Ne, postoji samo 1 Utrogestan, kapsule koje izgledaju kao kuglice, mogu se i piti i stavljati vaginalno, ovisno što je dr propisao.Citiraj:
pujica prvotno napisa
Printable View
Ne, postoji samo 1 Utrogestan, kapsule koje izgledaju kao kuglice, mogu se i piti i stavljati vaginalno, ovisno što je dr propisao.Citiraj:
pujica prvotno napisa
Pozdrav cure,..
Evo i mene na Clomifenu i Ultrogestanu,...
Clomifen super, Ultrogestan podnosim uzasno,... sve me boli, ...muka, spava mi se,.. uzas!
Prosao je jedan ciklus pod terapijom i jos se nista nije dogodilo,.. Bila sam strasno razocarana,..
Sada pijem drugu turu i nadam se najboljem,...
Mengu dobijem odmah slijedeci dan nakon prestanka pijenja Ultrogestana, tako da mi sada ciklus nije 31 nego 28 dana,.. Hvala Bogu na tome, jer mi je dr rekla da mi vjerovatno dugacki ciklusi predsavljaju problem,.. ne znam,.. vec gubim nadu,.. Jel ima ko je zabebio ubrzo nakon ove terapije? Jako mi treba pozitivno iskustvo da me drzi,.. Vec sam klonula,..
Gombica, u kakvom si postupku, tj. imaš li ciljane odnose barem?Citiraj:
Gombica prvotno napisa
Ideš li na folikulometrije?
Naravno da je dosta cura koje su stimulirane klomifenom a onda nakon O uzimale Utrogestan zatrudnijelo, međutim, ta terapija se obično povezuje s nekim od postupaka, ciljanim odnosima ili AIH.
Sretno :love:
Evo ja vec skoro 6 dana koristim vaginalno...i imam nova pitanja :mrgreen: - da li je moguce da mi se puno cesce spava? Mogu tokom dana dva puta po dva sata bez problema i vec u 10 navecer zijevam. I da li je moguce da mi je pojacan apetit zbog njih? Jedem da mi je muka, stalno mi slina curi, dobila sam vec 1,5 kg a tek sam u 5 tjednu (a da ne govorim cifru kila za koje sam vec u plusu :lol: )
Sve me to zbunjuje...
Meni se ne spava, na njima sam u ovom ciklusu 8. dan, četvrti ciklus za redom. U prvom ciklusu sam najburnije reagirala i na njega i na klomifen, i u tom prvom ciklusu sam bila pomalo pospana. Pojačani apetit pod svim tim lijekovima, i stimulacijama i utrićima, mi je konstanta. :mrgreen:Citiraj:
Iana27 prvotno napisa
Ali, draga naša trudničice, ta pospanost bi trebala biti i prilično tipična za trudnoću... :* :love:
Iana, moguće je da ti se spava.
Ja sam u nekom ciklusu, klomifenskom jednom popila podnevnu turu, jer nisam bila u prilici staviti vaginalno, a taj dan sam radila popodnevnu smjenu. Jedva sam držala oči otvorenima. Ni šibice nisu pomagale.
Jednako tako postoji mogućnost da ti se spava i od vaginalnog korištenja. Indivdualne su reakcije :/
Cure moje da me samo vidite valjale bi se na podu od smijeha...ili jedem ili spavam... :lol: (totalno drugacije od prve trudnoce)..ali nije nista tesko za mrvicu...
Vec sam se i sa utricima na ti, vise me ne boli kada stavljam, a najvise mi pase kada ih cuceci stavljam :roll:
@ Shanti
Ne idem na folikulometriju niti imam ciljane odnose,.. dr mi je rekla da probam ovako 3 meseca, pa cemo onda poceti sa ciljanim odnosima,.. Malo sam zabrinuta jer ne znam koliko dugo se preporucuje ove terapije,..
Sto se tice nus-pojava i meni je bilo najteze prvi mesec od ultrogestana, i jako su me bolelel cice, i bila sam sva nikakva,.. Clomifen ne vidim da ima negativne pojave, ali ko zna,.. Osecam boluckanje i peckanje u jajnicima pa je mozda to od te stimulacije,..
Joj cure ne znam, bas mi je tesko,.. nekako sam mislila da ci do NG da zabebim :/[/b]
Klomifen može imati dosta zabrinjavajuće nuspojave, za početak, stanjuje endometrij, tako da ga ne bi trebalo uzimati više od tri ciklusa za redom. Barem ga meni nije dao moj MPO-ovac.Citiraj:
Gombica prvotno napisa
Tako da mi je žao da se filaš s njime ako ne uslijedi baš žestoka akcija, barem ciljani odnosi.
Zatim, folikulometrije su obavezne (ja sam se zanosila da bih barem jedan ciklus mogla bez njih, ali cure su me uvjerile da se ne igram).
Baci pogled na ovaj topic, pliz: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52183
I držim ti fige da do NG zabebiš :love: ~~~~~~~~~~~~~~~~~
E sad sam se zabrinula :cry:
Ma ne znam sta da radim,... Meni je dr rekla da pijem 2 meseca a treci da dodjem na kontrolu, pa se nadam da zna sta radi,.. i ja mislim sta mi boze bit za dva meseca? koliko sam shvatila ta kontrola ce biti folikulometrija i ako do tada ne uspem, onda ce ici na ciljanje odnose,... Mi kao ciljamo ja osetim ovulaciju ali ko ce ga znati,...
Mislim da cu sutra nazvat moju ginicku i pitati je da dodjem na svoju ruku da me iskontrolise,.. Sutra mi je 12 dc, pa mislim da ce vidjeti i folikulice ako ih bude bilo??
Joj bas mi je tesko, ne znam sta cu,.. Nikako da nadjem nekog dr koji ce da mi radi isto sto i vama rade :lol:
Gombica - nemoj se igrati sa klomifenom. tvoja ginićka te obavezno treba pratiti na uzv kad si na klomifenu. klomifen nije bombončić,a ponekada mi se čini da ga ginekolozi upravo tako tretiraju kad vidim kako ga nonšalantno dijele :x .
zato traži uzv,a ako te odbije bježi od nje glavom bez obzira.
sretno :* :love: .
Gombica, ne znam di se liječiš, i sori što upadam ovako, ali klomifene niti jedan savjestan liječnik neće dati bez folikulometrija. To se tako ne radi! Onaj tko to radi se pača u područja koja ne razumije i sigurno nije specijalist za neplodnost, nego je ili socijalac ili privatnik koji svaštari. Neplodnost se liječi kod stručnjaka. Klomifen nije utrogestan, niti dabroston, da bi ga se olako moglo prepisivat. Od klomifena sam 2x dobila endometralni polip i završila na operaciji, on jako stanjuje endometrij, ako imaš PCOS sindrom može izazvat užasnu hiperstimulaciju da moraš u bolnicu, jednom sam od klomifena završila isto zbog hiperstimulacije na hitnoj u 2 ujutro. I tako dalje. Poludim kad vidim da ginići "opće prakse" prepisuju klomifen kao bombone. Naravno da od toga ima cura koje su "zabebile", ali on se ne pije na taj način, bez UVZ praćenja - to MORA ići uz UZV praćenje. Maksimalno se smije piti 3 mjeseca. Vidi topic o klomifenu s Potpomognute:Citiraj:
Gombica prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45486
Evo, kako ti je i Alec rekla, pokušaj barem dogovoriti da ti prati cikluse, ako smatra da ne treba, baci se u potragu za drugim doktorom.Citiraj:
Gombica prvotno napisa
Na što biste linkale da me ta ideja švercanja s klomifenom bez uzv na godišnjem nije pala na pamet, naivki jednoj... :lol: :lol:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Ina :*
Eh, super sada,... znaci prosli mesec sam fulala, valjda mi se nista nije desilo :)
Al ovaj cu definitivno da insistiram na uz, jer ste me sada posteno uplasile ,..
Moja ginicka je privatnik, i kod nje sam isla jer sam imala cistu pa sam tamo i ostala jer sam bila zadovoljna kako mi je resila problem, Nemam PCOS, tako mi je barem rekla jer je gledala na uz pre nego sto mi je prepisala Clomifen i Ultrogestan,...
Idem sutra,.. ozbiljno,.. Hvala vam cure :naklon:
Super da ti je riješila cistu i da te "servisira" po općim gino pitanjima. Ali, nema šanse da ikome liječi neplodnost. Lijepo ostani kod nje za općeniti "gino servis", ali ovo je već specifično, pa ko što bi išla kod kirurga ginekologa se operirat, tako treba ići kod doktora specijaliste za neplodnost da on prepisuje klomifene. Svako treba znat svoje granice, a ova tvoja ih očito ne zna. Ne moraš se s njom svadit, nego se ti fino raspitaj u svom gradu tko liječi neplodnost, ako iko. Ako nema nikoga, a ti traži u prvom sljedećem gradu. To ti je isto kao da ja sad idem radit nešto deseto što mi nije struka. Padaju mi rolete na oči kad čujem kako olako fino ti dr-ovi prepisuju klomifen da bi im najrađe u ordinaciju ušla i šakom po stolu malo lupila i pitala ih znaju li oni što se sve s time može napravit. Neš' ti muke ukuckat fino "preporuka klomifen" u kompjuter, a ti onda pacijentu servisiraj muke koje mogu nastat sam poslije i lunjaj od nemila do nedraga kad se komplikacija pojavi.
BTW, jel' ti objasnila zašto ti je uopće prepisala klomifen? Imaš li ovulacije? Je li ti vadila spolne hormone? Dala bi se kladit da nije, čim joj je za dijagnosticirat tako nešto zakukuljeno kao PCOS dovoljno malo ćirnut na UZV.
@ina33
nije mi vadila hormone ni nikakve analize osim kompletne krvne slike,.. ali tu se nista ne vidi,..
Ja sam kod nje otisla zbog ciste, i usput joj kazala da zelim trudnocu,.. Pa mi je rekla da kad dodjem na kontrolu za cistu da dodjem u sred ciklusa da ona pogleda jel ovuliram.... tako je i bilo i ispostavilo se da nema ovulacije,.. Zato mi je prepisala Clomifen i Ultrogestan,.. Ultrogestan valjda da mi skrati ciklus jer je 31 dan- i to je uspesno,.. Iskreno, ne znam ni jednog blizeg dr,.. Prvi mi je na 70 km daleko ko je stvarno strucan, a to mi financijski bas nije pogodno :/ moram se bolje raspitati,..
btw. kome god sam opisala problem niko nije rekao- ok,.. imas problem sa naplodnoscu,.. nego svi tretiraju kao neki opsti problem koji ce se brzo i lako resiti i da se ne nerviram,... e sad budi ti pametan,...a bila sam kod sve skupa 4 ginica, i svi su rekli isto,.mlada si polako,.. ama ljudi meni muka od tih komentara mlada si polako,.. pa sta ako sam mlada?? to ne znaci da hocu da cekam da mi nesto padne sa neba,.. Joj niko nikog ne shvata ozbiljno cini se meni,...
Gombice, lijepo traži uputnicu za hormone i neka ti još koji ciklus prate na UZV. Može bit da se desio 1 anovulatoran ciklus, što se događa. Možda je cista smetala folikulu da se razvije u tom ciklusu. Ako imaš volje nešto i sama provjeravati, prati se LH trakicama i mjeri BT pa ćeš znati da li i kad približno ovuliraš.
A gde da nadjem LH trakice? Ja sam pitala u apotekama i gledaju me ko freaka kad to trazim,.. jel ima preko neta da se negde naruce?
www.saveontests.comCitiraj:
Gombica prvotno napisa
Ovdje je topic o LH trakicama, pa svrati... http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50657 :love:
Hvala ti Shanti :* srce si :)
A ja sam upravo sada zvala moju ginicku :) i kazem joj kako stvari stoje, i ispadne da je nisam dobro razumela,.. rekla mi je da dodjem danas poslepodne na folikulometriju :) takoc da :D :D drz'te fige da bude nesto, pa da muzic i ja navalimo na :mrgreen: ,..
btw. danas mi je 11 dc, tako da ce da se vidi sve sto treba :D
Slušaj onda dobro svoju ginićku... :mrgreen:Citiraj:
Gombica prvotno napisa
Osim toga, sad si naoružana informacijama, pa znaš da u svakom klomifenskom ciklusu moraš na folikulometrije. :love:
I da upali od prve ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:lol: :lol: sad kad joj uletim u ordinaciju sa sve strucnim frazama i konstatacijama,... nece se znati ko je tu dr,.. ima da uzmem uz i sama da se pregledam :)
hvala vam divne ste,.. puno ste mi pomogle,... sto sa znanjem i savetima, sto da se ne osecam kao jedina na svetu koja ima neki problem.. :love: :*
Cure samo da vam javim :) Juce sam bila na folikulometriji :):) I pogodite?
imamo dva folikulica, jedan na desnom jajniku, jedan na levom :) levi je 18,6 mm a desni 20,9 mm :D :D :D
I sad AKCIJA :):)
Pozdrav svima na ovom postu,
Nova sam i otvorila sam novu temu jer nisam znala kako se ovdje nadovezati,a nisam vidjela da je itko imao dilemu koju imam, pa evo sta sam napisala:
Dobar dan!
Nova sam i molim ako je moguce pomoc! Ne bih za svaku sitnicu pitala ginicku pa ako imate iskustva radije mi vi odgovorite na: Da li se smiju imati spolni odnosi dok se vaginalno koristi utrogestan.U braku sam 4 god, planiramo bebaca i sada nakon ovulacije koristim vaginalno utrogestan 10 dana po 1 tab.
Zahvaljujem se i pozdrav svima.
Naravno da smiješ.
zahvaljujem, na brzom odgovoru Rene :)
da li je netko od vas koje ste koristile utrice imao osjecaj da je cijeli "natecen" iznutra? da li je to normalno? :lol:
:lol: :lol:Citiraj:
sad kad joj uletim u ordinaciju sa sve strucnim frazama i konstatacijama,... nece se znati ko je tu dr,.. ima da uzmem uz i sama da se pregledam
Gombica svaka čast
MOLIM VAS, ako neka zna (ne da mi se stalno zivkati dr.) koliko dugo nakon inseminacije trebam stavljati utrogestan? u proslom ciklusu sam imala biokemijsku trudnocu. sad ne zelim raditi prerano test. danas mi je 15. dan nakon ciljanog odnosa (nismo ovaj puta isli na inseminaciju jer je biolog bio na godisnjem, al uredno sam popila klomifen i primila stopericu) te 30. dc.ne namjeravam napraviti test prije ponediljka, jer bi me jos jedna blijeda critca koja nestaje satrala psihicki. dal da utrice gurkam jos do pon.?
Pinky draga ja sam utriće uvijek koristila do bete, to znači do onog dana kada bi doktor nakon postupka rekao da uradim betu, većinom 14 dan nakon postupka. Pošto sam do sada imal ukupno 6 negativnih beta odmah kada bi saznala rezultat bete stop utrićima kako bi što prije dobila menzes, jer bi u svim dosadašnjim mojim postupcima menga mi znala kasniti po 2-3 dana.
Zato draga ti uradi testić ili betu da saznaš rezultate a ako budu pozitivni nastavi dalje sa utrićima a ako ne onda STOP.
Od :heart: ti želim ovu prvu varijantu da nas obraduješ sa velikim + ili ogromnom betom, pa će i korištenje utrića biti lakše, znam da dotuže stavljati.
S :heart: R :heart: T :heart: N :heart: !
Draga mislila sam da mi je od utrića menga znala kasniti i to uvijek baš uvijek.
:love: :love: :love:
draga Pinky, ja se nadam da ćeš ih stavljati još jaaako dugo, tamo negdje do kraja 1. tromjesečja :)
i nikako nemoj prestajati s njima dok ne izvadiš betu
inače, ja sam m dobila i preko utrića
i ja isto, cak 6 dan nakon transferaCitiraj:
Ginger prvotno napisa
Ja nisam, meni je M došla tek kad sam prestala s njima i to mi je uvelike poremetilo ciklus. Ginekologica mi je dala upute da ih stavljam 15 dana od ovulacije, i da tad napravim test (znači 30.dc) i ako je negativan da prestanem, da može normalno M doći.
hej
evo ja sam danas dobila utragestan...i doktorica mi je rekla da pijem 3 tablete dnevno to znači 300 mg...inače trudna sam 6 tjedana...
al mene zanima dali su iste tablete za vaginalno stavljanje i one koje se piju?? ove moje su male, bijele, okrugle...
jel to znači da ove tabletice mogu stavljati i vaginalno i piti?? :?
iste, točno mogu se pit i vaginalno stavljet