 9 mjeseci. Tu smo se poceli kaciti, bila sam nesnosna cak i roditeljima. Nisam znala, nisam mogla drugacije, mozak je takav kakav je.
nakon rodjenja djeteta, klasicna prica, ja sam zaokupljena bebom, on uskace, ali pocinjemo voditi rasprave o odgoju, on misli da panicarim, ja mislim da je nemaran. I svadjamo se. Svadjamo se i za stosta manje, a meni se cini da on jos uvijek nije meni oprostio trudnocu i ludilo i da sam ga tu dokrajcila. Plus sto mu smeta sto sam se zapustila, abrat bratu jesam, nisam smrsavila, ne uredjujem se i kad razmislim, mislim da me prala postporodjajna depresija lijepih 9-10 mjeseci.
I tako sto iz njegovog zlopamtilastva, sto iz lijenosti i komocije, sto iz moje drame, on se ne bavi djetetom. A nije u redu. Zasto bi dijete patilo ako smo mi u zategnutim odnosima. Ne bavi se ni kucom, ali to mi manje smeta.
I tako ja stajem sad pomalo na noge i krecem popravljati. Najteze mi je komunicirati s njim. Uvredi se brzo, naduri, zasuti na cineli dan...pa ja jos vis epoludim.
Htjela bih mu reci milijun stvari a ne znam kako. Bojim se reakcije. Dosta mi je svadja.
Odlično. Prije nego apsolutno cijelu odgovornost za šestosatno gledanje ekrana i nezainteresiranost za obitelj prebaciš na svoja leđa i (opet) pukneš pod teretom, porazgovarajte o podjeli poslova i obaveza u kućanstvu.
I slažem se da druge ne možeš promijeniti, nego samo sebe. Ipak gledaj da u toj promjeni sebe ne uništiš.
Oprosti, ali meni sve ovo nisu razlozi da se netko ne bavi djetetom.
Djetetom se baviš zbog djeteta, ne zbog partnera. Ili unatoč partneru.
Jasno mi je da novi tata nema ideju kako "čuvati i zabavljati" 9mj.dijete, ali mi nije jasno da eksplicitno ne želi usisati stan, objesiti veš ili pospremiti suđe.
I nemojte mi sad kako nije stvar u usisavanju i vešu jer je svakodnevnica i od toga satkana.
Meni je jasno da mu se ne usisava, ali mi je nevjerojatno da mu se ne da biti s djetetom...
Referirala sam se na vještinu radnje.
meni nije nijedno jasno
odrasloj osobi se nekad usisava, nekad ne, nekad joj se bude s djecom, nekad ne, ali to treba napravit pa napraviš
sori, lavko, ovo ti neće bit ni od kakve pomoći, ali nevjerojatno mi je koliko imamo tema na forumu "kako nagovorit muža da bude odgovoran", stvarno smo ko društvo ajmemajko, i ja se već pitam šta trebam kao majka dječaka radit da njegova žena danas sutra nema iste muke
pa pružit mu primjer, kako drugačije. ne ti, nego njegov otac.
ja si, pak, ne mogu zamisliti da muškić koji odrasta pored oca - koji u njegovom odgoju i odrastanju sudjeluje jednako kao i majka - danas sutra "zanemaruje" svoju djecu.
ako postoji i to, onda ne znam što bih rekla.
Evo sad se igraju dok ja kuham. Sinoc je cak rekao da ide nekaj napraviti a onda ce uzet malu da ja mogu napraviti svoje. Zelim misliti da je kvocanje pocelo djelovati. Jest da se igraju glupih igara ali najmanji problem.
Jedino kaj usput bulji u taj tv al sam ga tako osinula pogledom da je zsgasio tv. Nije on glup sam se pravi.
Stvarno ne želim braniti neangažirane očeve i muževe, nije mi to niti u peti, ali pogledaj sama, u ovom si kratkom postu uspjela napisati dvije kritike na račun njegovog bavljenja djetetom (glupe igre + bulji u tv).
lavko, a mozda je nesto drugo pocelo djelovati:)
Mima, di je greska? Ak je nekaj glupo, glupo je. Uostalom, vidis da nije M. nista komentirala nego je sva ushicena:).
A buljenje u TV/tablet/mobitel je kritika koju valjda nitko do sada nije svom partenru presutio.
Al da, kad bi mogla savladati tehniku nekritiziranja, stvari bi bile bolje.
Zbilja vjecna tema, i zbilja me u cijeloj prici vise muce djeca - hoce li sin zadavat takve probleme svojoj zeni, a kci pristajat na to od svog muza...
Kod mene je upalilo ono sto Davor kaze - makni se, nema mjesta za dvoje. I ne zvocaj, ispravljaj. Neka sam skuzi sto ide sto ne, neka ima svoj nacin. Nisam najpametnija na svijetu.
Stvari su se popravile kad sam se ja maknula s puta. Doduse, oba puta prisilno. Prvi put, ja cijeli dan doma, jedno beba, drugo bolesno, on radi prekovremeno i dode oko 19.30. Ja se ni ne trudim pomaknuti brdo od suda. On makne. Pola toga stavi krivo u perilicu pa se ne opere. Ne ispravljam ja, on ce vaditi sude pa ce skuziti. Ves rasiri tako da se ne osusi nego usmrdi. Pokazem mu, nakon 100 puta prihvati mogu sugestiju da izvrne i objesi za nogavice ;). Sto ce usisavati ako ja ne dam prasini da se pokaze.
Djeca? Ako ih bas ne zlostavljaju nema ispravnog nacina da se bavis s djetetom. Mi smo tu cesto streberice, pa daj edukativnu igru, pa daj razvojno-poticajno. Oni se glupiraju. To sam skuzila i s cuvalicom i sa starcima - ja im govorim sto da rade, a oni se bolje zabavljaju na svoj nacin.
Drugi put je prisilno micanje bilo ove godine kad sam ja pocela dolazit s posla navecer, i vidis da drugi znaju i bez tebe - i dati jesti, i otici s djetetom u bolnicu na kontrolu, i u apoteku i sve. Niti je savrseno (po mojoj glavi), niti je uvijek onako kako sam ja zamislila, ali je napravljeno. Nije to pola - pola (u kucanskim poslovima), ali je barem vise o 100%-0%. I stalno se povecava, samo se treba maknuti i zmiriti. Evo ja sad tipkam, on vidi da nista od dorucka pa ce on ;). I necu mu reci "zasto si bas to?". Nego "hvala".
A seks, nisam ja to nikad mogla, sad cu ja preko volje, pa ce on iz zahvalnosti poletiti. Mos si mislit, sad je umoran. Stvari su se same pomaknule kad je skuzio da se napalim ako uzme usisivac, a da mu nisam rekla da uzme.
Sve su to nase matere krive, ja bi svoju nalupala. I dan danas, on treba sjesti za stol, ja trebam staviti tanjur ispred njega, inace sam JA lijena i sebicna. Ma mars!
Sjecam se Rodine davne reklame/filmica o platnenim pelenama, i kako sam prije 5 godina bila u totalnom soku kako na pocetku filmica, dok beba spava, ona lezi i cita knjigu, a on kuha. E da mi je doci do toga da moja kci i sin nikad ne budu u soku od toga prizora (kao sto ja danas vise nisam), ihaaaa.
Pusti, nemoj sve, sto napravi ne ispravljaj, pomiri se. Stvari sasvim dobro funkcioniraju i na "ne-naš" nacin.
Nema drugog puta, uvjeravanja, preodgoja i slicno.