ja sam išla na rebro
Printable View
ja sam išla na rebro
Dr Kos šalje na Srebrnjak kod dr Lulić. Izvrsna je žena
Na Srebrnjaku je puno manja guzva.
Ali u slucaju da dr. sa Srebrnjaka otkrije problem mora se na Rebro. Tamo je referentni centar koji je zbrinuti dijete nakon poroda.
Pozdrav svima! Prijavila sam se da napišem svoje iskustvo. Na 3d pregledu kod privatnog ginekologa u 25. tjednu otkrio je da imam SUA (sindrom jedne arterije u pupčanoj vrpci), te je dr preporučio da obavimo UZV fetalnog srca. Pretraga se može obaviti na Rebru i Srebrenjaku. S tim nalazom sam otišla kod svoje "socijalne" ginekologice koja mi je napisala uputnicu za Rebro na kojoj je pisalo: Pedijatrijska kardiologija - UZV fetalnog srca. Naručila sam se putem maila: predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr (poslala sam skeniranu uputnicu i trudničku knjižicu) Zamolbu za narudžbu poslala sam 04.09.2018, drugi dan su mi javili termin 19.10.2018. (znači čekala sam oko 7 tjedana). Pregled je obavio prof.dr.sc. Ivan Malčić, s njim u sobi bila su i 3 stažista koje je ispitivao i objašnjavao im. Nalaz je bio uredan :)
Nakon čitanja komentara po forumima gdje sam vidjela da se dosta dugo čeka za ovu pretragu pokušala sam se i naručiti privatno kod dr. Kosa, no u njegovoj poliklinici su mi objasnili da oni rade ovakav UZV samo do 20. tjedna trudnoće.
Dobila preporuku za echo zbog povecanog nuhalnog nabora. Narucila se u Vinogradskoj putem maila u 17tt, dobila termin za dva tjedna. (U mailu sam napisala datum zadnje menstruacije, na koji pregled se narucujem te poslala slike povijesti bolesti i uputnice)
Pregled se obavlja na pedijatriji (ista zgrada gdje je i ginekologija). Doktorica je bila vrlo ljubazna i komunikativna, pregled je trajao nesto manje od sat vremena (cca. 50min)
Na srecu sve je zavrsilo dobro, i prije par dana na uzv-u je doktor potvrdio da mozemo biti mirni.