Zato sam i pitala...
Ti imaš najnormalnijeg pubertetliju i stvarno ne znam što ja to mogu strašnoga očekivati: valjda joj neće rogovi izrasti?! :?
Naravno da postoje ekstremi, ali možda nisam baš ja ta koja će ih imati u svojoj kući :saint:
Printable View
Zato sam i pitala...
Ti imaš najnormalnijeg pubertetliju i stvarno ne znam što ja to mogu strašnoga očekivati: valjda joj neće rogovi izrasti?! :?
Naravno da postoje ekstremi, ali možda nisam baš ja ta koja će ih imati u svojoj kući :saint:
K'o klinac nisam imao puno klasicnih kucanskih poslova, ali sam vec sa desetak godina nosio vodu u kantama sa bunara (udaljenog 60-tak m kod susjeda, nismo imali vodovoda ni svog bunara), svaki dan po nekoliko. Kopao sam, stihao, plijevio i radio sve sto i tata i mama (i sestra) u vrtu koji je bio povelik, od tamo negdje isto 10 god. Ofarbao sam stotine i stotine kvadrata ograde, kojekakvih metalnih predmeta koje je izradio stari i slicnoga ...
U roditeljskom domu nisma gotovo nikad netso skuhao, a nisam prao ni ves niti sudje.
I onda sam se odselio pa sam sve to morao, htio ne htio, nauciti. I od onda mi je to normalno,a normalno mi je i da djeca doprinesu tome koliko mogu. Pospreme stol, tu i tamo Vedran i ja peremo sudhje zajedno, sa spremanjem ne inzistiramo previse, ali ne zxelimo ni nered ...
(... inace MZ nekad pozeli iza mene obejsiti ves na drugi nacin, na drugi nacin kuha cuspajz ili pravi pofezne, no mislim da sam joj objasnio da se skoro sve stvari u zivotu mogu napraviti na vise nacina)
U stvari jesam primjetila da je zadnjih godinu dana cijela njegova pojava .. nekako lazy. Tako i hoda i izgleda. Kao veliki mačak kojem je postalo pretoplo na suncu, pa sad giba u hlad.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Pitam se samo, kako je moguće zeki iz Duracell priče nestati, gotovo preko noći?
Moja soba je bila moja odgovornost. Ja sam svoju drzala relativno cistom, buraz je ostavljao po svojoj prljave carape po podu i napravio si light show umjesto sijlice. Ja sam pisala stihove temperama po tapetima, prozorima i radijatoru. Moji tome nisu prigovarali. Mislim da sam ja usisavala, a kod nas su uvijek djeca isla u ducan (fraza-Ti si mladji/a tebi je lakse). Znala sam se izgalamiti na mamu ako bi me slala 3. put po jos jedan zaboravljeni sastojak za rucak. Nekad bih iznosila i smece.
Drugih obaveza nisam imala. Nisam imala obaveze koje nisam mogla odgoditi, ili odbiti kad bih bas insistirala. Kuhat nisam naucila, tek iza 25.
Danas ne volim kucanske poslove. Milsim da je na to najvise utjecalo to sto nitko u mojoj kuci nije bas s radoscu radio po kuci. Svima je to bila gnjavaza koju je netko morao napraviti.
Dzeparac (ni novacnik) nisam imala. Znala sam gdje stoji lova i mogla uzeti kad mi treba, bas kao i svi ostali. Nikad nisam uzela vise nego sto mi je trebalo i uglavnom bih obavijestila tatu koliko sam uzela (iako to nije trazio, ali sam znala da on voli znati koliko jos ima para). Nas troje djece-svi znamo s parama, cak smo stedljivi.
Khm...Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Da ti nije sin otkrio čari napušavanja? :mrgreen:
joj luna
:/
pa i ja bih na to posumnjala. iskustvo cuda cini.... :mrgreen:
ja si samo mogu misliti kako će se žena osjećati kad ovo pročita......
mislim da ce pomislit da smo Luna i ja dvije napusene blesace. meni se cini da je njen sin skroz normalan i po peesu.
Žena se sad definitivno na glas cereka, jer je odmah shvatila i sama kako bi to moglo izgledati u očima onih koji čitaju :lol: - ali tek nakon što je kliknula pošalji.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Htjela sam reći kako je ipak taj pubertet učinio promjenu u njegovom ponašanju. Sestrina mala je sklona šizama. Vrlo glasnim. Njemu se to ne da. Iz onog malog klinca koji se znao vrtiti oko mene spreman zabiti nos u ono što bih radila onog trenutka, pretvorio se u muškarca koji se čak drugačije kreće nego onaj mali, nekadašnji zvrk. Pita šta ima za jesti, ali se ne gura guliti mrkvu kao prije :mrgreen: .
Glas mu je drugačiji, pa ga moje frendice mijenjaju s mužem kad im se javi na telefon. Nismo mu više mi centar svijeta i ne gleda da je što češće i što više s nama u društvu, već je u svojoj sobi ( puši travu? :P ). Ne ide s nama u posjete prijateljima i ja mu u dućanu kupujem odjeću jer mu je lijeno ići probati - tipično muški.
Htjela sam reći, ipak se osjeća pubertet u zraku. Ali OK je, da se s njim. Valjda ni mi njemu nismo loši.
Zato, cure, kuš :mrgreen: ... da tako i ostane.
marta :mrgreen:
maria, ma šalila sam se...Vidiš da AM nije krivo shvatila. :love:
Ali fakat, kako ga je opisala, ja sam si odmah zamislila Boba Marleya juniora. :P
nije ona ,a jesam ja :lol:
Kad Marko dođe u pubertet, ne budem nabacivala takve pošalice. :love:Citiraj:
maria71 prvotno napisa