Jel baš u pivu ili pivskom tijestu :?Citiraj:
Švrćo prvotno napisa
Printable View
Jel baš u pivu ili pivskom tijestu :?Citiraj:
Švrćo prvotno napisa
Juha s pilećim batacima, graškom,mrkvicom, porilukom i noklicama.
Ma, u pivskom tijestu, naravno.Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Izmiješaš jaja i brašno, i dodaš malo piva i malo ulja. Tijesto mora biti gustoće kao za palačinke. U to umačeš komade oslića i u vruće ulje, kratko popržiš sa svake strane. Poslužiti uz prilog tipa blitva na lešo i sl.
Eto koliko ja ozbiljno shvaćam ovaj podforum.
Jučer mi se nije dalo raditi foccaciu ali sam ju ipak radila kad sam već napisala da je na jelovniku.
Da ne ispadne da lažem :mrgreen:
Bila je odlična - sa lješnjacima, slaninom i maslinama.
...krenula u ducan po kelj..(krenuo me!krenuo! vec drugi puta u dva tjedna ...a moj dragi samo kaze ..dobro...malo za promjenu...a imam osjecaj da ga negdje zvace i misli si svoje :lol: )...a na kraju kupila i kelj i to dve glavice da nemoram za koji dan ponovo..(pohlepa!!! :mrgreen: )...i onda mi zamirisal peceni picek i eto ti ga na...na kraju nis ne kuhamo vec se papa picek i krumpir salata..bas ne pase,ali trudnicama se oprasta... 8)
Dinstam dugo na luku mrkvicu i junetinu, dodam malo domaćeg paradajza i uz to je prilog tjestenina.
To svi možemo jesti.
Piletina u umaku od gljiva + pire krumpir
Ana koliko još?
Termin mi je sutra, a mom malenom je očito ljepše u trbuhu :)Citiraj:
mama nataša prvotno napisa
Jučer mi je jedna naša forumašica rekla da prije poroda nije imala apetit, ako je to neki znak onda ja neću nikada roditi :lol:
Danas tko sto ulovi :lol:
Ali zato sutra da se iskupim: file od tune na naglo, souffle od krumpir pire-a sa svjezim hrenom, mjesano povrce i salata od rige i matovilca ...
Njoke, domaće (ja pravila) i šug od mljevenog mesa
Cikoreja u listovima sunke i zapecene u besamelu sa sirom, kuhani krumpir, salata od ribane mrkve/jabuke i nasjeckanih oraha.
Danas bolonjez sa spagetima zelje salata
Sutra krmenadle na naglo sa senfom i pire krumpir
Ponedjeljak krumpir gulas
ovo je raspored koji kuham muzicu ,ja sam uspjesno vec tjedan dana na dijeti.
Prije sam stalno vidjala da jedna od vas stalno kuha tikvice bilo bi mi dragokada bi mi na PP poslala koji receptic,Hvala!
jucer sam pravila piletinu i kuskus sa povrcem. Ovo mi je prvi put da pravim kuskus, a i da ga probam.
Vidim da se pravi od griza, pa me interesuje po cemu je jaaako zdrav :oops: Ja sam mislila da se pravi jal od heljde, razi.... :oops:
Hajviceeeeeeee :/
Danas:paradajz juha
pečeno pile(raspolovljeno,na rešetki)
prilog:kuhani krumpir bačen na maslinovo ulje,s češnjakom i
peršinom
desert=palačinke ispunjene šumskim voćem i prelivene
pudingom od vanilije,mljaaac
danas sam isprobala ovu supu od spinata (kopirala sam recept)
Potrebno:
200 g špinata
1 mala glavica crnog luka
2 češna bjelog luka
1 kašika maslaca
750 ml juhe od povća
3 kašike brašna,so,biber
Nacin pripreme:
Špinat operite i sitno iseckajte. Luk takođe sitno isjeckajte , a bjeli luk izgnječite i dinstajte ih na maslacu dok ne dobiju zlatno žutu boju. Dodajte brašno i promješajte nekoliko minuta a onda dodajte špinat, malo posolite i pobiberite. Mješajte nekoliko minuta, pa nalijte supom od kocke. Ostavite da vrije još 5 minuta, i poslužite toplo. Supu po želji možete pirirati .Prijatno !!!
Napravila sam i sarmu
U subotu je za ručak bio grah i pohana piletina s mlincima, crveno zelje na salatu, ali nisam ja kuhala, već kuhari u Puntijarki :mrgreen:
Jučer - goveđe-povrtna juha, picek Gavelino, mlinci, zeleno zelje na salatu, muffini od kestena sa šlagom za desert.
Muffini od kestena? Davaj recept :*
Recept je s coolinarike, a fotka je moja :) :Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
http://www.coolinarika.com/recept/muffin-od-kestena
Slika (doduše, meni je ostalo viška kesten pirea pa sam stavila na muffin tu kremu i gore šlag, te po svemu cimet):
http://www.coolinarika.com/repositor...ent_medium.jpg
Njami. Super fotka!
subota:
piletina u umaku od ricotte, kelji i brokula kuhani na pari s limunom i maslinovim, povrtna juha
nedjelja:
brancini pečeni u pećnici s krumpirom, povrćem i maslinama, blitva
ponedjeljak:
varivo od mješanih mahunarki
utorak:
? ...smisliću do navečer
:mrgreen:
mala sirena, muffini izgledaju fantastično! :)
HVala :oops:Citiraj:
anek prvotno napisa
anek, ja sam jučer napravila zanimljivu šalšu sa slanutkom: luk i češnjak na maslinovom, pelati, malo kuhaš pa dodaš masline i slanutak, bosiljak i mažuran... i s bijelim grahom bi bilo fino.
mi smo jeli s paštom ali može i s rižom ili njokama.
Danas - juha, pohana puretina, krupmir pire, salata od pečene papirke
Sutra - grah
Srijeda - tijesto u umaku od paprike, tikvica i sira
Četvrtak - Zec u lovačkom umaku, knedle
Petak - kuha muž, ja na putu
kad koristiš slanutak, kako ga skuhaš...močiš ga dan prije, pa skuhaš, pa dodaš u šalšu, ili konzervirani?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
imala sam doma konzervu i smišljala kako da je potrošim ;)
općenito, kad mi treba manja količina mahunarki kupim konzervirane. ne da mi se gnjaviti s namakanjem i višesatnim kuhanjem šalice graha.
u ovu šalšu ide kuhani slanutak, staviš ga zajedno s maslinama pred kraj kuhanja.
ja danas radim pohano (zari i sebi puretina, MM-u svinjetina), a nisam ga jela duže od 2 tjedna i svisnut ću od gušta kad zagrizem meseko :D
Danas pohana cvjetača uz salatu od crvene leće. :mljac:
Pohane teleće šnicle i za prilog zelje iz bakinog vrta :)
Jučer imali goste,punila palačinke sa mljevenim i gore vrhnje i jaja.
Danas samo juhica....eventualno mužu sendvić.
caneloni sa špinatom i sirom.
Danas - pohana svinjetina, pire krumpir i salata od svježih krastavaca s kiselim vrhnjem
Sutra - teleći odrezak u umaku od povrća i tjestenina
Pecena pileca jetrica s pancetom na velikoj mjesanoj salati (zelena, blansirane mrkvice, sherry paradajz, brokule i sampinjoni)
Faširanci punjeni dimljenom vratinom, za mene mlinci,za MM-a pomfrit,zelena salata, za Janu još i pileća juhica
Minestrone sa piletinom+kruh sa češnjakom, origanom i parmezanom
Maneštra od bobići
Utorak - juha od rajčice sa slovima, makaroni s mljevenim mesom, cikla.
Srijeda - riža s umakom od pilećih prsa, šampinjoa, vina i vrhnja, zelena salata. Za večeru radila clafouits s kruškama i kupinama i gosti se oduševili :mrgreen:
Četvrtak - gotova juha iz vrećice, zapečena tjestenina sa sirom. Za večeru banana-bread.
Danas lovački.
Kod nas su "bobići" naziv za bobi flips, pa si zamišljam kako bi izgledala ta maneštra :mrgreen:Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
Jučer - puretina u malezijskom umaku od šljiva i integralna riža s curryjem, a za desert štrukle
Danas - svinjska vratina s porilukom i jabukama na štajerski
Sutra - bolonjez ili mahune varivo (još se dvoumim)